Keresés

Részletes keresés

agleor Creative Commons License 2003.02.21 0 0 17
Szia Benibuc!

Ha annyira ez még nem is ciki, az biztos hogy sokan anyagiak miatt választják ezt a megoldást.
De vannak olyanok is akik emelett még a környezetünk védelmét is szem elött tartják, ami nem csak a miénk hanem a gyerekeinké is és amit ma kidobunk azt még ők is "élvezhetik".
Persze a mi kényelmunk is nagyon fontos, de nem a legfontosabb. Szerintem megfontolandó hogy amikor otthon van az ember meg a gyereke, akkor a mosható nadrágpelus sem okoz sokkal több kényelmetlenséget mint a papír.
De ha úgy alakul biztos más is használ időnként eldobhatót a textil mellett, értem ez alatt az utazást, orvoshoz menést, stb.

Előzmény: Benibuc (16)
Benibuc Creative Commons License 2003.02.20 0 0 16
Az előzményeket olvasva lassan cikinek érzi az ember, ha Pampers vagy Huggies pelust használ, textil helyett. Mi ugyanis az eldobható pelus hívei vagyunk.
Lehet, hogy anyagilag valamivel megterhelőbb, de gyors, kényelmes és egyszerű megoldás. Nincs mosás, fertőtlenítés, vasalás, betétek stb.
És mint tudjuk, az idő pénz.
agleor Creative Commons License 2003.02.20 0 0 15
Szia Derszu!
Hol szerzed be a kukoricás pelust?
Előzmény: Törölt nick (13)
agleor Creative Commons License 2003.02.19 0 0 12
Miért ne? Én is kipróbálom, biztos hogy veszek pár darabot és ha beválik bővitem a készletet.
Előzmény: pasa_ (11)
pasa_ Creative Commons License 2003.02.11 0 0 11
Textilpelus? Ne mar!

Viszont regebben volt az os-libero, nem nadragpelenka, hanem megkotos nadrag + betet. nemtom manapsag teljesen kiveszett, vagy csak ritka. Az joval olcsobb volt a np=al, es teljesen jo hazi hasznalatra, np. inkabb utazashoz, es hasonlo alkalmakra.

Pasa

Előzmény: Tornado (8)
nyokapirinyoka Creative Commons License 2003.02.09 0 0 10
Mi is moshatot hasznalunk, poponellat es monapelt, felesben. eddig meg egyiknel sem folyt ki a pisi, a pincur 3 es fel honapos kislany. Arrol veszem eszre, hogy tele a pelus, amikor vontatottan nyoszorog, ekkor tisztaba teszem. Osszesen 22 db van, ket-harom naponta mosok. A Monapellel talan kevesbe vagyok megelegedve, a betet nyomja a babat, rosszul vartak meg, a kulso gumibugyi szegese pedig meglehetosen kemeny, bar arban joval a Poponella alatt van. Meg az jutott eszembe a pisikifolyassal kapcsolatban, hogy talan rossz mososzerrel mosod, esetleg oblitot hasznalsz? Minden ami "puhit" az egyben gatolja a vizfelvevest!
Előzmény: MVera (9)
MVera Creative Commons License 2002.12.20 0 0 9
Sziasztok!

A Poponellát használók tapasztalatai érdekelnének, láttam, hogy itt többen is vagytok ilyenek.

Második gyermekemnél (kislány) próbálgatjuk, immár nyolc hete, és nem jók a tapasztalataim. A bőre ugyan meglepően jól bírja, de a pisi mindig kifolyik. Szinte minden tisztábatevéskor át kell öltöztetnem a leányzót, és így annyit kell mosni, hogy nem hiszem, hogy sokkal környezetbarátabb, mint az eldobható (arra mindig figyelek, hogy ne lógjon ki a textil a külső alól). Úgy tudom, hivatalosan betét nélkül 350ml, betéttel 550ml a nedvszívóképessége, de ennek felét sem teljesíti. Mostanában mérem, hogy hány g pisitől ázik át, és max 200g-ot bír el betéttel! Azt hozzá kell tenni, hogy ez akkor érvényes, ha végig hanyatt van a baba. Hason valamivel több fér a pelusba. Nekünk mindig a derekánál folyik ki hátul, lehet, hogy a lányoknál lefolyik a pisi a popsijukon, és előre aránytalanul kevés jut? De ezért nem szívesen tartom hason, meg ő is csak akkor viseli el, ha nagyon alszik.
Lehet, hogy egész egyszerűen ez másnak azért nem probléma, mert mindenki gyakrabban teszi tisztába a gyerekét, mint én? Ha nem kakilt be, akkor 5-6 óráig rajtavan egy pelus (a hozzá való betéttel), de ilyenkor garantáltan kifolyik. Ha 3-4 óránként raknám tisztába, akkor talán mindig száraz maradna, de ennyit azt hiszem nem ér nekem az egész.
Ooperencias írta, hogy éjjelre egy Libero betétet is rak bele. A hozzá való betét mellett? Úgy hogy fér rá a külső? Az már nagyon kényelmetlen lehet nekik, így is erősen korlátozza a mozgását a nagy csomag.

Azt kérdezném a textilpelenkát használóktól, hogy milyen gyakran cserélitek a pelenkát? Mennyire általános probléma a rendszeres átázás? Vajon ez ugyan olyan gyakori a kislányoknál, mint a fiúknál?
Köszi, ha válaszoltok.
Vera

Tornado Creative Commons License 2001.03.11 0 0 8
Szerintem terjed a textilpelenka, a következőnél mi is kipróbáljuk.
Előzmény: ooperencias (7)
ooperencias Creative Commons License 2001.03.11 0 0 7
Lotek kft
Kruspér u. 1b
385 6469

Nem tudom, mekkora a gyermek, de anyagilag csak 7-8 hónap alatt érdemes elkezdeni, ha nem csak azt használod. Mi 30ezerért vettünk pelust, 12 "patent" és 3 "külső". A patent lényege, hogy állítható méret, a pici babán jó sok az "anyag", és ez külön jó a csípőficam megelőzésére.

Egy vödör vízbe teszek egy fél deci ecetet, ebbe 5 pelus fér. Egyébként 100 fokon is lehet mosni, én 40 vagy 60 fokon, ahogy kijön, mert nem külön mosom, tehát a többi ruhától függ. Ha ágyneművel jön össze, akkor 100-on is mosom néha. Éjjelre meg úgy teszem, hogy van olyan, hogy Libero pelenkabetét, ez olyan, mint egy nagy Libresse, csak nem ragad, szülés után használtam, maradt itthon, és plusz egy olyannal elég éjjelre. Használok nowotexet is, gondolom, te is teszel bele.

oo

Előzmény: Törölt nick (6)
ooperencias Creative Commons License 2001.03.10 0 0 5
Ja, és amerikában már rendesen cikkeznek arról, hogy az első Pampers generáció már felnőtt, és a fiúk 20%-a potenciazavarokkal küzd. Nyilván nem 20% teljesen impotens, de nekem fiam van, kösszépen inkább mosok. (a herék melegebben vannak tartva, ami pont azt idézi elő, mintha nem szálltak volna le időben, azaz tönkremennek)

oo

Előzmény: Törölt nick (2)
ooperencias Creative Commons License 2001.03.10 0 0 4
Akkor nagyon egyedül vagy, mert mi is mossuk a pelenkát, és most direkt miattad összeszámolom: most kapásból 8 ismerősöm használ textilpelust. Ebből 2 a hagyományos négyzet alakút, a töbiek, köztük mi is Poponellát. Ki anyagi okokból, ki környezetvédő vagy a baba bőre nem bírja az eldobhatót. Bár egy olyat is ismerek, akinek a textil nem jött be.

oo

Előzmény: Törölt nick (2)
TiKvA Creative Commons License 2001.03.09 0 0 3
Sziasztok

Nekem a DM pelenka nagyon bevált, mivel nagyon jó a minősége és olcsóbb mint pl a Pampers. Eddig ezt használtuk éjjel-nappal, de most, hogy felment ennek is az ára, ez maradt éjszakára. Most ebből a maxi 48 Ft-ra jön ki. Nappalra pedig MACIPEL-t használok, aminek 31 Ft darabja. A minősége közepes, de még ha többször is cserélem úgyis megéri.
Az Auchanben most akciós a Fixies 2.289 Ft + ajándék fültisztítót adnak. Most ez is megújúlt sokkal jobb lett mint a régi, mert az zörgött és hamar átázott.

TiKvA

bozoo Creative Commons License 2000.03.11 0 0 1
Csak hogy elore keruljon ismet....
Jo nagy volt az erdeklodes az elmult napban,huhh...
Előzmény: bozoo (0)
bozoo Creative Commons License 2000.03.10 0 0 0
Le is nullázom rögtön.... :-)
Előzmény: bozoo (-)
bozoo Creative Commons License 2000.03.10 0 0 topiknyitó
Nem találtam rá topic-ot, igy inditottam 1-et.
Lényeg: Ki milyen pelenkát szokott vásárolni és miért, ill. miért nem?
Hogy ne süllyedjen el a topic: várom azok folyamatos hozzászólását is, akik épp valami akcióról tudnak.
Gondolom ez sokakat érintő "zsebbevágó" kérdés.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!