Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.06.17 0 0 3020
Sajnos manapság a házi, azaz "custom" cuccok sokkal jobbak, mint a gyári kiadások. Próbáltam keresgélni neten, de csak sajna az első évadot találtam meg angolul, mármint az eredti amerikai kiadást. Nemcsak divx-et, hanem csináltam már én ilyen custom sorozatos dvd-t, menü dupla hangsáv meg ami kell... csak mondom nem fellelhető a neten sehol! Csak a kiadók nagyon rákattantak a gagyi kiadásokra - főleg sorozatoknál figyelhető meg - , hogy elméletileg olcsóbb legyen az előállítás, de rábasztak, mer egyrészt szart nem vesz senki, de legalább drágán is adják...
Előzmény: Zeus SH (3019)
Zeus SH Creative Commons License 2009.06.14 0 0 3019
Elég rossz hír hogy nem adják ki a többi évadot, bár sajnos várható volt.

Az angol DVD-k magyar hangsávval való ellátása igazán kiváló ötlet lenne, ám jó eséllyel nincs ilyen ember, aki ezt megcsinálná.
Mondhatni, hogy elég sokat mozgunk ilyen körökben, egy ekkora nagyságrendű projekt azért a látókörünkbe kerülne... Egy valakiről tudok, aki az első évadot megcsinálta(?), de ezen kívül semmi, sőt valószínű jó darabig csend is lesz DVD-fronton.
Előzmény: Hillerman30 (3018)
Hillerman30 Creative Commons License 2009.06.13 0 0 3018

Üdv mindenkinek!

 

A sorozat kiadója a kérdésemre válaszolva e-mailben tájékoztatott arról, hogy az első dvd-doboz gyenge eladási adatai miatt nem tervezi folytatni hazánkban a Magnum P. I. sorozat évadjainak megjelentetését.

 

Nagy rajongója vagyok a sorozatnak, és szeretném az összes részt jó minőségben birtokolni. Keresek egy olyan fanatikust, aki megvette a Magnum P. I. évadjait külföldről, és házilag olyan diszkeket "barkácsolt" magának, amelyeken a dvd-s képhez hozzárendelte a magyar szinkront. Amennyiben felveszi velem a kapcsolatot, megbeszéljük a továbbiakat és azt, hogy miképp járhatunk jól mindketten.

 

Itt vagyok elérhető:

 

spasmo@c2.hu

 

lembi Creative Commons License 2009.06.12 0 0 3017
Sajnos nincsen :-(

Köszi előre is az uj részeket majd.
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.12 0 0 3016
Kb. két hét múlva érkezik a negyedik évad hasonló formában mint az eddigiek!!!

OFF: Nincs meg vkinek véletlen a Rendőrakadémia 1. eredeti szinkronja???? :D :D
kdancs01 Creative Commons License 2009.06.10 0 0 3015
Részemről 1 szavazat neked.
Előzmény: Zeus SH (3005)
lembi Creative Commons License 2009.06.08 0 0 3014
Egyre gondolunk, de hogy ebből hogy lehetne egy szép összefüggő leírást készíteni, azt nem igazán tudom. :-)
Előzmény: Zeus SH (3013)
Zeus SH Creative Commons License 2009.06.08 0 0 3013
Nos, a topikgazdai dologgal egy kissé félreinformáltak, úgy fest (már?) nincs ilyen.

Mindegy, amiért topicgazda szerettem volna lenni, úgy fest, esetünkben megoldható mindenféle "pozició" nélkül is szerencsére.
Szóval jó kis topikleírást kéne összeütni, mert már nagyon régóta elkelne, még ha ilyen ritkásan írunk is ide.
Ha valakinek van ötlete, hajrá... ;)

Én azon gondolkodtam, bele kéne venni, hogy nem CSAK a sorozatról beszélgetünk, hanem valamilyen szinten Hawaii is érintve van az érdeklődési köreinkben, sőt ahogy ismerem a topiklakókat (leginkább a régebbieket), egyéb jó sorozatoktól sem zárkózunk el. Természetesen leginkább (ahogy megfigyeltem) a ViaCom sorozatait nézzük, abból is a régebbieket. Csak ha ezt a sok mindent így egybebillentem, nem igazán lesz frappáns,
lembi Creative Commons License 2009.06.07 0 0 3012
Meg az eredeti nyelvű kiadás szerintem fel lett újítva, szóval azt kellett volna kiadni, csak egy plussz szinkron sávval, és mindenki boldog lett volna.
Előzmény: Zeus SH (3011)
Zeus SH Creative Commons License 2009.06.05 0 0 3011
Én is tudok nagyon jó felújítást mondani: én a Metropolis-t "szereztem" meg, félelmetesen jó képminőséget hoztak ki az 1926-os kópiából. Annyira, hogy már üvölt róla: csak a kora miatti tiszteletből hagyták meg fekete-fehérnek.

Egyébként tényleg, belegondolva lehet hogy jó dolgokat is lehetne kezdeni egy komolyabb stúdióban...

De nem értem miért is nem javítgatták fel a Magnum-ot... Hiszen a maga idejében kultusz-sorozat volt, sőt sok helyen a 308-as Ferrari-t "Magnum-Ferrari"-ként emlegetik a sorozat hatására, még a mai napig is.

Ingadozok a feljavítás és az eredetiben hagyás között, nem tudom eldönteni mi is a jobb. Természetesen a felújítás jót tenne neki, élesebb kontúrok, szebb színek, stb, stb, jobban festene az LCD tévén, meg efféle. Ám az eredetinek is megvan egyfajta hangulata, ami hiányozna... Pont mint a Metropolis-nál, abból is kicsit hányolom azt a régies, kissé rohanó, szaggatott mozgását az embereknek, a karcokat a filmszalagon, ilyeneket. De mégis tetszik ahogy felújították, szebb, élvezetesebb látványt nyújt.
Előzmény: trevor70 (3010)
trevor70 Creative Commons License 2009.06.05 0 0 3010
Tőlem is kapsz egy szavazatot.

A képminőség kapcsán a Hyppolit, a lakáj - Felújított változata jutott eszembe, elképesztő, hogy mit hoztak ki a kópiából. (Vagy akár utalhatnék az Indy filmekre, SW-ra stb.)

Persze józan ésszel végiggondolva nem lehet egy sorozat felújításába több tízmillió dollárt beleölni, de azért néhány helyen csak bele kellett volna nyúlni.
Előzmény: Zeus SH (3007)
trevor70 Creative Commons License 2009.06.05 0 0 3009
http://www.youtube.com/watch?v=rYntjR4-pY4


lembi Creative Commons License 2009.06.05 0 0 3008
Nem örülök, hogy eltünk TS_Magnum. Nemtom mi lehetett az oka. De én is rád szavazok!

Remélem azért viszont látjuk.
Viszont tegnap láttam a boltban 7990.- -t az első évadot diszdobozban. Hát jó lenne ha meglenne a polcomon, de még jobb lenne ha tényleg jó minőséget lehetne venni a pénzért nem egy Hdtv rip szintűt. :-(
De legalább már így ki van adva.
Bár az is igaz, ha már valaki csinál valamit, akkor normálisan csinálja.
JAaa, rá van írva a doboz hátuljára, hogy rossz minőségű. :-S Hát nemtom....
Előzmény: Zeus SH (3007)
Zeus SH Creative Commons License 2009.06.05 0 0 3007
Köszönöm szépen a bizalmat! ;)

A képminőségről amit mondasz, mindenképp biztató. Ha van olyan minőségű, mint az amerikai kiadás, akkor teljesen jó. Egyértelmű hogy nem olyan pengeéles, és színdús, mint a feljavított változatok, de az akkori filmgyártás technológiája miatt talán jobb is, ha nem nyúlnak bele.
Gondolok itt a kék színszűrővel felvett "éjjeli" jelenetekre, meg a rettentő béna derítésekre néhol... Ezeket a hibákat sokkal jobban kihozná a javítás, azt hiszem. Párszor láttam már a sorozatot, rengeteg bénázást, technikai hibát találok benne, de akkor is a kedvenc sorozatom marad.
Szóval valahogy úgy vagyok vele, mint a veterán autókkal. Imádom ha szépre megcsinálják őket, de legyenek _eredetiek_. Ne legyen benne légkondi, MP3-as audiorendszer, xenonlámpa, gyöngyházfényezés, ha eredetileg nem volt. Egy T-Ford is csak feketében szép, másmilyennek el sem tudja az ember képzelni...
Előzmény: Kenworth25 (3006)
Kenworth25 Creative Commons License 2009.06.05 0 0 3006
Sziasztok!

Szerintem Zeus SH ajánlata jó ötlet. Bár én nem vagyok nagyon aktív tagja a fórumnak, de a háttérben mindig olvasom, amit írogattok. És persze visszamenőleg is meg lehet nézni, hogy tényleg Zeus hozzászólásai elég nagy számban vannak.

Úgyhogy én rád szavazok Zeus SH :)

A magyar dvd kiadásra visszatérve, nekem is megvan az első évad. Persze az angol hang és a feliratok nagyon hiányoznak, de szerintem a képminőséggel semmi gond nincs. Messze jobb a kép, mint a Viasatos, vagy a Story tv-s, és mivel nekem megvan néhány külföldön kiadott szezon eredetiben, velük összehasonlítva szerintem teljesen egyenrangú. Csak az a baj, hogy a hang és a feliratok hiányában is megkérik érte a borsos 7000ft feletti árat.
Előzmény: Zeus SH (3005)
Zeus SH Creative Commons License 2009.06.04 0 0 3005
Kedves Mindenki, aki itt, a Magnum, P.I. topicban fórumozik!

Nem tudom, feltűnt-e Nektek, T_S_Magnum (a topicnyitó) törölte magát az index.hu rendszeréből, így a topicunk topicnyitó és topicgazda nélkül maradt.

Azon gondolkodtam, valakinek át kéne venni a topicgazda jelképes szerepét, hogy legalább ne gazdátlan topic módjára lengedezzünk itt a fórumon.

Maga a cím nem jár előjogokkal, nem lesz az ember "mod", nem tud "cenzúrázni", felhasználókat kitiltani, sem semmi effélét. Tudtommal az egyetlen plusz funkció, hogy a topicleírást szerkesztheti az ember. Olyasmi jelképes pozició ez, mint a köztársasági elnök: jól hangzik, de igazából semmi hatalmat nem jelent.

Önző módon első körben magamra gondoltam, hisz a jelenlévők közül talán én vagyok a legrégebbi (és hosszú távon a legaktívabb) tag. Valamikor réges-rég azért regisztráltam az index.hu-ra, hogy itt beszélgethessek a többi Magnum-megszállott emberkével.

Ha hozzájárultok, hogy átvegyem a topicgazda szerepét, akkor nekilátok intézkedni az ügyben.
Zeus SH Creative Commons License 2009.06.04 0 0 3004
Szomorú, hogy semmit nem javítottak rajta.
Vagyis hát kérdés, hogy kellett-e javítani? Az jutott eszembe, hogy szerintem megint valaki trehány munkát végzett. Ugyanis ha az eredeti filmszalagnak "nekiszaladnak" és bedigitalizálják, annyira sz*r nem lehet az eredmény...

A jelenlegi "kiadás" lecserélésével kapcsolatban pesszimista vagyok. Félek, annyi pénzt akarnak majd a sorozatért, hogy nem lesz fizetőképes kereslet, és a sorozat felénél abbahagyják a magyar DVD-változatot.

Azért "vicces", hogy házilag is versenyképes kiadások készülnek. Pedig mikor megláttam az amerikai DVD-ket, hanyatt voltam esve a minőségtől, a (viszonyokhoz képest) szép képtől és hangtól. Azt hittem, ha ezt kiadják magyarul, mindenki ott fog tolongani, hogy megvehesse és én az első néhány ember között leszek a sorban. Nem így lett sajnos, más (kreatívabb) irányt vett a lelkesedésem. Ahogy a régi mondás tartja: "Magad uram, ha szolgád nincs"....
Előzmény: trevor70 (3003)
trevor70 Creative Commons License 2009.06.02 0 0 3003
Hopp, lemaradt a képminőség. Elég gyengécske, de ahogy a kollégám mondta: 10-15 perc alatt túlteszi magát rajta az igazi rajongó.

Több külföldi dvd oldal is felrója hibaként azt, hogy semmiféle képi javítást nem végeztek a sorozaton. Hát nekem mindegy lenne, csak már cserélhessem lefele a jelenlegi "kiadást". (Bár CRT tévén nézve bőven elmegy.)
Előzmény: Zeus SH (3001)
trevor70 Creative Commons License 2009.06.02 0 0 3002
"Gyalázat, hogy egy amerikai filmsorozatot angol hang és felirat nélkül kiadnak. "

Kevesebb jogdíjat kell így kifizetni, a pénz pedig nagy úr. Ráadásul idehaza a többség 'megköveteli" a szinkront, szerintem ezért gondolták, hogy elég lesz egy hangsáv is.

Az ember tényleg megvenne elég sok sorozatot, ha nem csak leárazva lenne egy évad 5000 Ft (ami még így is sok, de a 7500-as indulóárhoz képest tényleg kedvező), illetve, ha tudná, hogy folyamatosan jelennek meg az évadok.
Előzmény: Zeus SH (2999)
Zeus SH Creative Commons License 2009.06.01 0 0 3001
Minőségre nem tudom sajnos hogy milyen. A kiadvány (fizikailag) teljesen megfelel a kategóriájának, nem is lenne vele probléma. A tartalommal van gond, tételesen az, hogy hiányzik róla az angol hangsáv. Meg hiányoznak a feliratok is, bár így teljesen felesleges is lenne.
Kép- és hangminőségről nem tudok nyilatkozni, sajnos nem láttam egyelőre.

Ha visszakeresel, fényképet is beraktam róla, valahogy az év elején fotóztam a "legkisebb is számít"-ban, hogy mindenki tudja, hol lehet megtalálni.
Előzmény: lembi (3000)
lembi Creative Commons License 2009.06.01 0 0 3000
Én nem is tudtam, hogy van már kiadva itthon is DVD-n.
Ahogy most mondtátok nem valami igényes kiadás lehet, de nem is csodálkozok, már megszokott az ilyen. utánanézek majd.
Zeus SH Creative Commons License 2009.05.31 0 0 2999
Nem láttam sajnos az első évadot sem, de félek tőle hogy tényleg sok embert elijesztett a kiadás "minősége". Én sem rohantam megvásárolni, amikor megjelent, mert (bocsánat, hazabeszélek) "háztáji" módszerekkel sokkal minőségibb produktumhoz jut az ember.
Gyalázat, hogy egy amerikai filmsorozatot angol hang és felirat nélkül kiadnak.
Ennek ellenére a mai napig tervezem, hogy megvásárolom a magyar kiadást, csak sajnos nem azzal a lelkesedéssel, mint ahogy vártam a megjelenést.
Előzmény: trevor70 (2998)
trevor70 Creative Commons License 2009.05.31 0 0 2998
Állítólag elég gyengék az eladási mutatók, ezért késik.

(Arról nem is beszélve, hogy ez a vhs kiadás sok embernek elvette a kedvét a vásárlástól, akik szintén azt terjesztették, hogy nem érdemes megvenni, hiszen az ár-érték arány enyhén szólva nevetséges.)
Előzmény: Gzoli77 (2997)
Gzoli77 Creative Commons License 2009.05.30 0 0 2997

Üdv!

 

Azt nem tudja valaki,hogy a második évad mikor jelenik meg itthon dvd-n?

Az elsőt megvettem,de ez a második csak nem akar már megjelenni.

Zeus SH Creative Commons License 2009.05.28 0 0 2996
Nos, megnéztem, bár csak fél szemmel, ugyanis munkahelyen vagyok. Mindenestre tetszett, köszönjük még egyszer. ;)
Előzmény: lembi (2994)
Zeus SH Creative Commons License 2009.05.28 0 0 2995
Szégyenszemre én még nem néztem meg, sajnos tegnap hazavinni is elfelejtettem.;(
Most meg épp sevent pakolok a laptopra, az helyett, hogy a 4. évad szinkronját csinálnám, szóval jól elszúrtam... Valahogy teljesen kizuhant az agyamból a sorrend, az fölötti örömömben hogy találtam végre egy normális bootmanagert. Végre úgy tudom feltenni a sevent a vista mellé, hogy automatikusan elrejti a rendszer a nem aktív oprendszert.
Előzmény: lembi (2994)
lembi Creative Commons License 2009.05.28 0 0 2994
Na megnéztétek?
Hogy tetszett?
Szerintem nagyon jó volt, elég érdekes végignézni valaki életét az elejétől a végéig.
Zeus SH Creative Commons License 2009.05.27 0 0 2993
Rendben, belehúzok és annyit fogok küldeni, mint a fene... ;)
Előzmény: Törölt nick (2992)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.27 0 0 2992
Jöhet a többi szinkron is Zeus!
Zeus SH Creative Commons License 2009.05.27 0 0 2991
Köszönjük! ;)
Előzmény: lembi (2990)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!