Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2006.03.03 0 0 20564
Most már nem mindegy?
Előzmény: titamita (20563)
titamita Creative Commons License 2006.03.03 0 0 20563

Asszem nekunk sikerult. Szepen elvalni. :-)

Nem vesztunk ossze, joban vagyunk azota is. Bar most, hogy van uj baratnoje, ez kicsit piszkalja az egomat. :-)

De neha elgondolkozom: tita rendes volt, kapott egy kis penzet. Viszont a lakas meg minden egyeb az ove maradt. Ugy vettuk a lakast, hogy o a szuleitol kapott penzt (amit kihangsulyoztak anno, hogy nem a kettonke, hanem csak az ove. Ez volt az elso tores, mert nem vedett meg tulzottan.), en a cegtol kaptam kamatmentes kolcsont. Szepen felujitgattuk. A penzt kesobb ugye egyutt torlesztgettuk. Aztan azon agyalok, hogy mindent szepen otthagytam, pontosan kiszamoltuk, de ha az en ceges kolcsonom nem lett volna, neki ma nem lenne lakasa, es ezt vhogy nem szamszerusitettuk.

Anyagias vagyok vagy luzer vagy ez igy volt jo szerintetek?

Mert zavar kicsit, hogy itt allok pucer fenekkel, fizetem a lakbert, o meg csak kozos koltseget.

Nem ezzel telnek a napjaim, de neha eszembe jut.

Tóthika Creative Commons License 2006.03.03 0 0 20562
Küldj egy címet a tothika kukac torzsasztal pont hura.
Előzmény: Törölt nick (20561)
quilla Creative Commons License 2006.02.26 0 0 20559
rossz a x billentyum... szal disznosag az exedtol... megkopasztani es erzeketlenul tovabbalni nem az en stilusom...
Előzmény: quilla (20558)
quilla Creative Commons License 2006.02.26 0 0 20558

eppen annyira gondolom, mint nalunk apukat... aki a ket evvel ezelotti utolso telefonbeszelgetesunkkor direktben meg is mondta, hogy nem erdekli egyaltalan, ha en fizetem helyette az adossagait valamint ha o nem fizet a gyerekert, mert ismer annyira, hogy ugyis megoldom, o tojik bele... es milyen igaza lett :o)) megoldottam...

de ez akkor is diszno egy hozzaallas az eed reszerol is...

Előzmény: Törölt nick (20557)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.26 0 0 20557
Szerinted mennyire érdekli az én további életem?:))
Előzmény: quilla (20556)
quilla Creative Commons License 2006.02.26 0 0 20556
Hat nem ismerem az anyagi helyzeteteket, de eros tulzasnak tunik ez a keres, mind a ket pontban... vagy nagyon-nagyon jol keresel, hogy szerinte ezt ki tudod csengetni ugy,hogy meg neked is jut elni belole, vagy nagyon mashol el... az ugyved vagy a felexed...
Előzmény: Törölt nick (20552)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.26 0 0 20555
Csjt. 31/C. § 40 (1) A lakásból távozó házastárs a lakáshasználati jog ellenértékének rá eső részére jogosult.

(2) 41 A lakáshasználati jog ellenértéke - közös tulajdonban vagy valamelyik házastárs tulajdonában álló lakás esetén - a lakás beköltözhető és lakott forgalmi értékének különbözete. Bérlakás esetén a lakáshasználati jog ellenértéke legalább a hasonló önkormányzati bérlakásra - a szerződés közös megegyezéssel történő megszüntetése esetére - az önkormányzat rendeletében meghatározott pénzbeli térítés mértékének megfelelő összeg, függetlenül attól, hogy a távozó házastárs milyen lakásba költözik.



Konkrétan erről van szó.
Előzmény: Törölt nick (20526)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.26 0 0 20552
Konkrétan egyébként-hogy ne a levegőbe beszéljünk-6 millió forintot kér és 80.000 forint gyerektartást.Mivel nincs 6 millió forintom,így ha fizetni akarnék hitelt kellene felvennem, ami 20 évre nagyjából további 65.000 forintot jelentene.
Nettó természetesen, ami egy kb. 220-250.000 forintos fizetésnek felel meg.
Előzmény: Törölt nick (20551)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.26 0 0 20551
Természetesen végiggondolta és arra a következtetésre jutott, hogy majd én finanszírozom az összeköltözését az új pasijával.:))
Előzmény: Törölt nick (20538)
quilla Creative Commons License 2006.02.26 0 0 20550

Es ha mar idezel, akkor ne emelj ki szovegkornyezetebol dolgokat, jojjon az egesz:

 

"azert kene elmennem, hogy onnantol papiron kimutathatoan magasabb legyen a jovedelmem mint a masik felnek es ezzel jogalaopt szolgaltassak neki, hogy ne kelljen fizetnie?????? Nem kicsit visszas ez a gondolkodas?? En azert fogok dolgozni ha lesz mit, mert akarok... es nem azert, hogy ez adu legyen apuka kezeben, hogy hat akkor vegre en keresek..."

 

Miutan a masik fellel semmifele kapcsolatom evek ota nincsen, a munkavallolasomnak sincsen az eg vilagon semmi koze ohozza, az altala fizetett osszeghez. Nekem legalabbis nem sikerult (igaz nem is kiserltezetem vele es nem is all szandekomban) az o altala fizetett havi dijbol megelnem es eltartanom magam es a gyereket egyeb anyagi forras nelkul. Es fenntartom, hogy beteg gondolat engem cseszteteni azzal, hogy miert nem dolgozom, mikor ezt a teny soha nem probaltam meg kihasznalni a masik fel ellen, hogy meg tobb let akasszak... az, hogy nem dolgozom, az egesztol fuggetlen es sajat szocialis problemam, amit ugy latszik sokaknak nehez felfogni (nem te vagy az elso)... 'nyugaton' sem kolbaszbol fonjak a keritest es nem hajigaljak az ember utan a zsirosabbnal-zsirosabb allasokat... leginkabb olyan'nyugaton' nem, amirol odahaza keveseknek van fogalma, milyen is valojaban.

Előzmény: tyutyus (20548)
quilla Creative Commons License 2006.02.26 0 0 20549

"Az, hogy egymást hergelve kivonultok a társadalomból (hivatalos munkákból, országból, akárhonnan), aztán mégis a törvénykezést kéritek, hogy ítélkezzék az ügyetekben, némi naivitásra vall. Ezek után jó döntés nem igazán várható."

 

Senki nem hergel senkit. Reszemrol a dolog harom eve lezaratott a gyerekelhelyezes utan, az apukat ket eve nem lattam es nem hallottam, ugyhogy baromi messze vagy az igazsagtol. Az, hogy o meg igy is tamad es kuzd, a maga baja... nekem pedig eszem agaban nem volt sehonnan semmiert kivonulni, foleg nem egy olyan dolog miatt ami nem erinti a mindennapjaimat. Az orszagbol valo kivonulast nem ertem, erdekes gondolkodas modod van, hogy a fenebe jon ez ide... tovabbiakban azt is hangsulyoznam, hogy semmifele torvenykezest nem kertem semmifele itelkezesre... megtettek ezt anelkul is, nem kezdtem pert sem eljarast, nem fellebeztem.... ha eddig ez nem volt eleg ertheto.

Komolyan nem ertem mi koze van annak, hogy egyelore nem talalok munkat amde apuaka altal hatrahagyott gyereket egyedul 4,5 eve minden segely nelkul ellatom, a mindenbol valo kivonulasomhoz... gondolkodj es utana alkoss velemeny, arrol amit max reszleteiben ismersz.

Előzmény: tyutyus (20548)
tyutyus Creative Commons License 2006.02.26 0 0 20548

kikerem magamnak az olyan szoveget, hogy ,miert nem megyek el akkor en melozni... azert kene elmennem, hogy onnantol papiron kimutathatoan magasabb legyen a jovedelmem mint a masik felnek es ezzel jogalaopt szolgaltassak neki, hogy ne kelljen fizetnie??????

 

Az, hogy egymást hergelve kivonultok a társadalomból (hivatalos munkákból, országból, akárhonnan), aztán mégis a törvénykezést kéritek, hogy ítélkezzék az ügyetekben, némi naivitásra vall. Ezek után jó döntés nem igazán várható.

 

Ennyi az észrevételem, mindamellett egy percre sem irigyellek a nehézségeidért, amiket nyilvánvalóan a gyerek apja nélkül leszel kénytelen megoldani.

Előzmény: quilla (20544)
quilla Creative Commons License 2006.02.25 0 0 20547
cserelunk?? :o)
Előzmény: tyutyus (20539)
quilla Creative Commons License 2006.02.25 0 0 20546

Na de vegulis egy a lenyeg, a tobbi csak fust.... eddig is eltartottam a gyereket mindenfel extra szolgaltatas nelkul abbol amit a torveny eloirt apukanak, eztan is megteszem. A tobbi csak az igazsagerzetemet piszkalja... meg hat nem kizart, hogy gyerek dolgain huzni kell egy kicsit, ami az ovodan tul van. Orulni nem fog ha bekovetkezik, de ez van, ebbol epitkezunk.

a fellebezesnek meg tenyleg egyelore semmi ertelmet nem latom... minek a harc... a csatat apuka megnyerte, a haborut reg elvesztette. En meg nyugtot akarok. Ha ennek ez az ara, legyen... elobb utobb (remelem elobb) lesz melom es veszek belole jo sok leszarom tablettat :o))

Előzmény: Tóthika (20543)
quilla Creative Commons License 2006.02.25 0 0 20545
Eloferdulhet. Nagyon nem szeretem es kuzdok azellen a berogzult magyar elkepzeles ellen, hogy aki a magyar hatartol kicsit is nyugatabbra el, annak huuu de jo, az kogazdag, annak mindene megvan, az tamogassa a hazaiakat. Az otthoni lakossag minimalis hanyadanak sincsen elkepzelese, hogy itt a tulvegen milyen az elet... nekik ez mar nyugat, maga a kanaan... pedig koszonoviszonyban nincsen a svajci, franci meg nemet jolettel, amit etalonnak vesznek...
Előzmény: anteus (20542)
quilla Creative Commons License 2006.02.25 0 0 20544

Egyreszt lefog, a rendszer, ahogy Totika irja.

Masreszt meg eppen ugyanazt a marhasagot mondod, mint a felperes ugyvedje. Jogos lenne a megjegyzesed amennyiben en kertem volna a gyerektartas emeleset mivel nincsen jovedelmem es nem tudom eltartani ama keves osszegbol a gyereket. Es igy akarnam magam eltartatni apuka magas havi dijazasabol kedvemre.

De nem tettem, eszembe sem jutott akkor sem, mikor megszunt az utolso jovedelemnek mondhato penz. Szoval egyreszt nem tudok melozni, masreszt meg kikerem magamnak az olyan szoveget, hogy ,miert nem megyek el akkor en melozni... azert kene elmennem, hogy onnantol papiron kimutathatoan magasabb legyen a jovedelmem mint a masik felnek es ezzel jogalaopt szolgaltassak neki, hogy ne kelljen fizetnie?????? Nem kicsit visszas ez a gondolkodas?? En azert fogok dolgozni ha lesz mit, mert akarok... es nem azert, hogy ez adu legyen apuka kezeben, hogy hat akkor vegre en keresek...

ha jol ismerem a torvenyt es az iranyelveket, mindket felnek hozza kell jarulni a gyerek eletehez... en egyetlen hanggal soha nem reklamaltam, hogy mivel nincs melom kerem a tobb lovet, szoval amit irsz az nekem... nem is mondom...

Előzmény: tyutyus (20541)
Tóthika Creative Commons License 2006.02.25 0 0 20543
Okostojás, szerinted külhonban csak úgy hajigálják az ember lánya után a jobbnál jobb állásokat, ha még nem beszéli tökéletesen a nyelvet?
Előzmény: tyutyus (20541)
anteus Creative Commons License 2006.02.25 0 0 20542
Örülök, hogy látlak. Lehet, hogy az csípi a bíróság szemét, hogy külföldön élsz...? Ha egyáltalán így van, utánadolvasok....
Előzmény: quilla (20536)
tyutyus Creative Commons License 2006.02.25 0 0 20541

Gondolom, téged sem fog le senki, amikor dolgozni indulnál.

Előzmény: quilla (20537)
tyutyus Creative Commons License 2006.02.25 0 0 20539
Tulképp gyerekkori álmomat megvalósító életművész vagy. Amikor anno megkérdeztek, hogy mi akarok lenni, én azt mondtam, hogy vendég. Ehelyett még mais piockerignácot megszégyenítő iramban hajtok, pedig a fizu nem egy nagy cucc :-)))
Előzmény: quilla (20535)
quilla Creative Commons License 2006.02.25 0 0 20537
masik felnek nem 0 a jovedelme, csak hivatalosan... de ugye ezt a verziot is mindenki ismeri.
Előzmény: tyutyus (20533)
quilla Creative Commons License 2006.02.25 0 0 20536

Blanra gondolsz? :) jol teszed!!!

 

Na latod, itt vagyok en elo ellenpeldanak, mostmar ket altalanos ervenyu elkepzelelesnel is: mert ugye allitolag magyar birosag anyatol nem vesz el gyereket... hat dehogynem :o))) es ugye allitolag szegeny exek csak fizetnek meg fizetnek, es hiaba alig van penzuk, nekik fizetni kell... hat ja :o)

szoval apukak higyjetek nekem: igenis vesznek el ertelmes okok nelkul gyereket anyatol, es igenis csokkentik a gyerektartast akkor is, ha anyukanak egy budos kanyija sincsen.

Előzmény: anteus (20531)
quilla Creative Commons License 2006.02.25 0 0 20535
igen, de nem lattam meg az indoklast, meg oszinten szolva ezek es a korabbi birosagi tanulsagaim alapjan ertelmet nem igen latom.
Előzmény: tyutyus (20534)
tyutyus Creative Commons License 2006.02.25 0 0 20534
Fellebbezhetsz?
Előzmény: quilla (20530)
tyutyus Creative Commons License 2006.02.25 0 0 20533

Miért kéne a bírónak fizetni?

 

Adott 2 nagykorú pereskedő 0 jövedelemmel, nyilván az utódjuk is képes lesz ugyanabból megélni.

Előzmény: Tóthika (20528)
Tóthika Creative Commons License 2006.02.25 0 0 20532
Inkább nem mondok semmit. De ezt a patkányt bírósul apró cafrangokra kéne szedni. :-(((
Előzmény: quilla (20530)
anteus Creative Commons License 2006.02.25 0 0 20531

szia! Te az vagy, akit gondolok...? :-)

mondhatom, szép ez a csökkentés...őszintén szólva nekem is volt egy ilyen ötletem, de az ügyvéd lebeszélt, mondván, ha beadok egy csökkentési igényt, a bíróság akár még növelheti is a tartásdíjat...igaz én hálistennek nem vagyok munkanélküli...

Előzmény: quilla (20529)
quilla Creative Commons License 2006.02.25 0 0 20530
Joeg, a csattanja a sztorinak meg le is maradt, pedig az szolt a legnagyobbat. Mindezeket kovetoen kedves alperes azaz szereny szemelyem, aki a gyereket eztan havi 3000 hozzajarulassal tartsa fenn fizesse meg a birosagnak a teljes perkoltseget, amely 70.000 magyar forintot kostal :o)) Ez a buli igazabol... mert ugye ott van feheren-feketen, hogy nincsen jovedelmem, marmint a peranyagban ...apukanak elhiszik, hogy nem melozik 33 evesen... en meg a ki tudja mibol meg fizessek is nekik 70.000-et, mert akaratomon kivul ezt iteltek felolem... remek. Ha a 3000 penzt havi torlesztessek fizetem perkoltsegre, akkor ugye 2 ev alatt ki is fizetem a perkoltseget. Es akkor jon majd el a kanaan, mert 2 ev mulva mar kemeny 8000 penzt fog fizetni apuka... de esetleg meg a csaladi potlekot is atcsoportosithatom a perkoltsegre, akkor hamarabb szabadulok, csak akkor addig jegelem majd a gyereket, mert ez az enyim selejtes es olyan fajta, hogy allandoan etetni kell....
Előzmény: Tóthika (20528)
quilla Creative Commons License 2006.02.25 0 0 20529

A kerdes jo :) Mindenesetre mindenkinek aki azt hiszi, hogy anya es no es gyerekpartiak a birosagok javaslom a vaci birosagon valo peres ugyeinek intezeset, mert eddig kettobol kettot ok nyertek :o)

 

Előzmény: Tóthika (20528)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!