Köszi! A határátlépés gondolom zökkenőmentes csak személyi és kész. Gondolom az utak állapota sem olyan botrányos mint nálunk lehet szépen haladni. Halottam rémhíreket / bár nekem még nem volt ilyen tapasztalatom/ miszerint a külföldi autókat szeretik büntetni mindenféle abszurd indokokkal. Erről valami?
Mivel én elfogult vagyok Trebonnal szemben,ezért Bécs után az A 23-as autópálya Stockerau,majd a B4/B/2 főúton nyíl egyenesen Trebonba lehet jutni a Bohemia Regent Sörgyárba !! A 12-es Kvasnic sörük a világ legjobbja.Trebon olyan,mint a mi Kőszegünk,200 m-es sétával az egész bejárható.Hazafelé Linz irányába végig autópálya van. Ez a 2 útirány van kb.....jó utat !!!
Bocsánat ha nem ide való! Ápr. 30-tól máj. 02-ig leszünk Krumlovba. Milyen időjárásra számítsunk. A másik nagy aggodalmam az útvonal. Csornáról indulunk pici gyerekkel szerintetek merre menjünk. Minden infót szivesen fogadok akár email címre is.
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget :) Hamarosan indulunk, már nagyon várom, eddig még kimaradt Prága , de most majd megtapasztaljuk, és gondolom nem utoljára :)
Kutna Hora V Ruthardce, Dacicky Belváros, túristásnak tünnek, de a helyiek is oda járnak. Nem külvárosi árak, de Karlovy Vary és Krumlov után fel sem tünik. Krumlovban a sörgyár étterméz/sörözőjét érdemes kipróbálni.
Karlovy Vary-ban lángost? Ezzel az erővel kereshetne az utazó egy Mekit is :) Egyébként az a város tényleg elég drága, mert sok az orosz; ilyentájt oda járnak a bárisnyák sétáltatni a nercüket és nekik semmi sem drága!
Prágában jó és mérsékelt áru pl. a Havelská Koruna, Kutna Horában nekem bejött pár éve a Csontkápolna mellett a Hostinec U Zlatého Lva, olcsó volt a menü (fél 12-fél 1 között érdemes).
Karlovy Varyban minden drágább mint más "rendes" helyen, itt a sarkon viszont lángosos van....:-)
Cseh országban "üres" éttermet nem találsz, de ez egyben segít is a jó helyek megtalálásában; ahol sokan vannak ott jó a konyha! De ott az is megszokott, hogy ha egy asztalnál van még hely, akkor normális dolog "odakéredzkedni". Telcben pedig ajánlom a főtérnek a várral ellentétes oldalán az Zach éttermet; isteni gombás vadast ettem ott!
Húsvétkor megyünk a TDM-mel Prága, Telc, Kutna Hora és Karlovy Vary utazásra. Az lenne a kérésem, tudtok-e ajánlani olyan egyszerűbb éttermeket, ahol gyorsan meg lehet ebédelni napközben.
Ez a program:
1. nap: Budapest-Telc-Prága Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Telc-be, az Unesco által is védett városkába. A szépségesen elnyúló főtérnek nyugati végén álló várból kitekintve az egymás mellett sorakozó árkádos házak látványában gyönyörködhetünk. A telci kastély* Csehország egyik legszebb és leglátogatottabb kastélya. (*Áprilistól!) Városnézés, majd továbbutazás. Délután érkezés Prágába, belvárosi séta. A szálláshely elfoglalása az esti órákban.
2. nap: Prága Mai programunkat a Prágai Várban kezdjük. Itt található a gótikus Szent Vitus székesegyház, a Szent György szobor, a Régi Királyi palota és a Szent György bazilika. Végigsétálunk Prága egyik legfestőibb utcáján, az Arany utcácskán, majd a Várat elhagyjuk, rövid szabadidő. Délután Prága Zsidónegyedében sétálunk, mely egy részét a 19. században lebontották, de megmaradt néhány zsinagóga, a Tanácsháza és a Régi Zsidótemető. A Zsidóváros egyedülálló a maga nemében, világhírű a temetője, amelyet napjainkban már azonban nem használnak. Sétánk során kívülről fogjuk megnézni a negyed épen maradt zsinagógáit, a városházát és csodálatos polgári házait. Ezután elsétálunk az Óvárosba, ahol megnézzük a híres Orlojt, valamint az Óváros teret. Visszaérkezés a szálláshelyre az esti órákban.
3. nap: Karlovy Vary-Prága Reggeli után fakultatív kirándulás a Tepla folyó partján épült Karlovy Vary-ba, az egykori híres fürdővárosba, mely az ország legnagyobb gyógyfürdőhelye, több, mint 300 gyógyvízforrása van. A Prágától 130 km-re, nyugatra fekvő Karlovy Vary nevét IV. Károly német-római császárról kapta, aki a várost 1370-ben alapította. Európa első gyógyhelye lett, virágkorát a XVIII-XIX. században élte, Goethe, Beethoven, Arany János is ellátogattak ide. A csodálatos fekvéssel rendelkező városban, ma is sok épület emlékeztet az Osztrák-Magyar Monarchia időszakára. Városnézés, látogatás a Becherovka múzeumban kóstolóval, majd rövid szabadidő. Vásárolhatunk a csábító illatú hatalmas ostyákból is (oplatky), melyek a város specialitásai. Délután visszautazás Prágába. (Ár: 20 EUR/fő) Városnézésünket Prágában a nyüzsgő Károly-híd és környékének felfedezésével folytatjuk. Sétánk során útba ejtjük a Moldva egy kis szigetét, a Kampát, majd átsétálunk a nyüzsgő Károly-hídon, amely egyedülálló barokk szobordíszítéséről vált híressé. Félpanzió esetén vacsora egy hangulatos prágai sörözőben, a Vár közelében.
4. nap: Kutna Hora-Budapest Utazás a Világörökség részeként nyilvántartott Kutna Hora-ba, mely a középkorban Prága mellett Csehország legnagyobb városa és a királyság ezüstbányászatának központja volt és egy ideig pénzverdeként is működött. Városnézés (a hátborzongató Csontkápolna, az impozáns Szent Borbála Katedrális, Olasz udvar-egykori pénzverde és királyi palota), majd hazautazás. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.
A jövő hétvégére foglaltam 6 fős családunknak egy apartmant a Venczel térhez közel. A szallast mégegyszer átolvasva tudatosult, hogy semmilyen parkolási lehetősége nincs.
A központhoz közel hol lehetséges Prágában nem tul drágán parkolni?
Metró nincs. A legolcsóbb megoldás a város felé közlekedő két helyi járatos busz. A 119-es járat a Zöld (A jelzésű) metró Nádraí Veleslavín állomásáig visz. A 100-as busz a Sárga (B metró) "Zličín" végállomásig. Nézd meg, neked melyik jobb. Itt elég jól összeszedték az infókat: http://www.prg.aero/en/parking-transport/transport/public-transit/
Sziasztok! A segitsegeteket szeretném kerni. A Prágai repuloteren hol ehet napijegyet venni? Van ott is automata? Illetve, hogy mivel erdemes onnan tomegkozlekedni? Metro, esetleg busz? Nagyon szepen koszonom elore is.
Szerintem nem volt még róla szó ezen a fórumon. Tényleg jó és naprakész weboldal, aki a sörös újdonságokra és aktualitásokra kíváncsi, azoknak mindenképpen ajánlott.
A Namesti Republiky/Koztarsasag ter-a Metro allomas,jobbra a Rozsaszinu epulet-a Palladium-a csucskeben a Hotel a City-Centre-egy kicsit balra fordulva a Kotva.