Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2017.01.09 0 0 4965

Ismerősöm most vett egy 2000 körül épült könnyűszerkezetes 80nm + tetőteres házat 24 millióért.

Az hogy téged még sosem ütöttek el, nem jelenti azt, hogy nem léteznek közlekedési balesetek.

Előzmény: Ország titka (4964)
Ország titka Creative Commons License 2017.01.09 0 0 4964

Nézd meg melyiknek milyen az ártartása, eladhatósága. Én pl könnyűszerkezetes házat soha nem vennék! És nem is ismerek olyat aki venne, ergo elég rosszul eladható.

 

Tudom, ilyenkor mindenki azt mondja, hogy nem akarja eladni....

 

Egybe gondolj bele: egy házon a falazat az össz költség kb 8%-a. Érdemes-e akkor könnyűszerkezetet építeni?!

 

Az sem nulla ugyanis, sőt amiket megnéztem én is, ott masszívan drágább volt a könnyűszerkezetes mint a tégla építés pl az én házam terveivel számolva....

 

Nekem nem kéne...

Előzmény: Folly Richárd (4962)
bmalag Creative Commons License 2017.01.08 0 0 4963

Üdv,

Mi 10 éve lakunk favázasban. A fürdőben és a wc-ben van csempézett gipszkarton és ott látok bizonyos sarkokban hajszálrepedéseket a fugán. A csempézett falfelületen nem. A többi helyiség lambériás, azokba nem akartunk gipszkartont. A vizesedést nem értem, nem tapasztalunk ilyesmit.

Gipszkarton alá tett osb vagy a gipszrostlapokkal történő burkolás biztos jobb, mint a natúr gk, de erről nyilatkozzon akinek olyan van.

Előzmény: Folly Richárd (4962)
Folly Richárd Creative Commons License 2017.01.08 0 0 4962

Sziasztok!

Mi is házépítés előtt állunk. Egyszer a tégla egyszer a könnyűszerkezetes felé hajlunk.A favázasról sokan lebeszélnek mert(indokok) idővel vetemedik a fa.belül a gipszkarton falak a sarkokban repedeznek,és hogy vizesednek.Annyian építenek könnyűszerkezetes házakat,mégis konkrétan évek óta ilyen hazban élőket lehetetlen találni! 😀Pedig ők tudnának igazán valós infót adni.

Attila8004 Creative Commons License 2017.01.07 0 0 4961

Szerintem abszolult nem kell tartani a konnyuszerkezetes haztol! Kozel 10 evig eltem az usaban es ott ugye javareszt konnyuszerkezetes hazak keszulnek.Nem rosszabb a szigetelese mint egy teglahaznak,sot kevesebb a hoigenye ezert konnyebben felfutheto es ha netalan valami gond van akar a villannyal vagy a vizzel nem kell szetvesni az egesz falat! Nem saletromosodik,peneszedik,foldrengesbiztos,belteri falak kesobb konnyen varialhatoak ha netalan atalakitani szeretnenk. Konyhaszekrenyt meg nyugodtan fol lehe tenni a falra ugy hogy nem fog leszakadni,csak a tarto gerendaba kell rogziteni a csavart ami x centimeterenkent van. Meg persze a jo kivitelezon is mulik sokminden! 

Előzmény: Törölt nick (4935)
Mirrmurr Creative Commons License 2016.12.29 0 1 4960

Én mindig ahhoz szoktam hasonlítani ezt a kérdést, hogy mennyibe kerül manapság egy autó. Milyen autó? OK, középkategóriás. Mégis, egy Ford Focus középkategóriás? És egy Astra? VW Golf? És van köztük 20-30-40% árkülönbség. Ugyanarról az autóról beszélve is tudunk ilyen árkülönbséget produkálni, ha szövetkárpit helyett bőrt választunk, meg teljes navigációt, meg nagy kijelzőt, szekvenciális automatát...

A leendő házba fa vagy műanyag nyílászárót szeretnél? Betoncserép vagy agyagcserép? A padlóburkolat márvány vagy kerámia vagy szalagparketta? Az üvegezés háromrétegű melegperemes, vagy kétrétegű aluperemes?

Szóval elég összetett egy ház megépítése, kialakítása, és belátható, hogy az adott négyzetméterár semmit nem mond el arról, hogy milyen épületről beszélünk. Persze jól hangzik a 160.000-es szám kulcsrakészen, de ebből még nem tudjuk meg, hogy miből épült a ház, nem beszélve a hozzáadott szolgáltatásokról, a tervezésről, garanciákról, és így tovább.

Előzmény: lluuppoo (4959)
lluuppoo Creative Commons License 2016.12.29 0 0 4959

Sziasztok! 

 

 

Egy olyan kérdésem lenne milyen áron építik most a könnyűszerkezetes házakat? 

Láttam hogy kb 140-150e Ft között van 1 nm de ebben benne van az anyag is vagy ez csak a munkadíj?  

A válaszokat előre is köszönöm. 

engedélyes Creative Commons License 2016.12.29 0 0 4958

Szerintem érdemes alaposan körbejárni a témát,mielött döntesz.Ár-érték arány favázas,nagypaneles technológiával szemben,illetve mások tapasztalata,akik ilyen házban élnek.(sajnos szendvicspaneles ismerősöm nincs:))A szálas szigetelőanyagok(üveggyapot,kőzetgyapot )nagyobb hangszigetelést nyújtanak,mint a habosított(nikecell) és a fémburkolatnak is megvan az előnye-hátránya.

Előzmény: szabonoemike86 (4957)
szabonoemike86 Creative Commons License 2016.12.29 0 0 4957

Sziasztok!

 

Mi most állunk építkezés előtt és mindenképpen valami gyorsat szeretnénk. Az elképzelés fém szerkezet és szendvicspanel borítás. Valaki találkozott már ilyennel, mert nagyon sok mindent viteleznek ki belőle, de családi házzal nem találkoztam még. Szívesen veszek minden, ötletet és tapasztalatot! Köszönöm!

engedélyes Creative Commons License 2016.12.27 0 0 4956

Röviden: kb.2-2,5 millio Ft egy 100nm alap elkészítése,vízszigeteléssel(GV 35 , GV 40)Normál telek esetében,egy vagy két sor zsalukő kiemeléssel.

 

Előzmény: triker (4954)
Mirrmurr Creative Commons License 2016.12.27 0 0 4955

Azt szeretném tanácsolni, hogy mikor összehasonlítod az árajánlatokat, a műszaki tartalmat is mérlegeld, mert eléggé széles skálán mozog a beépített anyagok listája. Hatvanon túl meg főleg számít minden kis apróság, és bizonyára láttál már elég hibát, amely az építkezések során felmerült.

Előzmény: triker (4954)
triker Creative Commons License 2016.12.27 0 0 4954

Sziasztok!

Lehetőségeink között felmerült egy új könnyűszerkezetes ház építtetése. A közelünkben lévő Wolf-nál elég magas árakat találtunk, bár ez mutat fel legtöbb referenciát. Részünkre a gyorsaság számítana, mivel hatvanon túl vagyunk. Az ingatlan piacon házat nem találtunk, mert vagy nagyok, vagy fekvése nem volt jó.

Az itt említett h-bek tényleg jó áron van. Mi a tapasztalat, mennyivel kellene kb számolnom egy max. 100 nm-es sík területre épített alappal? Az árlistában az alap nem szerepel.  Válaszokat előre is köszönöm.

Jellemmtelen Creative Commons License 2016.12.25 0 0 4953

Szia!

 

Köszönöm szépen a válaszodat.

Megerősítetted a megérzésem hogy jó lesz ez a ház nekünk. Egyenlőre akkor várjuk a 2 hónap múlva esedékes beköltözést. Utána biztosan lesz pár kérdésem amire nagyon szívesen venném a segítségeteket. Addig is további áldott, békés ünnepeket kívánok mindenkinek :)

Előzmény: engedélyes (4952)
engedélyes Creative Commons License 2016.12.24 0 0 4952

Ismerem a készházak minőségét,fajtáit.Szüleim ebben laknak már 30 éve,mi az idén építettünk saját részre a másodikat.Kifejezetten jó a véleményünk,különösen hőszigetelés,komfort érzet okán.(penész,dohosság ismeretlen ezeknél a házaknál évtizedek múlva is)Könnyen felfűthetők,ez a rezsin is jól látszik.Az egyetlen dolog az alaposság,ami egyébként téglára is igaz,vagyis a kivitelezőtől nagyban függ a minőség.A h-bek valóban jó házakat épít.Nem a legjobbat,de megbízhatót,jót.Ár-érték arányban  összeségében előnyösebb a téglánál.A falakat nézd meg,mert sokszor csak egy réteg gipszkarton van belül és nem épp a legjobb,de nem katasztrófa.(polcok,bútorok felerősitése miatt)Bármilyen kérdésed van szívesen segítek.

Előzmény: Jellemmtelen (4951)
Jellemmtelen Creative Commons License 2016.12.23 0 0 4951

Ha valaki foglalkozna a dologgal akkor az építési terveim is megvannak. Még csak egy kevésbé jelentős vételi ajánlat van letéve ami visszamondható vagy bukható. Inkább mint a komplett ház...

Előzmény: Jellemmtelen (4949)
OZ Juice Creative Commons License 2016.12.22 0 0 4950

Sziasztok,

 

egy faszerkezetes teraszt építek, ami alatt kocsibeálló lesz, tehát zárt aljzat kell neki. Mivel egyenes lesz (egy kicsi lejtést akarok csak beletenni, hogy a víz nagyja lefolyjon róla.

Mivel burkoljam, hogy egyrészt használni lehessen, másrészt bírja az időjárást, harmadrészt ne kerüljön egy vagyonba?Kb 5 m széles és csak a két végén lesz alátámasztva, ezért nagyon nehéz sem lehet (7.5x15-ös gerendára gondoltam), így a követ, betont hanyagolom.

Először OSB-re gondoltam, de az nem fog sokat bírni. Olvastam a betonyp lapról, de arról nem tudok túl sokat. Vagy van valami, amit fel tudok "kenn"(?) az OBS-re, hogy megvédje a víztől? A tetejére egy cserélhető kültéri szőnyeget gondoltam...

Előre is köszi, ha van valakinek ötlete.

Jellemmtelen Creative Commons License 2016.12.22 0 0 4949

Sziasztok!

 

Egy több tulajdonosos családom által épített házat adunk el. Már megtörtént az adás-vételi így csak az utalást várjuk. Mivel töredék része az árnak csak a mienk így szűkös 12-14mft-ból kell megoldanunk az életünk. Tudom ez annyira nem szűkös de 4 gyermek és kutya mellé már egyből szűkösebbnek hangzik ha nem egy 4 emeletes ágyon szeretnénk aludni :D Sok házat nézegettünk Pest megye környékén de erősen kompromisszumra késztetnek a jelenlegi ingatlanárak. Láttuk a könnyűszerkezetes házakat de nem ismerjük és elvetettük őket. Aztán jött egy jó hirdetés ahol téglának volt írva a ház. Elmentünk, megnéztük és kb laminált padlóból is építhették volna. 2006 de hasas volt a tető, hézagok és doh mindenhol, lépcső lifeg stb. tehát ksz ház kilőve. Aztán pár nap múlva jött valami érdekes. Egy csodálatosan kinéző és messze az eddig látott ksz házaktól eltérő építmény. Könnyűszerkezetesre volt írva és ez egyértelmű is volt de úgy éreztük meg kell néznünk. Hatalmas fényes terek, szilárd és pontos falak/illesztések, nem dübögött, masszív cserépfedés és beépített lépcső mint ha ytong alapon lenne. Nah ez már igen. Voltak félelmeink de annyira megtetszett hogy tettünk egy vételi ajánlatot és mivel bankos a ház így nekivágunk a megvásárlásnak. Remélem miden zökkenőmentesen megy és nem nyúlunk mellé. Az épületet 2005-ben a h-bek építőipari kft építette amelyik cég most is él és állításuk szerint 89-óta építenek ilyen házakat minden megfelelő minősítéssel.

 

Pár szóba mit érdemes tudni az ilyen házakról? 2 szintes, fa szerkezetes, cserépfedéses, nem döng még az emelet sem ha ugrálok 70 kilóval akkor sem.

 

Pár éve a bank miatt nem lakják de se penész se semmi nincs. Mennyire időtállóak ezek a házak? Mit kéne elvégeztetni és kivel hogy jó ideig élvezhessük? Későbbiekben fel lehet újítani, tehát acélszerkezetesre átépíteni vagy az már új ház ára? Nagyon nem ismerem ezeket a házakat de nincs rossz érzésem vele és szeretünk belevágni új dolgokba. Nem vagyunk előítéletesek. Remélem jól döntöttünk :)

sur5al Creative Commons License 2016.12.20 0 0 4948

Ja, saját kivitelezés? Akkor még nagyobb elismerés illet! Részleteket lehet róla találni? Írtál róla itt vagy máshol "építési naplót"?

Előzmény: Pitylogós (4947)
Pitylogós Creative Commons License 2016.12.19 0 0 4947

2008óta folyamatosan épül :) 6 éve lakunk benne

Előzmény: sur5al (4946)
sur5al Creative Commons License 2016.12.19 0 0 4946

Szép kuckó! Mikor épült?

Előzmény: Pitylogós (4942)
sur5al Creative Commons License 2016.12.19 0 0 4945

Laikus kérdés: egy hétvégi fa/réteges/gerenda házat mi különböztet meg egy könnyűszerkezetes lakóháztól? Csak a méret vagy más építési szabályok vonatkoznak rá? Gondolok itt olyasmire is, hogy ahol hagyományos lakóépület nem építhető, ott könnyűszerkezetes ház felvonulási épületnek, hétvégi háznak "eladható"?

Pitylogós Creative Commons License 2016.12.16 0 0 4944

Annak. Miért kérded?

Előzmény: érdeklődés_új_ház (4943)
érdeklődés_új_ház Creative Commons License 2016.12.12 0 0 4943

Gyönyörű! Egy gyors kérdés. Ez a fajta ház könnyűszerkezetes háznak számít? 

Előzmény: Pitylogós (4942)
Pitylogós Creative Commons License 2016.11.22 0 0 4942

Üdv egy (nem Bélik, hanem HUF ill. DaVinci jellegű) Fachwerk napplaijából :)

 

 

 

Előzmény: érdeklődés_új_ház (4941)
érdeklődés_új_ház Creative Commons License 2016.11.21 0 0 4941

Sziasztok! 

 

A Fachwerk típusú házakról valakinek tapasztalata? Nagyon tetszenek. (Bélik és Tsa) 

 

Köszönöm előre is! 

Duwa Creative Commons License 2016.11.15 0 0 4940

Sziasztok!

 

Azokhoz fordulnék kérdésemmel akik a Pannon Beruházó, Ingatlanforgalmazó Kft-vel (pannonkészházaK) építették a könnyűszerkezetes "készházukat" és abban laknak. Mennyire vagytok elégedettek magával az építtetővel és a házzal? Megfelelő a házak minősége?

 

Előre is köszönöm a válaszokat!

kosztoglotov Creative Commons License 2016.10.24 0 0 4939

Szia!

Mindegy, hol tartasz, nekem legalábbis az a benyomásom hogy a végcél az építkezés minden fázisában egyformán távolinak tűnik. Azazhogy messzebbről nézve kisebbnek tűnnek az akadályok, csak mikor felérsz egy hegyre, akkor látod meg a következőt.

Nekünk közel 6 hónapja épül, kb két hét múlva lesz beköltözhető, de az idő fele várakozásokkal telt (ablakosra, esztrichesre, csempére stb.) de ez az én bambaságom miatt volt, nem rendeltem meg a dolgokat időben.

Előzmény: Törölt nick (4937)
expa Creative Commons License 2016.10.22 0 1 4938

Helló!

 

Még hónapok mire elkészül szerintem. Most az alaplemezre várunk ami most kedden érkezik. A jövő héten készen kell lennie az alapnak. Aztán várjuk a falak megérkezését. Azokat 3-4 nap alatt fel lehet rakni. Nov 21-én érkezik a szeglemezes tető. Ez a terv.

 

Eddig a tapasztalataink nem túl bíztatóak, halad az építkezés csak nagyon lassan. Ki kell várni sajna, a kivitelezőt nem lehet sürgetni. Van egy határidő ami viszonylag nagy és azt elvileg betartja. Meglátjuk. Írok ha lesz fejlemény :)

Előzmény: Törölt nick (4937)
Törölt nick Creative Commons License 2016.10.20 0 0 4937

Szia! 

 

Akkor elvileg te pár hét múlva már akár meg oa tudhatod... :)

 

Simán halad az építkezés? Eddig mi a tapasztalat? Esetleg van valami jó tanács a zökkenőmentes haladáshoz? 

 

Jaj bárcsak már mi is ott tartanánk... :)

Előzmény: expa (4936)
expa Creative Commons License 2016.10.18 0 0 4936

Helló!

 

Nekünk most van folyamatban a könnyűszerkezetes házuk kivitelezése. Fa gerenda szerkezet polisztirol borítással, fémkeret erősítéssel. Belső elválasztó falak polisztirol falazat beton erősítéssel.

Én is kíváncsi leszek milyen lesz benne lakni :D

Előzmény: Törölt nick (4935)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!