Városokat eszem és kiiszom a tengereket, Szakállam eltakarja az eget, vihar és mennydörgések, ködök és záporok. Miniszterek és vezérek nyaljátok meg a csizmám.
Refrén Bal kezemben Snikers, a jobb kezemben Mars PR menedzserem Karl Marx. Bal kezemben Snikers, a jobb kezemben Mars PR menedzserem Karl Marx. Tőke! Tőke! Tőke! Tőke!
Aranyrudakat eszem ebédre, Gyémántot desszertnek, olajjal kenve. A nevem Belzebub, a sztratoszféra mestere, Hihetetlenül laza vagyok és mindenki által tisztelt.
Refrén Bal kezemben Snikers, a jobb kezemben Mars PR menedzserem Karl Marx. Bal kezemben Snikers, a jobb kezemben Mars PR menedzserem Karl Marx. Tőke! Tőke! Tőke! Tőke!
"Mert mit jelent megérteni a másikat? Az, hogy én megértelek téged, azt jelenti, hogy beskatulyázlak a már meglévő gondolataimba."
Ha ezt elfogadom, akkor persze nem sok értelme van arra gyúrni, hogy megértsem a másikat. De nem muszáj elfogadnom. Tulajdonképpen az jut róla eszembe, hogy szegény Feldmár.
Ja, vágom. Az a fura, hogy a direkt vetőmagként árult magok minden korlátozás nélkül kereskedelmi forgalomban vannak. Mert a madáreleséget nem szabad elültetni, abból volt pár éve balhé, hogy falusi bácsi vagy néni úgy döntött, nem veszi kurvadrágán a tyúkoknak a kendermagot, hanem vesz tavasszal, aztán ősszel majd szüretel, és onnantól önellátás. (Ez teljesen logikus, mert a szar fű génállományát már nem baj, ha bassza a vad beporzás, csak mag legyen.8-))
azt valószínüleg ipari célre szánták, Mo nagyban folyt kendertermésztés csak éppen ruhákat, kötelet meg mittoménmégmit gyártottak belőle (és ezért nincs is thc tartalma)
Azt nem tudom, hogy most aktuálisan hogy van, az mindenesetre jogos felvetés, hogy miért lehet akkor legálisan magot vásárolni, ha termeszteni meg nem lehet...
"... figyelj, én vásároltam számlára ilyen magokat, elültettem, nem tudom, hogy mennyi THC van benne, vagy nem, mindenesetre ezzel tudom igazolni, hogy honnan van..."
Nem úgy van ez, hogy THC tartalomtól függetlenül tilos kendert termeszteni? Mintha a csekély/jelentős mennyiségnél palánták darabszáma is szerepelt volna, hatóanyagtartalomra való utalás nélkül. Vagy ez csak a régi törvényben volt így?
Vidám hétfôt mindenkinek! A húsvéti dorbézolás után remélhetôleg jobban vagytok mint én, aki kurvára másnapos és enyhe fehérje és zsírmérgezést is kaptam. De nem bánom! No de megvalósulni látszik régi álmom, a korán- és késônkelôk társadalma..persze csak Dániában meg ott is elméletben, de akkoris!
Hogy a középkori módszereknél maradjunk, találtam némi tekintélyt, amire hivatkozhatom az önző módon, rövidtávon racionalizáló viselkedésmodellem úgynevezett jótéteményeivel és ezek következményeivel kapcsolatban. Idézet Feldmár András Feldmár mesél című könyvének hátoldaláról (azért a hátoldalról, mert ezzel is jelezni kívánom a mondanivaló alapvető fontosságát a könyv és a szerző szempontjából), a dőltbetűset önkényesen emeltem ki:
"Egy terapeutának - és szerintem mindenkinek - a legfontosabb dolog arra rájönni, hogy a másik végtelenül másik. Tehát nemcsak úgy, hogy nem olyan, mint én vagyok, hanem azt se lehet tulajdonképpen feltételezni, hogy megértem a másikat. Mert mit jelent megérteni a másikat? Az, hogy én megértelek téged, azt jelenti, hogy beskatulyázlak a már meglévő gondolataimba. De lehetséges, hogy még a színek, amiket látsz, azok sem ugyanazok a színek, amiket én látok. Nagyon megrázó felfedezés, de szerintem igaz.
Hát akkor én mit csinálok? Nagyon prózainak hangzik, de én csak próbálok együtt lenni a másikkal. Majdnem úgy, mintha egy tigrissel lennék egy ketrecben. A tigrissel is próbálnék együtt lenni. Megérteni a tigrist? Én nem próbálnám megérteni a tigrist, azt nem lehet, Viszont lehet a tigrissel játszani, vagy lehet a tigrissel birkózni, vagy lehet a tigris által meghalni..."
Persze Feldmár egy hülye fasz, akinek bármelyik gondolatába bármikor bele tudnék kötni, főleg magyarul. Csak azért idéztem, hogy nem olyan földtől elrugaszkodott, megátalkodott istentelen gondolat ez, amivel egyébként nem is te, hanem inkább aromo_ szokott megvádolni, de bazmeg, ki vagyok én, hogy osztályozni merjem a környezetemet, örülök, ha magamat meg tudom különböztetni tőle, bár a misztikusok szerint ez is elég nagy faszság, de ők is bekaphatják, mert ha szarakodnak szolipszista leszek, és elfelejtem tovább álmodni őket, de legalábbis nem álmodok nekik pinát, azt nézhetnek bután bele a világba, hogy na hogy is van ez. 8-)
Akinek nem sikerült a fenti rövid bekezdésben beszólni, azok meg nyalják ki a seggemet, csak hogy ne érezzék magukat elhanyagolva, bazmeg. 8-)
Höhőjj, most találtam egy egyhónapos e-mailt orrketrec postaládájában, a Színművészetin azt a feladatot adta Szász János a tanítványainak (mármint akiknek rendezést tanít), hogy válasszanak 3 blogot, amit olvasnak/tak ő meg abból kiválaszt egyet, amit meg kell filmesíteni (max 10 perc) és az egyik tanítványa az orrketrec.blogol.hu-t is leadta a 3 között, Szász meg azt választotta, úgyhogy az orrketrecből rövidfilm lesz május vége körül. Tök izgi, kíváncsi vagyok mit lát egy ismeretlen az orrketrecben. Majd belinkelem, ha kész lesz :)
dephazz-t mondjuk vszinű kihagyom, láttam őket eleget, és mostanság inkább a minimálabb felé menetelgetek (Steve Roach, Ishq, Brian Eno, Autechre, stb).
Ványa, nem rendezünk majd egy zenecserélgetős délutánt? :)
hajrá
SHR
u.i.: Mindenkinek javaslom a Somafm.com-ot, ott pedig a groove saladot, a drone zone-t, vagy a space station-t...