Keresés

Részletes keresés

Vargánya 33 Creative Commons License 2016.05.24 0 0 12735

Kicsit dzsungelharcos, de szerintem kifejezettem élvezetes verseny volt a vasárnapi Kőbányai Barangolók Kupa egyéni. Nekem külön hab a tortán, hogy sikerült minden fájdalom nélkül végig menni három héttel a műtét után a pályán. Persze most olyan izmokat is érzek, amikről eddig nem tudtam, hogy léteznek. De lehet, hogy csak a hiányuk fáj. :)

A 2. pontnál elkövetett bambaságomat nem szeretném részletezni. így utólagosan letagadom, hogy jártam ott. :)

Ahogy Kőbarka is írta, az F pálya 8-as pontja kicsit odébb lett kitéve, de itt tévesztő hiányában az idővel gyűlt meg csak a bajom, mire elhatároztam, hogy leveszem az egyetlen bóját. 

A 7-es pontnál is úgy véltem, hogy a bója úgy 8-10 méterrel a tényleges ösvény fölé lett kihelyezve, de erre kíváncsi vagyok, hogy jól gondolom-e. :) 

A szabad sorrend most már mondhatni hagyománnyá vált a Kőbányai versenyeken. Szerintem kifejezettem jó ötlet ez a fajta "feladat" forma. 

A menetutasításon szereplő idők megkavarodását pedig a pályán igazán nem is vettem észre csak szomorúan vettem tudomásul az első időmérőben, hogy mennyit késtem. A végén tűntek csak fel nekem is már a célban, hogy valószínűleg nem stimmelnek a kiszabott idők, de úgy vélem, hogy az ellenőrző bíró gyorsan és hatékonyan helyre tette a dolgot. 

Köszi a versenyt Kőbarka és Kokesz! Jól éreztem magam!

kokesz44 Creative Commons License 2016.05.24 0 0 12734

A vasárnapi versenyről, mint „villámhárító”!

Hát helytelen a titulus, hiszen nem voltak villámok. Szerencsére, szerencsénkre! Mint ellenőrzőbírója a versenynek két napot fordítottam a pontok, feladatok ellenőrzésére. Első napon Andrással, másnap egyedül jártam a susnyát. Első nap az F pálya felét –a lányok és a nyílt közepét sikerült bejárnunk. Néhol vitázva és szerencsénkre megegyezéssel jöttem haza. Később részletezem még. Másnap a „kúp járást” néztem meg és az elmaradtakat. Hát a kis kúpok nagyon sok időmet vett el.  A köves és a természetes (földes) leszakadások azonosítása bizony sok idő ráfordításomba került. Tulajdonképpen egyetlen egy kis kúp okozott nagyobb odafigyelést mivel az idők folyamán az erózió hatására a kúp jó negyede a leszakadás részévé vált, ugyan akkor a jellege kőrbejárás után markánsan azonosíthatónak éreztem.

A korábban már említettekkel kapcsolatban sikerült alapelvként elfogadtatnom, hogy ott ahol a térkép ábrázolása akár a körön kívül is pontatlan, ott ne legyen tévesztő. Az F pálya 20 pontja volt az egyik ilyen például. A térkép által ábrázolt utak száma és azok irányultságai a hegyi kerékpárosoknak köszönhetően jelentősen eltértek a valóságtól. Ami nem változott és szerintem a mi álláspontunkat igazolhatja, hogy a domborzat –esetünkben a kis meredek völgy alakja és a helyzete azonosítható volt. A második napon bemásztam s még a kis ösvényt is felleltem. A verseny közben többekkel találkozva a helyszínen jelezték a pontatlanságot.

Ismételten kőrbejártam a 20. és 21. pontok környékét és meggyőződésem, hogy a bóják a helyükön voltak. Az pedig igaz, hogy a térképen jelzett utak és a valóság között jelentős eltérés volt. Mind a számuk, mint az alakjuk tekintetében. Ugyanakkor a domborzati ábrázolás elfogadható volt szerintem. Na, ide nem kerültek tévesztők! Igaz gyenge vigasz a versenyzőknek, hiszen biztosan sok időt vesztegettek el az azonosítással.

A pályákról talán ennyi!

Ami viszont mellbevágott a megkeresés és szembesítés a menetutasításokkal kapcsolatban. Nem hittem a szememnek, hogy sok - sok átnézés ellenére is az excel oszlopok átemelése a word dokumentumba ilyen hibát eredményezhetett. Többen is átnéztük s mégsem tűnt fel a hiba. El kell ismernem a hibámat, hogy nem vettem észre.  Szerencsémre, pontosabban a szerencsénkre a végső sorrendet csak annyiban befolyásolta, hogy a hibapontok száma csökkent, de a sorrend nem. Itt mondok köszönetet a versenyző társainknak a pozitív segítőkész hozzáállásnak.

Köbarka Creative Commons License 2016.05.24 0 0 12733

off

Imre Papának is mindig ízlett a menü, de arra már nem emlékezett, hogy mi is volt az. Lsd. egy két évvel ezelőtti beírásom történetét. :-))

on

A menetidőt ellenben érdemes figyelni, mert a késést a VSZ-nek megfelelően változatlanul honoráljuk.

Előzmény: pontkereső (12732)
pontkereső Creative Commons License 2016.05.24 0 0 12732

Nekem tetszett!

A menetidőket pedig - ahol a sietést nem büntetik - nekem úgysem érdemes figyelnem :-)

Előzmény: Köbarka (12731)
Köbarka Creative Commons License 2016.05.23 0 0 12731

Kérlek benneteket, hogy a jövő érdekében írjátok meg ide, vagy közvetlenül nekem magán  véleményeteket.

 

Előzmény: Köbarka (12730)
Köbarka Creative Commons License 2016.05.23 0 0 12730

KBKe 2016

 

Röviden: jó idő, dzsungel élmény, megszokott (?!) adminisztrációs hiba.

Előzetes végeredmény pontszámok nélkül:

Férfi kategória

1. Bóta Zsombor 2. Franczva László 3.Dr.Tóth Alexandra 4.Fehér János 5.Vályi Nagy Károly 6.Gelányi Zoltán 7.Horváth T.Csaba 8. Farkas János 9.Horváth András 10.Bóta Attila 11.Hársy István 12.Csihi János 13.Jackl Balázs

Két karton még javításra vár. 

 

Női kategória

1.Nemes Éva 2.Bodor Ilona 3.Bartók Adrienn 4.Ozsváth Eszter 5.Kaszás Bíborka 6.Tóth Éva 7.Csarrnai Béláné

 

Nyílt kategória

1.Bánrévi Tamás 2.Kálmán Gergely 3.Farkas Sándor 4.Verdó István 5.Pásztor Ágnes 6.Venglovecz László 7.Paulenka Szilvia 8.Oskó Imre 9.Battmig Ákosné + 1fő 10.Bartók Julianna 11.Kerekes Katalin 

Egy karton még javításra vár

 

Helyenként szoros eredmények voltak.

Köszönöm Kokesznek lenyűgöző ajánlatát, amit be is tartott és villámhárítói tevékenységét.

 

Kérlek benneteket, hogy a jövő érdekében írjátok meg ide, vagy magán véleményeteket.

kokesz44 Creative Commons License 2016.05.17 0 0 12729

KBK 2016. évi OTTEB. 3. fordulója

Kedv csinálónak a hétvégi egyéni versenyhez!
Hát ilyen az élet! Az elmúlt évben a jégkárok miatt lett nehéz a terep, mostanra a sok-sok eső okán a magasabb aljnövényzet fogja nehezíteni a versenyt. Bár ha belegondolok, hogy „hycomatosan” le tudtam ellenőrizni a pontokat, igaz jóval lassabban – a lábaimra vigyázva – akkor talán nem ördögtől való egy jó, kevés vitára okot adó versenyben reménykedni. Meglátásom szerint András egy kimondottan technikás, TÚRAVERSENYES és nem tájfutós pályát álmodott meg. Csak legyen jó idő! Komolyra fordítva: az utak azonosítása fokozott figyelmet kívánnak a jelentős benövések miatt, amire viszont lehet majd támaszkodni az a domborzat a pontszerű tereptárgyak, valamint a minél közelibb támadópontok helyes megválasztása. Több is található.

Sport Identre készüljetek –én nehezen barátkozok meg vele, - de hát ez van(lesz). Végezetül még egy nagyon fontos dologra hívom fel a figyelmet, mégpedig a szöveges és az esetleges helyszíni írott, illetve a szóban elmondott utasítások pontos betartására! Akár a pályán is!
Jó versenyzést!

botaattila Creative Commons License 2016.05.17 0 0 12728

X. NAPERNYŐ KUPA (A, B)

 

NAPPALI GYALOGOS TERMÉSZETJÁRÓ TÁJÉKOZÓDÁSI CSAPAT TÚRAVERSENY

Országos Felsőfokú Csapat Bajnokság 5. fordulója

Országos Középfokú B kategóriás Csapat Bajnokság  4. fordulója

VERSENYKIÍRÁS

2016. június 5. (vasárnap)

 

A verseny célja:

 

Versenyzési lehetőség biztosítása a bajnokságba benevezett  és mindazon egyéb versenyző részére, akik fel akarják mérni tájékozódási felkészültségüket tájfutó térkép használatával. A résztvevők megismerhetik a siroki Mátra természeti szépségeit. A különböző pályákon minden induló megtalálhatja a képességeinek megfelelő nehézségű pályát, melyen kipróbálhatja képességeit.

 

A verseny helye és ideje:


Sirok-Kőkútpuszta, községi könyvtár épülete,

2016. június 5. (vasárnap)

Rajt 8:00-tól 10:00-ig folyamatosan. Kérjük a lassabb menetsebességgel haladókat, hogy a pálya hossza miatt a korábbi indulási időt válasszák! Keverési idő nincs, minden célba érkezőt értékelünk. Pályabontás: 17:00 órakor!

 

Megközelíthető: autóval, autóbusszal, motorral, kerékpárral, gyalog, a település központjában (egy utcás falu) az út menti kis kápolna és focipálya melletti aszfaltozott úton 30 m-re, találgató a rajt hely.

 

Rendező:

Kárpát Egyesület Eger, a Heves Megyei Természetbarát Szövetség támogatásával.


Nevezést az alábbi elérhetőségek valamelyikére kérjük jelezni:

 

Bóta Attila

          Cím:            3300. Eger, Tévesztő köz 3.

          Tel:              36 /322–862        20/9651 - 432

          E-mail:        botaattila1969@gmail.com

 

 

Nevezési határidő: 2016. május 30.  24:00.  /csapatnév, kategória,  hány fő, esetleges plusz térkép igény/             


A verseny nevezési díja:

 

határidőre beérkezett nevezés esetén, minden kategóriában                                                                      1000.- Ft/fő

határidő után                                                                                                                                     1300.- Ft/fő

Helyszínen lehetőség nincs a nevezésre, ha előtte nem jelezted szándékod.

     

A nevezési díjat a verseny helyszínén, indulás előtt kell befizetni.

A jó előkészítés érdekében kérjük a határidő pontos betartását!

A díj magában foglalja felsőfokú és középfokú kategóriákban (A, B) 2 db eredeti, berajzolt, kiszúrt színes tájfutó térképet.

Plusz berajzolt, kiszúrt színes  térképigényt csak előzetes nevezés esetén tudunk teljesíteni  +500 Ft/db áron.

Mindenes: Bóta Attila, + az időmérő személyzete

 

Szövetségi ellenőr:  Dravecz Ferenc

                                f.dravecz@gmail.com 

                                tel: +36-30-4461481

                                     
                               


A verseny formája és kategóriái
:

 

Bontott távú, kötött menetsebességű, felső, közép fokú, egyfordulós, nappali, természetjáró, gyalogos tájékozódási csapat túraverseny.

„A”,  A/36”,  „A/50” és „A/60-A/70-A/80” kategória:

   Felsőfokú (2-4 fő) tájfutó térképen, (2015) M=1:10000 méretarányú, alapszintköz 5 m,
tájékozódási feladatokkal nehezített verseny. Az „A” kategóriák közös pályán versenyeznek, de különböző menetsebességgel.

Táv: kb. 6,5 km, Szint: kb. 400m

„B ” kategória:

   Középfokú, (2-4 fő) tájfutó térképen, (2015) M=1:10000 méretarányú, alapszint köz 5 m, kevesebb tájékozódási feladattal nehezítve. A csapat összetétele életkori megkötésektől független.

Táv: kb. 6 km, Szint: kb. 400 mA verseny díjazása:

 

A felsőfokú kategóriák első helyezettjei elnyerik a 2016. évi Napernyő Vándor Kupát.  Középfokú kategória győztes csapata örökös serleget kap. Minden kategóriában az I-III. helyezettek érmet és oklevelet kapnak.

 

 

 

Kupavédők:

A kategória: Katica Tanya Zöldpont (visszahozta)
A 36 kategória: Valami Tisza
A 50 kategória: Tisza Gyöngye
A 60-70 kategória: Horváthka

 


Kérjük a vándorkupákat a verseny kezdetéig bevésetve juttassátok vissza a Rendezőknek!

 

 

 

Eredményhirdetés:


A verseny napján a verseny központban, várhatóan 16:00 órakor lesz. A különböző kategóriák az induló csapatok létszámtól függetlenül, külön lesznek értékelve.További tudnivalók
:


A verseny értékelése az érvényben lévő MTSZ versenyszabályzata  szerint történik.

Óvás írásban, az eredmény kifüggesztését követő egy órán belül nyújtható be a versenybíróság elnökéhez, az óvási díj 3000,- Ft egyidejű befizetésével.

A versenyen való induláshoz sportorvosi engedély nem kell, mindenki saját felelősségére indul!

Étkezési szolgáltatások: célban csoki, az időmérő pontokon vízvételi lehetőség nincs, ivóvízről mindenki magának gondoskodjon.

 

Kötelező felszerelés:

Laptájoló (ÉK-i rendszerű 360o-os ), óra, íróeszköz.

Szerkesztési eszközök (körző, vonalzó, szögmérő)

 

 

Szeretettel várunk minden együtt barangoló, ösvénytaposó természetjárót!

 

Rendezőség

Köbarka Creative Commons License 2016.05.05 0 0 12727

Kategóriák: helyesen  

F kategória, felsőfokú, bárkinek, korosítással

N kategória, felsőfokú, női versenyzőknek, korosítással

NY kategória, középfokú, bárkinek korosítással

Előzmény: Köbarka (12726)
Köbarka Creative Commons License 2016.05.05 0 0 12726

                   Kőbányai Barangolók Kupa                   

egyéni gyalogos természetjáró tájékozódási túraverseny    

                2016. évi OTTEB. 3. fordulója                                            

                          Versenykiírás        

 

 

A verseny célja: A tájékozódási túraversenyzés megismertetése, népszerűsítése és versenyzési lehetőség biztosítása mindazon versenyzők, érdeklődők részére, akik már űzik ezt a sportot vagy most kívánják kipróbálni.

 

A verseny időpontja:    2016. május 22. vasárnap

 

Versenyközpont (jelentkezési hely), rajt:

Budapest, Hárs-hegy, Szépjuhászné, kolostorromok melletti játszótér

Megközelíthető: Széll Kálmán térről Budakeszi felé induló buszokkal

 

Jelentkezés, nevezés, regisztráció   8 óra 30 perctől 10 óráig.

Az első rajt tervezett időpontja:         9 óra   

Tervezett utolsó  rajt:                        10 óra 30 perc      

Az eredményhirdetés várható időpontja 14 óra.

 

A rajt eléréséről és a hazajutásról mindenki maga gondoskodik.

Rendező:  Kőbányai Barangolók SE, Silvanus SE támogatásával.

           

A verseny formája: gyalogos, egyfordulós, bontott távú, kötött menetsebességes, nappali, természetjáró tájékozódási túraverseny, egyéni versenyzőknek.

 

Kategóriák:   

A kategória, felsőfokú, bárkinek, korosítással

N kategória, felsőfokú, női versenyzőknek, korosítással

NY kategória, középfokú, bárkinek korosítással

            Pályaadatok: 4,5 – 5,1 km, szint 200 - 250 m

 

Térkép:   

2012-ben helyesbített színes, tájfutó térkép, M = 1:7.500, alapszint köz 5 m.

 

Értékelés:  A versenyt a 2010-ben kiadott Versenyszabályzat előírásainak megfelelően rendezzük és értékeljük.

 

Eltérés a Versenyszabályzattól: A versenyen Sport Ident időmérő rendszer lesz használva. A személyzet nélküli időmérő helyek bójakódjait előre megadjuk. Érintéskor az addigi szakasz előírt ideje lezárásra kerül. Sietésért a versenyzők nem kapnak hibapontot, minden megkezdett perc egész percnek számít. A személyzettel működő időmérőnél pihenőidőt biztosítunk.

 

Díjazás: A kategóriák első három helyezettje éremdíjazásban részesül. A kategóriák legkisebb pontszámot elért versenyzője elnyeri a „Kőbányai Barangolók Kupa 2015 egyéni” serlegét.  

 

A versenyzéshez szükséges felszerelés: tájoló (ÉK-i rendszerű, 360 fokos), íróeszköz, óra, (stopper), szögmérő, vonalzó, kalkulátor.   

Ajánlott felszerelés: elsősegély csomag, ivóvíz, hosszúnadrág, kullancs riasztó, Budai-hegység turista térkép

 

Nevezés:     

Előzetes nevezés elektronikus levélben lehetséges a versenybíróság elnökének címén. 

Komoróczki András             komoroczki@t-online.hu

Nevezésben dugóka igényt kérjük megadni.

Előzetes nevezési határidő:         2016. május 17. 24 óráig 

 

Egyéb információk:

A verseny napján párhuzamosan kerül megrendezésre a Budapest Bajnokság Kőbánya Kupa elnevezésű pontbegyűjtős versenye és a Silvanus SE vasárnapi tájfutó edzése. A pontok részben átfedik egymást. Kérjük figyeljétek a tájékoztató táblákat.

A terep sziklás, erősen felnőtt aljnövényzettel, fagykárból visszamaradt gallyakkal.

Az ellátás: zsíros kenyér, ásványvíz a célban, pótlásra külön büfék állnak rendelkezésre.

Kérünk mindenkit, hogy poharat hozzon magával!

 

A versenyen mindenki a saját felelősségére indul, kártérítés a rendezőségtől semmilyen címen nem igényelhető!

 

Budapest, 2016. május 5.

 

 

                                                                                         Versenyrendezőség

babraguba Creative Commons License 2016.05.03 0 0 12725

Köszi! :-)

Szépen csillog az ezüst is

Előzmény: Köbarka (12724)
Köbarka Creative Commons License 2016.05.03 0 0 12724

A-A36:

1. Katica Tanya Zöldpont A 

2. Eltályolók

3. Eltájolók

4. Mátrai Farkasok

5. Tiszai Maradék

6. Kárpátok Őre

7. Tiszai Tekergők

 

A50

1. Rezét III.

2. Demeter

3. Csodabogyó

4. Partosok

5. Erőterv - MVM 4

6. Mátrai Vadmacskák

7. Dráva Talpasok

 

A60-A70

1. Katica Tanya Zöldpont A60

2. Horváthka

3. Szőke Tisza

4. MVM 3

5. OTSE (MOL)

 

A részletes eredményt a csapatvezetőknek elküldtem

Előzmény: babraguba (12723)
babraguba Creative Commons License 2016.05.03 0 0 12723

És mi lett az eredmény?

Köbarka Creative Commons License 2016.05.01 0 0 12722

Köszönöm mindenkinek, akik akár itt, akár e-levélben kifejezték véleményüket.

A Kőbányai Barangolók felsőfokú versenyének első időmérő állomásának rossz telepítése miatt nem kívánunk a csapatoknak 200 hibapontot adni.

 

A verseny első szakasza tájékozódási szempontból elismerten a legnehezebb volt, ezért az ott elért eredmények figyelembe vétele sokkal reálisabb képet mutat, mintha összevonunk két szakaszidőt, vagy mindkettőt töröljük.

Az időmérőt kihagyó csapatok értékelése a két szakaszidő összevonásával fog történni. A többi csapatnál minden szakasz külön kerül értékelésre.

 

Tehát marad, a helyszínen kihirdetett eredmény. 

Köbarka Creative Commons License 2016.05.01 0 0 12721

A csapatok zöme fogta. Az első időmérő rossz telepítését elismertem. A mi hibánkból nem kaphatnak a csapatok emiatt 200 hibapontot.

Egyetértek veled és CUFI-val, kár volt a helyszínen kihirdetett eredmény megváltoztatni.

 

Figyelmesen elolvasva a menetutasítás feladatait, talán észrevehettétek volna, hogy sorrendben kell megcsinálni.

- irányszögmérés

- távolságfésű

- visszametszés.

 

Ha feladatoknak külön sorszámot adunk, akkor könnyebben ment volna ?

16. Irányszögmérés

17. Távolságfésű

18. Jelölés előtt visszametszés.

 

A "jelölés előtt" és "jelölés után" kifejezések nem először szerepelnek tájékozódási túraversenyen, szinte általánosnak vehető. 

Előzmény: döme76 (12718)
Köbarka Creative Commons License 2016.05.01 0 0 12720

Az összevont szakaszidők korrigálják az első szakasz hibapontjait, de mint korábban írtam nem igazságosan.

Most az igazságosságon lenne a hangsúly, amit néhányan hiányoltak.

Előzmény: hitetlenkedő (12717)
Köbarka Creative Commons License 2016.05.01 0 0 12719

Az első két kérdésedre a választ megírtam e-levélben.

A harmadikra nem találtam választ a Versenyszabályzatban. 

Előzmény: rezetember (12716)
döme76 Creative Commons License 2016.04.29 0 0 12718

Nem terveztem, hogy a hétvégi versenyekhez hozzá fogok szólni. (Ahogy eddig sem tettem.)

De mégis leírnám a véleményem így egy-két ráalvás után.

KBK

Szerintem sem kellene a szakaszidejét törölni annak, aki fogta az időmérőt. Nekünk pl. muszáj volt, mert elsőként indultunk és kifejezetten ránk szóltak, hogy oda KELL mennünk. Ha valaki nem fogta, annak szerencséje van, mert nem derül ki, mennyi időhibája volt az adott szakaszon. Ha viszont az összeset töröljük, az teljesen fals végeredményt produkál. Ha jól tudom, óvás sem volt, így nem is értem, miért kellett ezt megtenni. A végeredmény deformációját a másik nagy hiba is befolyásolja, amit még senki sem említett meg: A 2. időmérőnél alkalmazott feladatfelhalmozás + időmérő alkalmazása. Ez a dolog is több sebből vérzik:

A 17. ponton való jelölés előtt kellett az oldalmetszést elvégezni és a kartonra a lapbója (?) kódját beírni.

A feladat a 17. ponthoz volt írva, ahol egy - azaz 1 db - rendes bója volt kihelyezve. Milyen lapbóját kellett volna beírni? Ja, a 16. dupla - tripla feladathoz tartozót. És, ha a 17. pont 300 méterrel arrébb van, menjünk vissza? Ha valaki aláíratta az időmérő emberrel, az sem hibázott, mert a 17. ponton csak egy - azaz 1 db - rendes bója volt jelölőeszköz nélkül. Ez sem nagyobb hiba az időmérőben való nem jelölésnél, ami nem is a körön belül volt. És kb. ugyanolyan belemagyarázás is. A lényeg: figyelni kell jobban. Ja, de! A sietés sem volt büntetve, gondolom azért mert "az csak egy egyszerű összeadás". És? Annál nem kell figyelni? A sokkal nagyobb szívatásnál igen?

Varsányi

Itt is sok helyen lehetett a szívatást érezni. Miért kell pl. az 1. és 4. bója közötti távolságot mérni? Ha a tájékozódási feladat (mint távmérés) a lényeg, akkor miért nem elég két bója között mérni a távolságot? Ami egyébként a Szabályzat szerint nem lehet több 500 méternél. Mi is ezt akartuk beírni, de mégsem tettük, mert sok minden nem a szabályok szerint volt. A poligont nem hiszem, hogy valaki tájolóval és mérőszalaggal lemérte volna a susnyában. (Ha tévednék, bocsánat.) Mi sem tettük, csak elkezdtük. Aztán - mint néhány csapat - tájolóval kiszerkesztettük, és elmentünk a végére. Egyébkét a poligonon sem lehet egy szakasz hossza 200 méternél hosszabb. Bár ennél a feladatnál mi voltunk a szerencsések. A szintkövetésnél már nem. Az is már régóta kérdés, hogy szintkövetésről, vagy szintvonal-követésről van-e szó.

Egyébként nem igazán vettük komolyan egyik versenyt sem, reggel a helyszínen sorsoltuk ki, ki legyen a bajnoki és ki ne. Mi még szerencsére nem két fős csapat vagyunk, de lassan lehet, hogy elegen lennénk annyian is.

Bocs, kicsit hosszú lett, de legalább bepótoltam az elmúlt 5 évet. :)

hitetlenkedő Creative Commons License 2016.04.29 0 0 12717

4 csapat nem fogta meg az 1. szakasz időmérőjét. Emiatt nekik nem állapítható meg az adott szakaszon a teljesítményük.

Az összemérhetőség miatt a legjobb megoldás, ha mindenkinek egybe számítják a két időszakaszát, mert így azonos pályának tekinthető mindenki számára.

Ez nem jelenti azt, hogy kikerül az 1. időszakasz az értékelésből, csak összegződik a 2. szakasszal. Mindenkinek.

Előzmény: rezetember (12716)
rezetember Creative Commons License 2016.04.29 0 0 12716

Szeretném megkérdezni, hogy kinek fájt a helyszínen kihirdetett végeredmény? Miért kell belenyúlni a legnehezebb szakasz idejébe? VSZ szerint időszakaszt mikor lehet kivenni?

 

Én ehhez többet nem akarok hozzászólni :-((

Előzmény: Köbarka (12715)
Köbarka Creative Commons License 2016.04.29 0 0 12715

KBKcs 2016 "A" kategóriák

 

Off

Ötödik napja nem hagy nyugodni az értékelés, mert nem érzem azt a megnyugvást, hogy mindenben helyesen döntöttem.

Az igazság relatív dolog, mert csak egy abszolút igazság létezik, hogy nincs igazság. Szeretném a helyére tenni a dolgokat, de most úgy érzem magamat, mint az kis elefánt aki betévedt a porcelánboltba. Hát igen, a pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve.

On

 

Nos, a közhelyek után kérem a véleményeteket.

 

1. Az időmérők rossz elhelyezése miatt igazságosnak tartom a bejelentkezőknél az első szakasz idejének törlését, mert nekik már nem volt lehetőségük késésük behozatalára a második szakaszon, ahol több idő állt volna erre rendelkezésre.

 

2. A verseny legnehezebb - egy igazán felsőfokú - szakaszidejének törlése a valós tudások összemérését adminisztratív módon befolyásolja.

 

Melyiket tartjátok fontosabbnak, elfogadhatóbbnak, reálisabbnak ?

rezetember Creative Commons License 2016.04.28 0 0 12714

Megküldtem.

Előzmény: Köbarka (12711)
Köbarka Creative Commons License 2016.04.28 0 0 12713

Biztos, hogy a szövetségi ellenőr véleményét várod ?

Előzmény: pontkereső (12710)
Köbarka Creative Commons License 2016.04.28 0 0 12712

Néhány válasz:

A. hibapontozás

- felmerült a 200 hibapont, de amint írod és írtam, nem lehetett. Szó sincs idegenpályás bójáról

- a körön kívüliség okát megírtam

B. időellenőrzés

- ez történt, a bejelentkezett csapatok idejét töröltük, a továbbmenőkének idejét összeadtuk

- szeretném megvédeni ezt az álláspontunkat

C. tájékoztatás

- (milyen furcsa is a pletyka, visszafele is terjed), az állomás személyzete úgy lett kiküldve, hogy szóljanak a csapatoknak ez az A pályák 11.pontja. A pletykát nem mi terjesztettük, igaz a szituáció félre érthető volt

- a B és C pályán feladat volt, lyukasztani nem kellett.

Előzmény: hitetlenkedő (12709)
Köbarka Creative Commons License 2016.04.28 0 0 12711

Várom.

Egyenlőre eredményközlés ment ki.

Előzmény: rezetember (12708)
pontkereső Creative Commons License 2016.04.28 0 0 12710

Szövetségi ellenőr?

hitetlenkedő Creative Commons License 2016.04.28 0 0 12709

Néhány gondolat:

A. hibapontozás

- 200 hibapont nem is lehetett volna, mert rossz esetben is idegen pálya bóját fogtak volna (tehát 100 hibapont)

- de ráadásul itt fordítva volt, mert a versenytérkép szerint a jelölthöz képest az időmérő volt körön kívül

B. időellenőrzés

- a csapatok teljesítményének összemérhetősége elvéből kiindulva az érintett két szakaszidőt össze kell adni, és úgy értékelni, valamint az 1. szakaszra vonatkoztatott hibákat törölni kell (mert 4 csapat csak a 2. időmérőt érintette)

- a szétküldött eredmény tudomásom szerint ezt tükrözi, tehát ezt megfelelően korrigáltátok (remélem nem tervezitek a visszaírását:"A négy "renitens" csapatnál az értéklelésnél az első megoldást választottuk. A többieknél a normál értékelés volt.")

C. tájékoztatás

- az adott ellenőrzőpont időmérőnek nyilvánításáról az információk pletykaszerűen terjedtek el, ez több csapatnál bizonytalanságot okozott, és kihatott a versenypálya további teljesítésére.

- az adott pont a B pálya 1. pontja is volt, tehát a jelölőeszközre szükség volt

Előzmény: Köbarka (12707)
rezetember Creative Commons License 2016.04.28 0 0 12708

Kicsit fáj amit írsz. Mitől igazságosabb ez az értékelés? Észrevételt megírom emailben.

Előzmény: Köbarka (12707)
Köbarka Creative Commons License 2016.04.28 0 0 12707

Túl sok, elsősorban rendezői hibák miatt.

- az időmérők az eső miatt a padhoz lettek küldve

- külön táblát kaptak amin jeleztük az időmérő helyet, de nem került ráírásra, hogy az A pályáról van szó

- a másik oldalon egy tábla volt a fekete x és nem pad

- a kör átmérője le lett kicsinyítve a jobb olvashatóság miatt

- a bójának az állomáson kellett volna maradnia, de ki lett téve az útháromszögbe

- a verseny ideje alatt változott a személyzet (átázás)

- csak áthaladási időt akartunk rögzíteni olyan részen, amelyet minden csapatnak érintenie kellett

A legnagyobb gond:

- nem sikerült 4 csapatot, amiből 3 bajnoki volt meggyőzni, hogy ez az időmérő

- nem akartunk 200 pontjával honorálni hibánkat

 

Megoldási lehetőségek

- első két szakaszidő összeadása

- első szakaszidő törlése

- első két szakaszidő törlése

 

A négy "renitens" csapatnál az értéklelésnél az első megoldást választottuk. A többieknél a normál értékelés volt.

A bejelentkezett csapatok ezzel hátrányba kerültek.

 

Ki, mit választott volna ?

Előzmény: pontkereső (12705)
hitetlenkedő Creative Commons License 2016.04.27 0 0 12706

Csak annyi a gond, hogy az időmérő nem a kilyukasztott helyen volt. Sőt még körön kívülre is esett.

Ráadásul a a kilyukasztott helyen jelölő eszköz is volt.

A fogásáért akár 100 hibapontot is lehetett volna adni. Ha nem szóltak volna a fél mezőnynek, hogy időmérő van az ellenőrző ponthoz rendelve. A másik fele pedig rághatta a körmét a verseny végéig.

Egyébként a jelölt tereptárgy a B kategória 1. ellenőrző pontja volt. Ők a haladási irány miatt az időmérőt nem is láthatták (nekik nem is kellett volna).

Előzmény: pontkereső (12705)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!