Láttátok a Másvilág (The Others) című filmet? Azt hiszem mostanában adta le a HBO.
A topic témájához eléggé kapcsolódik és a végén derül fény a lényegre.
Ha belegondolunk lehet, hogy rengeteg köze van a valósághoz... Az itt lentebb említett egyik esetnél (valakinek a barátnője hall furcsa hangokat a hálószobából, meg hűtőnyitogatást) lehet, hogy éppen ugyan ez az eset áll fent, mint amit a filmben is ábrázolnak.
A poént nem lövöm le, hátha valaki kedvet kapott a film megnézéséhez. Ajánlom mindenkinek.
Vélemény?
Úgy tartják, hogy kisérteteink, még azért vannak köztünk, mert van valami elintéznivalójuk vagy lezáratlan ügyük nem " engedi " elmenni az élők világából!? :)
Részvétem a testvéred elvesztéséért!
Tudom miről beszélsz a kutyával kapcsolatban, hisz nekem is van egy vizslám. Tényleg " nevet " !
:)
A topicban írtak egy hasonló történetet, egy cicáról, aki elvesztette a gazdáját. A reakciók nagyon hasonlók. Én mindenesetre nagyon remélem, hogy ezek nem " Pavlovi reflexek " ! :)
Szia Szasa_
(már rájöttem, honnan ismerős a nicked..)
Köszönjük az őszinte beszámolót, és együttérzésem. Nem üres szavak, nekem is halt meg testvérem.
A kutyusról szóló beszámoló érdekes, nem elképzelhetetlen, hogy megjelent neki a gazdi, de ha szkeptikusok vagyunk, az sem kizárt, hogy kutyus csak felidézte magának a régi élményt (gazdi hazajön és simogat) és ezáltal magának generálta le az élményt. Tudod, Ivan Szergejevics Pavlov meg a kutyái, valamint operáns kondicionálás, bár szerintem, ehhez legalább többször, rendszeresen elő kellene fordulnia ennek a kis "aktusnak". Arról se feledkezzünk el, hogy ez egy magas szintü tudati müködést jelez a kutyusnál - már ha a szkeptikus verziót fogadjuk el.
Ha engem kérdezel, én sziklaszilrádan hiszek abban, hogy létezik a "szellemvilág", de nem a hétköznapi értelemben, hanem abban, hogy felettünk egy szellemi hierarchia létezik, amelynek a reinkarnációs ún. "spirálon" keresztül az emberi lények résztvevői. Ennek a rendszernek a része, mellékága a fizikai síkon való "jelenések" és idézések.
Ha kapcsolatba akarsz lépni a testvéreddel, ne félj, és ne erőltesd. Valamint ne legyél sem szkeptikus, se túl bizakodó, semleges. A legjobb, ha leülsz, ellazulsz, megkéred, hogy beszéljen hozzád, veled, kellő tisztelettel és szerettel. A sajnálatos feltétel, hogy ő akar-e, tud-e szóbaállni Veled, és lehet, hogy az "időpont" sem felel meg neki, ahogy ideát, mi is megvállogatjuk, kivel, miért, mikor állunk szóba...
Szóval, ülj le a fenekedre, gyújts egy gyertyát, és lazulj el, mint pl. egy agykontroll gyakorló. Ha sikerült, szólitsd a nevén "kedves X testvérem" kérlek, jelenj meg nekem és hallgass meg....
Ez egyszerűen hangzik, de qrva nehéz megcsinálni..
Jó esetben, megjelenik, nem fogod látni fizikailag, de érzed a jelenlétét és a kutya is fogja érezni pl. Ezek után tudsz kommunikálni vele, a válaszokat belül fogod halkan-hangosan hallani, ha lokalizálni akarjuk, úgy mintha a fejed közepén jönne hátulról. Ha minden rendben megy, akkor 10 percig simán lehet "beszélgetni". A végén el kell köszönni, "kérlek, most hagyj magamra, fejezzük be a beszélgetést, határozottan, de udvariasan. Illik, valami kedveset is mondani, azaz neki való kedveset: pl. "azt kivánom neked, hogy az Isteni fény ragyogja be gondolataidat és lépteidet, hogy ne tévedj el a sötétben."
Ezek után egy őszinte imádkozás....
Szeretném jelezni, hogy ez a módszer egy elég magasszintű gyakorlatot igényel, valamint megfelelő hozzáállást, de a tapasztalatok szerint egymáshoz közelállók közt müködik, mégha laikus is csinálja.
A kapcsolatfelvételt nem szabad használni evilági dolgok, előnyök, ügyek rendezésére, csak és kizárólag tiszta, spirituális tartalmak cseréjére.
Szasa,
leirtam ami eszembe jutott így elsőre, remélem hasznát veszed.
de ha végigfutod a topicot, megnézed az alábbi linket, keresgetsz, csomó anyagot lehet találni Neten is, magyar nyelven akár. Érteni, nem kell hozzá, ez csak egy világkép része, nem célja.
A barátnőmnél sem a férj sem a többi "lények" akik már a férj életében is mászkáltak csendben, nem materializálódott, csak érzi ő is és a macska is hogy ott vannak. Én még nem láttam de valahogy tudom és hiszem, hogy vannak.
nos, amikor a "Litérben" vannak, ott nincs neme, de amikor már meghalt, nincs fizikai teste - azaz gyakorlatilag már a "Litérben" van. Ha megjelenik fizikai síkon, akkor olyan külcsinnel jelentkezik, amilyet csak akar - bár nyilván a visszajárónak az első ötlete, hogy a saját régi "gúnyáját" veszi magára.
Ja érdekelt a fizikai sikon való ajtónyitogatás, megkérdeztem olyat, aki nálam jobban ért hozzá: szerinte nem az energia mennyiségen múlik főleg, hanem a technikán, ahogy a fizikai sikon erőt fejt ki.
(ja és egy magyarázat, a "Litér" nem valami szupertitkos spirituális kifejezés, hanem egy vicces szó, a "csillagok körü - litér" leirására :-) copyright Fogarasy Árpád :-)
Ki látott már " másmilyen " ruhában kóborló szellemet? :)
Te láttál már szellemet?
Írtál a barátnőd elhunyt férjéről. Láttad is a férj szellemét? Materializálódott?
Vajon, - és ez itt a nagy kérdés - hogy néz ki egy szellem ha alakot őlt?
Ha nem ruhában vannak, akkor ugyan hogyan, meztelenül? Vagy lepedőben?
Ha most abból indulunk ki, hogy ilyet csak regényekben lehet olvasni, akkor oda jutunk vissza, hogy szellemek sincsenek, csak a mesékben.
A szellem valószínűleg nemtelen lehet (bár hallottam már olyat, hogy van lélek, aki jellemzően férfinak, s van aki nőnek "születik le" mindig), de a hozzá kapcsolódó tudat, ami vélhetőleg folytonos (legalábbis valameddig) az elhunyt tudatásval ugyebár, az megőrzi nemi (illetve teljesen a testben megvolt személyi) identitását, főleg addig, amíg fel nem fogja hogy halott...
(Utána jön a megváltozó tekintet...brrr... ;) )
De hogy ez hogy is van a valóságban, kitudhattya bizton aztat?
Szerintem se lehet nemük. Végül is hol nőnek hol férfinak születünk le. A köztes állapot meg nemtelen. Na és ki látott már utcai ruhában kóborló szellemet? Ilyet csak regényekben lehet olvasni.
Igen, nem, illetve ezek e lények általában nem tudnak túllépni előző életükön, akkor viszont a nemüket is meg kell, hogy tartsák, sőt még a kinézetük is olyan, mint életükben, ugyanolyan ruhában vannak, stb. Vagyis ha nő volt, akkor most is az elvileg. Legalábbis, akik látják őket, ilyeneket mondanak, így magyaráz taki Árpi.
Teccik érteni?
Hát, lehet hogy én vagyok szűklátókörü, de tudomásom szerint, hogy "akarjam magának kifejezni" a szellemi lényegnek nincs neme. Ez a fizikai síkra jellemző, mint ivaros szaporodás etc - nem is olyan rossz dolog :-)
Azt tartják a szakértők Józsiról, hogy nő nemű, és nem vesz tudomást a barátnőm létezéséről, és ugyanúgy "él" a lakásban, mint ő.
Ja, és ugyanúgy nem érti a fura zajokat, amit a barátnőm okoz. :)
Ezzel magyarázható, hogy abarátnőm a nappaliba alszik a háló helyett, mert főleg onnan jön a zaj.
Józsi meg biztos fordítva "éli" ezt meg.
A barátnőm energiáját, nem fizikai értelemben értettem. :)
Azt állították róla hozzáértők, hogy ha akarná és fejlesztené a képességét, tárgyakat is tudna mozgatni.