Keresés

Részletes keresés

Latya (K.L.) Creative Commons License 2006.08.23 0 0 3374
Ja és a 4 telefon 1 vonalaon kérdést,  akár egy egyszerő egyszerű kis analóg telefonközponttal korrekt megoldással kivitelezhető. ( Vagy ISDN központtal, amivel az utolsó elötti kérdésem is megoldható lenne)
Előzmény: Latya (K.L.) (3373)
Latya (K.L.) Creative Commons License 2006.08.23 0 0 3373

Szia Kawe!

 Nekem i slenne néhány kérdésem, és 5 letem:

 

 A biztonság  kedvéért megkérdezném, hogy a 4 telefon sima analóg telefonkészülék, vagy netán ISDN telefon?

 

 Ti egyszerre csak 1 beszélgetést  szeretnétek folytatni?  Tehát bárki használja a telefont, akkor  foglalt legyen a vonal?

 

(Ha igen, akkor ebben az esetben  kár volt ISDN vonalat rendelni. Gyanitom, hogy valamilyen számítógépes csapat intézte a telefonokat nektek, csak nem értenek hozzá. Nem ismerik az igényeiteket, és a telefonok lehetőségeit…)

 

Szóval, ha csak 1 beszélgetést szeretnétel folytatni, akkor:

 

a,

csak 1 analóg telefonvonalra van szükéged, amit 4 készüléken  párhuzamosan használsz.   Műszakilag nem igazán korrekt , mert 3 készüléket visel el hivatalosan a vonal. ( Mondjuk 99%, hogy 4-et is, de az 1% is bejöhet). tahát vissza kellene alakítani a vonaladat a T-comnál. Ennek buktatója esetleges hűségnyilatkozatod, illetve a telefonszámok megtartása, feltéve  ha fontos nektek, hogy aki eddig keresett titeket, az továbbra is   az eddig megszokott számokon érjen el benneteket. ( Mondjuk hangbemondással ezt is lehet korrigálni, azaz a régi számra érkező hívásnál addig amíg fizeted a szolgáltatást egy automata bemondja az új számot.

b.

Megtartod az ISDN-t, a kapott 2 telefonszám közül egyiket kiválasztva  fölprogramozod az NT egy kimenetére, a másik kimenetre meg  egy nem létező számot.   A 4 telefont csak az egyik ( normális számokra felprogramozott ) kimenetre teszed fel, a másikat üresen hagyod. Itt is bejöhet  az, hogy 3-nál több ( sőt az NT-nél talán csak max 2-t) telefont lehet feltenni.  És az NT-nél ki kell kapcsolni  a bekopogás funkciót, azaz hogy  egy beszélgetés alatt a hívó félnek ne csengetéi hangot, neked meg

Kopogtatást jelezzen, hanem ha foglalt, akkor legyen foglalt.

 

 A hangpostát persze ki kell nyírni, illetve  fel lehet programozni egy memóriás telefonra a hangposta ki/be kapcsolás kódját így ha munkaidő végén elmentek be lehet kapcsolni. ( már ha fontosnak itélitek meg, és van aki reggelente szorgalmasan meghallgatja.)

 

 

Vagy azt szeretnéd, hogy ha egy vonalon dumcsiznak, akkor ha bejön egy hívás, az csengesse meg a „szabad” telefonokat?

 

Faxotok van?

Előzmény: Kawe (3370)
rainman Creative Commons License 2006.08.23 0 0 3372

írtam én is egyet, de sajnos elszállt...

 

Na szóval kérdés, hogy valóban négy készülék párhuzamosításáról van-é szó (ellenőrizhető, hogy több készüléket egyszerre beemelve hallják-é egymást a készülékeken keresztül, avagy mely készülékek hallják egymást, és melyek nem.)

Mert azért egy ISDN NT egyetlen analóg portjára négy készüléket kötni azért durva dolog, és akkor ugye üresen lóg a másik analóg port, amire bármi is kicsönghet.

 

Avagy ha a két porton két-két készülék van, akkor ha az egyik port foglalt, attól még a szám maga nem lesz foglalt, a másik portra kicsönghet.

 

Hangposta ügyfél általi programozásáról, letiltásáról van infó a T-com honlapján, ha kell, előkeresem, belinkelem. (hangpostát az ISDN első MSN-jére állítják be alapból, 20 másodpercig nem felel esetére)

 

No meg ha foglalt is a szám, de aktív a hívásvárakoztatás, akkor a hívó úgy érzékeli, hogy kicsöng a hívása, miközben a foglalt szám beszélgetése közben a második hívás "bekopog"...

Előzmény: Törölt nick (3371)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.23 0 0 3371
Szia!

Legjobb tudomásom szerint az ISDN-számfoglaltság épp a több-portos működés miatt nem igazán értelmezhető. Ez egy olyan előny, amit - ezek szerint - Te hibának élsz meg. Végülis érthető, de szvsz nem az a megoldás, ha már alközpont helyett használjátok az ISDN-t (hiszen a mindenhol csöng igénye és a fogllattá válás igénye ezt az érzetet kelti bennem), hogy eme előny megszüntetését akarnád (hazstalan!) kierőszakolni ;-)

Inkább a Hangpostád beállítását változtasd meg (esetleg nem válaszol esetre ne menjen hangpostára,vagy sokkal hosszabb idő alatt).

ISDN-nél ugyanis csak akkor fogsz tudni az analóg vonallal közel azonos (megszokott) működést elérni, ha minden egyes végberendezéshez külön MSN (hívószám) és csak az az egy MSN van felprogramozva. Ekkor, ha arra az MSN-re hívás érkezett és azt fogadod, úgy a bontásig erre az MSN-re valóban foglaltságot fog kapni a többi hívó (igaz ott is kicsit hosszabban jut el odáig a rendszer - néhány másodpercig is eltarthat -, mint egy analóg vonalat hívva..).

Illetve még itt van az a lehetőség, amikor mind a két B csatorna foglalt - ezek lehetnek kimenő hívások is logikailag ugyanarrólaz MSN-ről is! - és ekkor ún. torlódás lép fel, amit aztán hű de érdekesen kezelnek le a különféle központok (de foglalt esetre hangpostára átirányított kivételével hangpostára nem kerül a hívás ;-DNo most én viszont azt nem értem igazán, hogy egyáltalán ISDN számokra jó-e hanpostát egyáltalán hazsnálni: mivel csak egyetlen hangposta fiókot kapsz, egyből hibás lesz a hívó számára a dolog, ha a másik MSN-ed (azaz amihez nincs hangposta rendelve, de az átirányítást mondjuk beállítottad erre is) bármi miatt "foglaltnak" látszik, vagy akár időzítve menne a hagpostára a hívás! Ugyanis ekkor azon kívül, hogy a "Kért szám nincs a listában!", mást nem fog a kapcsolási djáért és a forgalmi díjáért kapni szerencsétlen hívó!

És ugyan egyetlen hívószámra meg minek hangposta?Összegzésként: senki (aktuálisan ;-D) nem rontott el semmit, az ISDN így van kitalálva. Ahhoz a szolgáltatás-eljességhez, amit Te hiányolsz (akár analóg vonalakkal is) egy 2/4-es alközpont kellene, ami azért 15-30 ezer forintokért már elérhető, azaz ezért (azaz így!) szvsz kár is volt ISDN-re migrálni (na jó, a kvázi két vonal használata a most még jó piaci árú ISDN2 havidíjjal azért ad egy kis igazat Neked ;-D).


Üdv!
Robi


Előzmény: Kawe (3370)
Kawe Creative Commons License 2006.08.23 0 0 3370

Sziasztok!

 

Egy hozzáértő emberke segítségét szeretném kérni.

Van nekünk egy ISDN2 vonalunk, amire kötve lett 4 végpont, oly módon, hogy ha bármelyik számot hívjuk a kettő közül, akkor az mind a 4 készüléken kicseng. (nem tudom, hogy ezt hívják párhuzamosnak, vagy inkább sorosnak?) Ez jó is így, DE az a "hiba" merült fel, hogy :

ha valaki felhívja ezt a számot és azt felveszik, beszélnek rajta, akkor ha újabb hívás érkezik be, az újonnan telefonálónak nem foglaltat jelez a telefonja, hanem kicseng!, majd bejön a hangpostafiók. Ennek nem így kell(ene) lennie :) Ha új hívás jön, akkor foglalt jelzést adjon az újonnan telefonálónak.

Kérdésem: kinek a kompetenciája / "sara" ez a helyzet a MATÁVé avagy a kivitelezőé. A kivitelező a MATÁVra mutogat, de én nem vagyok ebben biztos.

Törölt nick Creative Commons License 2006.06.10 0 0 3369

Ja!

 

Egyrészt a körzetszám nélküliséget kipróbáltam (Ascom Eurit 30) és BE+KS+ES formátumban (pl. 06 1 4330000) az AXE legalábbis lenyeli a hívószámot.

Az érdekes (és nemfeltétlenül logikus ;-D), hogy viszont az ES helyére amúgy jó 7 jegyű helyi (budapesti) szám utáni bármely többlet digit esetében az egészet már kihányja...

 

No de itt az volt a gond, hogy az ISDN DECT profilváltással képes (ha azonos a metodika, mit pl. az Eurit25-ösnél) CSAK megkülönböztetni a különböző MSN-ekre fogadott és nem fogadott hívásokat (sőt ha jól rémlik, még az SMS-eket is).

 

Eurit25-nél ha profilt váltasz, akkor egyben kimenő MSN-t is (mint amikor Netmod esetében a külön definiálható - a 3 megadott MSN-nel NT szinten nem, csak központ szinten maszkolt - kimenő MSN-t átírjuk).

 

Ez akkor roppant zavaró (az én felfogásom, elvárásaim szerint), amikor titkos MSN-ed is van és nem figyelsz oda, hogy véletlenül másik profilon hagytad (enmvált vissza automatikusan mondjuk bontással!).

 

Az Eurit 30 esetében MSN-enként külön-külön "funkció-parancs" rendelhető nyomógombhoz, és azzal egy hívás erejéig MSN-t tudsz váltani.

 

Könnyen elképzelhető, hogy Siemens-ék a leg-felhasználó-biztosabb megoldáést választották, azaz az MSN-t CSAK átírni lehet, amikor is a sorrend számít (ez volt a  Te gondolatmenetedben!). Ez roppant körülményes, de üzembiztos. Igaz nem túl elegantos, ha közben profilváltásra is van mód...

 

 

Vendégsín: utánakavarok a 7végén még és ha megtaláltam elküldöm!

 

 

Üdv mind a kettőtöknek!

Robi

 

 

 

 

 

Előzmény: rainman (3368)
rainman Creative Commons License 2006.06.10 0 0 3368

Nagy általánosságban: a készülékek többnyire három memóriahellyel rendelkeznek, ahová MSN számot lehet rögzíteni, szigorúan körzetszám nélkül.

 

Ha nem írok bele, akkor a készülék minden hívást fogad, indulóban pedig a vonalhoz tartozó első számot küldi ki hívóként.

 

Ha nem a vonalhoz tartozó számot írok beléjük, akkor hívást nem fog fogadni, viszont  indulóban úgy viselkedik, mint fent.

 

Ha vonalhoz tartozó számokat programozok a memóriákba, akkor azon számok hívását fogadja, és indulóban az első memóriában lévő számot küldi.

Vendégsín Creative Commons License 2006.06.10 0 0 3367
Kössz, küldheted az itteni címemre.
Előzmény: Törölt nick (3366)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.06 0 0 3366
Szia!

Az, hogy melyik MSN-nel mész ki, külön (talán billentyűhöz rendelhető?!) opciózással választható ki - szerintem. De ha nem, akkor nem ez lenne a DT Sinus-októl az első pofon: a 711-es (előddjeihez hasonlatosan!) annak ellenére NEM állítja be a mobil egység óráját, hogy a CLIP-ből a bázis ezt az infót megkapja...

De az ASCOM-éknál sincs minden rendben, mert azok pl. a "Privát szám"-ot nem őrzik meg...

A Sinus 421-es ügyében egyáltalán letölthető a user manual? Mert a 711-eseké NEM!

Ha érdekel, elküldhetem mail-ben az anno ez ügyben kiiírt Magyar Telekom-os tender készülék-specifikációját, hátha abból Számodra kiderül, kééelene-e tudnia a készüléknek a kimenő MSN váltást és ha nem, bátran visszaadhatod a kereskedőnek (azaz a Magyar Telekomnak) ;-)

Üdv!
Robi
Előzmény: Vendégsín (3364)
EveRY Creative Commons License 2006.06.04 0 0 3365

Hello!

 

Nekem is a Sinus 421-es készülékkel kapcsolatban lenne kérdésem. Nem lehet átalakítani az ISDN-es Sinust úgy, hogy nem ISDN vonalon is lehessen használni?

Vagy ha valakinek szüksége van rá, akkor eladó 5.000,- Ft-ért.

Vendégsín Creative Commons License 2006.04.09 0 0 3364
Kinek van valamilyen tapasztalata Sinus 421 típusú telefonnal?

Netmodom S buszán két Eurit 25 és ez a kütyü csücsül. Mindhárom készülékre be van lőve mindkét hívószámom, a két Eurit 25 esetében rendben megy a felhasználóváltás, valamint a felhasználókhoz rendelt hívószám kijelzése, továbbítása. A Sinus 421 esetében is rendben megy a felhasználóváltás, viszont ez a készülék mindig az első felhasználóhoz rendelt MSN számmal indít minden hívást, hiába van az épp aktuális felhasználóhoz másik MSN rendelve. A kézikönyv az MSN beállítások, Felhasználók kijelölése részekben kissé darabos, vajon mi lehet a bibi?
gladia2r Creative Commons License 2006.04.03 0 0 3363
Valaki ismer Agfeo PBX berendezeseket? Nekem egy AS40-s beallitasahoz lenne szuksegem egy kis segitsegre, ha egyaltan tud valaki valamit roluk szoljon kerem, bye
még1MbR Creative Commons License 2006.03.12 0 0 3362
Na, ez alapos volt:)
Előzmény: rainman (3360)
rainman Creative Commons License 2006.03.12 0 0 3361
Mondjuk az ISDN/ADSL szakterület hétfőtől háttérbe szorul nálam munkaügyileg, mert egyhónapnyi kökemény továbbképzésen veszek részt, és várnak majd az új kihívások. (nem lehet, hogy esetleg találkozunk az OKTIG-on az alagsorban. vagy holis? - merthogy mincs kizárva.....)

Persze senki ne higgye, hogy hűtlen leszek....
Előzmény: még1MbR (3357)
rainman Creative Commons License 2006.03.12 0 0 3360
Van ugye az ISDN2 alaphozzáférés egy sima NTBA-val, ami két S0 csatlakozóval rendelkezik csakcsupán. Ehhez (anno?) akciósan szoktak volt adni akciós feltételekkel vagy ISDN telefonkészüléket, temináladaptert, ISDN PC-kártyát, netán ISDN kisközpontot. Ez az NT csak ISDN eszközöket tud kiszolgálni, pl. termináladaptert, kisközpontot, amihez helyi táplálás kell, vagy ISDN készüléket, ami átállítható vészüzemmódra, és tud pl. hívószámkijelzést.

Aztán van az ISDN2+ amihez olyan NT jár, ami rendelkezik két darab analóg csatlakozással is.
Analóg porja(i) nem tudnak hívószámkijelzős készüléket hívószámkijelzésileg kiszolgálni, viszont ezen portok felprogramozhatók vészüzemmódra.

Végül van az ISDN NET, amihez olyan NT jár, amin van soros port is.
A soros port lehetővé teszi a multilinkes csatlakozást is, de ha az alaplap soros portja csak 115200-at tud, akkor nem fog összejönni a 128k-s sebességű kapcsolat, csak kissé lassabb. Analóg porjai meghajtják a hívószámkijelzős készülékekekt, és tudják vészüzemmódban kiszolgálni azokat.

A termináladapterek lehetővé teszik két analóg készülék csatlakoztatását, rendelkeznek a soros porton kívül USB porttal is, amin keresztül a 128k-s kapcsolat is megvalósítható, mint ISDN modem. Ja! és 2/2-es kisközpontként is tudnak funkcionálni.

Láttam már olyan netes NT-t is, ami mögött volt ISDN készülék, analóg portján riasztó, soros porton PC, meg termináladapteren keresztül USB-s PC.
Hogy az S0 buszon ült-é még egy ISDN PC kártás PC is, arra már nem emlékszem, de nem kizárt...

Meg persze láttam már olyan ISDN izét is, ami termináladapter/kisközpont, meg router is egyben, wan oldalon ISDN csatlakozással, LAN oldalon meg a fene tuggya hán ethernet csatlakozással.

Azt hiszem: a későbbiekben fizetendő alapdíj azonos, csupán a belépési feltételek különbözhetnek az egyes esetekben. Max. a vonalhoz delegált számos darabszámának függvénye lehet, hogy mennyi is lesz végül az alapdíj.

Jut eszembe!

Van az ISDN plusz nullás vonal - vagy hogyan is hívják, - ami arról szól, hogy több ISDN2-es vonal csoportos vonalkereséses üzemmódvan van. (ez megfelel a szépemlékű PBX üzemmódnak.) tehát több ISDN vonal van csokorba szedve, két-két csatornájával, de azonos számokat kap minden vonal. Ezen vonalak pont-pont üzemmódban lehetnek casak, és minden egyes vonal tíz számmal rendelkezhet.
Tipikusan ISDN alközpontok lehetnek a végükön, amely ISDN kiözpontok támogatják a közvetlen beválasztást is.

Az ISDN30-at most nem elemezgetném.....
Előzmény: DuDoR (3358)
DuDoR Creative Commons License 2006.03.12 0 0 3359
Amúgy HOL fizetett volna bárki is többet a jelenlegi 5.100,- Ft-os (lakossági) ISDN alapdíjnál, ha net-es NT-t kap?

Magasabb a belépési díj a netes NT-vel.
Előzmény: Törölt nick (3353)
DuDoR Creative Commons License 2006.03.12 0 0 3358
azért kértem ISDN NET-et, mert azt mondta a T-COM ügyfélszolgálatos, hogy áramszünet esetén a riasztó nem fog tudni telefonálni egy sima ISDN2 előfizetéssel.

Tévedett és feleslegesen fizettem többet?


Nem tévedett, így nem fizettél feleslegesen.

Előzmény: matuda (3351)
még1MbR Creative Commons License 2006.03.10 0 0 3357
Hmm, erős T-Com dolgozót sejtek magában felfedezni! :-)
Akárcsak magamban:)
Előzmény: rainman (3356)
rainman Creative Commons License 2006.03.10 0 0 3356
nálam napi rutin volt.

Persze figyelni kell, hogy az adott hardwerverzióhoz tartozó firmware-t törltsük fel az NT-re.

A firmware fájlneve utal a hardververzióra.

Intracomnál asszem 3.76-os egyébként az aktuális, egyik hardverhez az egyik, másikhoz a másik.

Konfiguráló programmal végrehajtható a frissítés, illetve minden beállítás eszközölhető.
Előzmény: még1MbR (3355)
még1MbR Creative Commons License 2006.03.10 0 0 3355
Firmware-t frissítettetek már? Először féltem tőle:)
rainman Creative Commons License 2006.03.09 0 0 3354
intracon esetén soros porton konfiguráló programmal való programozás esetén van egy pipálási lehetőség, miszerint teljes funkcionalitású vészüzemmód.....

De szerintem ez távolságfüggő.
Előzmény: Törölt nick (3353)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.09 0 0 3353

Szia!

 

Lehet, hogy példányfüggő (mert a majd' 6 év utáni NT csere óta nem feltétlenül áll ez) de az Intracom NT (nem USB-s, a legelső hardveres..) egyrészt 230V nélkül is remekül bírja a soros port kezelést (sőt inkább fordítva: ha az U busz megy el, hiába van 230V..), és a 2 db komfort (Eurit 30) készülékemet is sián viszi (n ajó: vitte) - bár ez utóbbi infó inkább csak eseti próbákra igaz, mert valamikor 2002 környéként átálltam a 230V-os rendes üzemre, és azóta is nyögöm az Elmű számlákat ;-D

 

 

Amúgy HOL fizetett volna bárki is többet a jelenlegi 5.100,- Ft-os (lakossági) ISDN alapdíjnál, ha net-es NT-t kap? MAx ha nem akciós a telepedés.., de az sima NT-vel sem igazán kellemes (szerintem).

 

Üdv!

Maus Robi

Előzmény: még1MbR (3352)
még1MbR Creative Commons License 2006.03.09 0 0 3352
Hmm, szerintem tudnia kellene. Sok sima mezei isdn NT-t úgy használnak, hogy be sincs dugva a 220V-os csatlakozója. Természetesen ezekben az esetekben csak 1db eszköz csatlakozik az s-buszára, mert távtáplálva nem bír el többet.
Az analóg porttal rendelkező NT-ket persze célszerű bedugni, hisz másképp csak a lebutított vész üzemódot tudja tehát 1db kimenetére lehet dugni 1db eszközt összesen.
Azért bele fogok nézni az NT1+2ab kiskönyvébe, nem emlékszem már fejből a részletekre.
Előzmény: matuda (3351)
matuda Creative Commons License 2006.03.09 0 0 3351

Hello,

 

azért kértem ISDN NET-et, mert azt mondta a T-COM ügyfélszolgálatos, hogy áramszünet esetén a riasztó nem fog tudni telefonálni egy sima ISDN2 előfizetéssel.

Tévedett és feleslegesen fizettem többet?

 

Köszi

Előzmény: még1MbR (3350)
még1MbR Creative Commons License 2006.03.07 0 0 3350
"Mellesleg az adott körülmények között a netes NT használata luxus, amennyiben a soros portja nincs kihasználva,"

Jó az, ha van, szépen bele lehet menni az agyába a soros porton keresztül a netmod.hu, vagy intracom.gr oldalról letöltött kis progival. :)
Látni minden beállítást, nem kell vacakolni a telefonnal, at paranccsal stb.
De ezt gondolom Te is ismered...
Előzmény: rainman (3347)
még1MbR Creative Commons License 2006.03.06 0 0 3349
Sziasztok!

Itt az intracom könyv aktuális lapja:


Ki kell választani, melyik port működjön áramszünet esetén is és kész.
Latya (K.L.) Creative Commons License 2006.03.06 0 0 3348

az is megoldás lehet, hogy rendelsz egy harmadik számot:( régen eleve 3-at adtak)

1. Nt analóg kimenet riasztóra, így lehet távmenedzselni

2 a központon beszédre

3 a központon faxra

 

Előzmény: matuda (3346)
rainman Creative Commons License 2006.03.06 0 0 3347
Végülis a "netes" NT analóg portjai vészüzemmódra alkalmasak, tehát a riasztónak tutti olyan kell, hogy független legyen a helyi 230V-tól. Na ekkor az analóg portokra akár mindkettőre fals számokat is lehet programozni, ami azt eredményezi, hogy az analóg port nem fog hívást fogadni.
Viszont hívni fog tudni, mégpedig az elsődleges számról kezdeményezett hívásként fog kimenni a hívás - ezt kell megadni a rasztós diszpécserszolgálatnak.
(mondjuk ebben az esetben elesel a riasztó távmenedzslésétől: élesítés, lekérdezés, stb)

AZ ISDN kisközpont meg fogadhatja akár mindkét számot is, programozottan összerendelheted az egyik és a másik számot is különféle mellékekkel. Sőt: napszaktól függően ezen összerendlések változhatnak is előre programozottan.
Célszerűen az egyik MSN szám egyetlen mellékkel van összerendelve, nevezetesen azzal, amin a fax lóg. Az összes többi mellék meg a másik számal.

Mellesleg az adott körülmények között a netes NT használata luxus, amennyiben a soros portja nincs kihasználva, meg különben is, azt hiszem az adott kisközpont rendelkezik USB porttal, amivel összeköthető egy PC-vel.

Aztán láttam már olyat is, hogy a PC-n futott egy kommunikációs program, és az valósított meg üzenetrögzítő, meg fax funkciókat....

Meg ragozhatnám még....
Előzmény: matuda (3346)
matuda Creative Commons License 2006.03.06 0 0 3346

Köszi a gyors választ.

Akkor ezek szerint nem lehet megoldani a faxra történő átkapcsolást?

Olyan nincs, hogy mindkét számunkat az NT 1-es ISDN portján adja tovább, aztán majd a központ kezeli a bejövő számokat?

Tehát:

Analóg 1: riasztó  (x szám)

Analóg 2: dummy

ISDN 1: x és y is, bemegy a központba, központból megy a fax is

ISDN 2: dummy

 

Szeretném ugyanis, ha a faxra is át lehetne kapcsolni. Cikis, ha telefonál az ügyfél, hogy faxolni szeretne: igen, legyen szíves hívjon újra minket a másik számon.

Plusz a faxra kötött telefonkészüléken a központot kikerülve tudnak telefonálni (vagyis nem tudom naplózni a hívásokat, legfeljebb részletes számlával).

 

Előzmény: Latya (K.L.) (3345)
Latya (K.L.) Creative Commons License 2006.03.06 0 0 3345
ja és fax "CSAK FAX" automata üzemmódban, ne legyen benne hívásfigyelés. És ha veszel faxot olyat érdemes amihez van, vagy rendelsz hozzá ( Canon) kézibeszélőt.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!