Keresés

Részletes keresés

papazs Creative Commons License 2009.10.27 0 0 1373
Szép Napot!

Azzal a kérdéssel fordulok hozzátok, hogy milyen időn túl, és milyen feltételekkel kérhetem egy javításra leadott mobiltelefon cseréje helyett a vételárát? Röviden:

2009 07 10. Nokia 6700 vásárlás
2009 09 04 Ladás javításra ( bluetooth nem kapcsolható
2009 09 18 Visszaadás ( üzletben működik, kocsiban, laptopnál nem )
2009 09 18 Ismét leadás javításra ( azonos hibával )
2009 10 09 Visszaadás ( üzletben sem működik, visszaforditva )
2009 10 27 telefonos ügyfélszolgálat infója szerint jövő hétre érkezik alkatrész, aztán majd visszakapom. Arra a kérdésre hogy kivel tisztázzam a kérdést azt a választ kaptam hogy a forgalmazóval. Megkérdeztem a forgalmazót, ő a reklamációs osztályát javasolta a Nokiának.

Most épp lövésem nincs hogy mit tegyek, kivel és milyen formában. A fogyasztóvédelmi oldalon csak addig jutottam hogy a csere és a visszafizetés egy sorban van, tehát élhetek az elállási jogommal, és ehhez nem kell hogy javíthatatlan legyen a készülék.

A válaszokat előre is köszönöm.

üdv, zsigu
sz.dori Creative Commons License 2009.09.29 0 0 1372
Sziasztok!

Tudna vki segíteni abban, hogy egy tmobile-s részletes számla mit tartalmaz?
Az van benne, hogy kit hívtam és hányszor?
És mi a helyzet az sms-kel?

Várom a válaszotokat!

Köszi!!
bakibaby Creative Commons License 2009.09.09 0 0 1371

Ez jó volt :-)

Tanulság : ez az írás nem jöhetett volna létre ha az eladó nem segítőkész...

Ennyit a segítőkészségről Mo-on.

bb

Előzmény: Kalvadosz (1370)
Kalvadosz Creative Commons License 2009.09.08 0 0 1370
Kissé más szemszögből akarom megmutatni nektek ezt a világot és lehet érte hurrogni de úgy gondolom ez is érdekes. Egy barátom egy bútorbolt dolgozója, és érdekesnek találom amit elmesélt valamelyik nap, ilyenekre szoktam azt mondani hogy a vevőnek már annyi joga van hogy azt sem tudja mit kezdjen vele.
A szituáció a következő: A vevőnek megérkezik a boltba a bútora határidőre pontosan aznap amiben megállapodtak semmi hiba, ám a vevő nem tud embereket szerezni akik felviszik neki emeletre mert ugye a házig szállítás ingyenes de a felvitel az már nem a szállítók munkája. Erre segítséget kér a boltostól hogy nem e ismer valakit aki fel tudja vinni neki pénzért, hivatásos szállítót. A boltos jó szándékból leegyezteti a szállítóval hogy ki kell menni és felhordani a bútort. A vevő viszont felháborodva felhívja egy kis idő múlva hogy a szállítók akit Ő AJÁNLOTT, megkarcolták a lépcsőfeljárón a bútort most neki ki fogja ezt kifizetni javítani. Nos ugye értelem szerű hogy ez nem a bolt reszortja (bár egyeseknek ezek szerint nem az:D). Megmondták neki hogy a fuvarossal beszélje meg a pénz dolgát, és ha arra kerül a sor hogy javítani kell akkor keresse fel a boltot és a műhelyben megjavítják persze a költségét ki kell fizetni.
Nos a vevő persze nem fizeti ki a fuvarosnak a felviteli díjat, a fuvaros azt mondja neki hogy az fedezi a javítási díjat de ha esetleg többe kerül akkor a fennmaradó részt ő majd kifizeti. A bútor ajtajait kisebb huzavonával a fuvaros szállítja el az üzletbe, ám a vásárló bosszankodik hogy a javítást úgy tudják intézni hogy a következő szállítással viszik el az ajtólapot és az azt követővel hozzák vissza hiszen az asztalos műhely messze van és ez bizony 4 héttel jár.A fuvaros nem egyezett bele abba hogy ő viszi el javíttatni a bolt pedig SZIVESSÉGBŐL!!! így tudja megoldani hogy ne kerüljön többe a javíttatás a szállítási költségek miatt. E közben persze azt is felajánlja hogy ad csere ajtót de a vevő a sajátjához ragaszkodik megjegyzem ez sem lett volna kötelező. Nos 4 hét után megérkezik az ajtó, a vevő elmegy érte, bele köt természetesen hogy nem lett olyan szép mint az első volt.... de ezek után ez már semmi hozzászoktak az ilyenhez az eladók:) de amikor szóba kerül hogy a javítás költségét kérik a vevő elkezd lázadni hogy ő nem fizet semmit elhajt az ajtókkal és már ott sincs azt követelje a fuvaroson az eladó a pénzt. És persze ha az eladó azt mondja neki hogy akkor az ajtók maradnak addig még nincs kifizetve a javítás még neki áll feljebb. Mert mondván hogy ő neki a kiesett idejét és a kárát ki fogja megfizetni.És hogy a garancia arra vonatkozik hogy azzal a 4 héttel meg kellett volna hosszabbítani a jótállását a bútornak amíg az ajtók javításon voltak. Nos az értetlenség tetőfoka volt ez:)hiszen a bolt csak akkor vállal garanciát ha a bútor rendeltetésszerű használat során hibásodik meg illetve ha az üzlet szállítói sértik meg a bútort nem pedig egy kívülálló személy.És arról már nem is beszélve hogy a vásárló valószínűleg nem tudja hogy a boltok között egy településen belül akadnak ismerősök és barátok akiktől esetleg vissza juthat az információ hogy máshol is eljátszotta ezt illetve amelyik bútorboltban járt mindenhol szidta és becsmérelte az előző boltot csak azt nem ahol éppen volt, és persze nem a fuvarosra haragudott és mondta el mindenféle rossznak hanem a boltra, holott a bolt minden létezőt megtett érte kötelességén kívül is és mégis ezt érdemli.A vásárlót is fel lehetne jelenteni üzlet rontásért és rágalmazásért, azért neki sem lehet mindent, csak a boltok már úgy vannak vele hogy ráhagyják, megszokták hogy mindig csak a vevőnek vannak jogai, és bár tisztában vannak vele hogy nagyon sokszor nincs igaza a vevőnek ráhagyják. És a sok olyan vevő miatt akik hazudnak és ferdítik a valóságot és mindent megtesznek azért hogy ujjat kapjanak vagy vissza a pénzüket pont ezért ilyenek a boltok is már hogy azt sem hiszik el ami tényleg igaz mert nem csak a vevőket károsítják meg hanem a vevők is megkárosítják a boltokat. Ez a véleményem. És félreértés ne essék nem a fórumra íróknak szólt és nem róluk gondolom hogy hazudnak, ők valószínűleg valós problémával küzdenek amit nehezen tudnak megoldani pontosan az olyan emberek miatt akik kedvtelésből vetetik vissza az árut vagy egyéb. Köszönöm!:)
Kalvadosz Creative Commons License 2009.09.08 0 0 1369
Nos szerintem ha már elfogadtad a cserét akkor tanulj a hibádból!:) H viszont még nem zajlott le mindez csak szóban akkor jogodban áll nem elfogni és bizonyítékot kérni arra hogy ugyanaz a matrac. és ha nem tudják kicserélni ugyanarra akkor adhatnak hasonlót de annak meg kell felelnie minőségben a cserélendőével, ha ez nem így van erre a vásárló figyelmét fel kell hívni. Utólag szerintem viszont már kár vakarózni mert az eladónak van igaza akkor ha azt mondja hogy te beleegyeztél a cserébe sőt ha még alá is írtad, de ha nem is akkor sem lehet sokat tenni. Utólag. Legközelebb okosabbnak kell lenni.
Előzmény: macilaci... (1364)
Ramius Creative Commons License 2009.09.07 0 0 1368

Sajnos a közös fűtésnek is turós a háta... Sosem lehet igazságosan elosztani a fűtésszámlát. Az egyik kollégám egy 16 emeletes épület nyolcadik emeletén lakik. Pár éve a lakás összes ajtaját és ablakát kicseréltette egy profi céggel, jó minőségű hőszigetelő ablakokra, ajtókra. A radiátorokra meg termófejes szelepeket rakott. Összességében közel egymilliós beruházást csinált meg. A mérők persze meg se moccannak, alig kell fűteni. A közös képviselő erre közölte vele, hogy mivel "gyanúsan alacsony" a fogyasztott mennyiség, ezért "büntető kvótát" kell fizetnie, a ház átlagos m2 fogyasztásának megfelelően számítva a díjat. Az a vicc, hogy még csak nem is a fűtést szolgáltató társaság, hanem a közös képviselő próbált meg "rendet tenni"...

A kollégám közölte, hgy ezt természetesen hajlandó lesz megtenni abban a pillanatban, amikor a ház összes lakója ugyanazzal a céggel és ugyanazokból az anyagokból felújítja a lakását, mint ő. 

Előzmény: Cersz (1367)
Cersz Creative Commons License 2009.08.31 0 0 1367
Aktuális

Távfűtés, Költségmegosztás

A fűtés költség megosztóval rendelkező lakás tulajdonosokhoz lenne egy felhívásom, illetve közölnék néhány, adatot, tényt, amivel a „techem” fűtés költség elszámoló társaság legújabban elszámolja a fűtés költség megosztóval felszerelt lakások éves fűtési költségkülönbözetét.

Most bővebben nem akarok bele bonyolódni, (csak ha valakit érdekel) a lényeg, hogy van egy új úgynevezett „SH” becsült érték, amivel számolják a mérők által mért értékeket, azaz a ténylegesen mért értékhez úgynevezett SH büntető pontokat adnak, és ez lesz a fűtés elszámolás szorzó száma is.

Kérek mindenkit, hogy figyelmesen olvassa el a techem által küldött fűtésköltség elszámolását, ugyanis semmilyen jogalapja nincs erre az elszámolási módra, semmilyen rendeletet nem tudnak bemutatni!

Továbbá nem tudtak bemutatni semmilyen tanúsítványt a költségmegosztók hiteles mérésére vonatkozóan, márpedig joghatályos mérést csak hitelesített mérőeszközzel végezhető, ezt meg lehet nézni a mérő eszközökről szóló törvényben.
A költségmegosztókat paraméterezni kellett volna a felszereléskor a fűtőradiátor teljesítményéhez, és ezt rögzíteni a költségmegosztó tanúsítványán, amivel persze nem rendelkezik egyetlen költségmegosztó sem! 2005. évi. XVIII. sz. törvény a távhőszolgáltatásról, Mérésügyről szóló 1991. évi. XLV. Sz. törvény.

Súlyos, nem ritkán százezer forintos nagyságrendekről van szó, kérem, ha van valaki, aki felvállalná, az érdekképviseletünket jelentkezzen, valamint azokat a sorstársainkat, akiket hasonló módon próbálnak megkárosítani!

Aki manipulálja a költségmegosztót, annak a becsületes „szomszédok„ fizetik a fűtés számláját, sőt még visszatérítést is kap. Van, aki a hűtőben tarja, van akinek a rádiós leolvasója a polcon hever!!!

(A jelenséget Székesfehérváron tapasztaltam, de talán közérdekű lehet az eset)

bakibaby Creative Commons License 2009.08.28 0 0 1366

Próbáld meg ezt : levelek@fogyasztovedelem.hu

Itt pedig találsz kapcsolatokat : http://www.nfh.hu/portal/kapcsolat/irjon

A lakcímedhez megfelelőt válaszd ki.

Sok sikert, számolj be ha sikerült valamit elérned.

bb

Előzmény: macilaci... (1364)
bakibaby Creative Commons License 2009.08.28 0 0 1365
macilaci... Creative Commons License 2009.08.21 0 0 1364
Sziasztok!

S.O.S. ügyben krénék segítséget!
2007.novemberében vásároltam egy áruházban, egy középminőségi osztályozású matracot. Ebben az áruházban a matracokat 3 kategóriába sorolják:B, P, GP. Az egyes minőségi szinteket tovább osztották, melyet számokkal jelöltek. Minél nagyobb a száma, annál jobb minőségű a matrac. Ezenkívül, minden matracnak van egy betűkódja is.
Nos, én megvettem a középkategóriát, tehát a 3ból a másodikat a P-t, amikre 10év szavatossági idő van. Mivel a matrac felmondta a szolgálatot,besüpped, nyomnak a rugók, teljesen el van csúszva az oldala,mintha nem akarna tartani.
Visszamentem a múlthéten hogy mit lehet tenni.
Kezdődött azzal hogy az üzletvezető kételkedett abban hogy 10év a szav. idő, merthogy erre a matracra csak 2év van. Persze arra igen amelyik előtt állt, arra igen. A papírokon is nekem kellett megmutatnom hogy mi hol van, honnan tudom hogy ez ennyi....A jegyzőkönyv vétele említés volt, nem csináltuk meg, bízván az üzletvezető szavában....Jó hüle voltam.
Azt a felvilágosítást kaptam hogy ezt a típust a P-n belül már nem gyártják, nem tudják cserélni. Felhívja a központot és érdeklődjek 20.-a előtt. Nos a Férjem megtette és nagyon jól meg is etették, úgy gondolom. Szegény örült mint állat hogy új matracot kapunk....
Azt mondták a megkeresés után egy héttel, hogy van egy matrac ami ugyanez mint ami nekünk most van (P), csak a neve más (B). Na, de ha már nem gyártják ezt a típust akkor hogy lehet egy másik matrac ugyanez, csak a neve más?????
Kiderült hogy az én középminőségű (P) matracom helyett, aminek potom 10év a szav.ideje, kapok egy alacsony, sőt a legalacsonyabb kategóriájú 2év szav idővel ellátott (B) matracot számla nélkül. A régi matrac (P) számlájára van írva hogy reklamációs matrac csere, csak az nincs hogy milyenre. Tehát az új (B), más típusú és nevű matracot semmivel nem tudom igazolni ha esetleg valami probléma lenne vele. A telefonban azt mondták, hogy a réginek a blokkjával tudom érvényesíteni a jogaimat. Na de hogy ha más típusú és nevű van rajta akkor hogyan????? Gondolom hogy mivel nem volt róla számla, így leírják selejtbe és akkor nincs hiány a raktárban.....(B-ből)
A gondom a következő:
1.) Megteheti-e a kereskedő hogy egy alacsonyabb B kategóriájút ad nekem cserébe minden számla nélkül az én középkategóriás P-m helyett?
2.) Köteles vagyok-e elfogadni egy középkategóriás matrac helyett egy alacsonyabb kategóriásat mert állítólag a neve lett csak más?
3.) Takarózhat-e azzal a kereskedő, hogy bocsi más lett a neve, leminősítették alacsony kategóriába, erre tudjuk cserélni?
Megjegyzem semmiféle papírt, prospektust nem láttam a tulajdonságokat illetően hogy a 2 matrac típus B és P egy és ugyan az (pl. teherbírás...), csak egy félbevágott mintát, ami hasonlíthat a jelenlegi (P) matracomra, már amennyire emlékszem rá.
4.) Kérhetek-e ugyanolyan minőségi osztályba sorolt másik matracot????Ha igen köteles vagyok-e ráfizetni?

Kicsit nagyon úgy érzem hogy megtévesztettek, megkárosítottak és át akarnak verni, csak hogy befogjam a szám, inkább kapok egy másik, alacsonyabb minőségi kategóriájú, és kevesebb szavatossági idővel ellátott matracot természetesen számla, és blokk nélkül!

Mit tegyek, hova forduljak????

A segítségeteket előre is köszönöm!
bakibaby Creative Commons License 2009.08.04 0 0 1363

Visszavitted ? Milyen dátumozás szerepelt rajta ?

bb

Előzmény: _ZolD_ (1362)
_ZolD_ Creative Commons License 2009.08.03 0 0 1362

Sziasztok!

Tescos tapasztalatomat szertném megosztani veletek.

A lényeg, hogy szokásom ellenére hús vettem ott. Nem kellett volna.

Első ránézésre szép egészséges, vákuumcsomagolt.

Kibontás után félbevágva egyből kiderült, hogy kozmetikázva volt.

A hús kívűl szép piros, de a szeleten látszik, hogy csak a külső fél centi, a belseje öreg, aszott hús. Szerintem paprikás vízbe volt áztatva, de lehet hogy komolyabb vegyszer, erre gondolni se merek.

hús1

Nem túl jó a kép, talán az alsó szeleten látszik.

hús2

A lényeg:

SOHA SENKI NE VÁSÁROLJON EZEKŐL! A saját és családja egészsége érdekében.

bakibaby Creative Commons License 2009.07.24 0 0 1361

Ne fizesd ki őket, és jelentsd fel őket a Fogyasztóvédelemnél.

A kommunikációban (email, levél) mindig cc-zd őket is. Előfordul, hogy

már ettől viszakozni fognak.

bb

sok sikert, majd számolj be !

Előzmény: psr640 (1360)
psr640 Creative Commons License 2009.07.24 0 0 1360
A jogban járatosak véleményét szeretném kérni. Szolgáltatóváltás miatt felmondtam 4 hónapos társasházi hűségszerződésem a UPC-nál. Pofátlanul a listaárra kérik 4 hónapra visszamenőleg a lóvét, holott nem a listaárból adták a kedvezményt. Ami kedvezményt adtak, kb. 2500 ft/ hó, azt természetesen visszafizetném nekik, de ez nekik nem elég. Megy az e-mail váltás ide-oda. Hivatkoznak az ASZF-re, én meg a XLVII/2008-ra. A szerződés telefonon született, de akkor ott nem említették meg az ASZF-et. Mit csináljak, ne fizessek és váram ki, hogy mit lépnek? Vagy fizessem ki, és jelentsem fel őket a Fogyasztóvédelemnél?
calibradriver Creative Commons License 2009.07.01 0 0 1359
Köszönöm,megfogom nézni.
Előzmény: spl2 (1358)
spl2 Creative Commons License 2009.06.29 0 0 1358
Ha javasolhatok valamit. Van egy oldal itt: http://www.akontroll.hu/
Nekik van online tanácsadásuk. Nekem is ők válaszoltak. Ügyvéd fogadja a kérdéseket és fogyasztóvédőként válaszol rá ha jól láttam egy napon belül általában.
calibradriver Creative Commons License 2009.06.23 0 0 1357

Hy!

Nemi is annyira panaszom sokkal inkáb kérdésem lenne  felétek.
Nevezetese 1 éve vettem a számitógépembe egy videókártyát.A napokban a fentemlitett videókártya (továbbiakban csak VGA nak irom )meghibásodott,a garancia érvényesitése folyamatban van jelenleg.Nos a valoszinü hogy már nem kaphato kereskedelmi forgalomban ilyen tipusú vga,javitani pedig nem lehetséges.
A kereskedő elképzelhetőnek tartja hogy a nagyker ahonnan ő szerzi be az árúját egy másik ,de sokkal olcsóbb vga-t fog cserébe adni,ami teljesitményre valószinüleg egy szinten lessz az én régimmel.(az en vga-m ara 1 eve 60.000ft volt amire cserélni akarja az kb 30.000ft) Mondjuk azt tudjuk haogy amit ma megveszek holnap már csak a felét éri.
Az én meglátásom szerint 3 alternativa van a garancia végrehajtására:
1. vagy megjavitja a régi terméket vagy ad egy ugyanolyan tipusú ujat.
2.vissza adja a vételárat.
3.felajánlja a vételár levásárlását, amit ha jól tudom nem vagyok köteles elfogadni.

Elöre is köszönöm a segitséget.

ashen Creative Commons License 2009.06.12 0 0 1356
Ja... szóval visszavittem, párás volt megint belül az üveg, úgyhogy azonnal ott is hagytam megint. De ugye az ember nem azért vesz 50 rugóért órát, hogy hat hetet javítsák...
Előzmény: ashen (1355)
ashen Creative Commons License 2009.06.12 0 0 1355
Sziasztok!

Decemberben, karácsony előtt vettem egy 50.000 Ft-os órát. Májusban lejött egy gumiborítás róla, és beázott. Viszavittem, elvitték szervizbe, ott volt 3-4 hetet, majd amikor elmentem érte, akkor ugyan vissza volt ragasztva a gumiborítás, de tiszta párás volt a számlap üvege belülről.

Vissza tudom kérni a pénzt? Vissza kell, hogy adják? Hogy működnek ezek a dolgok a törvény szerint?

Előre is köszi a válaszokat.

Ashen
Bogikiscsikó Creative Commons License 2009.06.11 0 0 1354

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék!

Upc-s netünk van, utalvánnyal neten keresztül fizetünk!

Tavaly máj-jún kiküldtek 2 havi elmaradásról szóló számlát,amiért reklamáltunk is.köteleztek volna ,hogy fizessünk,mert a mi hibánk..átküldtük az összes utalványt hogy bizony megvan minden..ezt nem hagytunk telefonálgattunk nekik.Aztán végül valami főnökkel beszéltünk,aki nem győzött elnézést kéregetni ,hogy idő közben előkerült az elveszett utalvány.ez télen is megtörtént,és szintén az egyik tavaszi utalványt hiányolták,akkor abban maradtunk,hogy 1 havit kifizetünk és azt 2009-re jóváirják így 3 hónapra elöbbre járunk!De azóta is minden hónapban feltöltjük az utalványokat,persze az ígért 3 hónappal semmi nem történt,és most megint nem találják a2009 májusi feltöltésünket..Ilyen esetben mit lehet tenni?ha kikapcsolják a szolgáltatást,akkor mi van?ki jöhetünk ebből gyöztesen és köthetünk másik szolgáltatónál?mert Dec-ben jár le a 2 év.köszi:)

procaliber Creative Commons License 2009.06.09 0 0 1353

Elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény 132. § ezt mondja az előfizetői szerződés módosításáról:

(4) Ha a szolgáltató az általános szerződési feltételekben meghatározott esetekben jogosult az általános szerződési feltételeket egyoldalúan módosítani, köteles a módosításról a hatálybalépését megelőzően legalább 30 nappal az előfizetőket e törvényben foglaltak szerint értesíteni, az előfizetőket megillető felmondás feltételeiről szóló tájékoztatással együtt. Ebben az esetben az előfizető jogosult a módosítás tárgyában megküldött értesítést követő 8 napon belül a szerződés azonnali hatályú felmondására.

(5) Amennyiben a módosítás az előfizető számára hátrányos rendelkezéseket tartalmaz, az előfizető az értesítéstől számított 15 napon belül további jogkövetkezmények nélkül jogosult felmondani az előfizetői szerződést. Nem mondhatja fel az előfizető az előfizetői szerződést ilyen esetben azonban akkor, ha kötelezettséget vállalt arra, hogy a szolgáltatást meghatározott időtartam alatt igénybe veszi és az előfizetői szerződést az ebből eredő kedvezmények figyelembevételével kötötte meg, és a módosítás a kapott kedvezményeket nem érinti. Amennyiben a módosítás a kapott kedvezményeket érinti, és az előfizető felmondja az előfizetői szerződést, a szolgáltató az előfizetőtől nem követelheti a szerződés felmondását követő időszakra eső kedvezmény összegét.

Esetemben csak a 30napos határidő és a tájékoztatás maradt el, kiváncsi vagyok mit fog erre lépni a szolgáltató.

Előzmény: procaliber (1348)
Ramius Creative Commons License 2009.06.08 0 0 1352

Megáll az ész, és ácsorog... Ide vezetett a magyar fogyasztóvédelmi jogrend zseniális 15/30 napos szabályának eltörlése.

Ma gyakorlatilag azt csinálnak az ember gyermekével, amit csak akarnak. Röhögve.

Ki nem szrja le, hogy perlekedsz. Majd 3-4 év múlva esetleg nyersz. Na és...

Vérlázító!!

Előzmény: hajdraktimea (1351)
hajdraktimea Creative Commons License 2009.06.08 0 0 1351
Pentax, Camera Kft., fogyasztóvédelem

Jótállási időn belül Pentax k10d gépem kártyatárolója tönkrement, nem tartja bent a kártyát. 2009. április 20-án adtam át az egyetlen választható szervíznek, a Camera Kft-nek. 2-4 hét javítási időt ígértek - szóban. A javítási megállapodásban a határidőt nem írták le, csupán néhány fenyegetés szerepel rám nézve, hogy ha fél éven belül nem hozom el a megjavított terméket, akkor eladhatják. A 4 hét letelte után a gép javítása nem készült el. Személyesen bementem, azt mondták, nincs kész. Elnézést nem kértek, a következő kuncsafthoz fordultak. Kérdeztem, mikor lesz kész. Azt mondták, nem tudják. Mondtam, akkor talán kérdezzék meg. Erre felhívtak valakit, aki visszatelefonált pár perc múlva, hogy nincs alkatrész, és nem tudják, mikorra készül el a gép. Mondtam, hogy ezt vegyék jegyzőkönyvbe. Megtagadták. Akkor mondtam, hogy kihívom a rendőrséget. Erre valahonnan előkerült egy k110d gép, hogy addig használjam azt, míg a gépem elkészül. Fotóriporter vagyok, ez a gép egy 6 mpixeles amatőr gépecske. A Fogyasztóvédelmi Főfelügyelet azt tanácsolta, hogy én az üzlettel állok jogviszonyban, ahol a gépet vettem, jelesül a Mediker Kft-vel. Írásban jelezzem, hogy amennyiben nem készül el a gépem javítása, kérem, hogy haladéktalanul adjanak egy új gépet helyette. Ezt megtettem. A boltnak 30 napja van válaszolni. 4 hét javítási idő után újabb 4 hét várakozási idő. Ez két hónap. A törvényben csupán az van írva, hogy a boltnak törekednie kell a 15 napon belüli javításra. Ma, június 8-a van, és még mindig nem kaptam meg a megjavított gépemet. A múlt héten közölte velem a Camera Kft. levélben és telefonon, hogy a Pentax németországi márkaszervíz megjavította a gépemet, és reméli, hamarosan megérkezik, és azt is reméli, hogy jól tudtam használni a játékgépet, amit adtak cserébe. A k10 d kifutó modell. Kíváncsi vagyok, honnan szereztek új alkatrészt bele, mert a törvény szerint csak azt tehetnek bele.
A lényeg az, hogy fogyasztóvédelem nem létezik Magyarországon. Az eu-s szabályokat egy az egyben alkalmazni egy ilyen balkáni országban elég mulatságos. A német Pentax márkaszervíz, ha ezt megteszi egy német vásárlóval, nem tudom, mi történik. A Pentax szeretne betörni a profi piacra. Hát, ezért mindent megtesz.:) Vegyek mondjuk Canont? Arra is az egyetlen márkaszervíz Magyarországon a Camera Kft. Pár hétig kölcsönkért géppel dolgoztam, majd egy hete vettem egy új Pentax k20d gépet csaknem kétszázezerért. Nem tudom, hogy a tisztességtelen piaci magatartás kényszerített-e engem olyan lépésre, amit egyébként nem tettem volna meg. Mert a törvényben még ez áll, mint jogorvoslati lehetőség. Ha van valakinek valami tuti ötlete, mit tehetnék ez ellen a helyzet ellen, várom.
bakibaby Creative Commons License 2009.06.02 0 0 1350

Na ezen aztán gondolom jókat lehet vitatkozni/pereskedni. Hogy mit is jelent a lényeges módosítás ???

bb

Előzmény: bakibaby (1349)
bakibaby Creative Commons License 2009.06.02 0 0 1349

Ez azért egy kicsit megnyugtat :

"nem eredményezheti az Előfizetői Szerződés feltételeinek lényeges módosítását"

bb

Előzmény: procaliber (1348)
procaliber Creative Commons License 2009.06.02 0 0 1348

Írtam közben a NHH-nak, ők kimásolták a szolgáltató ÁSZF ezt:

„7.1.2 A Szolgáltató jogosult az előfizetői szerződést egyoldalúan módosítani, az alábbi esetekben:
a) az Egyedi Előfizetői Szerződésben vagy Általános szerződési feltételekben foglalt feltételek bekövetkezése esetén;
b) jogszabályváltozás vagy hatósági döntés indokolja; vagy
c) a körülményekben bekövetkezett lényeges változás indokolja.
Az Előfizetői Szerződés módosítása esetén a Szolgáltató köteles Általános Szerződési Feltételek megváltozását a módosítás hatályba lépését megelőzően 30 nappal az ügyfélszolgálatán és internetes honlapján közzétenni, valamint erről az Előfizetőt a módosítás hatályba lépését megelőzően 30 nappal írásban értesíteni.
A fenti a) pontban foglalt módosítás nem eredményezheti az Előfizetői Szerződés feltételeinek lényeges módosítását, így különösen a Szolgáltatás igénybevételeinek és minőségi célértékeinek egyoldalú, az Előfizető számára hátrányos megváltoztatását.

én ezt úgy értelmezem felmondhatom csak nem tudni milyen határidővel 8, 15 vagy 30 nap.

Előzmény: Otto Normalverbraucher (1347)
Otto Normalverbraucher Creative Commons License 2009.06.02 0 0 1347

Nem tudom, mennyivel a hivatalos infláció fölött emelhet...

Szokott lenni "meglepi" a hűségnyilatkozat lejárta után is. Onnantól ui. brutálisan emelnek - mondván az addigi az akciós ár volt. :-(

Előzmény: procaliber (1344)
Otto Normalverbraucher Creative Commons License 2009.06.02 0 0 1346

Asszem, a darabszámot tartaniuk kell.

No de milyen nevetséges már, hogy pl. a 3Sat helyett benyomják a Story TV-t, a PRO7 helyett a Poént, vagy más (viszonylag nívósabb) külföldi csatorna helyett további gagyi magyar sz.rokat.... :-((((

Olyan, mintha egy adott összegért egy kiló egzotikus gyümölcsöt fizetek elő, és helyette egy kiló krumplit adnak. :-(

Előzmény: bakibaby (1343)
procaliber Creative Commons License 2009.06.02 0 0 1345
plusz mióta átáltak azóta a csak zúg a tv. Hibabejelentés szerint 72órán belül hibát orvosolják. Mondanom se kell semmi nem történt mert a munkások csak hétköznap és nappal dolgoznak 8-18h időtartamban. A 72óra meg réges rég lejárt, gondoltam ha rájuk nem vonatkozik az ÁSZF akkor rám sem:)
Előzmény: Otto Normalverbraucher (1342)
procaliber Creative Commons License 2009.06.02 0 0 1344
Változtatással nincs gond az benne is van a ÁSZF-ban is. Igaz ott 30 nappal korábban értesíteni kellett volna, h miért és mi változik egy lett 1 nap. A gondom az árral van most akkor kénye kedve szerint emelhet?
Előzmény: Otto Normalverbraucher (1342)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!