Keresés

Részletes keresés

BZoltan Creative Commons License 2020.10.14 0 0 81371

Gondolom a várhatóan évi 5-6 milliós bérköltség az ami megakadályozza őket. Azt hiszik, hogy olcsóbb a tulajnak vagy a borásznak rohangálni eseményről eseményre vagy kifizetnek pártízezer forintot alkalmanként (és feketén) egy mit sem sejtő hosztesznek.

 

Egyszerűen el kell engedni ezeket  bucsukat. Ha a rendezvényszervező akar bort akkor vegye meg és béreljen fel egy szakértőt aki locsol. De egy baromság, hogy évente 20-30 boros rendezvényre rohangáljon az ember.

Előzmény: Hepci (81369)
Hepci Creative Commons License 2020.10.14 0 0 81369

Ha valaki munkamániás, akkor tökmindegy, hogy borászként vagy éppen egyetemi tanárként munkamániás...

Tehát ha időt akar a családjára, akkor pl. fel kell venni valakit ezeknek a rendezvényeknek a bonyolítására.

Vajon egy Konyári-szintű pincét mi gátol meg abban, hogy felvegyen egy borban jártas embert kizárólag a megjelenések-kitelepülések kiszolgálására?

Mert a másik oldal az, hogy az is vicces, amikor a különféle búcsúkban a leghalványabb fogalommal sem bíró hoszteszleánykák locsolják a cég borait.

Előzmény: BZoltan (81368)
BZoltan Creative Commons License 2020.10.14 0 0 81368

Nekem az a rész különösen tetszett, hogy a borászok a kovid balhé során rájöttek, hogy milyen is lehetne az élet ha nem promós eseményről promós eseményre rohangálnának és a családjukkal is töltenének időt.

Én évek óta mondom le heti rendszerességgel az ezerféle borkóstolóra, borbemutatóra szóló meghívókat azért mert nem akarom elpörkölni minden időmet és energiámat.  Lényegében már nagyon régóta évente 1-2 ilyen kóstolót vállalok csak be. Szeretem persze ezeket a bemutatókat, mert jó találkozni meg beszélgeni a fogyasztóval, de azért ha ezt őszintén, hitelesen és teljes erőbedobással csinálja az ember akkor nagyon sok energiát és időt igényel.

 

A magyar borvilág betegsége, hogy elhitettük a kedves fogyasztóval, hogy neki joga van a borásszal, bortermelővel minden bucsuban találkoznia. Ez egy kamu...  ilyen nincs. 

Előzmény: shiraz2 (81360)
Hepci Creative Commons License 2020.10.14 0 0 81362

Valószínűleg nem annak szánták, de igen szórakoztató "teszt".

Nagyon erős a felhozatal mostanában borhülyeségből: előbb a bordocens megválasztja az ország legjobb vörösborának Bock mester éppen iható volumenküvéjét, aztán H. Ágnes majszolva-köpködve hosszadalmasan felszopja Sóska urat, végül ez.

Reménykedjünk, hogy van még lejjebb is... talán kiírják magukból és egyszer elfogy...

Előzmény: lazaridi (81358)
shiraz2 Creative Commons License 2020.10.13 0 0 81361

plusz egy: a Soltész is Ostoros

Előzmény: HorribileDictu (81359)
shiraz2 Creative Commons License 2020.10.13 0 0 81360

de semmi újat :)

Előzmény: BZoltan (81357)
HorribileDictu Creative Commons License 2020.10.13 0 0 81359

Impozáns lista. Külön dicséretre méltó a visszafogottság, hogy az Ostorostól csak 3 tételt válogattak be.

 

Amúgy még mindig lehet évjárat megjelölése nélkül egri bikavért forgalomba hozni? Igazán fasza eredetvédelmi rendszer lehet...

Előzmény: lazaridi (81358)
lazaridi Creative Commons License 2020.10.13 0 0 81358
BZoltan Creative Commons License 2020.10.13 0 0 81357

Sok okosságot mond.

Előzmény: lazaridi (81356)
lazaridi Creative Commons License 2020.10.13 0 0 81356
Hepci Creative Commons License 2020.10.12 0 0 81351

Ez oké, hogy ennyire tartod, de ettől ez még nem feltétlenül az objektív valóság. :)

Előzmény: BZoltan (81349)
shiraz2 Creative Commons License 2020.10.12 0 0 81350

egyetértek! a meleg év ténye nem menti fel a készítőjét hogy alkoholnehéz lett a bor. sikerült másnak jobban megoldani abban az évben.

Előzmény: loading (81347)
BZoltan Creative Commons License 2020.10.12 0 0 81349

Ne aggódj :) képben vagyok... most már nagyjából látod, hogy mire tartok én egy közgáz doktorit.

Előzmény: Hepci (81348)
Hepci Creative Commons License 2020.10.12 0 0 81348

Nekem úgy tűnik, ebben el vagy tévedve - a nemzetközi borakadémikus címet nem hogy egy - akármilyen - doktorihoz, de egy sima egyetemi diplomához is vicces hasonlítani.

Előzmény: BZoltan (81346)
loading Creative Commons License 2020.10.12 0 0 81347

Értem, de kicsit olyan ez a megjegyzésed, mint a magyar foci válogatott sikertelen mérkőzései után az értékelés: túl sok volt a tészta, a magaslati levegő, a páratartalom, stb.

Előzmény: shiraz2 (81338)
BZoltan Creative Commons License 2020.10.12 0 0 81346

Így van.. a dr. címe sem, meg a nemzetközi borakadémikus címe  sem kamu. Függetlenül attól, hogy ezeknek milyen súlya is van és ki mennyire értékeli. Én amúgy a nemzetközi borakadémikus címet többre tartom mint egy gagyi közgáz doktorit. A közgát doktori az nnyit jelent, hogy a frissen végzett közgazdász talált magának egy jól nyalható segget az egyetemen aki mellett néhány évet elalibizve eljutott a doktori címig és írt egy közepesen komolytalan dolgozatot. De legalább ezek igazak.. ellentétben a professzorsággal és az MW aspiránssággal.

Előzmény: Hepci (81345)
Hepci Creative Commons License 2020.10.12 0 0 81345

Melyik címe az, ami nem kamu? :D

Ugye a nagyon hülyéknek esetleg a "nemzetközi borakadémikus" jelent valamit, de aki látott már akadémiát belülről, az tudja, hogy ez nem olyan.

Előzmény: BZoltan (81344)
BZoltan Creative Commons License 2020.10.12 0 0 81344

Én a nyáron valakitől azt hallottam, hogy már rászóltak az IMW-től emiatt. Nem értem miért van erre szükség. Bőven van elég címe FA-nak ahhoz, hogy egy élelmiszerlánc marketing anyagában kellően hiteles legyen.

Előzmény: HorribileDictu (81341)
HorribileDictu Creative Commons License 2020.10.12 0 0 81341

Reménykedik benne, hogy Londonban nem olvasnak madarasteszkó szórólapokat.

Előzmény: BZoltan (81329)
HorribileDictu Creative Commons License 2020.10.12 0 0 81340

Így.

Előzmény: Hepci (81326)
shiraz2 Creative Commons License 2020.10.12 0 0 81338

Meleg év volt.

Előzmény: loading (81328)
Hepci Creative Commons License 2020.10.12 0 0 81330

Stabilan hozzák évről évre ezt a karaktert: a legvonzóbb magyar műpinó. :)

Előzmény: loading (81328)
BZoltan Creative Commons License 2020.10.12 0 0 81329

És visszatért az MW aspiráns címe is. Pedig az Institute of Masters of Wines kimondottan hisztis szokott lenni azért ha valaki megelőlegezi magának ezt a címet.

Előzmény: syntaxerror (81324)
loading Creative Commons License 2020.10.12 0 0 81328

Pannonhalmi Apátsági Pincészet Pinot noir 2018: illatban közepesnél nem erősebb fajtajegyek, amelyek ízben még visszafogottabbak. Ellenben a hordó és az alkohol ráül az ízképre. Másnap pinot noirként nem, inkább vörösborként értelmezhető. Most nem vennék még egy üveggel belőle.

syntaxerror Creative Commons License 2020.10.12 0 0 81327

jep, ebben teljesen egyetértünk :)

Előzmény: Hepci (81326)
Hepci Creative Commons License 2020.10.12 0 0 81326

Alföldi Merlot is el van tévedve, ezt írja a témáról (F. Attila bordocens és holdudvara a 2015-ös Bock Ermitage-t választotta a legjobb magyar vörösbornak):

 

"Gondolkodtam, honnan lenne érdemes megfogni a témát. Az első ötletem az volt, hogy vajon mit mond ez a mai magyar borászat helyzetéről. A második, hogy mit mond a mai magyar felsőbb ízlésről."

 

A dolog pont ezekről nem mond egyáltalán semmit, ellenben van egy harmadik aspektus: ez a történet kizárólag F. Attila kompetenciájáról és komolyan vehetőségéről mond bármit is.

Előzmény: syntaxerror (81324)
Benő Kemenczés Creative Commons License 2020.10.12 0 0 81325

Sajnálom Ottó bácsit. Ahogy írod, tényleg remek ember volt.

Előzmény: BZoltan (81273)
syntaxerror Creative Commons License 2020.10.12 0 0 81324
nagyanyo5:1 Creative Commons License 2020.10.12 0 0 81323

Gyakorlat, gyakorlat:)))) A borászok mind gazdag emberek, pláne szaglásban:)))) Ismerem üket, ölég sokat fotóztam:))))

Előzmény: CAjosh (81322)
syntaxerror Creative Commons License 2020.10.11 0 0 81319

Igen 2019es volt mindharom alapbor, a hegybor is

Előzmény: Hepci (81318)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!