Keresés

Részletes keresés

dekóder Creative Commons License 1999.06.23 0 0 275
Kedves BaSand!

Nem tudom, milyen gombnyomogatásra emlékszel, nekem csak egy ilyen ügy rémlik, amikor az MSZP-s Hámori Csaba nyomogatott, aztán lemondatták. De ez már nagyon régen volt. Bánatpénz gyanánt pár évvel később az MSZP-székházban működő cége újíthatta fel a képviselői irodaházat.
:-)

Előzmény: BaSand (273)
Snufkin Creative Commons License 1999.06.23 0 0 274
Mielott numerikus eredmeny megallapitanank, talan a kiindulasi adatokat is meg kellene vizsgalni. Szerinted a kiszivarogatott lista Princztol szarmazik. Azaz a macitol szamszeruen levezetheto a kormany ertekelese. :-)
Masreszt az eredmenyt mindenkeppen befolyasolja, hogy nem veletlenszeru mintavetelrol van szo a lista eseteben, hanem bizonyos elovalogatasnak esett szegeny aldozatul, akar Princz, akar Sepsey vagy mas mai Postabankos ficzere szolgaltatta.
Hogy ugy mondjam az adatok eddigi mennyisege statisztikailag nem ertekelheto :-)
Előzmény: Trebitsch (266)
BaSand Creative Commons License 1999.06.23 0 0 273
Kedves SirContact !

A magyar lemondási gyakorlatból egy esetre emlékszem, arra a bizonyos parlamenti "gombnyomogatós" botrányra, amikor (a nevére nem emlékszem) egy MDF-es képviselő állt fel.

Előzmény: SirContact (269)
Trebitsch Creative Commons License 1999.06.23 0 0 272
Dear SirContact,

"Szerintem ez a lemondás csak és kizárólag Herényi Károly érdeme nem a kormányzaté."

Lyó. Ha lemond egy-két ellenzéki érintett, akkor az is az ő egyéni érdeme lesz, és nem az ellenzéké.
Ugye?

Ámbár, SZVSZ azt leshettyük.

Előzmény: SirContact (269)
SirContact Creative Commons License 1999.06.23 0 0 271
Köszönöm a kiigazítást asszem azért érthető volt igy is mire akartam kilyukadni (mint a szűzhártya a sivatagban )
Előzmény: krz (267)
dekóder Creative Commons License 1999.06.23 0 0 270
Ha az angliai normák érvényesülnének, akkor az előző kormány egyetlen minisztere sem húzta volna oly sokáig.
;-)
Előzmény: Jaccuse (268)
SirContact Creative Commons License 1999.06.23 0 0 269
Szerintem ez a lemondás csak és kizárólag Herényi Károly érdeme nem a kormányzaté.
Ha az esetlegesen felmerülő többi kormányzati tisztségviselő is igy cselekszik majd vagy kikényszerítik belőle (belső vonalról, öntisztítás) ugyanakkor az ellenzéknél ilyen nem történik akkor lehet csak szerintem ellenzéki-kormányzati gyakorlatról beszélni.
Az általánositást egyébként arra értettem, hogy egy ember (Herényi K.) még nem csinál nyarat (hm a fecskés idézet azért jobb)
Egyébként szvsz rég rossz ha arányokat kell számolgatnunk. Miért ne lehetne természetes, hogy ha egy politikus ilyen megkülönböztetett ''szolgáltatásban'' részesűl akkor azonnal oszolj ! Függetlenül attól, hogy E-i vagy K-i. Ehhez politikai kúltúra és inteligencia kell amelyről sajna eddig csak Herényi Károly tett tanubizonyságot.
Talán 10-15 év múlva lesz ilyen politikai kúltúráltság nálunk is általánosan , de ezt nekünk állampolgároknak kell kiverni a politikusokból félretéve E-i K-i fiktereket ebben az esetben állampolgár kontra politikus.
(s közben a szép gondolatok mellett már a bilibe is ért a kezem)
Előzmény: Trebitsch (266)
Jaccuse Creative Commons License 1999.06.23 0 0 268
Kedves SirContact!

Nagyon jó, hogy felhiztad az angliai hasonlatot. Ha az angol normák érvényesülnének kicsiny hazánkban, akkor a jelenlegi kormány felének már régen távoznia kellett volna. És akkor nem is beszéltünk APEH- és ÁPV-elnökökről, stb.

Előzmény: SirContact (261)
krz Creative Commons License 1999.06.23 0 0 267
sircontact:

"Egyébként én azt tartom irányadó magatartásnak ami Angliában történt pár évvel ezelőtt amikor a kabinet tudta nélkül egy akkori miniszter és még valami prominens személyiség 2%-kal kapott kedvezőbb hitelt, mint az állampolgárok és azonnal menniük kellett (jóhiszeműség ide jogszerűség oda)."

te es a nepszabi vezercikkiroja. de o legalabb nem irja, hogy par eve, mert szegeny peter mandelson fo spin doctort es suchmani periodust szolgalo ipari minisztert eppen fel eve rugtak ki egy be nem jelentett magankolcson mian. a masik tavozo pasi geoffrey robinson labour fopenztarnok volt, o adta ugyanis a kolcsont:-))

Előzmény: SirContact (261)
Trebitsch Creative Commons License 1999.06.23 0 0 266
Dear SirContact,

félreérted a dolgot: nem támadlak én egyáltalán, ellenségességről sincs szó részemről.

Az angliai irányadásban például teljesen egyetértünk. Abban viszont nem, hogy durva általánosítás lenne a vonalhuzigálás...
Én ugyanis mindössze annyit állítok: kormányoldalról lemondott az érintett Herényi Károly MDF-elnökhelyettes, ellenzéki oldalról pedig _senki_.

Namost, az, hogy senki ellenzéki érintett le nem mondott: nem általánosítás, hanem tény. Ez egy éles határvonal, mert ha ott is lemond véletlenül valaki, akkor lehet arányokat számolni, miszerint "érintettek: e db ellenzéki, k db kormánypárti. Lemondott E db ellenzéki, és K db kormánypárti. Tehát az állás (e/E)/(k/K), azaz kis rendezéssel eK/Ek"
Ezt a számítást persze most is el lehet végezni, csak hát mivel E=0, a nevező is nulla lesz, tehát kijön, hogy a kormány végtelenül jobb... :)))

Előzmény: SirContact (261)
cleveregg Creative Commons License 1999.06.23 0 0 265
Off

A hobo tenyleg kiraly. Kulonosen a regi. Azota inkabb Bill a kiraly.

Előzmény: Trebitsch (260)
SirContact Creative Commons License 1999.06.23 0 0 264
Ez Hobo idézet viszont abszolút találó. cool. Pont tegnap nosztalgiáztam és többek között ezt is hallgattam. ( a ''Másik Magyaroroszág '' is porondon volt lehet hogy az is aktuális lehetne)
Előzmény: Trebitsch (260)
dekóder Creative Commons License 1999.06.23 0 0 263
Igazad van, bocs.
Előzmény: krz (262)
krz Creative Commons License 1999.06.23 0 0 262
kis kiigazitas. a bokros csomag egyidejusegevel nem a nepszabi, hanem a mhirlap vezercikke peldalozott. biztos ezzel kompenzaljak kocsi icat.
Előzmény: dekóder (246)
SirContact Creative Commons License 1999.06.23 0 0 261
Nem tudok egyetlen ellenzékit sem megnevezni mert legjobb tudomásom szerint nincs aki hasonlóan cselekedett volna. DE TÖBB KORMÁNYPÁRTI SINCS!!
Mellesleg egy kicsit ugy érzem, hogy rögtön ellenzékinek ''ellenségnek" állitasz be ezzel a kérdéssel kapcsolatban holott semmi ilyen megnyilvánulást nem tettem csak annyit mondtam, hogy azért nem csillog olyan fényesen ez ''kormánygyakorlat'' ilyen esetekben. Majd ha a többiek is igy cselekednek..............
Egyébként egyetlen ember (mégha kormánypárti is) lemondása miatt rögtön határvonalat húzni kormány és ellenzéki gyakorlat között dúrva általánosítás.
Egyébként én azt tartom irányadó magatartásnak ami Angliában történt pár évvel ezelőtt amikor a kabinet tudta nélkül egy akkori miniszter és még valami prominens személyiség 2%-kal kapott kedvezőbb hitelt, mint az állampolgárok és azonnal menniük kellett (jóhiszeműség ide jogszerűség oda).
'Támadásod' felém nem indokolt mert azt hiszem ebben a kérdésben egyetértünk csak abban reménykedtem , hogy egy kicsit elrugaszkodva ettől az ellenzéki-kormánypárti reflexektől általánosságban kicsit más szögből megvilágítva vitázhatunk.
Előzmény: Trebitsch (259)
Trebitsch Creative Commons License 1999.06.23 0 0 260

Csodálatos kocsik jönnek
Legendás férfiak érkeznek.
Ezt nézd meg, érdemes, soruk nyílegyenes.
Első a rend, aztán a csend. Fegyelem. Figyelem!

Trombita bődül, harsan a dal,
Hajtóvadászat hajnala van.
Nincs elég erdő, túl sok a vad,
Rendet csinálni indul a had.

Hercegek, tisztek, tisztviselők,
Miniszterek és kegyencnők.
Testőrök, bankárok, a kormányzó,
Írók és színészek, nincs hiányzó.

Kisfia kérdi a madarászt:
"Lehetek vadász?" "Nem, csak halász"
- válaszol az apja a fiának. -
"Nem mehet akárki vadásznak."

Felment a függöny, itt van a perc,
Homlokod nedves, nagyokat nyelsz.
Fel a fejjel, fegyvert viselsz,
Kockázat nincs, úgyis te nyersz.

Hallali hali hó, vadászni de jó! :||
Hallali hali hó, vadászni volna jó!
Hallali hali hó!
Hallali hali hó!
Hallali hali hó!

Trebitsch Creative Commons License 1999.06.23 0 0 259
Aha. Az MDF elnökhelyettesi posztja, az nem oszt, nem szoroz...

Csak egy ellenzékit mondj, aki Herényihez hasonlóan cselekedett. Bármilyen "jelentéktelent" is.
Például Boldvai.... :)))

Előzmény: SirContact (256)
Trebitsch Creative Commons License 1999.06.23 0 0 258
Előzmény: dekóder (252)
BaSand Creative Commons License 1999.06.23 0 0 257
Kedves Snufkin!
Persze, igazad van, nem megoldás. De nem látok olyan _jogszerű_ megoldást, (lehet, hogy van, csak én nem látom) amivel ki lehetne állni a közvélemény elé, hogy: íme a Lista.
Ha van javaslatod, elképzelésed, akkor oszd meg velünk.
Üdv:BaSand
Előzmény: Snufkin (254)
SirContact Creative Commons License 1999.06.23 0 0 256
Kedves Trebitsch
Ezzel a ''Annyi már kiderült, hogy ha ellenzéki politikust
vagy újságírót érint a dolog, akkor az "Na és?", ha kormánypártit, akkor az veszi a kalapját, és lemond. '' megjegyzéseddel kapcsolatban egy valamit azért hozzá fűznék:
Előljáróban mindenképpen tiszteletre méltó amit Herényi úr tett. Ugyanakkor érdemes azon elgondolkodni, hogy egy harmadik vonalban lévő, nem igazából 'helyzetbe'' hozott politikus sokkal többet profitál a tisztségeiről való lemondással (ugy se sok vizet zavar) mint ha azokat megtartja EBBEN AZ ESETBEN.
Kérdés, hogy lemondott-e volna akkor is ha közvetlenül a ''fazéknál'' ül.
Egyébként tudomásom szerint kormány oldalról Herényi volt az egyetlen aki ezt megtette ugyhogy ebből az egy esetből még nem lehet általánosítani a kormány gyakorlatra ilyen helyzetekben. ('' ha kormánypártit, akkor az veszi a kalapját, és lemond.'')
Nem emlékszem pontosan , hogy melyik mostani államtitkárral kapcsolatban volt hasonló hitel problem, de ő nem ''vette a kalapját'' sőt még kicsit fényezték is (jó ember ő megérdemli). Hogy ez ne csak levegőben lógjon megpróbálom kikeresni a forrást.
BaSand Creative Commons License 1999.06.23 0 0 255
Hazánk nem rés, hanem erős bástya! (sok réssel. :-))
Előzmény: cleveregg (253)
Snufkin Creative Commons License 1999.06.23 0 0 254
Kedves BaSand!
A kiszivarogtatas nem megoldas, csak a dagonyazast fokozza. Hiszen nem csak az ketseges, hogy teljes-e a lista, hanem az is, hogy megfelelnek-e a valosagnak a nagymellenyu visszautasitasok. (Keleti, MEH, stb.) Hiaba na a paranoia ragados! :-)
Előzmény: BaSand (247)
cleveregg Creative Commons License 1999.06.23 0 0 253
Nem fog kiszivarogni. A Jusznak mar megszunt az ujsagja, kulonben meg utlevele sincs, nem is beszelve a terepjarorol.
Ilyen remenytelen es kilatastalan helyzetben szerintem kisebb gondja is nagyobb annal, hogy nevtelen leveleket publikaljon.
Előzmény: BaSand (247)
dekóder Creative Commons License 1999.06.23 0 0 252
Vagy csak vannak korrekt újságírók is...

Trebi!
:-))

(Egy csavargó bizony jól látja.)

Előzmény: cleveregg (250)
Trebitsch Creative Commons License 1999.06.23 0 0 251
A Népszabadság nem engedheti meg magának, hogy ne írjon róla.
Mást meg mit írjon? Nagyon pucérok és egyértelműek a tények... :)
Előzmény: dekóder (246)
cleveregg Creative Commons License 1999.06.23 0 0 250
A mai nepszabo publicisztikakon en is csodalkoztam. Azt hittem rossz web page-en vagyok.
Mi van otthon? Elfoglalta a fidesz szabadcsapata a nepszabo szerkesztoseget?
Vagy a szerzok kaptak egy kis kedvezmenyes kolcsont az MFB-tol? :))))
Előzmény: dekóder (246)
Trebitsch Creative Commons License 1999.06.23 0 0 249
Túl az Óperencián történt az eset,
Kis Piroska nagymamához igyekezett;
Kicsi kosarában, mely a karján fityeg,
Tojáspótló, műlekvár és cukorjegyek -
Mindezekből vitt magával egy keveset,
Nagymamájához igyekezett.

Száz veszélyt takar a sűrű erdő, berek,
Mit tehet egy ártatlan, tudatlan gyerek,
Mikor a sors rá egy ilyen nagy bajt uszít?
Kiugrik a farkas, s mondja: Adj egy puszit!
Pusziért egy gyönyörű új ruhát veszek,
S egy szép lakást is berendezek.

Üsse kő ooahh / Gondolja Piros,
Üsse kő ooahh / Habár ez tilos.
Üsse kő ooahh / Ha nem is csinos,
Nincs aki szememre hányja, egy a fő, hogy van dohánya.

Jó leszek ooahh / Feleli legott,
Jó leszek ooahh / Puszit is adok,
Jó leszek ooahh / Na de mit kapok?
- Ruhát, cipellőt, harisnyát és kalapot.

Most a farkas elővett egy csekkfüzetet,
És a sűrű puszik között egyre csak fizetett.
Addig vett új ruhát, cipőt és kalapot,
Míg a szegény farkas végül felfalatott.
Eddig tart a mese kedves, jó publikum,
Itt a vége fuss el véle bum-bu-bu-bumm!

Előzmény: dekóder (243)
dekóder Creative Commons License 1999.06.23 0 0 248
Ha kiszivárog, kedves BaSand, akkor újra életbe lép a bank- és üzleti titokra vonatkozó törvény. Mer az mostan egyesek tudatában mintha fel lenne függesztve.
Előzmény: BaSand (247)
BaSand Creative Commons License 1999.06.23 0 0 247
Kedves Snufkin !

Szerintem van esély. Én arra várok, hogy a Kormány vizsgálata lezáródjon a macinál (úgy tudom, hogy ez megtörtént). Utána, azaz nemsokára nyilvánosságra kerül(het) a teljes lista. Ez csak egy elvi lehetőség, mivel valószínűleg Banktitok és/vagy Személyi jogok sérelmét okozhatja. Pesze ha kiszivárog....:-))

Előzmény: Snufkin (242)
dekóder Creative Commons License 1999.06.23 0 0 246
A korrektség miatt azért meg kell jegyezni, hogy a Népszabadság mai vezércikke elhajtja a szoci poliitkusokat a nyálba. Például megjegyzi, hogy Nagy Sándor képviselő, volt MSZOSZ-vezér (ja, kérem, az érdekvédelem...) akkor kapott hitelt, amikor az igen gombot nyomta a Bokros-csomagra (ja, kérem, a gazdasági szükségszerűség...).
Előzmény: Trebitsch (244)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!