Keresés

Részletes keresés

féreg6 Creative Commons License 1999.06.29 0 0 267
Kedves speaker!

Valóban hallottam. Sőt azt is, hogy egy cseh történész nyíltan igazságtalannak nevezte trianont.

Írod: "a lényegesebb az, hogy a lelkekben is megtörténjék a felszabadulás, az emeberek megint hozzájuthassanak alapvető emberi jogaikhoz, függetlenül attól, hogy milyen közigazgatási tákolmányban legyen is lakhelyük. "
Erről beszélek. Ha ezt tűzzük ki célul, akkor felelőtlenség a helyzet megoldásaként azonnal revíziót emlegetni. Ezt csak olyan végszükség esetén szabad megtenni, amikor már kifogytak a más megoldások. Ha a revízió az alap, akkor oda-visszavágások sorozata indul meg, és egészen addig nem következik be, amit mondtál az idézetben, amíg az egyik fél meg nem gondolja magát és békejobbot nyújt. Miért ne mi legyünk azok?

Előzmény: speaker (260)
féreg6 Creative Commons License 1999.06.29 0 0 266
Kedves hegyivadasz!

Ha valakitől kérek valamit, akkor várható, hogy az illető cserébe is elvár valamit. Ugyanez vonatkozik a NATO tagság és a revízióra. Csurka revíziót akar a NATO segítségével, de nem akar semmit cserébe adni???
Itt vagy következetlenségről, vagy gerinctelenségről van szó. Melyik a jobb?

Előzmény: hegyivadasz (259)
outer Creative Commons License 1999.06.29 0 0 265
Szintiszta sovinizmus? Erős túlzásokba ne essünk.
Meg tudnád jelölni a forrást ahol OV a jelenlegi horvát rendszert bírálta?
Nemrég volt ott, nem is egyedül, több miniszterrel, furcsállanám ha ilyeneket nyilatkozna közben. Szinte az egyetlen szomszédos állam (na jó, Szlovénia is), amellyel közel felhőtlen a kapcsolatunk. És ez ebben a régióban nagy dolog...
Előzmény: Phoeniixx (264)
Phoeniixx Creative Commons License 1999.06.29 0 0 264
Irod: "a jelenlegi horvát közélet bizonyítja a legjobban"

Ami ugyebar egy szintiszta soviniszta diktatura, amirol meg OV is ugy szol (nemhogy az EU), hogy rendszervaltasra van szukseg. Ha mast nem is elemzunk, azert EZ mar onmagaban is jelent vmit. :)

UI: Latom ados vagyok egy-ket valasszal. Ha aktualis meg majd igyekszek valaszolni.

Előzmény: BBF (263)
BBF Creative Commons License 1999.06.29 0 0 263
Kedves Speaker!

Miért nem? :-)))))

Mindenkinek figyelmébe ajánlom, a jelenlegi horvát alkotmány preambulumát!
Valami Szent koronáról beszél, meg több száz éves horvát királyságról, meg jog folytonosságról, ami hogy hogy nem 1918-ban megszakadt.

Miért nem túdósít a magyar sajtó a kőbányai Szent László templom ünnepségeiről? Ahol jelenvolt a magyarországi horvát nagykövet és igen érdekes beszédet mondott egy horvát püspökkel egyetemben.
Miért nem túdósít, a magyar sajtó a horvátországban egyre erősödő királypártiságról?
800 éves évfordulója van a közös királyságnak, melynek első uralkodója Szent László! A horvátok ezt ünneplik! Miért nem beszélnek erről a magyar sajtóban?
Önök tisztában vannak azzal, hogy van mellettünk egy állam, ami végrehajtotta a reviziót és egyre inkább a régi történelmi alkotmánya felé fordul?
Speciel ez az alkotmány egy perszonálúnióról szól!
Speciel ez a hagyományos alkotmány a Szent Korona tan.

Tisztelt Uraim, mit szólnának ahoz, ha Horvátországot nemsokára Horvát királyságnak hívnák? Bármennyire is furcsálják, de ennek igen komoly eséje van! Jellemző módon a magyar sajtó mindezt elhallgatja.
Mit szólnának ahoz, ha létrejönne a Horvát királyság, aminek a koronáját a Magyar Köztársaság Nemzeti Múzeumában őrzik? Történelmi alkotmánya, pedig ugyanaz lenne, mint a régebbi magyar alkotmány!
Tisztelt Uraim, hogy ez a dolog mennyire nem légből kapott, azt a jelenleg is hatályos horvát alkotmány, és a jelenlegi horvát közélet bizonyítja a legjobban.

BBF

Előzmény: speaker (260)
speaker Creative Commons License 1999.06.29 0 0 262
Budapesten megnyílt a NATO XVI. nem hivatalos tanácskozása
A Vajdaság a stabilitás eleme

A koszovói beavatkozást követő időszak stabilitásának létfontosságú elemeként jellemezte a Vajdaságot Orbán Viktor miniszterelnök, amikor tegnap a parlamentben megnyitotta a NATO XVI. nem hivatalos tanácskozását. Wesley Clark, az európai szövetséges erők főparancsnoka a rendezvény kezdetén elhangzott beszédében utalt arra is, hogy az új doktrínának megfelelően a Versailles-ben lefektetett elvek mára elavulttá váltak. Ezzel kapcsolatos kérdésünkre a tábornok kifejtette: a XX. század végén számos új nemzetközi probléma merül fel, melynek eseményei ugyan egyetlen országban zajlanak, de következményeik az egész regionális stabilitást fenyegetik. Ennek megfelelően olyan viselkedési normákat, jogi eljárásokat, eszközöket kell kialakítani, melyek alkalmasak a belső ügyekben tanúsított magatartás ellenőrzésére olyan államok esetében, melyek veszélyeztetik saját polgáraikat, destabilizálva a térséget. A múlté már az az elv, miszerint az államok szuverén módon úgy kezelhetik polgáraikat, ahogy csak akarják.

speaker Creative Commons License 1999.06.29 0 0 261
A legnagyobb román kormányerő az Egyesült Államok hivatalos magyarázatát követeli a NATO európai főparancsnokának budapesti nyilatkozata miatt. Az országos felhördülést kiváltó Wesely Clark tábornok egy NATO-szemináriumon tett kijelentését a román lapok a Napi Magyarországtól vették át.
speaker Creative Commons License 1999.06.29 0 0 260
Írod: 2. Csurka nem a lehető "legnagyobb függetlenséget", hanem revíziót akart. Ilyet rajta kívűl senki sem mondott.
Igaz, de ha hallottad, amiket Vaclav Havel nyilatkozott a keleteurópai autonómiák létjogosultságáról akkor nem kell annyira megijedni, attól,amit Csurka mondott. Nyilván nem kell ünnepélyesen visszaállítani Nagy Magyarországot, de azt már nyiltan emlegetik, az egykori Antant országokban is, hogy rendezni kell a magyar kisebbségek sorsát, éppen a koszovói fejlemények ismeretében, mert a legnagyobb igazságtalanság éppen ezeket a kisebbségeket érte.
Nagy Magyarország újra helyreáll az Európai Unióval mindenkinek, aki azt akarja látni a határok nélküli térkép ezen részén, de a lényegesebb az, hogy a lelkekben is megtörténjék a felszabadulás, az emeberek megint hozzájuthassanak alapvető emberi jogaikhoz, függetlenül attól, hogy milyen közigazgatási tákolmányban legyen is lakhelyük.
hegyivadasz Creative Commons License 1999.06.28 0 0 259
kedves féreg6
Miért lenne következetlen az, hogy Csurka ellenezte a NATO tagságot, de most a NATO segítségével akarna területet szerezni?
Egyrészt a körülmények oly mértékben változtak meg, hogy nem lehet következetlenséggel vádolni senkit, akinek esetleg a háború miatt megváltozott a véleménye a népszavazás és a háború között letelt időszakban. Legfeljebb azt vetheted a szemükre, hogy nem számoltak egy ilyen eshetőséggel.
Másrészt feltételezem, hogy Csurka most is a NATO tagság ellen szavazna, ha most lenne a szavazás, tehát következetes maradt korábbi nézetéhez. Az, hogy igénybe venné a NATO segítségét csak annyit jelent, hogy tudomásul vette a jelenlegi helyzetet és ebből próbálja meg a legtöbbet kihozni. Ez nem következetlenség.
Előzmény: féreg6 (256)
Korcs Creative Commons License 1999.06.28 0 0 258
Számomra pedig a MIÉP igencsak szélsőjobb (mondhatni fasiszta), addig örüljünk, amíg tetlegességig nem fajul a dolog. (Bár nem is igazán tud, mert nincs mégegy olyan balfasz párt Magyarországon, mint a MIJÉPP)
Előzmény: féreg6 (256)
Pásztörperc Creative Commons License 1999.06.28 0 0 257
Kedves csoro!

Annak, amit mondtam volna, a nagyját már leírta előttem féreg6. Cs.-nak "a NATO-belépéssel kapcsolatos véleményét" nem "általánosságban balosok" "fikázták", hanem általánosságban mindenki (lásd a népszavazás eredményét) — jórészt az Általad a sajtóról írottak okán. Ha már mindenképp pol.-i (párt) szimpátiák szerint kell tagolni a mezőnyt, inkább azt mondanám, a "balosok" viszonylag kevésbé voltak a NATO mellett, mint a "jobbosok" — én pl. ellene szavaztam; ma is ellene szavaznék. Köv.képp az általánosításod éppen hogy helytelen.

Előzmény: csoro (255)
féreg6 Creative Commons License 1999.06.28 0 0 256
Kedves Csoro!

Az első bekezdésedhez: én személy szerint soha nem fasisztáztam és antiszemitáztam le senkit, csak bizonyos nézeteket. Csak azt mondtam, ha valaki azonosul egy adott dologgal, akkor az illető az. Számomra a MIÉP nem jelent automatikusan bármilyen értékitéletet, legfeljebb kritizálom őket néhány kérdésben. A NATO-val kapcsolatos véleménye találkozott az enyémmel (a revízió emlegetéséig), ez is bizonyítja, hogy nem politikai irányzatot képviselő csoportok pártján állok, hanem vélemények pártján.

A revízióval kapcsolatos dolgot azért írtam le, mert acp szerint amit Csurka mondott, azt utána más is. Erre ez a revízió rossz példa. Más topicocon már leírtam, mi a baj ezzel, most nem ismétlem meg.

Az írásod második fele értelmetlen. Vannak tények: 1. Csurka ellenezte a NATO-csatlakozást 2. később a NATO segítségével akart területet szerezni. Ez következetlenség. (akkor is, ha néhány háborúval kapcsolatos megnyilvánulásait figyelemre méltónak találtam, sőt részkérdésekben néhol egyet is értettem vele; más kérdés, hogy ez volt a jóval kisebbik rész)

Előzmény: csoro (255)
csoro Creative Commons License 1999.06.26 0 0 255
Tisztelt Fereg6!

"Én nem fikáztam a NATO-belépéssel kapcsolatos véleményét. "
Altalanossagban balosok igen. Ha minden miépes antiszemita meg fasiszta, akkor ennyi általánosítast neked is el kell viselni.

"Csurka nem a lehető "legnagyobb függetlenséget", hanem revíziót akart. Ilyet rajta kívűl senki sem mondott."
Mivel a legnagyobb függetlenség (a szerbektől) a revízió, ezért nem is mondhatott mást. Ő hangott adott egy lehetséges megoldásnak. És?

"nem csak ő aggódott. Sokan mások is, azok nem nézték hülyének; csak azután, miután az aggodalom kifejezése után revíziót emlegetett. Így hitelét vesztette az aggódása."
Tudod, teljesen mindegy volt, mikor, mit mond. A szocikkal ellentetben Csurkanak nincs akkora sajtoja, hogy allaitasait szeles korben indokolja is, ehhez hosszu cikkek, elemzesek, egyeb adalekok kellenek, melyeket a balos sajto nem biztosit. Igy a legtobb informacio feheren-feketen kerul a koztudatba. Mint tudjuk, a dolgok nem feherek és feketek.
Ez valasz az utolso kerdesedre is. A miép is kampanyol, mindig is ezt tette, emlekezz a szazezres tuntetesekre. Ezenkivul kifejti velemenyet a Parlamentben, a sajat sajtojaban, es a sajttajekoztatokon. Mit tehetne meg?
csoro

Előzmény: féreg6 (254)
féreg6 Creative Commons License 1999.06.26 0 0 254
Kedces acp!

Ne ferdíts!

1. Én nem fikáztam a NATO-belépéssel kapcsolatos véleményét.

2. Csurka nem a lehető "legnagyobb függetlenséget", hanem revíziót akart. Ilyet rajta kívűl senki sem mondott.

3. nem csak ő aggódott. Sokan mások is, azok nem nézték hülyének; csak azután, miután az aggodalom kifejezése után revíziót emlegetett. Így hitelét vesztette az aggódása.

4. az igaz, hogy a vajdasági magyarok veszélyben voltak, de ez még nem jogosít fel senkit arra, hogy kiprovokálja a szerbektől az "előrehozott" akciót. Mert, ha a szerbek komolyabban veszik Csurkát, akkor elüldözték volna a magyarokat, és bár most visszatérhetnének, mégsem ugyanaz. Így van remény arra, hogy nyugodtan éljenek.

Az MSZP kampányol OK. A MIÉP mit tesz?

Előzmény: acp (252)
féreg6 Creative Commons License 1999.06.26 0 0 253
Vagyis ezzel azt akarod mondani, hogy ha Csurka a földön fekvő emberbe rúgott még egyet, akkor ő győzte le? Na ne....
Előzmény: naiv (250)
acp Creative Commons License 1999.06.26 0 0 252
Kedves féreg6 !

Miért van az, hogy Csurka akármit mond mindenki rögtön lefikázza, amikor azután az élet igazolja akkor pedig tovább léptek a következő mondatára és azért lesz elsőszámú közellenség? Gondoljatok csak bele:
1. mielőtt beléptünk a NATO-ba ezzel kapcsolatban voltak aggodalmai - nyolc nap múlva belekeveredtünk ebbe a sz*rba
2. kimondta, hogyha már így alakult akkor éljünk a lehetőséggel és minden erővel törekedjünk a Vajdaság lehető legnagyobb függetlenségére - /amit kapott nem tette zsebre/ és lám, lám pár nap múlva a külügyminiszter szájából hallhattuk ugyanezt
3. amikor azon aggódott, hogy belekeveredünk a háborúba mindenki hülyének nézte - mindenesetre most azért csak kiderült, hogy azok a bizonyos szárazföldi csapatok mégiscsak innen indultak volna
4. és amiért a leginkább támadtátok:"miatta kerülnek veszélybe a vajdasági magyarok" - nos, ha néztek hiradót akkor egyértelműen kiderülhet számotokra, hogy a vajdasági magyarok így is, úgy is veszélyben vannak és ezt már egyenesen a miniszterelnökünk mondta.
Egyszóval,- mialatt a drágalátós MSZP-tek azt sem tudja, hogy kampányoljon- jó lenne, ha kicsit odafigyelnétek Csurka szavára is!

Előzmény: féreg6 (249)
naiv Creative Commons License 1999.06.25 0 0 251
sorry macedoni=Montenegro
naiv Creative Commons License 1999.06.25 0 0 250
A dolgokatmindig folyamatában kell nézni.
A folyamat pedig a következő:
1. Y-Slovenia
2. Y-Horvátország
3. Y-Boszbia-H.
4. Y-Kosovo
5 Y-X, Z (Vajdaság, Macedonia)
6. Y-(S+H+K+V+M+tenger)= kopár Szerbia, sok hegyi kecskével,

(egyszerü számtani sorozat)

meglehetős nehéz megélhetéssel. Szerbia elszokott az elmúlt 50 év alatt attól, hogy M.o-al számoljon, most elgondolkodott a fenti számtani sorozaton, hogy a végeredménynek nullánál több az esélye. Persze valószínüleg az orsozok is felhívták erre a figyelmet, no persze
a NATO-ban lévő M.o. nem ugyanaz mnt a korábbi Varsói-KGST-i..

Előzmény: féreg6 (249)
féreg6 Creative Commons License 1999.06.25 0 0 249
Aha, a lerombolt hidak, a sz*rrábombázott városok és a soxoros NATO katonai fölény, továbbá az orosz-finn küldöttség közvetítése mind sz*rt sem ért. Milo nézte a magyar parlamenti köztvtítéseket, és egyszerűen berezelt.
Mert NATO+USA+Oroszország=nulla!!!!!!!! Csurka, az igen!
Előzmény: naiv (248)
naiv Creative Commons License 1999.06.24 0 0 248
Sajátosan alakulnak a dolgok.
Valamelyik vajdasági magyar vezető azt mondta, ideje foglalkozni a területi autonomia kérdéssel, különöstekintettel a vajdaság északi, jól definiálható területével, ahol határozott magyar többség van...
A szoc-lib vonal eddig ezt a vajdasági vezetőt hiányolta, aki kifejezi az ottani magyarság igényeit ... no Kasza elvtársról kevesebbet hallunk mostanában...
Más:
Én Csurkának kiadnám az idei béke Nobel díjat!
Miért? Ha nem kezdi el feszegetni a Vajdaság kérdését, még ma is tartana a háború. A téma annyira elgondolkoztatta a szerbeket, hogy inkább lemondtak Kosovóról, csakhohy ne vesszen minden, mondjuk a Vajdaság... ami ér is valamit.
A Nagy Testvér velük van, míg mi magyarok azon vakaróztunk kéne tán segíteni a vajdaságiaknak hidat építeni, ők már hozzá is láttak, hol Újvidéken, hát nem véletlenül...
Kemény meccs lesz ez, Orbánnak fel kell kötnie, ha itt eredményt akar elérni..
Én mindenesetre drukkolok neki.
GURG Creative Commons License 1999.06.20 0 0 247
Egeszen pontosan mikorra datalod kedves pici53 azt az elszurast, amit mi szurtunk el???
Előzmény: Törölt nick (246)
csoro Creative Commons License 1999.06.19 0 0 245
Most ezen lehetne nevetni is, de nem tudok.
Kedves Gedeon, igyekszem nemzetben gondolkodni, a pártosság csak ennek egyik megnyilvánulása.
Vagy vicc volt, vagy nagyon be vagy szűkülve fiatal korod ellenére.
maradok csoro
Előzmény: gedeonbacsi (244)
gedeonbacsi Creative Commons License 1999.06.19 0 0 244
Kedves csoro !

Azért én még nem sietném el a dolgokat ! Szerintem egyenlőre még ne nyissatok MIÉP irodát Újvidéken !

tlettel ged

Előzmény: csoro (243)
csoro Creative Commons License 1999.06.19 0 0 243
Clinton fontos szerepet szán Magyarországnak a rendezésben.
Szerintetek miről van szó?
Lehet, hogy zöld lámpát kapunk?
csoro
hegyivadasz Creative Commons License 1999.06.06 0 0 242
Kedves ?
Sajnos nem mentettem el a topicot így fogalmam sincs mire reagáltál. Próbálom visszakeresni, de eddig nem jártam sikerrel. Ha neked megvan, megtennéd, hogy átküldöd? Előre is kösz.
Egyébként mi a franc ez a kérdőjeles baromság? Könyörgöm világosítson fel valaki, hogy mi folyik itt!!!
Előzmény: Törölt nick (240)
féreg6 Creative Commons License 1999.06.04 0 0 241
Ma van az évforduló!
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 240
Kedves Hegyivadasz
Felreertes ne essek, dehogy akarom en a ,,fogyas'' lassitasat maximalis celkent megjelelolni. En csak annyit allitottam, hogy ilyen politikai hozzaallas mellett, mint amirol napjaink ,,nagyjai'' tesznek tanubizonysagot, mas egyebb nem erheto el. Ime egy pelda: az elmult 80 ev alatt, a hatarkozeli, hajdan magyar tobbsegu, nagyvarosok atlag evi 1%-os csokkenest konyvelhetnek a magyarsag soraiban. Ez a folyamat, igaz nem gyorsult, de megis csak allandonak mondhato a rendszervaltas ota eltelt 10 ev alatt is. Ide vezet(ett) a pragmatikus politizalas, a kormanyzati szereples(ek), vagy a suttogva kimondott kovetelesek. Nehogy mar megbantsunk vele valakit!?!?

Sajnos az alban pelda nem minden esetben alkalmazhato a magyar kisebbsegekre. Delszlovakiara, vagy a szekelyfoldre talan. Ott nincs is komolyabb baj. Ellenben a szorvany, ami kozel 1.5 mo embert jelent, 30 even belul elveszett, HA csak valami gyokeres valtozas nem all be a magyar kulpolitikaban. <

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 239
„Szemünk elôtt folyik a Trianon utáni idôk nagy fellegvárának omlása, történelmünk újjáépítése. A Jugoszláviában dúló háborúban a vajdasági magyarok is szenvednek. Egyek vagyunk a délvidéki magyarsággal, minden emberrel, minden határon túli magyar közösséggel, amely önrendelkezésre, közösségi akaratának jogi kivívására és annak érvényesítésére törekszik. Erélyesen tiltakozunk az ellen, hogy az etnikai tisztogatásra magyar nemzetiségu fiatalokat sorozzanak be a szerb hadseregbe. A Magyarok Világszövetsége részese, munkálója, támogatója kíván lenni a nemzetiségi önrendelkezés elve érvényesítésének.”
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 238
Kedves Zézé,
Legalább akkora hiba, ha valaki kis valószínűségű eseményekről azt hiszi, hogy soha nem fog megtörténni, mintha erre építi a politikai programját. Ráadásul a politikai, társadalmi események valószínűsége nem ítélhető meg egzaktan. Akár egyik évről a másikra is annyit változhat a helyzet, hogy egy valaha kis valószínűségű esemény történelmi szükségszerűségnek tűnhet fel. Ezért nem szeretem, amikor ilyen pesszimistán állunk hozzá valamihez.
Az egyedüli valós cél nem a határontúli magyarok eltűnésének lassítása, hanem az eltűnés megállítása és gyarapodásba fordítása lehet.
Egyébként állításod legékesebb cáfolata az, ami most Koszovóban történik. Nem úgy tűnik, hogy az albánok oly nagyon elfogytak volna.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 237
A tegnapi Dunas hirmondo kapcsan fogalmazodott meg bennem par gondolat:
1. azok a politikusok(nyugatiak es meg nyugatibbak) akik elvetik a bekes modon, targyalasok utjan torteno hatarkiigazitasokat azzal az indokkal, hogy tul sok gond(juk?) lenne belole, egyszeruen alkalmatlanok a munkajukra. Nem tudok ra jobb peldat, de olyan pekekhez hasonlitanak akik kizarolag csak nudlikat akarnak gyurni, mondvan, hogy ez egyszerubb, konnyu, minek verjem akkor a fejem kalacs vagy kenyer sutessel. De kerdem en, ki alkalmazna ilyen peket???
2. szomoru dolog azt latni, hogy mennyire tajekozatlan a magyar kozvelemeny a hatarontuliakkal kapcsolatban. Ha mindez szandekos (99%) - akor arulas, ha nem akkor azt had ne minositsem. Remelem azert a regi terkepek meg megvannak, es ha arra kerulne a sor (Isten orizz!), nem kevernek ossze a deli karpatokat a nyugatival???
3. Badarsag azt gondolni, hogy a hatarontuliak valaha is gyarapodni fognak, ezert azok akik politikai programjukba agyazva torekednek ennek tamogatasara csak korlatozott ralatasukrol tesznek tanubizonysagot. Az egyeduli valos cel - ilyen politikai hozzaallas mellett - az eltunes lassitasa, de hogy mindez hova fog vezetni, az nagyon egyszeru: elcsangosodas, beolvadas, eltunes. Ezert nem lepodnek meg, ha egyik naprol a masikra, sorsukat megelegelo, kiabrandult szazezrekkel ebredne a showderes, fridis Magyarorszag.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!