Keresés

Részletes keresés

tomp Creative Commons License 1999.03.24 0 0 20
Most mondta egy pacák a helyszínről/dunatv/volt telefon csak telített a hálózat,tv is van,a rádió zenét ad.
szepy Creative Commons License 1999.03.24 0 0 19
Szerintem ez a elektromagnesesvihar megint egy hozzaerto riporter aranykopese lehet. Ugyanis szerintem atomot nem robantanak (se neutront). Folosleges! Gondoljatok csak vegig, a szerencsetlen szerbeknek lehet sok katonajuk meg tankjuk de utokepes katonai komunikacios rendszeruk mar csak az ara miatt sincs (eleg regota haboruznak mar, hogy igazan szegenyek legyenek). Szerintem egy atgondolt elektronikai csapassal (zavaras a osszes katonai es fontosabb polgari frekvenciakon) bosegesen elegendo. Sajnos felek attol, hogy S.M.-nak nem az esze hanem a szerb vere fog diktalni, igy tehat nem szamitok valtozasra a politikajaban.
hosszu Creative Commons License 1999.03.24 0 0 18
Nem akarok nagyon szembeszegulni egy helybelivel, de a TV2-n epp most makogott egy kikuldott tudosito. Semmit nem lehetett erteni. Lehet, hogy a helyi cellatokban megy a buli, de ahonnan ez beszelt, annak enyhen annyi. Persze lehet, hogy csak mellekhataskent alakult igy. Mindenesetre nehany MSC ("nagykozpont") kozotti nagysebessegu vezetekes osszekottetes megszuntetesevel akar a magyarorszagi mobilhalozatot el lehetne intezni, nem lehet ez maskent arrafele sem.
Előzmény: tomp (12)
mcnab Creative Commons License 1999.03.24 0 0 17
az Awacs-ok a légi irányítást biztosítják. Tulajdonképpen a földi irányítás légi megfelelője.
Légelhárítás számára túl magasan repülnek.
Duda Creative Commons License 1999.03.24 0 0 16
Mi? MAr indulni akartak? Es a macedon elnok engedelyetol fuggenek?
Előzmény: mcnab (15)
mcnab Creative Commons License 1999.03.24 0 0 15
A domborzati viszonyok miatt számítotok-e szárazföldi összecsapásra is?

A macedón elnök nem engedte meg, hogy az ott állomásozó nemzetközi haderő elinduljon. Számít-ez?

Szerintem 3 napig csak légiharc. Utána várják S.M. (nem Sado Mazo) válaszát.

hosszu Creative Commons License 1999.03.24 0 0 14
Nem szakertem elegge a kerdest, de az AWACS inkabb csak felderito lehet. Ehhez teljesitmeny kell, ami fogyo eroforras egy repulon.
A neutronbomba stimmelne, eros gamma sugarzast eredmenyez, csak eppen "atombomba" az inditotoltet, tehat az is sugarzik, ez pedig nem lehet cel.
Előzmény: Duda (9)
tomp Creative Commons License 1999.03.24 0 0 13
A 100 megás kommunikációt hogyan zavarják műholdról?Ez nekem magas.
tomp Creative Commons License 1999.03.24 0 0 12
A mobilok most is működnek,a tv-t meg itt nézem.Ez nem egy nagy háború,csak a média teszi azzá.Örülnék,ha a Vajdaságból valaki írna ide,ne csak a tudósítók dimenzionáljanak.
voodoo Creative Commons License 1999.03.24 0 0 11
A cnn-en irtak korabban arrol, hogy a kommunikaciot muholdakrol zavarjak.
Előzmény: Duda (9)
hosszu Creative Commons License 1999.03.24 0 0 10
Most nehogy a falra masszatok nekem, de elektromagneses vihar az atomrobbanas mellekhatasa, amikor gyakorlatilag az osszes frekvencian nagy intenzitasu kisugarzas keletkezik, ami tonkreteszi az osszes mukodo elektromos berendezest (aramvedelemek telitesbe mennek).
Elvileg az elektromagneses zavaras ugy mukodik, hogy adott frekvenciatartomanyban nagy intenzitasu zavaro jellel probaljak az adasjelet semlegesiteni. Ennek tobbfele elvi modja lehet, nem tudom ,a gyakorlatban mit alkalmaznak.
Egy kicsit eletszagubban, ha figyeltetek az esemenyeket. Kinyomtak a TV adokat, elinteztek a mobil telefonos kommunikaciot. Korabban is szankcionaltak a foldi radarallomasok uzemelteteset, valoszinuleg elso korben ezeket is letakaritottak. Kommunikacio nelkul igen nehez lenne osszehangolt ellenlepest levezenyelni, ez is a cel.
Előzmény: Duda (7)
Duda Creative Commons License 1999.03.24 0 0 9
Kosz.
Nekem meg valami sztratoszferas neutonbomba robbanas remlett az emlekeimben. remeltem, hogy nem ez tortent.

Ez egyebkent azok a "gombas" AWACS-ok csinaljak?

Előzmény: mcnab (8)
mcnab Creative Commons License 1999.03.24 0 0 8
Az elektromágneses vihar annyit takar, hogy olyan elektromos hullámokkal "bombázzák" a radar és telekommunikációs berendezéseket, amelyek az egyes frekvenciákat összezavarják, vagy ezáltal kiölik egymást.
Előzmény: Duda (7)
Duda Creative Commons License 1999.03.24 0 0 7
Mi a turo ez az elektomagneses vihar?
Előzmény: mcnab (3)
mcnab Creative Commons License 1999.03.24 0 0 6
(március 24. 21:15) Az első légicsapásokhoz 70 repülôgép indult bevetésre fel Avianóból. Az elsô F16-os 18.01-kor szállt fel majd alig egy perccel ezután felszálltak az amerikai vadászrepülôgépek, majd a spanyol és kanadai F18asok, 10 F-117 Stealth lopakódó vadászrepülôgépek (1 tonnás bombát visznek), 2-10 tankelhárító, 9 E/A 6B Prowler - amerikai haditengerészet -, az elektronikus harchoz, és 2db C130 Hercules szállító. 19.40-kor fejezôdött be a gépek felszállása
mcnab Creative Commons License 1999.03.24 0 0 5
most kapom a hírt fegyvergyárakat és reptereket is lőttek.

Kiárólag robotrepülőgépekkel.

Reggelig szerintem még 2 hullám. A harmadik már B52-esek. Hajnalban leállunk.

Előzmény: tomp (4)
tomp Creative Commons License 1999.03.24 0 0 4
Szerintem most leállnak,nem érdekük,hogy mindent szétlőjenek.Megvárják SZM. válaszát.
mcnab Creative Commons License 1999.03.24 0 0 3
szia tomp. végre egy szakértő!

Elektromágneses viharral kezdődött (telekommunikáció...)

Montenegro is kapott 6 rakétát.

Írj!

Előzmény: tomp (2)
tomp Creative Commons License 1999.03.24 0 0 2
A török tv mutatta Avianot.F16,F18 ,csak póttartály,egy-két Sidewinder.
Szerintem a esti rakétásdi után megkérdezik milosevicset:na mi van bameg?kell még, vagy visszaülsz tárgyalni?
mcnab Creative Commons License 1999.03.24 0 0 1
ha pacifista vagy, menjél oda segíteni...
Előzmény: Pintyöke (0)
mcnab Creative Commons License 1999.03.24 0 0 topiknyitó
Kérlek benneteket elemezzük a háborút.
Pusztán katonai szempontból.

Tudtommal most még csak rakétatámadás történik (20.01). Mi jön ezután?

PACIFISTÁK KÍMÉLJENEK

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!