Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Szerintem ez a elektromagnesesvihar megint egy hozzaerto riporter aranykopese lehet. Ugyanis szerintem atomot nem robantanak (se neutront). Folosleges! Gondoljatok csak vegig, a szerencsetlen szerbeknek lehet sok katonajuk meg tankjuk de utokepes katonai komunikacios rendszeruk mar csak az ara miatt sincs (eleg regota haboruznak mar, hogy igazan szegenyek legyenek). Szerintem egy atgondolt elektronikai csapassal (zavaras a osszes katonai es fontosabb polgari frekvenciakon) bosegesen elegendo. Sajnos felek attol, hogy S.M.-nak nem az esze hanem a szerb vere fog diktalni, igy tehat nem szamitok valtozasra a politikajaban.
Nem akarok nagyon szembeszegulni egy helybelivel, de a TV2-n epp most makogott egy kikuldott tudosito. Semmit nem lehetett erteni. Lehet, hogy a helyi cellatokban megy a buli, de ahonnan ez beszelt, annak enyhen annyi. Persze lehet, hogy csak mellekhataskent alakult igy. Mindenesetre nehany MSC ("nagykozpont") kozotti nagysebessegu vezetekes osszekottetes megszuntetesevel akar a magyarorszagi mobilhalozatot el lehetne intezni, nem lehet ez maskent arrafele sem.
Nem szakertem elegge a kerdest, de az AWACS inkabb csak felderito lehet. Ehhez teljesitmeny kell, ami fogyo eroforras egy repulon.
A neutronbomba stimmelne, eros gamma sugarzast eredmenyez, csak eppen "atombomba" az inditotoltet, tehat az is sugarzik, ez pedig nem lehet cel.
A mobilok most is működnek,a tv-t meg itt nézem.Ez nem egy nagy háború,csak a média teszi azzá.Örülnék,ha a Vajdaságból valaki írna ide,ne csak a tudósítók dimenzionáljanak.
Most nehogy a falra masszatok nekem, de elektromagneses vihar az atomrobbanas mellekhatasa, amikor gyakorlatilag az osszes frekvencian nagy intenzitasu kisugarzas keletkezik, ami tonkreteszi az osszes mukodo elektromos berendezest (aramvedelemek telitesbe mennek).
Elvileg az elektromagneses zavaras ugy mukodik, hogy adott frekvenciatartomanyban nagy intenzitasu zavaro jellel probaljak az adasjelet semlegesiteni. Ennek tobbfele elvi modja lehet, nem tudom ,a gyakorlatban mit alkalmaznak.
Egy kicsit eletszagubban, ha figyeltetek az esemenyeket. Kinyomtak a TV adokat, elinteztek a mobil telefonos kommunikaciot. Korabban is szankcionaltak a foldi radarallomasok uzemelteteset, valoszinuleg elso korben ezeket is letakaritottak. Kommunikacio nelkul igen nehez lenne osszehangolt ellenlepest levezenyelni, ez is a cel.
Az elektromágneses vihar annyit takar, hogy olyan elektromos hullámokkal "bombázzák" a radar és telekommunikációs berendezéseket, amelyek az egyes frekvenciákat összezavarják, vagy ezáltal kiölik egymást.
(március 24. 21:15) Az első légicsapásokhoz 70 repülôgép indult bevetésre fel Avianóból. Az elsô F16-os 18.01-kor szállt fel majd alig egy perccel ezután felszálltak az amerikai vadászrepülôgépek, majd a spanyol és kanadai F18asok, 10 F-117 Stealth lopakódó vadászrepülôgépek (1 tonnás bombát visznek), 2-10 tankelhárító, 9 E/A 6B Prowler - amerikai haditengerészet -, az elektronikus harchoz, és 2db C130 Hercules szállító. 19.40-kor fejezôdött be a gépek felszállása
A török tv mutatta Avianot.F16,F18 ,csak póttartály,egy-két Sidewinder.
Szerintem a esti rakétásdi után megkérdezik milosevicset:na mi van bameg?kell még, vagy visszaülsz tárgyalni?