Sziasztok! Veszprém megyei Ganna házassági anyakönyveit keresném 1886 után. (Egészen pontosan az első dátum 1888 körüli.) Sajnos 1886 az utolsó dátum amit a Gannánál találtam a Veszprém Megyei Levéltár oldalán és az FS-en is. Esetleg valaki meg tudná mondani, hogy mely településnél keressem az ezt követő dátumokat?
Az ELP oldala nem nyílik meg nekem, és vhol olvastam, hogy most vmiért csak belföldön nyitható meg (informatikai probléma). Jövő héten megyek Magyarországra, csak gobdoltam, előrébb lennék, ha már előtte elintézném a formaságokat és kikérném a dokumentumokért.
kardio1: Lehet, hogy félreértelek, de szerintem az EPL-n ugyanaz érhető el külföldről, mint Magyarországról. Egyrészt vannak benne adatbázisok, aminek egy jelentős része elérhető a Hungaricanan, néhány kivételtől eltekintve (Pálmay gyűjtemény megmaradt iratainak digitalizált változata ide került fel valamiért), másrészt különböző levéltárak (MNL tagintézményei, BFL, egyházi levéltárak stb.) fondjegyzékei. Ezen a rendszeren keresztül be tudsz iratkozni a levéltárakba és ki tudsz kérni iratokat a raktárból, kutatásra. Én még az EPL előtt jártam levéltárakba, szóval a rendszerrel nem vagyok teljesen tisztában. Gondolom V. kerületi anyakönyvi bejegyzés érdekel. Nem hiszem, hogy a BFL vállalná a kutatást, mert a honlapjukon direkt írják, nem kutatnak anyakönyvekben. https://bparchiv.hu/szolgaltatasok/fizetett-kutatas/ Szóval marad a rokon vagy ismerős, olyan, aki vállalja a kutatást.
golivia: Én sem találtam nyomukat, de ha jól látom Erzsébetről is csak annyit tudni, hogy 1906-ban született, a teljes születési idő és hely nem ismert. Ha még nem próbáltad, a Pécsi Egyházmegye digitalizálta az anyakönyveit, és ezek elérhetőek online (fizetős). Talán Fáy János és Bősz Anna (megh. 1911-1924. között) halotti bejegyzéséből több minden kiderül. Ha Anna és Erzsébet nem voltak hajadonok haláluk idején, a házassági bejegyzések is előrébb vihetnek.
Keresem Déd szüleim Fay Antal és Wermithweis Anna Himesházai lakosok( házzaság kötésük 1902 02 04.-én volt .) Fay Anna nevű lányukat, Erzsébet nevű lányuk 1906 ban született
Viszont továbbra sem találom Fay Antal szüleinek ( Fay János Bosz (Bősz) Annával kötött házassági adatait 8 gyereküket megtaláltam az első gyerek 1872 02 11.-én született
Ennek hiányában nem tudok tovább menni a kutatásban Ők Babarcon laktak később Kisnyárádon .
Annyi újdonság van, hogy 2024. szeptembere óta a Déli Evangélikus egyházkerület digitalizált anyakönyvei már kutathatóak, de egyelőre csak az Evangélikus Országos Levéltár Üllői úti épületében, Budapesten.
Az Evangélikus Országos Gyűjtemény Őskereső alkalmazását – amely külső tárhelyen volt elhelyezve – egy zsaroló hacker-támadás érte, váltságdíjat természetesen nem fizetünk.
Emiatt a 2024/25-re tervezett Őskereső 2.0 alkalmazás előkészítését fel kellett gyorsítani. Belső tárhelyre kerül majd, az eddigitől eltérő informatikai rendszerben. Ennek előkészítésén az informatikai munkacsoport és külső szakértők fáradoznak, a biztonságos tesztüzem és az adatok feltöltése után a rendszer újra nyilvánosan hozzáférhető lesz.
Az adatvédelmi szabályok szerint kutatható anyagok az érintett gyülekezetekben, illetve a Magyar Nemzeti Levéltár vármegyei levéltárakban természetesen folyamatosan hozzáférhetőek.
A befizetések értelemszerűen meghosszabbodnak majd, erről az érvényesen regisztrált felhasználókat tájékoztattuk.
Szia, Dani leszármazott vagyok. :) Dani János- Ferencz Sára Mária ágán. Családfakutatásom eddigi eredménye Dani ősszülőkig jutottam. Anyakönyvi kivonatokat stb. gyűjtöttem. Amennyiben szeretnél információt, szívesen adok.
Unghy és a Vajzer erdőtarcsai nemes családok.Unghy engem is érint több ágon.Akiket írtál nincsenek a fámon.Az Unghyak népes, több ágra szakadt család volt.Kállói anyakönyvekben megtalálod őket.
Viszont a 1719-1739 időszak nincs fent a FS-ön.2013-ban találtuk meg a kállói plébánián amikor ott kutattam(amikor még nem volt FS:-).A váci egyházmegyei levéltár oldalán fent van(fizetős) Nagy segítség még a 1779 Status animarum(lélekösszeírás), szintén a váciak oldalán.
Sziasztok! A mai magyarország megyéihez tartozó Acta nobilium commitatum iratok jó része elérhető az FS-en (https://shorturl.at/sMVik), de a határon túliakat nem találom. Különösen a Pozsony megyei érdekelne. Tudja valaki, hogy lehet ezekhez hozzáférni?
Az egyetlen nyom, amit találtam, a nyitrai levétárba vezet. Tudja esetleg valaki, hogy lehet-e ott keresgélni, és hogyan?
Nemességvizsgálati iratok 1. Acta comitatuum Pozsony vármegye, Documenta 706. a B1105 mikroflmen; MV SR – ŠA Nitra, NŽ I, Nobilitaria, fasc. VII, No. 474.
Kaptam választ a Familysearch supporttól: Az V. kerületi 1904. II. félévi születési anyakönyvek nem kerültek digitalizálásra. Levéltárban javasolták megnézni. Ez a Fővárosi ́ Levéltárat jelenti ez esetben ?
Ott engem érdeklő válási közjegyzői irat is van 1936-bol a Hungaricana szerint. Ez utobbit én mar kikérhetem, ha nem közvetlen felmenőm az illető ?
Köszönöm ! Az mindenesetre érdekes, hogy az V. kerületi Anyakönyvi Hivatal nem találta meg. Szerintem ott kéne lennie. A Visegrádi utcaban lakó szülők gyereke meg születik dec. 22-én, 4 nappal később a Bazilikában mrgkeresztelik. Szerintem életszerűtlen, hogy más kerületben jegyezték volna be.
Tanácsot szeretnék kerni tőletek. Továbbra is Kovaltsik Margit (GJ1L-Z63) születési anyakönyvi bejegyzését keresem. 1904.12.22-én született Budapesten. A halálozásin VI. kerület szerepelt. Az ottani anyakönyvi hivatal nem találta.Időközben az egyházi házassági bejegyzésr megtalaltam A Kalocsai Egyházmegye oldalán, Dunavecse 1927.05.14), ott származási helyként Bp V. kerület Szt István Bazilika szerepel. A Bazilikában megtaláltak a keresztelését 1904.12.26-án. A szülők a Visegrádi utcában laktak, akkor V., most 13. kerület. Egyik kerület anyakönyvi hivatala sem találta meg, sőt a VII, VIII., IX. és X. keruleté sem. Hol keressem ?
A familysearch oldalán az V. kerületnél nem találom az 1904. II.félévi születési anyakönyvet.