Keresés

Részletes keresés

Trantur- Creative Commons License 2024.02.03 0 3 19048

Törölt nick Creative Commons License 2024.02.03 -2 2 19047

Legrain bebizonyította, hogy a ferde rámpák, a fából készült sínek, a görgők és a kötelek elegendőek ahhoz, hogy megmagyarázzák, hogyan építették az egyiptomiak a lenyűgöző műemlékeiket, ha megfelelően használták őket."

 

Nem fogadom el.

 

Előzmény: Schenouda (19046)
Schenouda Creative Commons License 2024.02.03 0 4 19046

Georges Legrain francia régész és építész (1865-1917) felelt 1895-től a Karnaki óriástemplom ásatásaiért. 1899-ben az oszlopcsarnok 11 hatalmas oszlopa kiborult (értsd: dominószerűen, egyik borította a másikat). Legraint bízták meg a helyreállítással. 1902-re májusára végzett a munkálatokkal.

A második kép Franck Monnier csodálatos könyvéből van. Ő ezt írja a képekkel: "Egy boltív elszállítása és egy obeliszk elmozdítása Georges Legrain francia régész csapatának segítségével a 20. század kezdetén. Legrain volt a felelős a karnaki templom Nagy oszlopcsarnokának kezdetleges rekonstrukciós módszerekkel történő helyreállításáért. Ez a boltív 42 tonnát nyomott, és munkásai egy 80 tonnás obeliszk töredéket is meg tudtak mozgatni. Legrain bebizonyította, hogy a ferde rámpák, a fából készült sínek, a görgők és a kötelek elegendőek ahhoz, hogy megmagyarázzák, hogyan építették az egyiptomiak a lenyűgöző műemlékeiket, ha megfelelően használták őket."

 

Monnier könyvéből adtam már korábban is oldalakat:

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=162247667&t=9000303

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=165907658&t=9000303

Annaem Creative Commons License 2024.02.02 0 1 19045

            

            

Annaem Creative Commons License 2024.02.02 0 1 19044

            

            

Linkvadász Creative Commons License 2024.02.02 0 0 19043

A hús-vér Dumbledore professzor, aki megépítette Noé bárkáját

"Irving Finkel angol filológus és asszirológus, aki 1976 óta dolgozik a londoni British Museumban mint az ókori mezopotámiai agyagtáblák és a rajtuk olvasható ékírás szakértője. A múzeumban nagy szükség is van a szakértelmére, hiszen körülbelül 130 ezer agyagtáblát őriznek az intézményben. Emellett a társasjátékok történelmét is kutatja; ő volt az, aki megfejtette a valaha ismert egyik legősibb játék, a Mezopotámiában az i. e. 3. évezredben játszott Ur királyi játékának szabályait is.

De ha mindezeket nem is tudjuk róla, csak ránézünk, akkor is sejthető, hogy ez a bölcs öregember valami nagyon komoly dologgal foglalkozik – ha nem egyenesen valamiféle varázslóiskolában oktatja a jövő mágusait.

Fáradhatatlan, de a nagyközönség előtt gyakorlatilag láthatatlan fordítói-kutatói munkája mellett először 2014-ben hívta fel magára igazán a figyelmet, amikor az egyik ékírásos táblán felfedezte egy olyan özönvíz leírását, ami nagyon hasonlított a bibliai Noé történetéhez. Az i. e. 1750 környékére datált agyagtábla kézbevételéről így mesélt a lejjebb megnézhető előadásában:

„»Atrahaszísz, halld meg tanácsaim, hogy örökké élhess! Rombold le házadat, építs hajót, vesd el vagyonodat, és mentsd meg az életet!« Hát, nem sok levél kezdődik így. És ami azt illeti, én ezt első látásra el tudtam olvasni, mert volt egy tanárom, aki sokat követelt, és addig ütötte és csapkodta szögesdróttal az embereket, amíg meg nem tanulták a jeleket, így a babiloni eposzban szereplő özönvíztörténet kezdetének felismerése gyerekjáték volt annak, aki abban az osztályban végzett. Így hát egyből tudtam, hogy az özönvízlegendák óbabiloni változatának egy darabját tartom a kezemben, ami aranyat ér, hiszen mindenkit érdekelnek az özönvíztörténetek, de senki sem kap csak úgy a kezébe egy olyan darabot, amit még soha egyetlen más asszirológus sem látott.”

Finkel szerint a táblán leírt események lehettek az alapjai Noé bibliai történetének – özönvíztörténeteket tartalmazó agyagtáblák már korábban is előkerültek, de ezen a táblán elsőként az a jelenet is szerepelt, amikor állatok kettesével szállnak be egy bárkába. Ráadásul a rövid ószövetségi passzussal ellentétben az ékírásos szöveg konkrét méreteket is tartalmazott, így adta magát az ötlet, hogy megépítsék a bárkát, és kipróbálják, hogy működhetett-e. A szöveg alapján a 68 méter átmérőjű bárka kör alakú volt, elsősorban pálmafonatokból és pálmalevelekből készült. A bárka a kör alakú guffák óriási változata lehetett – ilyeneket az 1970-es évekig gyakran láttak Irakban, és egészen i. e. 850-ig visszamenőleg lehet velük találkozni asszír faragványokon.

Régészek és más szakértők bevonásával el is készítették ennek kicsinyített, 13 átmérőjű mását, amit aztán állatok kíséretében vízre is engedtek – hogy a kísérlet hogy sikerült, az kiderül Finkel előadásából.

Hol?

Finkel 2016-ban a Chicagói Egyetemen, a nyugat-ázsiai és észak-afrikai ókori kultúrák kutatására létrejött Institute for the Study of Ancient Cultures központjában számolt be a felfedezéséről, az előadás a Youtube-on is elérhető:

Hasra Matiné Creative Commons License 2024.02.02 0 2 19042

Ezeket már megírta egy azóta annulálódott nick,minek hozod fel újra?

Előzmény: Trantur- (19030)
Törölt nick Creative Commons License 2024.02.01 0 1 19041
Schenouda Creative Commons License 2024.02.01 -1 4 19040

Hét cikket találtam a sajtóból Umektől, ahol a Fekete Herceggel és a titokzatos mondatról szól 1977 és 2004 közt. Speciel a legkorábbi a legbővebb.

"Lama rabi alardi dini endavur esa kunis alim..."

A. Bosnic megfejtése:

 

Tőle idéz: "Elemezve a mondatot az az ötletem támadt, hogy a betűk helyett hieroglifákat használok. Ezután már a kunis szót Ku-Nis-nek, vagyis „második hívásnak” fordíthattam le. Tovább elemezve a szavakat, megdöbbentő felfedezésre jutottam."

 

Umek következetesen Fekete Herceget ír (de valószínűsítem, hogy igazad van a "Black Knight"-ra vonatkozóan).

Részlet az 1977-es cikkéből: "Robert Charroux francia kutató és iró szerint az üzenet a világűrből érkezett. Méghozzá a világmindenségnek abból a részéből, ahova a tudományos-fantasztikus regények egyik írója. Alekszandar Petrovics Kazancev a „Fekete herceget” helyezte, az ismeretlen szatelitet, amely a Hold körül kering, és várja az alkalmat, hogy üzenetet küldjön a földlakóknak ...
Duncan Lunan skót csillagász és egy ismert francia tudós azt állítja, hogy a „Fekete herceg” nem csak a képzeletben létezik. Az a véleményük, hogy a Földtől 12 000 fényévnyi távolságban levő Epsilon bolygóról bocsátották fel..."

Egy 2002-es cikkből: "A titokzatosaknak vélt űrobjektumok legnagyobb részét aránylag rövid idő alatt sikerül azonosítani. Akadt azonban néhány olyan ufó, amely már évtizedek óta izgatja egyesek fantáziáját. A leggyakrabban emlegetettek közé tartozik az úgynevezett Fekete Herceg, amelynek létezését, ha némi fenntartással is, több neves kutató sem vonja kétségbe.
Jacque Vallee francia tudós, akinek a műholdak keringéséről és megfigyeléséről szóló doktori disszertációja szakmai körökben világszerte nagy érdeklődést keltett, és Alekszandr Kazancev világhírű orosz kutató közösen írt egy tanulmányt azokról a titokzatos jelenségekről, amelyek a Föld légkörében és a bolygónkhoz közeli térségben történnek.
J. Vallee különösen azokra az ismeretlen eredetű műholdakra hívta fel a figyelmet, amelyek a Föld forgásával ellenkező irányban keringenek.
Teljes bizonysággal tudjuk - állította Vallee -, hogy egyiküket sem lőtték fel az Egyesült Államokból vagy a Szovjetunióból..."
Az ilyen, ellenkező irányban keringő műholdaknak a Földről való pályára helyezése nemcsak meglehetősen bonyolult feladat, hanem nagyon költséges vállalkozás is. Mindenekelőtt azért, mert a Föld keringési sebessége akadályozza a mesterséges égitestet az első kozmikus sebesség elérésében.
Kétségtelenül nagy jelentősége lenne, ha kiderülne, hogy ez az égitest valóban mesterséges eredetű, nem pedig meteor, kődarab, ahogyan azt sokan állítják, és hogy a Fekete Hercegnek elnevezett ismeretlen objektum tulajdonképpen idegen űrhajó.
Természetesen ez csak feltevés - hangsúlyozta Alekszandr Kazancev -, de tagadhatatlan, hogy egy ilyen objektum létezik, és hogy a Földről felbocsátott műholdakkal ellenkező irányban repül!”
Duncan Lunan skót csillagász már a hatvanas években foglalkozott ezzel az objektummal, és kutatásainak eredményeként közölte, hogy a Fekete Herceg voltaképpen a Hold körül kering, és csak néha lehet a Földről megfigyelni."

 

Érdekes, hogy ilyeneket ír a Fekete Hercegre, mint "leggyakrabban emlegetettek közé tartozik", holott alig találni valamit róla a neten, a "titokzatos mondat" még rejtélyesebb. Mert a youtubos videon nyilván ezt a mondatot gerálják. Hozzáteszem, hogy Vallee ufológus, de te adsz a véleményére, ha arról van szó, mint a Tulli papirusz esetében.

 

2004-es cikkből: "Az érdekes hipotézist J. Strong ismert tudományos kutató is alátámasztotta: „Véleményem szerint, a Hold távolságában jelenleg valóban keringhet a Föld körül valamilyen kozmikus űrhajó!” Elképzelése alapjául elsősorban azok a jelenségek szolgáltak, amelyeket már a húszas években észleltek egyes kutatók. Elsőnek A. Taylor és J. Yung számolt be a nagy késésű rádióvisszhangokról: rádiójeleket küldtek az ionoszférába, és az észlelt visszhang olyan volt, mintha 2900-10 000 kilométer távolságról jött volna vissza!
Ezután még egész sor újabb kísérletet is végeztek, de ezek sem hozták meg a várt eredményt. Később a Föld körüli térség annyira telítődött gomba módra szaporodó rádióállomások zajával, hogy már-már reménytelenné vált a kísérletek megismétlése, és a kutatásokat abba is hagyták. Néhány évvel később azonban egy skót csillagász, Duncan Lunan a New Science tudományos folyóiratban megjelent cikke ismét felkeltette az érdeklődést a téma iránt. Lunan ugyanis azt állította, hogy a korábbi mérési adatokat tanulmányozva sikerült a visszhangokba kódolt üzenetet megfejtenie. Az üzenetben levő adatok alapján „kirajzolódott" egy csillagtérkép, amely azt sugallta, hogy egy idegen űrhajó 12 600 évvel ezelőtt az Ökörhajcsár csillagkép térségéből érkezett a Föld környezetébe. Itt „megszerkesztette és rögzítette magában” az akkori csillagképének helyzetét, és miután elvégezte programszerű feladatát, munkaképtelenné vált egészen addig, amíg a Földről jött jelek nem hozták ismét működésbe...
Tehát a „Fekete Hercegnek" nevezett objektum, egyesek szerint, valóban létezik, ám közönséges rádióadások által használt hullámhosszokon nem lehet kapcsolatba lépni vele..."

 

1977-es cikk:

 

1997-es: 1994-es:

 

 

1995: 2002: 2004:

 

Előzmény: Hoaxvadász (19013)
Törölt nick Creative Commons License 2024.02.01 0 1 19039

igazi ókori high-tech csúcstechnológiáról tanúskodnak

Ajaj... óvatosan..! 8-D

Előzmény: Trantur- (19033)
Trantur- Creative Commons License 2024.02.01 0 1 19038

A szakkarai szarkofágok sztem nagyon érzékeny téma a tudomány számára. Az összes nincs is a nagyközönség előtt nyitva (mondják, akik ott voltak). Feltételezések vannak. 

Előzmény: szenyor Lopez (19036)
Trantur- Creative Commons License 2024.02.01 0 1 19037

"A fosszilis édesvíz olyan édesvíztározókat vagy víztartalékokat jelent, amelyek évmilliók során keletkeztek, és idővel bekerültek a Föld felszín alatti rétegeibe. Ezek a vízkészletek általában régebben keletkeztek, mint 10 ezer év, és gyakran sokkal régebbi időkre nyúlnak vissza.

A fosszilis édesvíz általában nagyon lassan újul meg, és gyakran nem tudja követni a jelenkori fogyasztási ütemet. Ezért fontos fenntartható módon kezelni és védeni ezeket a vízkészleteket, hogy azok hosszú távon is elérhetők legyenek az emberi fogyasztás, mezőgazdaság és más iparágak számára.

A fosszilis édesvízforrások különböző formákban létezhetnek, például a talajvíz rétegeiben vagy mélyen fekvő víztározókban. Az emberi tevékenységek, például a túlzott vízfogyasztás vagy az éghajlatváltozás hatására azonban veszélyben lehetnek, és az ezekre támaszkodó közösségeket fenyegetheti a vízhiány vagy a vízminőség romlása."

Előzmény: szenyor Lopez (19035)
szenyor Lopez Creative Commons License 2024.02.01 0 2 19036

A szarkofágok egymáshoz képesti méret eltéréseit meg lehet valahol tekinteni? Próbáltam rákeresni, de leginkább a megmunkálási pontossággal foglalkozik mindenki. Engem az érdekel, hogy egymáshoz képest mennyire egyformák.

Előzmény: Trantur- (19033)
szenyor Lopez Creative Commons License 2024.02.01 0 1 19035

Mi az a fosszilis édesvíz?

Előzmény: Trantur- (19032)
Annaem Creative Commons License 2024.02.01 0 1 19034

            

            

Trantur- Creative Commons License 2024.02.01 0 2 19033

A szakkarai Szerápeumban több tucat, egyenként kb. 50-80 tonnás (20-30 tonnásak a zárófedők) gránitszarkofág van, melyek némelyikéről kiderült, hogy nem férnek (férnének) be a föld alatti szobájukba, illetve egyikükben-másikukban összetört, összeaprított állatmaradványok voltak a feltárás után, ősi cementbe ágyazva. Itt is a gránit szarkofágok megmunkálása, csiszolása, illesztése, szállítása, arányaik tökéletes mérnöki szakértelemről, igazi ókori high-tech csúcstechnológiáról tanúskodnak.  

Trantur- Creative Commons License 2024.01.31 -1 1 19032

A dísztelen, hatalmas, akár 100-200 tonnás, megalitikus kövekből álló halotti templomok (Szfinx- és Völgytemplom) sajátosságai kizárólag az abüdoszi Ozireion jellegzetességeivel rokoníthatóak. Az Ozireion és a Szfinx- és Völgytemplom a kb. 4500 évvel ezelőtti óbirodalmi építmények földszintje alatt helyezkednek el. Az Ozireion pl. 15-16 méterrel a közeli I. Szethi templomának szintje alatt van A Nílus hordaléka több ezer évvel korábban betemethette az Ozireiont. Az Ozireion eredetileg indusztriális céllal épülhetett: víztározó lehetett:

 

https://www.youtube.com/watch?v=Fcx0xTfjK2M

 

 

"A vízforrás nem "ismeretlen"... ez a Qena víztartó teteje, egy jól dokumentált föld alatti tározó, amely hatalmas méretű és "fosszilis" édesvizet tartalmaz. Ez az oka annak, hogy nem lehet kiszivattyúzni, a tározó területe sok négyzetkilométer és több száz láb mély. Ezenkívül nemrég fedeztek fel kővel bélelt vízcsatornákat a Seti-templom alapjai alatt és körül, amelyek közül néhány közvetlenül az Osireonba vezet, valamint egy jelentős csatorna maradványai, amelyek összekötik a helyet a Nílusszal, amely csatornaként szolgált az építkezéshez szükséges anyagok számára. a templom. (nem kell izgulni amiatt, hogy nagy blokkokat húzz át 7 mérföldes sivatagon)"

Trantur- Creative Commons License 2024.01.31 -2 1 19031

Baalbeknál számomra a lényeg lényegének a lényege:

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=165958580&t=9000303

Trantur- Creative Commons License 2024.01.31 -2 0 19030
Trantur- Creative Commons License 2024.01.31 0 0 19029
Trantur- Creative Commons License 2024.01.31 -2 1 19028

A Szfinx és megalit templomainak testmagja (plusz Hafré halotti templomának cyclop kövei) bizonyítékok:

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=165854229&t=9000303

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=165916172&t=9000303

Trantur- Creative Commons License 2024.01.31 0 1 19027

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=166069759&t=9000303

 

Ebből a véleményem: Az összvéleményem, hogy a Nagy Piramis a 4. dinasztia idején épült, de abban a korban jóval fejlettebb technikai, méréstechnikai eszközök, tudás állt rendelkezésre, mint a tudomány ma állítja. 

Előzmény: őszszakál (19025)
Trantur- Creative Commons License 2024.01.31 -2 0 19026

És soha ne feledjük a Tiahuanaco-Puma Punkunál található precíziós megmunkáltságú szerkezeti elemeket (a H modulokat teljesen egyformára gyártották, hézagmentesen illeszkedtek egymáshoz), amik fejlett tervezésre, aritmetikai, geometriai ismeretekre, acélkemény munkaeszközök alkalmazására, fejlett nehézanyag-szállításra, azaz egy fejlett technológiai know-how meglétére utalnak a nem ismert múltban. És ne feledjük a radarok, műholdak és UAV-k által kb. 650 hektár területen detektált föld alatti megalitokat, építményeket, amik még feltárásra várnak Tiahuanacoban. Ne feledjük, hogy a Kalasasaya fejlett égi obszervatóriumként (Naptemplom) funkcionált a múltban.

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=166120679&t=9000303

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=166224950&t=9000303

 

 

őszszakál Creative Commons License 2024.01.31 0 0 19025

Mint már említettem, az a problémám, hogy a tökéletes kézi munkához rengeteg időre van szükség. Azonban az Egyiptomi kultúra, a fáraó trónra lépésétől indítja az építkezéseket. Ehhez vagy hosszú életű fáraó kell, vagy rengeteg jól képzett szakember. Az emberek zöme csak a Nílus kiáradása alatt építkezhetett, máskor a mezőgazdaságban dolgozott. Hogyan tudtak olyan gyorsan és pontosan dolgozni, még ha kiváló menedzsereik is voltak?  

Előzmény: Trantur- (19023)
őszszakál Creative Commons License 2024.01.31 0 2 19024

„Egy eredendő intelligencia működtethet egy mesterségest. Így gondolod?”

 

Amennyiben mi vagyunk az első, az eredendő intelligencia, már működtetünk egy mesterségest, ami még tanulni is képes.(csak ne hagyjuk, hogy a fejünkre nőjön!) Ha a Föld haldoklása miatt, menni kéne, de nem mehet élő ember az Új csillag Új bolygójára, akkor csak az MI mehetne egy „Noé bárkával”, amiben a DNS kódok lapulnak. Nem vagyok jövőbe látó, de szerintem az általunk készített gépek, a feladatuk elvégzése érdekében „rögtönözni” is fognak. Váratlan eseményekre való felkészülésre, csak egy kvantum számítógéppel bíró MI lenne képes.(talán)

Ami a rossz MI létezését illeti, ahhoz már az érzelmek,(gonoszság) intuíciók kellenek. A jó Isten és a Sátán analógiára.

Előzmény: Annaem (19022)
Trantur- Creative Commons License 2024.01.31 0 2 19023

"Ezek a gránit tárgyak amennyiben kézzel készültek, akkor a mérőeszközök voltak „Földöntúli” pontosságúak."

 

Igen, nagyon jó megállapítás a vizsgálati eredményeket látva. Az összetett szögviszonyok és görbületek (1 mm vastagságnál) pontos matematikai arányai kiforrott tervezést és kifinomult mérőeszközök használatát követelik meg. Máshogy nem mehetett.

 

 Precíziós gépészek kommentjeiből: "Az általuk mutatott koncentricitási értékek vetekednek azzal, amit csinálunk, keményebb gránitanyagot használva. Ha ezek kéziszerszámokkal készültek - azt Isten keze tette. Ez az ősi csúcstechnológia 100%-os bizonyítéka. Az emberek azt mondhatnak maguknak, amit akarnak, de a tények kőbe vannak vésve. Ez még akkor is pontos, ha valaki cnc esztergagépen készít."      "mély veszteség (a civilizációért és tudásért)"

Előzmény: őszszakál (19020)
Annaem Creative Commons License 2024.01.31 0 1 19022

Szeretném tisztázni az MI-t, mert szkeptikus vagyok, ellenben a te szövőszékeden jó és rossz is található belőle.

Transzcendens intelligencia működhet gépben? Miért akarna teremteni, természetes életet elszórni egy mesterséges?

Hacsak nem parancsra. Egy anarchista (nem gépi) entitás belepiszkált, és csak ez a misszió kering ... de csak addig, amíg nem jön valami új, ismeretlen amivel addig nem találkozott. Például eljön 2026. augusztus 4. 

Egy eredendő intelligencia működtethet egy mesterségest. Így gondolod?

 

Előzmény: őszszakál (19011)
Annaem Creative Commons License 2024.01.31 0 1 19021

            

            .  

             Hampi 

             Folyt.k.

Előzmény: Annaem (18961)
őszszakál Creative Commons License 2024.01.31 0 0 19020

Ezek a gránit tárgyak amennyiben kézzel készültek, akkor a mérőeszközök voltak „Földöntúli” pontosságúak. Netán ismerték a CNC gépeket, a lézervágó berendezéseket, de még a formába öntést se lehet kizárni. Ami engem a legjobbal elképeszt, az időtényező, ami a fáraó élethosszához van rendelve. A piramisnak, templomoknak, egyéb eszközöknek a temetési szertartásra el kellet készülni. Hogyan?

Előzmény: Trantur- (19019)
Trantur- Creative Commons License 2024.01.31 0 1 19019

Chris Dunn csapata más területen is bizonyítottak. Egy precíziós laborban gyakorlati metrológiai vizsgálatot végeztek el több gránit vázán. Az ősi pontosság megerősítve.

Nem csak ezt, hanem még sok más figyelemre méltó ősi, kemény kővázát, amelyek a dinasztikus kor előtti és korai dinasztikus ókori Egyiptomból származnak, strukturált fénnyel és CT-röntgen segítségével szkennelték le, és az eredmények őszintén szólva lenyűgözőek. Nemcsak az eredeti váza hihetetlen pontosságú eredményeit erősítették meg más műtárgyak, a geometriai és matematikai elemzések kimutatták, hogy több váza közös tervezési alapelvei érvényesülnek – ugyanaz a radiális bejárási funkció, ugyanaz a rögzített matematikai arány a görbületek között és az elegancia ugyanolyan mélysége. a pi és f széleskörű használatában.

 

 

 https://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=166061881&t=9000303

 


Az igazat megvallva: a Nagy Piramisnál is hasonló a helyzet. Az építmény arányaiban is ott van a pi és a fi, a matematikai arányok jellemzőek. Ennél is kiforrott technológiát alkalmaztak. A piramis (a kövek többségének enyhén durva kidolgozottsága és néhány kisebb hiba ellenére) romjaiban is fenséges látványt nyújt, fenséges eleganciát mutat. 

 

 

Előzmény: Hasra Matiné (19016)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!