Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

dundalk Creative Commons License 2018.01.11 0 0 169

melyik átlagos bérelt autóra van 15ezer eurós önrész? Nincs ilyen összeg, ami egy bérlőre releváns lenne. Ne kavarjuk meg a kérdezőt téves infókkal

 

Ezek a "webes" biztosítások kb. 3000 euróig fedezik az önrészt és nem lépnek a kölcsönző casco-ja helyébe, ahogyan az SCDW is csak az önrészt fedezi, a többit az alap casco.

 

 

"Ha balhé van, akkor az elsőnél a kárt rendezi a bérbeadó az általa támogatott biztosítóval, természetesen tőled is begyűjtve a rád eső önrészt,"

 

Na most ez egy kérdőjel itt nekem. A komolyan vehető 100-150 eurós biztosításra még önrész kérnek? Akkor az csak egy önrész csökkentő nem nullázó, tehát a stressz ezzel nem lesz kevesebb.

 

"bármi történik, akkor így is úgyis fizetsz valamit."

Ez nem így van. Ha egy nullázó (üvegre és gumira is) SCDW-t kötsz, akkor semmit nem fizetsz. A webes önrész biztosításoknál sem fizetsz semmit a végén. 
Azaz nyilván a biztosítás árát.

 

"vajon mekkora készség lakozik bennük egy tizenötezer eurós kár kifizetésére."

Semekkora, mert nincs ekkora kár, egy normál autónál az ember önrésze úgy 600-1500 euró között van. egyébként tételesen le van írva, hogy mekkora kárig vállanak felelősséget, tehát nem a készségükön múlik a dolog.

 

"Az igazán pórul jártak viszont nem ragasztanak egy férfi nemiszervet a homlokukra és nem dicsekszenek el ilyen fórumokon azzal, hogy a két hamburger árán vett biztosításukkal mennyire beszopták"

Annyira titkolják, hogy csak te tudod a titkukat :). Azért ez a net korában nem így van pl. goldcar google értékelése 1.4/5, icarhireinsurance 2.9/5. vagy ott van a homár blog. Az emberek megírják, ha megszívták, a 2.9 nem csak a boldog ügyfeleket tükrözi.

 

Összeségében az az igaz, hogy az ember legyen tisztában, hogy mit vásárol, szerződik és tudja, hogy mi az a kockázat amit szeretne vállalni. A kölcsönző SCDW biztosítása a kanárin éppen még jó is lehet, mert napi 10 euró körül ott már lehet kötni.

Mondjuk egy 10 napos szicíliánál a 300 vs 50 erősen elgondolkodtató.

Mindkettőnek meg van a jogosultsága, adott helyzettől függően. 

Előzmény: Törölt nick (168)
Törölt nick Creative Commons License 2018.01.11 0 0 168

Szia Zsófi!

 

Azt, hogy köt-e valaki biztosítást vagy sem, az mindenkinek a saját döntése, mindenki tudja mekkora rizikót képes vállalni, mekkora képességek lakoznak benne a problémakezelések terén.

 

Az autókon amit bérbeadnak van felelősségbíztosítás.

Tehát ha káresemény esetén be tudod bizonyítani, hogy nem te vagy a hibás, vagy ha rendőrt kell hívni és később a szabálysértési előadó sem dönt úgy, hogy a felelősség téged terhel (vagy megosztott), akkor a kárt a másik autós biztosítója fizeti.

 

Saját hibás töréskárra, lopáskárra, külön a gumikra, szélvédőre és ezer dologra lehet kötni kiegészítő biztosításokat.

Ezek ára változó autókategóriánként, helyszinenként, bérbeadónként.

 

A SCDW biztosítás szokott lenni a leginkább kedvelt biztosítás forma, mert minimumra csökkenti a rád eső kárértéket, emellé bónuszként a kocsira fizetendő depositot is el szokták engedni, vagy egészen a minimumra csökkentik.

Az SCDW mellett se lehet teljes nyugalommal lazítani, mert ha az autót ellopják és nem tudod felmutatni a kulcsot és a forgalmit, akkor bizony nem fog a biztosító fizetni. Ha kihasítod a gumit, akkor bizony a te pénzedből vesznek rá újat. De van még ezer és egy lehetőség, amivel pénzt tudnának belőled kihúzni, HA egyátalán megtörténik.

 

Az SCDW ára egy alsó középkategóriás autó esetén 7-16 euró közé esik NAPONTA.

A biztosítást a bérbeadó értékesíti tovább feléd, tehát nem száll be a "nagy buliba" egy ismeretlen vállalat valamelyik nagy biztosítólánc égisze mögé bújva.

 

Egy tíznapos bérlés esetén a mérleg egyik serpenyőjében van egy komolyan vehető biztosítás 100-150 eurós költséggel, pontosan leírt szabályokkal egy pontosan meghatározott autóra szólóan, a másik serpenyőben pedig egy 35 euróért kinált "mindent kifizetünk" bármire biztosítás, amit eladott neked egy weblap automata ügyintézője.

 

Ha balhé van, akkor az elsőnél a kárt rendezi a bérbeadó az általa támogatott biztosítóval, természetesen tőled is begyűjtve a rád eső önrészt, a második esetben meg kifizeted az összes követelést, kérsz róla számlákat, amit később benyújtasz a webes biztosítódnak.

 

Tehát a kérdés nem az hogy hogy jársz jól anyagilag, hanem az hogy mennyire bírod a stresszt.

Ha töröd a masinát, vagy kilopják a motoros tükröt belőle vagy bármi történik, akkor így is úgyis fizetsz valamit.

Ha 35 eurós céget választottad, akkor lehet gondolkozni, hogy vajon mekkora készség lakozik bennük egy tizenötezer eurós kár kifizetésére.

 

Horror történetek mindenhol vannak.

Az igazán pórul jártak viszont nem ragasztanak egy férfi nemiszervet a homlokukra és nem dicsekszenek el ilyen fórumokon azzal, hogy a két hamburger árán vett biztosításukkal mennyire beszopták.

 

Én mindig a bérbeadónál kötök biztosítást, hol scwd-t hol csak egy kisebbet.

Nem jól tűröm a stresszt, a 150 és a 35 euró közötti különbség nekem nem éri meg.

A biztosítás egy előre kalkulált ellbukott pénz.

Előzmény: Utazózsófi (165)
dundalk Creative Commons License 2018.01.11 0 0 167

Röviden: Nekik nem kell elfogadni ezt a biztosítást. Ez közted és a biztosító között létre jövő szerződés, majd rendezed a biztosítóval ha káreseményre kerülne sor.

 

Nincsenek kötelező biztosítások, meg a nem adjuk ki az autót enélkül szöveg is mind hazugság. Ha erőlködik rajta, akkor mondani kell, hogy semmi gond adja írásba dátummal aláírással, hogy ez kötelező vagy mutassa meg a szerződés ezen pontját ahol a kötelezőség le van írva (nincs ilyen semmit nem fog leírni).

 

 

na de ezt már leírtam: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=146372310&t=1001762

Előzmény: Utazózsófi (165)
dundalk Creative Commons License 2018.01.11 0 0 166

Régebben szerintem mind az volt, mert szinte mindenki kapta az A-hitelt a folyószámla mellé ennek megfelelően hitelkártya sorszámmal.

Már egy ideje jönnek a debit feliratos kártyák is azt könnyű kiszúrni azért a tiédet meg nem, hanem sorszám ellenőriznek vagy tudják fejből a számok jelentését :)

Előzmény: dion di mucci (163)
Utazózsófi Creative Commons License 2018.01.11 0 0 165

Sziasztok!

 

Segítséget szeretnék kérni.

 

Lanzaroteon és Fuerteventuraán fogunk autót bérelni nyaralásunk alatt. Még soha nem béreltem, elég sok infot összegyűjtöttem már, de biztosítással kapcsolatban nem tudom mi tévő legyek. Mindenképpen szeretnénk biztosítást kötni, viszont amit hallottam, hogy hiába kötöm meg itthon a biztosítást, mondhatják ott helyben, hogy az nekik nem jó, és ha ott nem kötöm meg az Ő biztosításukat akkor nyakamba sóznak ilyen-olyan költségeket. Ez így igaz? Azért is szeretném inkább itthonról intézni, mert itt feketén fehéren látom mennyi, kinn meg az van amit ott mondanak, vagy jó vagy nem, nincs választásom, biztosítás nélkül meg nem akarunk maradni.

 

Köszönöm a válaszokat.

 

Tshu-hash Creative Commons License 2018.01.11 0 0 164

Ez azert is lehetseges, mert a bank- vagy hitelkartyaszamok nem teljesen random modon kerulnek kiosztasra. Az elso hat szam hatarozza meg a kibocsato bankot vagy intezmeny, amibol a legelso adja meg maganak a kartyanak a tipusat (3: AmEx; 4: Visa; 5: Mastercard; 6: Discover). Az ezt koveto szamok - az utolso kivetelevel - pedig a felhasznaloi azonositot takarjak. A kartyaszamok ellenorzese hasznalat eseten a Luhn algoritmus segitsegevel tortenik, ennek az ellenorzoszama az utolso karakter a bankkartyad szamaban. Igy, mivel az elso 6 szamjegyed ugyanaz, nagy valoszinuseggel szinten az Erstenel vagy, es Mastercardot hasznalsz. :)

Előzmény: dion di mucci (163)
dion di mucci Creative Commons License 2018.01.10 0 0 163

Köszi a tippet, megnéztem a kártyaszám alapján és azt írja, hogy debit:) Mily meglepő:) De akkor nem értem mi ez a duma, hogy a magyar debit kártyák számozása, olyan mint a hitelkártyáké. 

 

Btw, az Erste wizz hitelkártyájának az első 6 számjegye, ami a honlapon a képen van, vagyis amit a check-nél meg kell adni ugyanaz, mint az én debit kártyámé szóval érdekes..:)

 

 

 

dundalk Creative Commons License 2018.01.10 0 0 162

ellenőrizd le, hogy milyen sorszáma van: www.bincodes.com/bin-checker/

 

Ha azt írja credit, akkor az hitelkártyának számít, azzal jó leszel. Ha debit, akkor keress kölcsönzőt, aki elfogadja.

Előzmény: dion di mucci (160)
Törölt nick Creative Commons License 2018.01.10 0 0 161

Vagy keresel olyan bérbeadót aki nem kér hitelkártyát...

Előzmény: dion di mucci (160)
dion di mucci Creative Commons License 2018.01.10 0 0 160

Tehát akkor azt javasoljátok, hogy csak emiatt csináltassak egy hitelkártyát, annak ellenére, hogy Mastercard dombornyomott bankkártyám (debit card) van és nem szerepel rajta sehol hogy 'debit card'?

Törölt nick Creative Commons License 2018.01.09 0 0 159

A hitelkártya azt mutatja mennyit érsz ha nincs pénzed. :) 

Itt a hitelképességedet egy bank már elbírálta.

 

A debit pedig egyenértékű azzal  mintha egy dunsztos üvegben tartanád a pénzed.

 

Bérautónál nem a zárolás nagysága a tét, az csak egy figyelmeztetés. Ha probléma merül fel akkor a zárolt összeg többnyire csak töredéke a valós követelésnek.

 

Előzmény: dion di mucci (157)
dundalk Creative Commons License 2018.01.09 0 0 158

Kezdésnek olvasd el ezt és ezt

 

Igen ez hihető.

 

 

Előzmény: dion di mucci (157)
dion di mucci Creative Commons License 2018.01.09 0 0 157

Sziasztok!

 

A segítségeteket szeretném kérni.

 

Áprilisban Alicantéban autót fogunk bérelni és mostanában szeretnék foglalni.


Ami fontos, hogy a kocsi 4/5 ajtós legyen, full-full benzinnel, terminálon belüli elérhetőséggel és egyáltalán nem vagy csak minimálisan szeretnék önrészt a biztosításhoz. Úgy hallottam, hogy bizonyos gyűjtőportálok/brókercégek, mint pl. a www.billiger-mietwagen.de sok esetben átvállalja az önrészt, vagyis ha káresemény történik vagy ellopják az autót akkor bár nekem ki kell fizetni az önrészt, de ők utána ezt visszatérítik. Ez így ilyen formában hihető?

 

Egyébként teljesen amatőr vagyok a témában és minden hasznos infot meghallgatnék, ami mondjuk itt az első pár oldalon nem szerepel, nem volt sok időm átbogarászni az előzményeket:)

 

Egy másik dolog még, amit nem teljesen értek az a debit/credit card. Nekem sosem volt hitelkártyám és nem értem, hogy bizonyos esetekben miért csak azt fogadják el. Egy közvetlenül a bankszámlához kapcsolódó debit card/bankkártya nem ugyanolyan jó arra, hogy zároljanak róla depositot? Ha nem lenne rajta egyenleg azt úgyis azonnal látják a terminálon szóval nem teljesen világos ez miért nem szolgálhat a deposit alapjául.

 

Előre is nagyon köszi a válaszokat!

Törölt nick Creative Commons License 2018.01.03 0 0 156

Csak, hogy védjem a cég becsületét, mindig kérdeztek hogy akarok-e gps-t meg ilyen olyan biztosítást. Beszélni nem beszélem se az angolt, se a portugált, de meg se próbáltak lehúzni. Ajánlották - nem bólogattam.

Amire ennél a cégnél ügyelni kell, hogy a szélvédő és a gumik ki vannak vonva az scwd-ből. Egyébként még rajta kívül sok másnál is ott van a terms-ben.

 

Ha a gép könnyüfém felnis akkor érdemes mind a négy kereket lefotózni és felküldeni a gmailra :) Az ingyen van, ha problémáznak vele, mert azt szeretik a bérbeadók nézegetni.

 

Előzmény: dundalk (155)
dundalk Creative Commons License 2018.01.03 0 0 155

Ez így elég általános kérdés. Esetleg porto topikban olvass vissza. Én is a gyűjtő bróker oldalakat ajánlanám még, a felsoroltakon kívül az autoberlesonline.hu amit még érdemes megnézni. Itt is pontozzák a kölcsönzőket, hasonlóan a szállás foglaló oldalakhoz. Ez lehet egy alap kiindulás.

 

Amit kerülj el az a Goldcar, főleg, ha nincs autóbérlés tapasztalatod. A fő szabály, hogy semmit nem írunk alá csak azért mert valaki oda mutat az ujjával, hogy itt írd alá és már mehetsz is. Szerződést és autót átnézni!
Egy távoli ismerőst éppen a lent említett S.xt kölcsönző ügyintézője rántotta le 700 azaz hétszáz euróval Portugáliában. Oda bökött ő meg aláírt.. 

Rányomott mindent a szerződésre a kedves munkatárs, upgrade ára, minden extra biztosítás ami létezett, GPS, üzemanyag szolgáltatás arany áron stb. 1-2 napra így sem lett volna vészes, de 2 hétre mentek!

 

Amit én szoktam nézni, hogy reptéri irodával rendelkező kölcsönző legyen, tele-tele üzemanyag, lehetőleg nagy nemzetközi hálózat vagy nagyobb helyi (pl. Guerin ilyen portugáliában). Nézd meg mit írsz alá, ha bármi van, ami nem tetszik kérdezz vagy ellenkezz :) 

Előzmény: BLeslie79 (151)
Törölt nick Creative Commons License 2018.01.03 0 0 154

Három dolog kimaradt.

 

Kell hitelkártya.

Az újrafoglaláskor sem kell semmit fizetni, és annyiszor teszed ahányszor akarod.

És félreérthető, de a sztoriban szereplő Quaskai napi 19 nettó volt. :)

Előzmény: Törölt nick (153)
Törölt nick Creative Commons License 2018.01.03 0 0 153

Üdv!

 

Ahogy lentebb írja Tshu-hash, teljesen korrekt válaszként, én is azt tanácsolnám.

 

Évek óta a Sixt-et használom, full biztosításal. Nem olcsó, de a brand szavatolja a zökkenőmentes autóátvételt, leadást és ügymenetet.

Teljesen ingyen, mindenféle előre fizetés nélkül foglalhatsz autót. A napi árakat érdemes kora hajnalban megnézni, akkor alacsonyabbak az árak, és elég gyakran változnak. Ekkor a foglalásodat megújíthatod az aktuális árra.

2017 szeptemberére sikerült diesel polót foglalnom napi nettó 9 euróért (36 helyett). Persze az átvételnél nem volt Poló, a Clio-t pedig nem fogadtam el. Ennek ellenére napi tíz plusz euróért kaptam egy diesel quaskai-t, ami azért nem éppen egy polo kategória.

A brand-eknél bérlésnél nincs "fingoskodás" ami sok kis cégnél tapasztalható, persze tisztelet a kivételnek.

 

Mindig vannak olcsó megoldások, vannak fapados, low-cost kölcsönzők. Ne felejtsük el, hogy aki beszopja velük az nem fog egy férfi nemiszervet a homlokára ragasztva publikálni, hogy mekkorát szopkázott. Így ezek a dolgok többnyire rejtve maradnak.

 

A közvetítőket messzire elkerülném.

 

Segédanyag egy régi fórumtársól: https://www.portugal-auto-rentals.com/

Nem tudom mennyire naprakész ez a lap.

 

A portugál Sixt-nél Lisszabonban a városi fiókoknak fentebb van nyomva az ára, így nem olcsóbbak mint a reptér az illetékkel együtt, ami egyébként ott horror magas. Spec az én foglalásomon 76 euro...

Előzmény: BLeslie79 (151)
Tshu-hash Creative Commons License 2018.01.03 0 0 152

A kerdesedre nem lehet egyertelmu valaszt adni. A repter mellett szol: leszallas utan rovid idon belul at tudod venni az autot, tobb a valasztasi lehetoseg (egy repteren altalaban joval tobb kolcsonzo ceg van egy helyen, belvarosban jobban szet vannak szorodva). Bar altalaban a repteri ado miatt kicsit dragabbak ott az autok, sokszor, ha hozzaadod a ketszeri belvarosi transzfer (egyszer a repterrol be, masodszor a repterre vissza) arat, akkor mar nem is biztos, hogy rosszabbul jarsz. Az ar fugg tovabba attol is, hogy mekkora autot szeretnel berelni, es mennyi idore. Nagy lancokkal (Hertz, Avis, Sixt, Budget, Europcar, Enterprise, stb.) nem igazan lehet mellefogni, es sokszor nem is biztos, hogy dragabbak, mint a kis, helyi irodak. Elso korben erdemes valamelyik arosszehasonlito vagy gyujtooldalon (rentalcars.com, economycarrentals.com) megnezni a szukseges idoszakra most kiajanlott arakat, az mar biztosabb tampontot fog adni. 

Előzmény: BLeslie79 (151)
BLeslie79 Creative Commons License 2018.01.03 0 0 151

Sziasztok!

 

Autóbérléssel kapcsolatban esetleg Valaki tudna segíteni? Májusban Porto lenne az uticél. Hol és milyen módon érdemes autót bérelni? Repülőtér, vagy esetleg városban? Mikre kell figyelni, melyik a legmegbízhatóbb cég stb.? Ha Valakinek esetleg van tapasztalata vagy ötlete és meg is osztaná azt köszönöm!

Gerilimo Creative Commons License 2018.01.02 0 0 150

Sziasztok!

 

Szeretnék 3.5 tonnás ponyvás kisteherautót bérelni magánszemélytől,esetleg aki éppen nem használja a teherautóját,és szeretne egy kis bevételhez jutni így is hogy esetleg kiadja nekem bérbe.1-2 hónapra kellene kül -belföldi fuvarra. Ha lenne ilyen autód és kiadnád akkor ne tartsd magadban!:)  köszi üdv : Joó Geri

csakesz2 Creative Commons License 2017.12.04 0 0 149

Sziasztok!

 

Ha valaki nagyon olcsó autóbérlési lehetőséget keres Budapesten, akkor menjen a Rossorenthez a 16. kerületben. Házhoz is viszik a kocsit Bp-en, gyors az ügyintézés, olcsók az autók: http://autoberlesbudapest1.com Én nem találtam jobbat.

vonkramm Creative Commons License 2017.12.02 0 0 148

Szia,

 

 

 

kérlek segíts melyik cégnek elég a  debit kártya. Köszönöm.

Előzmény: forzaitalia (129)
Tshu-hash Creative Commons License 2017.11.22 0 0 147

Az autoberlesonline.hu infoi szerint 200GBP-tol indul, termeszetesen fugg az auto kategoriajatol is.

Egyebkent pedig itt is van info: https://www.enterprise.com/en/help/faqs/deposits-uk-ireland-germany.html

Előzmény: inujasa (146)
inujasa Creative Commons License 2017.11.22 0 0 146

Sziasztok

 

Enterprise.co.uk n nem találok letétről semmit

Valaki bérelt már tőlük? 

Köszi a segítséget.

 

Dmitrij Petrovic Creative Commons License 2017.11.16 0 0 145

Köszi, ezen az oldalon még olcsóbb is! Csak megoldódik, igaz, még visszaírhatnának, hogy valóban így van e, mert pl a nyitvatartás és a helyszín különbözik a saját oldalukon megadottól.

Előzmény: dundalk (144)
dundalk Creative Commons License 2017.11.15 0 0 144

Ilha VErde: Önrészcsökkentő kárbiztosítás: 10.38 EUR naponta 23% adót tartalmaz

Guerin: Mindent fedező csomag: 13.3 EUR naponta 

 

Az infót az autoberlesonline.hu feltételeiben találtam. Magam részéről lehet, hogy 4 napra én is inkább ezt választanám, hogy se felelősségem se letét ne legyen.

Előzmény: Dmitrij Petrovic (143)
Dmitrij Petrovic Creative Commons License 2017.11.14 0 0 143

Igen, én is arra jutottam, hogy csak a szolgáltatónál köthető biztosítás fedezi ezt, viszont annak áráról nem találtam semmit. Írtam is nekik, arra se válaszoltak még.
Potyára meg nem mennék. Milyen árakon szoktak az SCDW biztosítások menni? Találtam egy másik szolgáltatót ahol 10 euro/nap, de ott meg az autóbérlés a drága.
Az ilha verde pedig nem írt vissza eddig.

Egyébként igen, jobb mintha teljes összeget kellene fizetni, de az SCDW még mindig jobbnak tűnik 4 napra, mintha 30 ezerért váltogatnám a forintot eurora...mert ezért legalább plusz, teljesebb biztosítást is kapok. 2 hétre már nyilván egyszerűbb és olcsóbb a letét. Legalábbis mint autóbérlő szűz, én így gondolom. :)

Előzmény: dundalk (141)
dundalk Creative Commons License 2017.11.11 0 0 142

azért valamit ér, mert az autó teljes összege (10-12 ezer euró) vagy 800-1000 euró körüli összeg között azért van különbség ha felelősséget kell vállalni.

Előzmény: Dmitrij Petrovic (135)
dundalk Creative Commons License 2017.11.11 0 0 141

Nem. A rentalcars vagy más hasonló biztosítás NEM csökkenti a letétet. Csak a kölcsönzőnél köthető biztosítás alkalmas erre.

Előzmény: Tshu-hash (136)
Tshu-hash Creative Commons License 2017.11.10 0 0 140

Most mar vilagos. Majd azert ird meg, hogy mire jutsz vegul az autoberles ugyeben.

Előzmény: Dmitrij Petrovic (139)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!