Keresés

Részletes keresés

enil Creative Commons License 2014.02.25 0 0 41085

Igen-igen a vekony tesztas pizza a tuti. Ahol topping van, ott nem emelkedik meg a teszta, kb. ahogy a kepen lathato. Amikor megemeled a szelenel fogva, szepen lefele gorbul...

Előzmény: .ETNA. (41079)
.ETNA. Creative Commons License 2014.02.25 0 0 41084
Előzmény: jazmin:) (41077)
.ETNA. Creative Commons License 2014.02.25 0 0 41083

Most nézem, hogy milyen kicsinek tűnik, csalóka a fotón a mérete, pedig egy nagy lapos tányér van alatta :-)))

Előzmény: .ETNA. (41082)
.ETNA. Creative Commons License 2014.02.25 0 0 41082

Nem találtam pizza-fotót, csak langallót, de a tészta mindkettőnél ugyanolyan. Ezen most nincs bacon, csak lilahagymával kérték, az alap fokhagymás-tejföl.

 

      

 

 

 

 

 

.ETNA. Creative Commons License 2014.02.25 0 0 41081

Ja és natúr magokat én mindig Herbáriában vásárolok, de ha jól rémlik, láttam már pl. Auchanban is . . .

Előzmény: jazmin:) (41077)
.ETNA. Creative Commons License 2014.02.25 0 0 41080

Hajtogatott leveles vajas tészta ... gondolom. Itt van két link, az egyiken a fotó, a másikon a receptje. Én a sajtosat szoktam vásárolni, de itthon még sosem készítettem ... na de majd most:-))

 

http://fozocske.network.hu/kepek/sos_sutemenyek/csavart_magos_rud

 

http://www.recept-oldal.hu/cikkek/sos-sutemenyek--peksutemenyek/sajtos-magos-masni.html

Előzmény: jazmin:) (41077)
.ETNA. Creative Commons License 2014.02.25 0 0 41079

Jó kis pizza ez is, nyami-nyami :-) Nekem nem ennyire folyós a tésztám, de az általad  felsorolt esetleges hibák közül egyik sem jön sosem elő.

 

Egyébként inkább a vékony pizzatésztát szeretem, eddig Velencében ettem a legjobbat, Rómában megkóstoltuk a dekára árult, vastagabb tésztájú pizzát is, nagy lapokban árulják, ebből vágnak annyit, amennyit kérsz.

Előzmény: enil (41076)
enil Creative Commons License 2014.02.25 0 0 41078

A mai pizzavacsora Varasano mester modszere szerint.

A tradicionalis toppingot meggyalaztam par szelet gyulai kolbasszal... :)

 

jazmin:) Creative Commons License 2014.02.25 0 0 41077

Pici segítséget kérnék! :)

 

Egyik Érdi pékségben van egy olyan magos rúd, ami igencsak hosszú, kb 20-30 cm, hosszanti irányban van megtekerve, és fokhagymás-magos keverék van rászórva. A tésztája kicsit lemezes, kicsit zsíros (vajas?), szép barnásra van sütve.  Annyit tudtam csak meg, hogy rozslisztből van, a titkát nem árulják el, helyben sütik.

Nagyon szeretnék ilyet készíteni a gyerkőcök örömére itthon, mert ott egy ilyen rúd 200 ft, ami elég sok szerintem.

Rendelnék hozzá magokat, amivel megszórom, biztos van a neten ilyen webshop. De a tésztának hogy álljak neki, van ötletetek? :)

enil Creative Commons License 2014.02.25 0 0 41076

Ehhh, nem ment át a kép...

 

 

enil Creative Commons License 2014.02.25 0 0 41075

A nagyi titka bl-80-hoz ennyi kell az én tapasztalatom szerint. Ha megnézed a varasano-s linken, ő ilyen állagú tésztával dolgozik:

 

 

Ahogy írja, ő min. 65%-os hidratáltságú tésztát csinál. Nálam a 75%-os víztartalmú tészta még ennyire sem tűnik nedvesnek, bár elég közel áll hozzá. Ő karos dagasztóval dolgozik én tálas mixerrel.

 

A pizzasütéshez magas sütési hőmérséklet kell. 

Azért kell a magas víztartalom, mert hirtelen nagyon magas hőnek teszed ki a pizzát. Nálam kb. 1-3 cm távolságra van a grillszáltól. Szinte sipol a tészta, ahogy a vízgőztől feláll (a magas a hőmérséklet miatt pizzasütő kékacél forma meghajlik).

Kemencében elvileg 1,5-2-3 perc alatt kész. Nálam 4-5 perc+ az alja 2-3 perc. Mondjuk nem kell előfűteni a tűzhelyt, nyáron nem kell megrohadni. Felizzik a grill és jöhet a mehet :)

Ha alacsonyabb a hőmérséklet, esetleg alacsonyabb a víztartalom is,akkor a tészta kiszárad a hosszabb sütési idő alatt, illetve nem lesz olyan a megsült tészta, amilyennek lennie kéne . Akkor jó, amikor kisebb-közepes dudorok nőnek a pizzatésztán sütés közben, és ezek a dudorok megpirulnak, esetleg megégnek a magas hőtől. Belül kisebb, nagyobb üregek a karimában, de ugyanakkor puha-ruganyos.

Előzmény: .ETNA. (41074)
.ETNA. Creative Commons License 2014.02.24 0 0 41074

Nem sok egy kicsit a víz?? Az én pizzatésztámhoz 460 gr fehér búzalisztet + 3 evőkanál teljes kiőrlésűt használok, s ehhez adok 240 ml vizet, jó kis ruganyos, jól nyújtható pizza/langalló tészta lesz belőle, a kétlapátosom simán megbirkózik a dagasztással.

Előzmény: enil (41073)
enil Creative Commons License 2014.02.23 0 0 41073

Sziasztok!

Mindenkinek ajanlom Jeff Varansano pizza teszta es szosz keszitesi modszeret: http://www.varasanos.com/PizzaRecipe.htm

Mar tobb mint egy eve ez alapjan keszitem otthon a pizzat es allithatom, hogy a linkelt oldalon lathato pizzak otthoni korulmenyek kozott (kemence es pizzasuto nelkul) min. 90%-ban reprodukalhatok.

A kovasszal nagyon finom izu tesztat keszithetunk, de jo a poreleszto is, mivel a min. 3 napos hidegkelesztes utan a teszta ize sokkal jobb lesz.

4 adag kozepes meretu pizza:

525 g bl80 (nagyi titka, kenyerliszt), 394 g viz, 12 g so, negyed teaskanal instant eleszto. A reszletek a linkelt oldalon.

A 75%-os hidrataltsag miatt, a teszta mixerrel is elkeszitheto. Talan egy bosch kategoria is megbirkozik vele.

 

Ami a sutest illeti: grillszalas villanytuzhely es kekacel pizzaforma kell hozza. Toppingolas utan mehet a cucc kozvetlenul a felizzott grillszal ala. 5 perc alatt tokeletesre sul, nyitott tuzhelyajto mellett is. Ezutan mehet formastul a tuzhelyre es tovabbi kb. 2-3perc piritas kell neki, hogy az alja is tokeletes legyen.

 

Meg annyit, hogy ez nem az a gepsonkas, feldoboz csemegekukoricas, stb pizza. Figyelni kell, hogy a topping viztartalma minel kisebb legyen, ha hagyomanyos villatuzhelyben keszitjuk nem pedig kemenceben. A teszta ize es allaga fantasztikus, mar csak onmagaban ez elviszi az egeszet.

 

Jo pizzasutogetest Mkinek!

 

originalqszi Creative Commons License 2014.02.22 0 0 41072

Ha nem is minden nap, de lidli:)))

Anami14 Creative Commons License 2014.02.20 0 0 41071

Sziasztok!

Ha van egy kis időtök, kérlek, töltsétek ki ezt a kenyérsütő gépekről szóló kérdőívet: http://appi.bme.hu/survey/index.php/184276/lang-hu

Sokat segítenétek vele a szakdolgozatomhoz. Előre is köszönöm!

pimre Creative Commons License 2014.02.17 0 0 41070

Egyébként játékból rákerestem a google segítségével a ferencvárosi liszt kifejezésre, és rögtön az első találat ez volt: http://www.cegkereso.com/show_ceg_1965.html

Előzmény: pimre (41069)
pimre Creative Commons License 2014.02.17 0 0 41069

Ezt értem, csak azt nem, hogy mi tart vissza attól, hogy felhívd őket, vagy küldj egy emailt a vevőszolgálatukra (én már biztos rég túl lennék ezeken). Hiszen nagykereskedők is. Egy nagykereskedő feltehetőleg tud nagyobb mennyiséget is szállítani:-) Az árhoz persze nem értek, lehet, hogy olcsóbb közvetlenül, de egy telefont megér.

 

Azt meg egészen biztosan meg tudják mondani, hogy az általuk forgalmazott liszt melyik malomtól származik.

Előzmény: becko9 (41068)
becko9 Creative Commons License 2014.02.17 0 0 41068

Nincs semmi sértődés, azért érdekel, mert nagyobb mennyiséget lehet a malomtól kellene venni... ez járt a fejemben.

Előzmény: pimre (41067)
pimre Creative Commons License 2014.02.17 0 0 41067

Na így segítsen az ember jószándékkal. Sértődés a vége:-)))

Előzmény: becko9 (41066)
becko9 Creative Commons License 2014.02.17 0 0 41066

Köszönöm, hogy megírtad amit megírtál, ha erre nem tudod a választ akkor elég az is, hogy nem tudom, vagy nem írsz semmit... alapvetően érdekel, hogy mi hol készül, ezért kérdeztem...

Előzmény: pimre (41064)
MD_Pepe2 Creative Commons License 2014.02.17 0 0 41065

Sziasztok!

Morphy Richards 48261-es kenyérsütőm kb. 6 év után üstcserére szorul. Tud valaki ajánlani alkatrészforrást? A gyártó mintha csak az Egyesült Királyságba és Írországba szállítana.

Köszi: Pepe

pimre Creative Commons License 2014.02.17 0 0 41064

Már megbocsáss, én nem azt írtam, hogy lisztszakértő vagyok, sem azt, hogy a javasolt cégnél dolgozom. Csak megírtam, hogy esetleg náluk keress. Szerintem hívd fel a céget, vagy írj nekik emailt, vagy sétálj el a Csizma utcába, és tőlük kérdezd meg.

Előzmény: becko9 (41063)
becko9 Creative Commons License 2014.02.17 0 0 41063

Szia,

Köszönöm, ezeket a Ferencvárosi liszteket, pl: "ROZSLISZT RL-190 TK. FERENCVÁROSI" ki gyártja, melyik malom?

Előzmény: pimre (41062)
pimre Creative Commons License 2014.02.17 0 0 41062

Ha nem is malom, de próbáld meg itt: http://www.mediline.hu/index.php/nagykereskedes/nagykereskedes

Én ugyan csak egyszerű vásárlóként járok oda, de úgy látom komoly nagykereskedelmet is folytatnak.

 

És ahogy az árlistájukat elnézem, van vagy egy tucat rozslisztjük is.

Előzmény: becko9 (41061)
becko9 Creative Commons License 2014.02.17 0 0 41061

Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy rozslisztet akár nagyobb mennyiségben Bp környékén malomtól olcsón hol lehetne vásárolni?

Köszönöm,

b

érdeklődő 49 Creative Commons License 2014.01.31 0 0 41060

Nekem e-mailban küldték,én is élesztővel sütök.Nem az ellen reklám a célom.

Előzmény: GPF (41059)
GPF Creative Commons License 2014.01.31 0 0 41059

Inkább valami összeesküvéselméletes topicba tedd be :)

Szerintem itt nem lesz rá vevő az olvasótábor.

Előzmény: érdeklődő 49 (41058)
érdeklődő 49 Creative Commons License 2014.01.31 0 0 41058

No ehhez mit szóltok !!!!( kaptam )

 

https://www.youtube.com/watch?v=LUbXTXE5o-4&list=UUngdxsUcWk44vdK6LYkVYlA#t=14

Előzmény: GPF (41057)
GPF Creative Commons License 2014.01.26 0 0 41057

Nagyjából elolvastam.

Nem változott a véleményem. Nem győzött meg a két élelmiszeripari mérnök semmiről. Nem hiszem, hogy a cikkben bárki vitatná, hogy szükség van nagyüzemi élelmiszergyártásra. Ők pedig e mellett érvelnek.

 

Kenyér fronton szerintem még rosszabb a helyzet.

Előzmény: beetee (41055)
GPF Creative Commons License 2014.01.26 0 0 41056

Ja, amikor olvastam a cikket, akkor még csak alig pár komment volt. Abban nem volt semmi rendkívüli.

Megnézem megint. Köszi az infót.

Előzmény: beetee (41055)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!