ma egy másik láma (!) azt "tanácsolta", hogy használjam fel a médiát, ez az egyetlen módja annak, hogy megtudják az emberek milyenek a buddhista lámák. kíváncsi vagyok hány ember venné komolyan amiket mondok. bár igazolni tudok dolgokat, viszont kevesen vannak, akik értenék is. ugyanakkor meglepetésemre pont egy olyan emberrel is találkoztam, pont egy buddhista helyen, aki egyből értette miről beszélek, és saját magának is hasonló tapasztalatai vannak, hogy ezek rohadékok, és csak használják a jónépet. Ő azt állította meg tudott szabadulni tőlük valamennyire, de azért vannak fenntartásaim, mivel még mindig a buddhista helyen dolgozik....
az is felettébb érdekes, hogy az a láma, akivel ma beszéltem, hallott shenpenről, és azt mondta csaló, nem igazi tulku. shenpen annó mindent elkövetett a csalók üldözéséért, most róla mondják, hogy csaló, próbálkozott címek megszerzésére a dalai lámától meg pár helyen, de nem kapott, aztán valami tibeti putri mégis magára vállalta. az is érdekes, hogy bár még ő is tudja, hogy csaló, shenpen központjába mégis jártak meghívott "hiteles, megvalósult" tanítók beavatásokat és tanításokat adni, vagyis erősítették ezáltal a működését, hitelességét, annak ellenére, hogy tudják, hogy hazudik.
ma, ez a bizonyos láma, aki mellesleg látványosan játszotta a hülyét, és terelt a lényegről, amikor a megszabadulás természetéről faggattam, azért elszólta magát, amikor rákérdezett, hogy milyen jellegű lama changchub zaklatása (mintha nem tudná), merthogy többféle zaklatás létezik, és elkezdte felsorolni milyenek. szóval tudja, hogy igazat mondok. azt is felajánlotta, hogy meghívják lama changchubot, és akkor szembesíthetem. bár nem tudom minek vetette fel ezt a hülyeséget, ha eddig le tudta tagadni lama changchub a dolgot, nem kerül neki semmibe újra megtenni ezt.
Ez egy hiába való eszmecsere lenne közöttünk, mert valószínű mély meggyőződésed van arról, hogy mi az a megszabadulás, amiről nekem fogalmam
sincs, hogy nálad mit jelent, de úgy nagyon nem is érdekel.
Ha elmész egy jóga órára, ott átmozgatnak, felfrissülsz, feltöltve jössz ki. Ennyi, semmi több. Ez teljesen mindegy, hogy fizetős, vagy nem.
Ha vki ennek a tanítását ingyen bevállalja, az szép dolog, de ettől az óra nem lesz se kevesebb se több.
Ha valaki egy felfrissülésnél többet akar kihozni a jógából, akkor mindennap kell foglalkozni a témával, és tudni kell és érteni, hogy van-e számottevő haladás a gyakorlásban vagy nincs az évek alatt. Ez egy nagy téma. Magdolka, ebben nem vagy kompetens, hogy erről bármit is elkezdjek neked mondani.
Valószínű az ismeretlen gurujaiddal azért volt a nagy kuszaság, mert ez a fejedben is megvan.
és nem képzelegtem, hanem kérdeztelek, hogy tomika vagy-e. mivel nem akartál rá válaszolni, ezért feltételesen feltételeztem, hogy az vagy. vegyük úgy, hogy provokáltalak.
nekem úgy tűnik, hogy te képzelegsz, hogy én képzelgek.
Ugy latom a hozzászolásaidbol, hogy a képzelgésed az elet mas teruleteire is kihat.
Amig nem a valoságban élsz, és nem tudod eldönteni, hogy mi létezik és mi nem, addig ertelmetlen (de lehet, hogy karos is) neked ezotériával foglalkozni.
köhöm. ezt gondolom viccből írtad. minden belefer a hazepitos topikba, ami a haz epitesehez kapcsolodik. a tervezestol akarmeddig, meg a konyha es a fozes is, mivel a konyhat a fozes kenyelmenek szepmontjai szerint kell kialakitani. ha nagyon akarom, meg a krumplisutest is ecsetelhetem, mert nem mindegy ki hogyan suti a krumplit, milyen gyakorisaggal, mert meghatarozza az igenyeit a konyha kialakitasanal.
"Veterán" fórumozó létedre látszólag fogalmad sincs, hogyan működnek a fórumok. Gondold el mit eredményezne, ha mindenki minden marhaságról összevissza írogatna minden topikba, a topik témájától függetlenül.
nekem mondjuk azt írta ki a rendszer, az egész topic törölve lett....
de gondoltam, hogy te voltál.....
van még mit fejlődni, úgy tűnik. Legyen az TM-ben vagy anélkül..
azt megjegyezném, hogy egy "ribizli" nevezetű nick nyitotta a topicot, akkor te miért rendezgetsz itten? Vagy az is te voltál?...
de tulajdonképp mindegy is teljesen...
ezzel vége az offolásomnak! Leléptem ebből a topicból, nincs kedvem azért írogatni, hogy bárki törölgessen innen kedvére bármit, csak azért mert a fejletlen egoja nem bír túllépni ezen azon...
igen, kusza a kulso szemlelo szamara. nem tudom hol modtam, hogy akarmelyik a gurum lenne. shenpen biztosan nem, lama changchubbal meg egeszen mas viszonyban vagyok. de most nem arrol volt szo.
mantrazni nem mantraztam abban a periodusban, amikor az masnak aktualis lehet, mert nem volt ra szuksegem. abban nem tudok nyilatkozni ezert, hogy az hasznos-e.
Kértem a 2057-2098 hsz-ok törlését. Aki úgy gondolja, van vmi fontos neki ott, az mentse le és légy szíves máshol folytassa a topikkal nem kapcsolatos csevegést.
mondjuk azert, mert 1. a megszabadulast nem lehet erdekbol sem elerni, sem mast eljuttatni oda, egyszeruen nem mukodik ugy. ezert ha penzt kersz, biztos nem a megszabadulas utjat es a jogat tanitod. A joga a megfelelo tudati hozzaallas nelkul nem is er semmit, ezert ha nincs mogotte ez a szellemi hatter, nem is lehet joganak nevezni. Max tornanak. 2. a megszabadulasbol semmifele hasznod nem szarmazik, ezert semmilyen szinten nem illesztheto a penz adok-kapok vilagaba. Amint akarmilyen hasznod keletkezik a gyakorlasbol, es arrol nem mondasz le lelkileg, a tiszta elme megorzese vegett, ott biztos, hogy megbuktal, es leleptel a joga utjarol. Ebbol is latszik, hogy a megfelelo tiszta, onzetlen, magaert az utert valo szellemiseg miyen mertekben fonodik ossze az egyeb gyakorlatokkal.
ez akkor igaz, ha a tanar megvalosult, mivel a gyakorlo tudata meg nem, es az erdek, penz belekeverese megbontja a rendet, es az egeszseges hozzaallast.