Van egy Mazda 3 Skyactiv 1.8 D (2019) autóm . Lehetséges-e utólag tolatókamerát beszerelni és ha igen akkor mit mihez kötök ? A Youtub-on láttam ,de azok max. 2018 -as modellig érvényesek.
Sziasztok! Mazda CX-30-as új autó vásárlásán gondolkodom. Segítséget kérek, milyen motorral válasszam? Skyactiv-X v. -G? X nagyon új még, nem igen van róla tapasztalat megbízhatósági szempontból. Nem is igazán a fogyasztása érdekel, amire ki lett találva. Kicsit idegenkedem a dízeles mintára készített benzinmotortól. Nem fog hamar szétmenni, kopogni? Lehetőleg műszaki emberek véleményere vagyok kíváncsi. Előre is köszönöm.
Adott egy 2005-ös évjáratú Mazda 3 1.4 benzin. A hiba, hogy a belső szellőztetés (fűtőmotor) hol működik hol nem, (de inkább nem) bármelyik állásba tekerem is a kapcsolót. Indítás után néha bekapcsol és megy egy pár percig, majd magától leáll. A motortérben és a kesztyűtartó alatt a biztosíték tábla rendben van! Valakinek valami ötlet, hogy hol lehet a hiba?
Van egy 2008 Mazda 6 2.0i 147hp GH generációs autóm.
Már egy ideje keresem a probléma forrását de nem találom. Először úgy kezdte az autó, hogy motorféknél és sebességtartásnál mély búgó hang és vibrál a kaszni, de főleg motorféknél. Ez a vibráció NEM FOLYAMATOS. Hullámszerű, 2 másodpercig csinálja, aztán 1 másodperc szünet, aztán megint 2 másodperc mély hang és vibrálás. Most már hidegen indításkor állóhelyzetben is remeg az autó, majd amikor mentem vele annyit, hogy már bemelegedett, és megállok, akkor leesik alapjáraton a fordulat 700 környékére, de hullámszerűen vibrál és hallom, mintha leakarna fulladni.
Vezető és Utasoldali motortartó bakok cserélve, hátsó kutyacsont elvileg jó.
De mivel hullámszerűen jön a remegés, szerintem eleve nem ezek voltak.
Érdekesség, hogy gyorsításra megszűnik a remegés, vagy legalábbis nagyon lecsökken.
Csináltam aksilekötést, majd pillangószelep újratanulást (alapjárat 5 percig, hidegen, melegen, terhelés alatt), de nem segített. Hibakód nincs.
Hosszbordás szíj cserélve, a főtengely végén lévő görgő kivételével az összes többi görgő is cserélve lett.
Valaki valami tipp? Fogyasztás jó, nincsen igazából erő probléma se. Remeg az autó, meg mély hangot ad ki motorféknél, és sebességtartásnál.
Sziasztok! CX-5 (2021) 2.5i Revolution világítással kapcsolatban szeretnék kérdezni. Elvileg mint a menetfény, mint a fényszóró LED-es. Kitakarja a szemból jövőt? Kell kapcsolgatni a tompított/fényszórót? Köszi szépen a segítséget!
Sziasztok, egy 2018-as mazda 3 revolution vásárlása előtt állok. Van benne navigáció, de nincs aktiválva. (a korábbi 3-asom kártyáját nem ismeri fel). Azt szeretném kérdezni, hogy ezt csak márkakereskedésben lehet orvosolni vagy van esetleg más módja is. Mennyibe fájna? Előre is köszönöm a válaszokat.
Sziasztok! A Mazda 3 (2006 -os évjárat) Ha cserélek a kulcsban elemet kell azt programoznom az autóhoz, vagy működni fog minden ceremónia nélkül? Illetve milyen elem van benne? CR1620 vagy CR1820? Kétgombos bicskakulcs.
Sziasztok. hozzaertő vagy szerelni szerető mazdásoktol kérdeznem a következőt. Vettem egy mazda 2 2015 1.5 skyactiv kocsit. itthon a motorhaztetot kinyitva ezt a két csavart találtam a szélvédő alatti peremben. Tudja valaki hova való?
Új vagyok a témában, ezért segítséget, véleményt szeretnék kérni, legfőképpen tapasztalatot szeretném ha megosztanátok velem.
Kinéztem egy Mazda 3 2009es évjáratú 2.0 mzr benzines autót. 151 lóerős. Ezzel kapcsolatban várnék véleményeket, hogy mennyire megbízható, előfordul e rohadás, mint az elődjénél, illetőleg alkatrész árak, szerelhetőség szempontjából milyen? Mennyire hangos nagyobb sebességnél pályán, illetve a beltér összeszereltsége, minősége is érdekel, zörög nyüszög e valami? Érdekelne még, hogy a gyár által megadott 10.4 mp-es gyorsulás 100 km/h-ra mennyire valós? Tudom ez nem egy őrületesen fontos dolog, de nekem számít, hogy ha már van egy 2 literes 151 lovas autóm, ami sportosan néz ki és viszonylag nem is nehéz, akkor legyen benne erő lendület is, tudjon gyorsulni. Tehát pl. ne toljon már le az útról egy 1.6 os, 1.8 as kevesebb lovas autó, mikor a lámpa zöldre vált.
2005 1.4cd Mazda2 tulajdonos vagyok. Kettő hete kezdődött hogy az autó vezetés közben egyszer csak leállt. 3-4 perc várakozás után beindúlt. Ez 5-6 alkalommal megismétlődött. Legutobbi alkalommal megérkeztem a munkahelyemre, leállítottam és este már nem tudtam beindítani. A műszerfalon villog (piros kocsiba egy kulcs). Gondolom ez az indításgátló. Amikor indítózok a motor meg se mozdul. Az aksit kimértem az jó 12.2V. Azt szeretném kérdérdezni hogy az immobiliser a probléma vagy lehet hogy egy kábel ment tönkre?
Van egy 2005-ös evjáratú 2.0 dízel 143 Le. Mazdám.
Mostanában elkezdett alapjáraton rángatni. A szerelő elküldöt szakszervízbe motordiagra. A Mazda Mirainál voltam a diagnosztika kisebb eltéréseket mutatott a porlasztók között amit korrigáltak számítógépessen. Az alapjárati egyenetlenségre, rángatásra itt sem találtak megoldást.
Kérdés az lenne, hogy valakinek volt e hasonló problémája és ha igen mi volt a megoldás.
Sziasztok! Gyújtás és indítás után ezek a jelzőlámpák időnként égve maradnak a műszerfalon. Nem mindig, de gyakran. Mit jelentenek ezek így együtt? Valakinek van ötlete? 2005-ös évjárat. 2000-es Mazda 6, benzin
Most vettem egy mazda 3 2007 dizel 90 le.szépen megy ,indul és nem füstöl ,de városban 12 l.lett a fogyasztása 100km.Még nem voltam mesternél de kiváncsi lennék mégis mik lehetnek az okai a nagy fogyasztásnak?
Én ma voltam a Mazdával szintén a Mazda Óbudánál és hasonló diagnosztikát kaptam. Azt mondták h kiolvastak egy hibakódot, miszerint P 0299 turbó nyomás nem megfelelő.
Igazából azt mondták h csak egy hét múlva tudnák megbontani az autót h mi lehet a turbó konkrét baja. Azonban előadtak h szerintük rengetek lamella van a turbóba amiből egy vagy kiesett vagy letört és emiatt kevesebb levegőt tol, de ezt a sofőr nem érzékeli csupán az autó, ezért nem tűnt fel a hiba.
Lehet h csak a kedvemért próbálták lamellaként előadni, de annyit értek már a turbókhoz a régi autóm miatt, hogy lamellák... főleg nagy darabszámban nincsenek benne.
Mindenesetre kb 700 e Ft-os javítást irányoztak elő, így elhoztam az autót és valószínűleg keresek egy turbó felújítót aki megjavítja.
2006-os kulcsos Mazda3 autómat nem tudom kinyitni, kulccsal sem.
A műszerfalon szokásosan villogó piros autó jel most nem villog. A kártyában az elemet kicseréltem, de gondoltam, hogy nem ez a probléma.
Lehet, hogy lemerült az akkumulátor? De a kulccsal attól ki kellene tudnom nyitni, nem?
Néhány hete összetörték az autó bal első ajtaját, de annyira nem, hogy összefüggésbe hoznám ezzel, de ki tudja. Eddig jártam az autóval, reggeli leparkolás után estére történt, hogy nem tudtam kinyitni.
Egyáltalán erre milyen megoldás lehet? Hogy lehet ilyenkor kinyitni az autót?