Google Maps ismeri a vonatokat, nekem sokszor feldobja az S36/G43-at Köki-Kelenföld közt. Ha megcsinálják a déli körvasút tervet a plusz megállókkal és 15 perces követéssel nagyon vonzó lesz a városon belüli közlekedésre.
Budapesten belül a régi Elvira felületet kell használni, a kereső oldalról még elérhető.Jegyet már nem tudsz rajta venni, de a menetrendi információ még műxik, ott még jobban lehet keresni a városon belüli utazásokhoz.
De már ő sem 100 %, Újpalotáról indulva pl Angyalföldön történő átszállást keres mindenáron, mikor sokszor újpesti átszállással gyorsabban a Nyugatiba lehet érni.
Jó, de a vonatinfo app felülete sem segít, mert nem nagyon adja ki, szóval a Rákosrendező-Budatétényre azt mondja, hogy Nyugati, majd helyi közlekedés Kelenföldig, és nem is tudtam előcsalni a régen létező "helyi közlekedés nélkül" keresési feltételt.
BKK-val és START-tal kombináló útvonaltervező pedig nincs, pedig Dél-Budára pl. egy ferencvárosi átszállás G43/S36-ra tud nagyon gyors lenni, de sem a Futár, sem a vonatinfó nem ad ilyen útvonalajánlatot.
Az ETCS L2 vonatbefolyásoló rendszerrel felszerelt szakaszon jelenleg a végleges használatbavétel előtti forgalomszabályzó próbaüzem zajlik. A próbaüzembe bevont személy- és áruszállító vonatoknak legalább 30 ezer kilométert kell futniuk.
Pont ezek az "irányok" azok, amik a felszíni forgalomban, annak zavaraira érzékeny módon kialakítva gyatra eljutási időket adnak (sok megálló, sok lámpa, alapból korlátozott sebesség) - itt lehet nagy előnye a vasútnak az, hogy nincs szintbeli kereszteződés, és mehet folyamatosan, illetve az, hogy nem áll meg minden sarkon, plusz nem vmax=50km/ó-val közlekedik.
OFF Lehet a "prérin" egyetemet csinálni, de akkor ott legyen meg tényleg szinte minden, amire a hallgatóknak szüksége van: az ABC-től a könyvesbolton meg a papír-írószer-tanszerbotlon át a fodrászig, az étteremtől (menza) a kocsmán át az orvosi rendelőig vagy épp a konditeremig, és legyen kényelmes tömegközlekedése a szomszédos településig/városig. Miskolcon pl. az Egyetemváros ilyen - A Pázmáneum az nagyon nem volt ilyen. ON Miskolcon ott az iparvágány az Avas oldalában, de csak kósza gondolat szintjén merült fel az, hogy vonattal (is) kötik be az Egyetemet a tömegközlekedésbe - bár emlékeim szerint a taxisblokád idején mintha lett volna ilyen vonat...
Tegnap a Camponaban akadt dolgom, utana pedig barati sorozes. Az M3 bevezeto mellol kellett kijutnom oda. Penteken, delutan.
Autot elvetettem, mert ugye sorozes, meg dugok.
A legkozelebbi BKK-megallo 12 perc seta, Rakosrendezo 15. BKK-utvonalajanlatok mindenfele totymorgos buszozassal, amik szinten dugoerzekenyek, 1:15 kornyeki menetidovel nem tetszettek.
Maradt a vasut.
Rakosrendezo '53
'59 Nyugati '03
'17 Kobanya-Kispest '27
'53 Budateteny.
Visszafele par perccel hosszabb volt.
A BKK-berletem is epp lejart, igy START-kartyaval megoldott volt ez az ut.
Ha lesz valaha vasuti alagut, akkor kozvetlen jarattal ez az ut kb. 30 perc lesz. Kelenfoldi atszallassal 40.
De meglepett, hogy ket atszallassal, korbevonatozva Pestet is gyorsabb eljitast adott a vasut, mintja autoztam, buszoztam vagy bringaztam volna.
OFF Röviden: igen. Kevésbé röviden: amíg piaci környezetben dolgozol, ki kell elégítened a vevőid kívánságát. Ha nem teszed, elmennek máshova (itt: más oktatási intézménybe). Ezen akkor tudsz változtatni, ha a.) szerzel elég nem-konvencionális vevőt (magyarán bolondokra hajtasz, és találsz is eleget), b.) megpróbálkozol valamilyen piacon kívüli állapottal. A b.)-hez segítséget adhat egy rendkívüli helyzet, amelynek során teszem azt, államilag előírásra kerül, hogy aki nem rendelkezik Pázmány-igazolvánnyal, az nem mehet be a boltba vásárolni. Vagy Pázmány-igazolvány nélkül nem lehetséges a munkába állás. Egyből tömegek szállnának le-fel Pázmáneum megállóhelyen. ON