Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.08.08 0 0 963
Sziasztok!
Ma ránéztem a naptárra és látom, hogy épp egy hónapja adtuk be a hitelkérelmemet, de válasz eddig sajnos nem jött.
Ma megkérdeztem a cib-et, nem találnak hitelkérelmet tőlem.
Már ugye péntek van és délután, sajnos a világot ma már nem válthatom meg, de jó lenne, ha előre lenne ötletem arra, hogy hogyan is fordulhatott ez elő.
Ismerős váltig állítja, hogy beadta budapesti cib-hitelcentrumba előző hó 10-dikén.
Megkérdeztem, miért pont Bp-re, hiszen itt a sarkon van a vidéki fiók, ő azt mondta, hogy azért, mert ott hamarabb sorra kerülök. Itt a vidéki fiókban kb 2 hetet mondtak nekem, hogy azalatt minimum elbírálják, de könnyen előfordulhat, hogy ennyi idő alatt közjegyzőig is eljutunk.
Erre most meg jól ráfaragok (előző kifejezés törölve) mert ismerős gyorsítani akart.
Mondjuk nem tudom, miért gyorsítás az, hogy elviszi 100 kilométernyire, és majd mehetek oda közjegyzőzni is... ráadásul gondolom, hogy bp-i iroda, jóval nagyobb forgalmú, mint a vidéki kis fiók.
Előfordulhat, hogy mivel ő közvetítő, ezért nem találták az én nevem alatt a kérelmet? Vagy mi lehet még?
bkltht Creative Commons License 2008.07.30 0 0 962

rossz az összehasonlítási alapod. (lehet, hogy gödöllői puma 1 is arra gondol) 

ne a "kifizetett kamatlábbal" hasonlítsd össze. ebben az esetben ezt nem lehet.

hanem azt hasonlítsd össze, hogy mennyi tőke törlesztődik be 8 év alatt egy "sima" hitelnél, és mennyi, ha az FLk-ból csökken le a fennálló tőkéd.

8 év után a lakáskasszás verziónál lényegesen alacsonyabb lesz a tőkéd, és utána az alapján a havi törlesztőd is kedvezőbb lesz.

kétszer néztem meg a kalkulátort (én sem a kamatkedvezményesről beszélek), a tiszta nyereség még mindig ugyanannyi.

Előzmény: Szetka (960)
gödöllői_puma1 Creative Commons License 2008.07.28 0 0 961
Kombi hitel esetén a lakáskasszába befizetett össze megnövelve az állami támogatással és a betéti kamattal betörlesztődik, lecsökkenti a tőkét. Ha lecsökken a tőketartozás, nyílván csökken a kamat is.
Előzmény: Törölt nick (958)
Szetka Creative Commons License 2008.07.28 0 0 960

Hogy nyerek vele, ha a lakáskassza hozama az állami támogatással együtt 6,03%, kamatra meg legalább ennyit kifizetek?

Nem az akciós kamatot nézem, mert egyáltalán nem az érdekel, hogy 6 hónapig milyen jól járok, ha 132 hónapig meg rosszul.

Amúgy valamelyik bank kalkulátorával végigfutattam így is és úgy is, és érdekes módon a kimutatott összebefizetés a ltp-s variációval több volt.

Előzmény: bkltht (959)
bkltht Creative Commons License 2008.07.28 0 0 959

erre többféle verzió van, de mostmár maradjunk ennél a lakáskasszánál.

tegyük fel egy "átlag" szabfel hitel törlesztője. 100,-eft. ebben az ügyfél fizet kamatot, és tőkét. kb. 55-45 arányban. (az általam említett hitelben nincs kezelési költség-valóban), számszerűsítve: 55-45 eft.

- ha egy "jó" kombi hitelt választ az ember, akkor a 45eft tőkét lakáskasszába fizeti az ügyfél. erre jön a kamat (csekély)+állami támogatás.....

de nem is ez a lényeg

-ha egy "rossz" konstrukciót választ, akkor kéri azt a törlesztőrészlet csökkentést, ami egészen pontosan azt jelenti, hogy a 45 eft helyett, mondjuk csak 30 eft-ot fizet az ügyfél a lakáskasszába.

összeségében máris csak 85 eft, a havi törlesztője. és ez hűde szép, hűde jó, csak ott van a baj, hogy így kisebb állami támogatás jön össze, kevesebb összeg törlesztődik be a lakáskassza lejárata után a hitelbe, így iszonyúan megugorhat majd a havi törlesztőrészlet.

a második verziót választják fiatal vagy éppen nem fiatal titánok, akik biztosak benne, hogy "ááá igen én még most csak keveset keresek, de pár év múlva hű de főosztályvezető leszek, és megugrik a fizum, és akkor már birom vállalni.."

vagy olyan ügyfelek, akiknek nem mondják el mi lesz később, és adott pillanatban elaltatják akár bankosok, akár hitelközvetítők, hogy én szerzek neked öreg occsó hitelt.

vagy a kettő kombinációja.

hitel 10 mft, futamidő: 12 év.

lakáskassza: 8 év (szabfel hitelnél más nem is lehet) (324-es módozat).

teljes futamidőre vetítve nyer annyit az ügyfél.

de onnantól hogy betörlesztődik a hitelbe (8 év) már nyert vele.

Előzmény: Törölt nick (958)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.28 0 0 958
Mi az a torlesztoreszlet-csokkenes?

Miert biztos!!!, hogy nyer vele? Melyik modozattal, mennyit, mennyi ido alatt?
Előzmény: bkltht (957)
bkltht Creative Commons License 2008.07.28 0 0 957

ha egy ügyfél nem kér törlesztőrészlet-csökkenést az elején (mert azt úgy érik el, hogy a lakáskasszának a havi díját csökkentik), akkor biztos!!!, hogy nyer vele.

A Szetka által kért hitelnél ez kb 460,-eft-ot jelent.

Előzmény: Törölt nick (956)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.28 0 0 956
Vagy rosszabbul.. esetleg nem nyersz vele semmit.
Előzmény: bkltht (954)
bkltht Creative Commons License 2008.07.28 0 0 955

nem ülhet mindig gép előtt az ember........

Előzmény: Szetka (952)
bkltht Creative Commons License 2008.07.28 0 0 954

nem értek veled egyet, mert lakáskassza kombi hitellel jobban jársz, mint egy simával. persze nem a nagy Zöld bankos változatot kell választani.

minden más (életbizti kombi, meg a befektetésekkel kombinált) valóban lutri, de a lakáskasszás változat törvényben garantált, és éppen ezért lehet vele előre tervezni, és pontosan megmondani, mennyivel jársz jobban, mint egy sima hitellel.

Törölt nick Creative Commons License 2008.07.28 0 0 953
Asszem 2.99%+2.5% most a szabfel. Hany evre kellene akkor? Mennyit er az ingatlan?
Előzmény: Szetka (951)
Szetka Creative Commons License 2008.07.28 0 0 952

Érdekes! Hogy eltűnik mindenki (e-mailről, honlapról), ha nem lehet megetetni semmilyen "kuuurvaaajóóóóó" befektetéssel, kasszával, biztosítással, anyámfülével.....

Kifejezhetném magam másképp is, de...... inkább hagyjuk....

Szetka Creative Commons License 2008.07.28 0 0 951

Semmilyen kombináció nem érdekel.

Csak egy sima szab.felh. hitel, legalább hozzávetőlegesen tisztességes feltételekkel.

Nem tartjuk ak pénzt 8 évig egy 6,03%-os hozamú lakáskasszában, amikor ennél többet fizetünk kamatra. Eredetileg sem tetszett ez az ötlet, de itt még meg is erősítettek ebben.

A befektetéshez kapcsolódókról meg nem is beszélve, pontosan tisztában vagyok a befektetési alapok hozam- és veszteséglehetőségeivel.

Előzmény: bkltht (949)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.28 0 0 950
Szabfel..
Előzmény: bkltht (949)
bkltht Creative Commons License 2008.07.28 0 0 949

bocsi, visszaolvastam. látom, hogy tudod.

szóval lakáskassza kombis termékeket nézegetted?

Előzmény: bkltht (948)
bkltht Creative Commons License 2008.07.28 0 0 948

gondolom tisztában vagy a szocpol miatti nehézségekkel is. kincstár, kb. 1hónap várakozási idő.

lakáskassza kombi konstrukciókat nézegetted? szerintem erre a futamidőre nagyot nyerhetsz rajta.

Előzmény: Szetka (947)
Szetka Creative Commons License 2008.07.28 0 0 947
Szabadfelhasználás, jelenlegi állás szerint  10 mFt, 12 évre (már ez is változott). Félszocpol van az ingatlanon, ami fedezetül szolgál. Az ingatlan Bp. vonzáskörzetében lévő, 1994-ben épült, családi ház. Jövedelemigazolás: vállalkozói minimálbér :-).
Előzmény: bkltht (946)
bkltht Creative Commons License 2008.07.28 0 0 946

pontosan mennyit akarsz felvenni, mekkora futamidőre?

lakás célra?

Előzmény: Szetka (945)
Szetka Creative Commons License 2008.07.28 0 0 945

Néztem, igen.

Korábbiaktól eltérően teljesen új listám van, mert egy-két intézet kiesett a vételi opció miatt, a Raiffeisen átkerült az utolsó helyre, mert benéztük a kezelési költséget, a hiteles is rosszul adta meg.

0,1% az havi, tehát az éves az 1,2; a kamat az 6,19 az akció után, így már 7,39% úgy, hogy a kezelési költséget az év eleji tartozásra fizetteti (egyébként a bankok kb. fele így csinál) plusz még +1 % konv.jut. a törl. részlet után.

Az Erste a saját listámon 5. helyen van.

Nálam most első a HBW Expressz Takarékszövetkezet. Második a Volskban, harmadik az Ella (de ez lehet, hogy ki fog esni, mert lassú, körülményes, és állítólag az utolsó percen aláírattad veled valami kapcsolt szerződést). Negyedik az Allianz.

Aztán ahogy egyre jobban elmélyedek a részletekben, úgy változnak a sorrendek.

:-)

(Az biztosnak tűnik, hogy a 1,5%-os hitelközvetítő be akart vinni az erdőbe, benne már nincs bizodalmam. Kb. 12 bankot, illetve hitelintézetet néztem meg jobban, meg még egy párat futólag, a 12-ből a 12. helyen van, amit ő ajánlott. Szép, nem?)

Előzmény: bkltht (944)
bkltht Creative Commons License 2008.07.28 0 0 944

Sziasztok!

07.12-től olvastam a hozzászólásokat, remélem korábban nem volt szó róla:

Ha jól láttam, akkor nagyon fontos neked Szetka, hogy a futamidő alatt hogyan alakul a hiteled. (Végre ezen a fórumon van pár ember, akit nem lehet elkábítani egy bomondott törlesztővel.)

Az Erste kalkulátorait nézted már?

Ellentétben a sok bank honlapján található kalkulátorral, nem csak kidob egy törlesztőrészletet, hanem nagyon részletesen benne találsz minden infót.

elég jól ismerem ezt a bankot, ha részletes infóra van szüksége(d)tek, akkor szóljatok, és válaszolok.

Előzmény: Szetka (942)
rolfy007 Reklámszerződés? Creative Commons License 2008.07.28 0 0 943
Sziasztok!

Gondoltam megosztom veletek tapasztalataimat:

Nem rég (sajnos) nekem is be kellett szállnom egy lakáshitelbe... Hosszú keresgélés után az Aegon mellett döntöttem, mert mint kiderült már hitelekkel is foglalkoznak, és elég jó kedvezményekkel veheti fel akinek van már mondjuk Aegon-os biztosítása/nyugdíjpénztára. Mivel nekem mindekettő volt, jó kondíciókkal tudtam felvenni hitelt. Ami még igen előnyös, hogyha online igénylést nyújtasz be további kedvezményekre számíthatsz.

Ráadásul első alkalommal kijöttek házhoz, és mászkálnom sem kellett, csak később kellett egy hiányzó papír miatt bebumszlizni, ez kissé bosszantó volt, de összességében elégedett vagyok és mindenképp csak ajánlani tudom.

Tehát úgy tűnik nem kell leragadni a jól megszokott OTP/BB/MKB/RAFI/UNICREDIT... stb. bankoknál, hanem jól körül kell nézni, mert lehetnek még rejtett "kincsek" a hitelek útvesztőjében...
Szetka Creative Commons License 2008.07.25 0 0 942

Allianz Bankról van valakinek valamilyen tapasztalata?

Akár pozotív, akár negatív, kérem szépen írja meg.

Rugalmasság, hozzáállás, korrektség, stb.?

KÖSZÖNÖM!

Szetka Creative Commons License 2008.07.23 0 0 941

Úgy látom, hogy minden "pénzes" nyaral. Sehol semmi reagálás.  :-(

Nem baj, azért megírom az új információimat, jól jöhet ez még másoknak:

A "vételi opció" bejegyzéséhez a Kincstári Vagyon Igazgatóság nem járul hozzá.

Ez akkor érdekes, ha valamilyen szoc.pol. támogatás van az ingatlanon (a szabad felhasználású hitelre vonatkozó részt néztem, a többit nem tudom.)

Mondjuk én élből kizártam azokat a bankokat, ahol ez az opció van, elvből nem megyek oda, még akkor sem, ha olcsóbbak. Jobb félni...és jobb időben gondolkodni és óvatosnak lenni. Mindent nem zárhatok ki, de ilyenre esélyt sem adok!!!

Naná, hogy sorra esnek ki a korábban kedvezőnek ítélt intézetek.

(Lassan átképzem magam. Igaz, pénzüggyel - érintőlegesen - eddig is foglalkoztam).

Szetka Creative Commons License 2008.07.22 0 0 940

Azt írja az újság....

hogy most az erős forint idején a devizahiteleknél nem annyira az árfolyamokra kell figyelnünk, hanem a kamatokra, illetve a kamatperiódusokra.

Na, most ez mit jelenthet?

Várhatóan lefelé mozdulnak a kamatok, ezért rövid periódust  érdemes választani?

Vagy várhatóan felfelé, és akkor jó időben, hosszabb periódusra érdemes szavazni?

Egyszóval az erős forint a devizakamatokat lefelé viszi, vagy felfelé?

Mit gondoltok?

Szetka Creative Commons License 2008.07.22 0 0 939

Igazad van.

Ez az egyik legfontosabb tényező, szinte mindent visz.

Az adott banknál lehetnek a legkedvezőbb kamatok és egyéb feltételek, ha az ügyintézés és a hozzáállás - finoman szólva - nem a legideálisabb, akkor azt nem választja az ügyfél.

Jó, hogy erről (is) már tudunk - ha máshol nem, hát a fórumokon - tájékozódni.

Előzmény: Csidus (938)
Csidus Creative Commons License 2008.07.22 0 0 938
Ebben a vételi jogos kiegészítésben nem látok semmi extrát. Csak annyi, hogy ha ráköltöttél a lakásra 2 millát, akkor a felújítás árán nem mehet a huzavona. Ha élnek az opciós jogukkal, akkor az övék az ingatlan szőröstül-bőröstül.
Egyébként nem harapnak ezzel a vételi joggal.

Jól felsoroltad a fontos pontokat, esetleg még annyit tennék hozzá, hogy mennyi az ügyintézési idő, vagy mennyire macerás a bank.
Szetka Creative Commons License 2008.07.20 0 0 937

Már majdnem letettük a voksunkat a BG mellett, amikor ezt megtaláltam, felteszem, hátha mást is érint, vagy érdekel.

(A fenébe is, hogy minden jónak ígérkezőnek kell valami hátrányának is lenni!Telhetetlenek!!!)

VII. KÖLCSÖN BIZTOSÍTÉKAI

1. VÉTELI JOG

1.1 Adós és/vagy a Biztosítéknyújtó a Hitelezı által Adósnak nyújtott Kölcsön és járulékai – ideértve a

kötelezettségek késedelmes teljesítése esetén a Késedelmi Kamatot is – megfizetésének biztosítékául a

Hitelezı részére Vételi Jogot alapít az Ingatlanokra vonatkozóan, mely okirat a Kölcsönszerzıdés

elválaszthatatlan mellékletét képezi.

1.2 A Kölcsönszerződés időtartama alatt az Ingatlanokon végzett valamennyi új beruházás, fejlesztés,kiegészítés, felújítás, amely az Ingatlanok tartozékává válik a Hitelező javára kikötött Vételi Jog hatálya alá tartozik. A Vételi Jog kiterjed az Ingatlanok valamennyi törvényes és tényleges tartozékára.

1.3 A Vételi Jog kizárólag abban az esetben gyakorolható a Hitelezı által, ha a Kölcsönszerzıdéssel kapcsolatban Felmondási Esemény merül fel.

2. ÖNÁLLÓ ZÁLOGJOG

2.1 Adós és/vagy a Biztosítéknyújtó a Hitelezı által az Adósnak nyújtott Kölcsön és járulékai – ideértve a

kötelezettségek késedelmes teljesítése esetén a Késedelmi Kamatot is – megfizetésének biztosítékául

Önálló Zálogjogot alapít a Hitelezı javára az Ingatlanokra, illetve azt Önálló Zálogjoggal terheli meg. Az Önálló Zálogjogra vonatkozó szerzıdés a Kölcsönszerzıdés elválaszthatatlan mellékletét képezi.

2.2 Hitelezı jogosult az Önálló Zálogjogot az Adós és/vagy a Biztosítéknyújtó jóváhagyása nélkül másra...."

Szetka Creative Commons License 2008.07.18 0 0 936

Csidus!

Ó, hát ehhez azért nem kellen jósnő, elég lenne a korrekt tájékoztatás is. :-)

Van bank, amelyik közli, hogy hová ugrik a kamat az első periódus után, pontos fizetési táblázatot ad, stb.

Van amelyiknek olyan szűk körű az információja, hogy az már vicc.

Azt nem is várom el, hogy arról tájékoztassanak, ami a pénzpiac változásaitól függ, de azt biztosan tudják előre, hogy az első periódus után hová szándékoznak emelni.

Ez nem jövőkutatási kategória! Ez pénzügyi tervezés. Csak kérdés,  hogy ezt megosztják velünk, vagy sem.

Ha ismered az említett két bankot, nem tennéd meg, hogy egy-két hátrányát, vagy előnyét vázolod??? (Természetesen a teljesség igénye nélkül.)

Tudom, hogy vannak olyan trükkök pl., hogy a kezelési költséget némelyik (a Raiff. is) az év elején fennálló tőketartozásra fizetteti meg! Sőt ők még 1% konverziós jutalékot is kérnek, amit a törlesztő részlet után kell megfizetni.

Vannak, amelyek a bejegyzésnél trükköznek (lásd: vételi opció).

Vannak, amelyeknél magas az induló költség.

Vannak, ahol magas az törlesztési árfolyam.

Vannak, ahol a szerződés módosítás, részleges v. végleges előtörlesztési költség magas.

Van, ahol a tulajbanknak joga van átértékelni az adott bank már szerződött folyósítás díjait (BG).

Van, ahol  nem akármilyen ingatlant fogadnak el, (ez mondjuk nem érint, mert az ingatlanfedezet jó helyen van, viszonylag új, és értékes.)

Mi a 'jóisten" jöhet még.

Talán pont azok az információk segítenének nekem dönteni, amelyekre utalsz.

Előzmény: Csidus (935)
Csidus Creative Commons License 2008.07.18 0 0 935
Szetka:
A BG és az Ella is jó, de mindkettőnek vannak hátrányai is, ami nem a törlesztőrészletben mutatkozik meg és nem feltétlen érintene.

Keress egy jósnőt, hogy miként alakulnak a jövőben a kamatok és árfolyamok, s ha már ott jársz, pár lottószám tippet is adhatna. :-)
Csidus Creative Commons License 2008.07.18 0 0 934
pola:

nyerni akkor tudsz vele, ha időben át tudod váltani újra chf-re magas árfolyamon. ha későn, akkor a kamatkülönbözet miatti veszteség és a váltás költségei felemészthetik a nyereségedet.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!