Keresés

Részletes keresés

Alpári Gnác Creative Commons License 2020.05.18 0 1 393

BK-t évek óta nem nézem, egyszer csak elengedtem, én lepődtem meg legjobban, hogy mennyire nem hiányzott soha többé.

Úgyhogy erre nem tudok mit mondani.

Ott kivel utáltatta meg magát?

 

A Made in karantént meg végképp nem értem.

Ott mitől olyan ellenszenves vajon?

Ül és nézi a hülyébbnél hülyébb videokat, mint a másik három.

 

De felesleges is magyarázgatni, az elleszenv/rokonszenv a legritkább esetekben racionális alapú.

 

Én például az elmúlt évtized legjobb biatlonosát az első pillatattól ellenszenvesnek találtam.

De jó, ő egy francia pasi.

Na de Tina Maze egy helyes, kimondottan csinos nő, mégse bírtam elviselni soha egy percig se.

 

Ilyen ez:)

Előzmény: Mlle. Grenelle (392)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.05.18 0 0 392

Nálam nem a Konyhafőnök-beli rosszulléte csapta ki a biztosítékot, azt megértem, méltányolom. 

Hanem ahogy utána viselkedett, azt tanítani kellene a "Hogyan utáltassuk meg magunkat"-kurzuson.

 

Egyébként előfordult már a Barátok köztben is, és ott is kiváltotta kvázi mindenkiből az ellenszenvet, de azzal is, amit a Made in Karantén zsűritagjaként alkot (nota bene: annak a promófotóján sikerült először normálisan felöltöztetni).

Előzmény: Alpári Gnác (390)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.05.18 0 0 391

Ne már, a fenébe is, miért kellene neki jobban járnia, mint a többieknek?

Igazán az böki a csőröm, hogy Anna az a figura, akinek nincs vesztenivalója, és úgy csörtet végig a sorozaton, hogy bármi történik is, rosszabb nem lehet neki, mint ahonnan elindult - miközben mindenki másnak, a rendőr sráctól Ludmann Rékán át Kareszig nagyon is van...

Előzmény: Dávidking (389)
Alpári Gnác Creative Commons License 2020.05.18 0 0 390

És mintha ezt leginkább a Sztarenki Dóra iránti ellenszenv táplálná. Én nem ismerem őt annyira, el tudok vonatkoztatni, hogy a valóságban ilyen-e mint a sorozatban. Viszont most már tényleg érdekel, milyen szörnyűséget művelt ő abban a Konyhafőnökben ami annyira ördögtől való, hogy már vagy ötödszörre van itt felemlegetve?

 

Az valami fantasztikus, hogy a hölgyek egy része milyen szenvedélyesen képes gyűlölni Sztarenkit.

Anyám is utálja például:)

 

A Konyhafőnökben rosszul lett valami állattól és ez váltotta ki az általános ellenszenvet irányába.

Én nem tudom, hogy csak eljátszotta-e, van olyan jó színész, hogy ez lehetséges legyen, de hát vajon az teljesen elképzelhetetlen, hogy valóban viszolyog valamilyen konyhai alapanyagtól? Occam borotvája...?

Ha nekem például darazsat kellene sütnöm - van, ahol megeszik az ilyesmit - azonnal haza mennék.

 

Én meg lehet, hogy túlságosan megengedő vagyok vele, de amit a Terápiában csinált, ráadásul akkor még nem is profi színészként, az egyenesen lenyűgöző volt, nagyon rég láttam ennyire erős alakítást egy kvázi ismeretlen színésztől.

Az is igaz, hogy általában ilyen egzaltált karaktereket játszik, nem tudom, ez mennyire róható fel neki.

Előzmény: Dávidking (388)
Dávidking Creative Commons License 2020.05.17 0 2 389

Mert ilyen az élet. Nem mindig annak jön össze, aki megérdemli, vagy akinek szurkolunk. Sokszor sok mindenhez szerencse, vagy pedig extra törtetés kell. Itt ebben az esetben hús-vér személyiségekről van szó jó, és rossz tulajdonságokkal. Az mindegyikről elmondható, hogy meglehetősen törtető érdekemberek. Sokat kűzdenek a céljaikért aztán vagy bejön, vagy nem. Ludmannt én kifejezetten kedvelem, nekem Móni után a második legszimpatikusabb karakter. De az, hogy jó szülők lennének, afelől elég erős kétségeim vannak.

Előzmény: Mlle. Grenelle (385)
Dávidking Creative Commons License 2020.05.17 0 2 388

Ha megbántottalak akkor elnézést kérek, nem állt szándékomban. Egyszerűen csak ezt a túltolt erkölcscsőszködést nem annyira kedvelem. A most leírt véleményeddel sem tudok sajnos egyetérteni. Ez, hogy ennyire össze nem férő ellentétek lennének, max akkor állná meg a helyét amit Beavis Butt-Head is mondott hogy ha Móni mondjuk egy gazdagabb, de legalábbis rendezettebben élő kifinomult lány lenne. De itt ők egy közegben nőttek fel azonos körülmények között. Már megvan a kapcsolódási pont és innentől kezdve nem is kell, hogy minden tulajdonságuk megeggyezzen. Ez a felemelés, lehúzás is. Anna egyrészt nem egy manipulátor, hogy lehúzzon másokat, pláne egy neki fontos embert. A béranyaságra is alig akarta megkérni. Móni meg van annyira erős, hogy ne hagyja hogy megváltoztassák a jellemét. A pólós jelenettel sem volt semmi baj. Móni mondta is, hogy "ezzel engem nem tudsz lekenyerezni" viszont utána mindketten rájöttek, hogy a barátság mindennél fontosabb. 

Én őszinte leszek, Anna nekem nem igazán szimpatikus. Többször leírtam már, hogy mennyire nem tud sokszor viselkedni, hogy káromkodik, agresszív, meggondolatlan. Viszont vannak nála számomra jóval negatívabb karakterek is a sorozatban. Mégis kicsit azt érzem, hogy itt 1-2 ember részéről túlzottan is ki van emelve mint fő negatív karakter. És mintha ezt leginkább a Sztarenki Dóra iránti ellenszenv táplálná. Én nem ismerem őt annyira, el tudok vonatkoztatni, hogy a valóságban ilyen-e mint a sorozatban. Viszont most már tényleg érdekel, milyen szörnyűséget művelt ő abban a Konyhafőnökben ami annyira ördögtől való, hogy már vagy ötödszörre van itt felemlegetve? 

Előzmény: Ilhilla (383)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.05.17 -2 0 387

Valahogy nem érzek "elégtételt" abban, hogy valakit meglopnak. És miért lenne a srác "nyálas kis pöcs", csak mert jobban néz ki, és jobban öltözik, mint az átlag? Nem lehet mindenki Panácz Karesz - szerencsére. 

De most tényleg: attól, hogy valakinek jobban megy, az feljogosít arra másokat, hogy a tulajdonát elvegyék tőle? Vagy kérjen bocsánatot azért, hogy neki jobban sikerült az élet? A fenébe is, Karesz is vihette volna többre, ha tanul, és mondjuk akar is valamit... mondjuk pont autószerelőnek lenni se rossz, de egy ilyen műhelyben, az illegalitás határán billegve?

 

Kira roppant idegesítő, de valahol érthető - Karesz anyja szó szerint belegyalogol az életükbe, és ez azért kikészítő tud lenni... Karesznak pedig látszólag ez tökéletesen megfelel, nem nagyon akar leválni, önálló kapcsolatot kezdeni... kicsit olyan, mint valami családfő, és ezt a szerepet nem akarja feladni, nem akar "választani" az anyja és a barátnője közt, pedig az ő korában és társadalmi státuszában ennek már ideje lenne.

 

A rendőr srác tökhülye, egyrészt azért, mert egy ilyen lánnyal akar kezdeni (csak rá kell nézni Annára, hogy néz már ki, nem lehet vele sehol sem megjelenni, és akkor a zűrös hátországáról/múltjáról egy szó sem esett), másrészt ha a csaj ennyire átlátszóan ki akarja használni, az a minimum, hogy otthagyja jól, és minél előbb elfelejti, nemhogy még meg is csinálja neki, amit akar.

(Nota bene: Anna el sem tudja képzelni, hogy valaki nem csak lefektetni akarja.)

 

Baki volt, de megmagyarázható - spórolni akart az IC-pótjeggyel, és azért nem busszal ment, mert azon nincs WC.

Az időfaktor elrontása baki volt, az nem védhető.

 

Széphelyiéknél az azért húzós, hogy a nő gyereket akar, anya akar lenni, és ezért a karrierjéről is lemond, a pasi meg... hát egy öntelt seggfej, aki maga sem tudja, hogy igazán mit akar (vajon csak a Ludmannékkal kapcsolatos tapasztalatai miatt nem akar gyereket, vagy eleve nem akart?).

Nem igazán passzolnak egymáshoz a felek...

 

Annának lassan kijárna egy "parasztlengő", mert a maga öntörvényű és ösztönös módján gázol keresztül az életen, senkire és semmire nincs tekintettel, és mégis mindig megúszik mindent - több a mázlija, mint az esze.

 

Előzmény: Beavis Butt-Head (375)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.05.17 0 0 386

Erzsébet, ami a Sziszit is megmagyarázza.

 

Azt nem tudom, hogy a '70-es években lehetett-e valaki Era, ha nem, akkor erre az az egyetlen opció, hogy valamikor később hivatalosan is erre változtatta a nevét.

Előzmény: Beavis Butt-Head (366)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.05.17 0 0 385

Nem mondtam, hogy nekik kellene jól járniuk (bár Ludmannék megérdemelnék azt a gyereket, ha már ennyit küzdöttek érte), de miért pont az indulatkezelési gondokkal küzdő proli jöjjön ki legjobban az egészből?

Előzmény: Dávidking (379)
Beavis Butt-Head Creative Commons License 2020.05.17 0 1 384

Az Aranyélet harmadik évadában Márk kb. hasonló módon fújta meg a modern technikával telenyomott kocsikat. Erre az egészre viszont nem volt érdemes több jelenetet pazarolni, mint ami tegnap volt, meg ami abban a részben, amikor tenyérbemászó nyálgép beviszi a kocsit, aztán utána ezt kitárgyalják a Főnökkel. Semennyire sem releváns, hogy hogyan készítik elő a lopást, aztán hogyan adják el a kocsit... a lényeg az, hogy Karesznak volt egy ötlete a könnyű gyors pénzszerzésre a testvére érdekében, és ezt sikerrel véghez is vitte.

 

 

 

Móni kapcsán viszont igazad van... sokaknak megvan az a nagyon régi gyerekkori barátja/barátnője, aki már óvoda óta, vagy még rég régebbről ott van az életében. Akivel közel laknak egymáshoz, vagy a szülők is igen jóban vannak ahhoz, hogy legyenek közös programok... és ezért ez az sem zilálja nagyon szét, ha nagyon kétfelé megy az életük... kivéve ha az egyik olyan magas státuszba kerül, ahol már kellemetlen lehet egy ilyen ismerős, még akkor is, ha nem balhés meg nem akar folyton segítséget kérni.

 

A barátság miatt pedig könnyen el tudnak siklani afelett is, ha a másiknak rossz irányba megy az élete... - főleg ha ez a sajátjukra nincs rossz hatással - és ezért intik a környezetüket is arra, hogy ők se ítélkezzenek felette, meg ne ismerjék félre túlzottan.

Előzmény: Dávidking (381)
Ilhilla Creative Commons License 2020.05.17 -4 1 383

Végül is egyet kell értsek azzal, amit írsz, én nem fejtettem ki ennyire, amire gondoltam, ezért minősítetted "baromságként". Az az én véleményem, ez pedig a Tiéd (én soha nem minősíteném egyik fórumtársam által leírtakat sem így, sőt még a barátomét sem).

 

Engedd meg nekem, hogy leírjam: az életben én még soha nem láttam két ennyire ellentétes személyiségű embert, mint ez a két nő. Erre a barátságra nem illik szerintem a "jól kiegészítik egymást", mert Móni nem tudja felemelni magához Annát, Anna viszont simán le tudja őt húzni a maga szintjére- lásd póló ajándékozása (erre értettem a zsák a foltját kifejezést). Egy biztos, az olyan típusú nőket, mint ez az Anna messzire elkerültem mindig!  ...és ami a legfurcsább: az őt alakító "művésznő" az életben majdnem ugyanilyen (lásd amit a "Konyhafőnökben" is művelt).

 

Előzmény: Dávidking (380)
Ilhilla Creative Commons License 2020.05.17 -4 0 382

Félig-off.:

 

Köszönöm, hogy felhívtad a figyelmemet erre a filmre, nem sokat tudtam Bara Margit művésznő "múltjáról", illetve csak annyit: az akkori rendszer jól kibabrált vele. Azt viszont nem tudtam, hogy Gyarmati Dezső olimpikon volt a szerelme.

 

Sajnos a "mi Bálintunk" legalább annyira "karót nyelt" volt a filmben, mint ebben a sorozatban, se egy arcjáték, se hangsúly, se semmi... nem láttam a tehetségét! 

Előzmény: Kobzoska (360)
Dávidking Creative Commons License 2020.05.17 0 2 381

"Az autólopásos jelenet engem annyira nem zavart"

 

Akár még jó is lehetett volna, de két perc alatt lerendezték. Ha kezdeni akartak ezzel valamit, jobban ki kellett volna dolgozni. Bezzeg azt, hogy Karesz jól megkúrja a nőjét, de kinyalni már nem szokta volt idő taglalni. Karesz azt mondta múltkor a főnökének, hogy kb. 10 miliót ér az autó. Gondolom vannak kapcsolatai, gyorsan el tudták adni. Ő meg a két haverja kapott fejenként 2 milliót, a maradékot meg a főnökük bezsebelte.

 

"De ennek van még egy további árnyalata. Ha Berta is azt mondja, hogy a kapcsolatuk már csak arról szól, hogy "elvonulunk, és bezabálunk" - az első szó lehet, hogy más volt, de a második biztos az - az tényleg azt jelenti, hogy ellaposodott a házasságuk. És valóban már a romantikát is a megszokás, a mindennapok rutinja diktálja. Viszont ez egy - tipikusan női - tévhit, hogy ebből a gyerek jelenthet kiutat."

 

Egyetértek. Ha egy pár nem tud kettesben minőségi időt tölteni, beszélgetni, szórakozni, élményeket szerezni, akkor azon egy gyerek se fog segíteni. Az ilyennek nincs jövője. És az a rossz, hogy ők mégis erőltetik. Az egyikük egy gyerek, a másikuk meg egy igazgatói szék kedvéért. Egy ilyen kapcsolattal a gyereküknek is rosszat tesznek. Hiába halmozzák el anyagilag, egy ilyen hideg-rideg ingerszegény környezet tönkreteszi az ő személyiségét is. Legalábbis én találkoztam már gazdag, jólétben élő emberrel akinek az érzelmi intelligenciája a 0 alatt volt, mert nem volt előtte egy szerető családmodell.

Előzmény: Beavis Butt-Head (375)
Dávidking Creative Commons License 2020.05.17 0 3 380

"Először Móni szimpatikusnak tűnt, de őt sem kedvelem, mert akinek olyan barátnője van, mint Anna, az csak "zsák a foltját" eset lehet"

 

Ezt a leegyszerűsített hozzáállást sosem értettem. Szerintem ez egy baromság. Miért kéne Mónit elítélni csak azért mert Anna barátnője? Nem tudunk a közös múltjukról túl sokat. Lehet, hogy Anna minden rossz tulajdonsága ellenére Mónival mindig szeretetteljes, és segítőkész volt. Sőt, a hatodik epizódban be is bizonyosodott, hogy ez tényleg így lehetett. Móni pedig valószínűleg részt sem vett Anna korábbi balhéiban. Viszont az hogy támaszt nyújtott a csapongó barátnőjének az igenis egy pozitív dolog. A béranyaságot meg a kisfiáért csinálja. Senki sem makulátlan. Persze, előadhatjuk itt most mind, hogy a mi baráti körünk csak feddhetetlen tiszta erkölcsű emberekből áll. Aztán lehet, hogy neked is van olyan barátod/barátnőd akinek olyan viselt dolgai vannak, amikről te még csak nem is tudsz. Móni egy rendkívül empatikus, kedves lány az eddigi megjelenései alapján. Mit kellett volna másképp csinálnia? Nem tehet arról, hogy oda született. Mi van, ha anno minden osztálytársa minimum egy Anna volt, vagy még nála is rosszabbak? Zárkózott volna be a szobájába, és élne barátok nélkül? Ha meg a barátnője valamibe belekeveredik, akkor szakítsa meg vele a kapcsolatot? Az emberi viszonyok, és a barátság nem így működnek. Főleg nem felnőtteknél, max az óvodában.

Előzmény: Ilhilla (368)
Dávidking Creative Commons License 2020.05.17 0 1 379

Fordítsuk meg a kérdést: Miért pont a maffiózó-ex kurva, vagy a Széphelyi házaspár járjon jól? 

Előzmény: Mlle. Grenelle (356)
Dávidking Creative Commons License 2020.05.17 0 1 378

"Ez a Zoltán amúgy egy önző alkat, ez most is kiderült - igazából csak a saját fejét akarta kiszellőztetni"

 

Zoltán szerintem is egy hihetetlenül beképzelt, ellenszenves pali, de ebben a helyzetben nem csak őt érzem hibásnak. Az embernek néha szüksége van nyugalomra, kikapcsolásra főleg egy ilyen időszak után. Ilyenkor tényleg baromi idegesítő tud lenni, ha valaki folyamatosan duruzsol, és nyaggatja a másikat. Ráadásul Berta egy jéghegy. Hűvösen, távolságtartóan viselkedik mindenkivel, de a másiktól a lélekpátyolgatást elvárja. Összességében mindkettőjükről igaznak tartom azt, hogy önzőek és csak magukra gondolnak. Éppen ezért nincs is jővője a házzasságuknak.

 

"Kíváncsi vagyok, a képkockák érdekes fejleményeket vetítettek előre."

 

Igen, nekem is felkeltette az érdeklődésemet a végefőcím. Zoltán keze beremeg, meg az öreggel is lesz vitája. Gondolom rájött már, hogy Zoltán nem sokat tartózkodott a munkahelyén az elmúlt napokban. Anna vonatozik Ózdra, és Móni is bekap valamit nyilván abortusztablettát. Azt egyébként olyan könnyű beszerezni? Vagy Anna arra költi majd a Karesztől kapott pénz egy részét? 

 

Előzmény: schanc (351)
Ilhilla Creative Commons License 2020.05.17 -5 0 377

azért egy telepi autószerelő gyerek ha le is ül kártyázni, ott egy nullával kevesebb mértékben foroghatnak a tétek...

 

Én hallottam egy ózdi villanyszerelő gyerekről, aki ha leül pókerezni, egy nullával nagyobb mértékben forognak a tétek! :D

Előzmény: Beavis Butt-Head (375)
Beavis Butt-Head Creative Commons License 2020.05.17 0 2 376

Erratum:

 

A nő persze élvezi az anyaszerepet, de emiatt a férjének meg még inkább kevesebb romantika és testiség jut, amit semennyire nem kompenzál az apaszerep.

 

 

De az egészben jó volt az a már giccsbe hajló természetkép-özön őzikével, mókussal, katicával, mohos erdővel... és hogy sem ez, sem a puccos szálllás és étterem ott Visegrádon nem tudja ellensúlyozni, hogy k#rva nagy bajok vannak nekik egymás közt...

Előzmény: Beavis Butt-Head (375)
Beavis Butt-Head Creative Commons License 2020.05.17 0 3 375

Szerintem pedig nem volt rossz a tegnapi rész... néhány elképesztő bakit és irrealitást leszámítva megint nagyon durva képet sikerült festeni benne az emberi ocsmányságokról, még ha másmilyet is, mint amit eddig Ludmannék személye adott hozzá.

 

Az autólopásos jelenet engem annyira nem zavart, az ember valahol elégtételt is érez, hogy attól a kis apuci kedvence nyálas pöcstől megfújják a mocsok drága verdát. Valahol talán sántíthat, hogy mit keres az ilyen egy lakótelepen autóstól együtt... de jobban belegondolva Ózdon nem lehet túl sok lakópark, de a külön élésre egy durván felturbózott panellakás is megteheti neki. Viszont mennyiért - és hová - lehet utána eladni, hogy Karesznak két millió jut belőle?... mert akkor feltételezhető, hogy a többieknek a bandából is ennyi jár, és a szakállas Főnök is vastagon leszedte a maga jussát. A hülye szőke csaj meg milyen simán benyeli, hogy "pókeren nyerte" a pénzt... azért egy telepi autószerelő gyerek ha le is ül kártyázni, ott egy nullával kevesebb mértékben foroghatnak a tétek...

 

Igaz, a csaj amúgy is felháborító volt... értem én, hogy tényleg rohadtul zavaró, ha az egyik fél anyja ennyire ignorálja azt, hogy a fiatalok kettesben akarnak lenni, de ez a válaszreakció is, ahogy egyértelmű választás elé állítja, hogy "ő vagy én, költözzünk el minél gyorsabban" - ennél csak az a rosszabb fajta, aki ezt úgy gondolja, hogy a másik fél verje magát anyagi romlásba érte, ő pedig két szalmaszálat se tesz keresztbe. Persze Karesz is örülhet, hogy ennyi jut neki... a műhelyi spanjai sem kerülhetnek ki nagyon az akadémiai arcképcsarnokba, de még azon a szinten is magasabb érzelmi intelligenciával rendelkeznek... és még ha csak a szexre is sarkítják ki a kérdést, azért a maguk módján is jól ráéreznek arra, hogy egy kapcsolat arról kell, hogy szóljon, hogy mindkettőnek jó legyen. (Nade nem olyan módon, ahogy a szőke p*csa elképzelte.)

 

(Van még azonban egy nyitott mondat, ami max csak jövő héten, vagy utána lesz megválaszolva... hogy mi történt Panácz faterral, ami miatt ilyen erős ez az anya-fia kötelék, és amiért Karesz is egy kicsit "családfőnek" érzi magát. Lelépett, meghalt, vagy börtönben van?...)

 

 

A jóindulatú balfék rendőr gyerek egy kicsit ellentmondásos, hogy egyből átlátja: Anna csak kihasználni akarja, és akármennyire is bele volt (van?) zúgva, azért nem a legjobb parti neki a maga balhés életével (amiben mindig lehetnek mélyebb bugyrok, ahogy a másik rendőr is mesélte neki, hogy 16 évesen egy drogdealerrel jött össze), és egy hasonlóan balhés testvérrel. Utána pedig mégis kihúzza azt az elég nyilvánvaló részt, hogy Anna csapta pofán az ürgét a söröskorsóval. De utóbbi jelenetnek a legkeményebb része mégis a kiélt fejű, agyonsminkelt, szarkafészek hajú, láncdohányos hangú adminisztrátor némber volt.

 

Viszont az nagyon komoly baki volt, hogy a Várkert bazárnál találkoznak, utána alig pár métert haladnak előre... és a búcsújuk után Anna csak egy sarokra jut, miközben a srác már Miskolcon túl jár (mert Bzmot-on ül). De legalább ilyen volt az is, hogy Móni felszáll a flirt motorvonatra... miközben a háttérben mondják be angolul, hogy Borsod IC helyett vonatpótló busz indul Miskolcra - ez tavaly volt ugyebár. Persze, persze, ha az ember lánya sajnálja az IC-pótjegyet, akkor mehetett így két átszállással, vonatpótlózással Miskolcig... de ez akkor se reális, mert akkor meg mondjuk miért nem megy a közvetlen busszal Ózdra?!

 

 

Zoltán és Berta kapcsolatát pedig Dávidking hozzászólása jól telibe találja:

 

Zoltán és Berta vitája volt a közös gyerekvállalásról. Érdekes szituáció volt, szomorú társadalmi jelenséget vetett fel. A való életben is mennyi ilyen házaspár lehet, akik nem boldogok együtt. És a házasságuk egyedüli értelme, ha gyerekük születik. Már a negyedik rész környékén felvetettem, hogy egyáltalán nem érzem a szerelmet, és a törődést Zoltán és Berta között. Ma meg ezt konkrétan ki is mondták.

 

De ennek van még egy további árnyalata. Ha Berta is azt mondja, hogy a kapcsolatuk már csak arról szól, hogy "elvonulunk, és bezabálunk" - az első szó lehet, hogy más volt, de a második biztos az - az tényleg azt jelenti, hogy ellaposodott a házasságuk. (Most az mellékes, hogy Zoltán már egy betonkeverő látványától lekókad, még ha súlyos pszichés probléma is...) És valóban már a romantikát is a megszokás, a mindennapok rutinja diktálja. Viszont ez egy - tipikusan női - tévhit, hogy ebből a gyerek jelenthet kiutat.

 

Ha egyből nem vágnak bele ha nem is azon melegében, de legalább akkor, amikor úgy érzik, hogy ki is szórakozták magukat, meg a karrierjükből is kihozták a lehető legtöbbet, akkor csak rontanak a helyzetükön. A nő persze élvezi az anyaszerepet, de emiatt a férjének meg még inkább romantika és testiség jut, amit semennyire nem kompenzál az apaszerep. Lehet az, hogy még jobban beleveti magát a munkába, és ez a nőnek is tetszhet, hogy ezzel teremt még több pénzt, ami a gyerekre kellhet, de ez is csak egy darabig megoldás... a végén bejön a képbe az újabb nő, aztán a válás. 

 

(De ha mégse, akkor a fennmaradó mocsár se sokkal jobb... a nőnek meg aztán megint eljön a krízis, amint a gyerek - illetve az összes gyerek - elmúlik 14, 18 vagy 25, utóbbi talán jobb, mert akkor elég hamar át tud menni a nagyszülőség mocsarába... amitől persze ugyanúgy nem lesz jobb a kapcsolata a férjével.)

 

Anna meg végre megszívhatná, mert szerinte akármennyire egy "köcsögláda" a főnöke - tényleg tenyérbemászó az ürge amúgy - attól még verhetné a fenekét a földhöz, hogy egy ilyen meló kijutott neki. Ami viszont valami piramidális volt, az az, amikor az ügyvéd próbálta kezelni a dumáit...

("- A Józsi egy fasz!

- Értem, de ez nem jogi kategória...")

:-DDDDDDD

Tipikusan az jutott róla eszembe, amikor az ügyfélszolgálatnál, boltokban próbálják pókerarccal megmagyarázni a buta és tahó ügyfélnek a dolgokat hivatalos stílusban... biztos olvasott, hallott már mindenki ilyenekről...

Előzmény: GPS (352)
GPS Creative Commons License 2020.05.17 0 1 374

 

Szerintem pedig rém rosszul alakította az akadozó nyelvű piás nőt.

 

Pont ezt akartam én is mondani. Amatőr szintű, merterkélt előadás volt - olyan, mint amilyennek egy olyan színész képzeli el a piás embert - akinek igazából még soha nem volt dolga berúgott emberrel a való életben.

 

Teljesen idegen volt számára ez a szerep.

.

Előzmény: gombóc63 (373)
gombóc63 Creative Commons License 2020.05.17 0 1 373

Szerintem pedig rém rosszul alakította az akadozó nyelvű piás nőt.

Előzmény: Betty.Ford (353)
GPS Creative Commons License 2020.05.17 0 0 372

 

csak nálunk ragadtak le annál, hogy ez a kategória "nem érdekes",

 

Tudod mit nézek már vagy 2 hete? Nem fogod elhinni: a Reklámőrülteket.

 

(Ezért a címért én kérek elnézést a fordítók helyett - mert ennél szarabb címet nemigen adtak még filmnek-sorozatnak.

 

Ugyanis a Mad Men eredeti címből a "mad" szót őrültnek fordították - holott szó sincs erről, mert a szó a Madison rövidítése - ugyanis a 60-as években minden reklámügynökség a Madison Avenue-n sorakozott - és akik ezeknél dolgoztak őket nevezték Madison Men-nek... röviden Mad Mannek)

 

Na mindegy is - a lényeg, hogy részemről a világ legjobb sorozatai közé taksálom - egy lépcsőfokra pl. a Maffiózókkal.

Minden képkockáját élvezem - mert a történeten túl, ilyen korrekt, igényes és ízléses képi világú alkotást még nagyjátékfilmekben is ritkán lát az ember.

 

Egy szúrásból megnézek vagy 3-4 epizódot - de ha lenne időm még többet is végignéznék egyszerre, mert nem tudom megunni.

 

Valakitől megkaptam régebben mind a 4 évadot egyben (összesen 52 darab, 50 perces epizódot) - így nem gond egyszerre többet is megnézni.

 

Vagy 2-3 éve megvan... de csak most (amióta ez a daliás TV-müsor fut) - fanyalodtam rá.

De cseppet sem bánom.

.

Előzmény: Mlle. Grenelle (367)
Ilhilla Creative Commons License 2020.05.17 -3 0 371

Én a következő rész miatt (valamit bevesz) még nem török fölötte pálcát, mert lehet, hogy hányáscsillapító. :-)

 

Remélem, a doki valóban elintézte a kisfiú műtétjét! (El is fejeltettem megemlíteni: a legjobb alakítást a kisfiú nyújtotta!)

Előzmény: Mlle. Grenelle (369)
Ilhilla Creative Commons License 2020.05.17 -3 0 370

...hogy jobban képben legyünk, de spoiler lehet benne! 

 

 A főbb karakterek Dr. Széphelyi Zoltán (Adorjáni Bálint) Önképének alapja a gyerekkorától a házasságáig bejárt csodálatos felemelkedés-történet. A mélyről jövők csillapíthatatlan karriervágya jellemzi. Munkájában a betegségek utáni nyomozás izgalmát, a műtétek közbeni adrenalinlöketet szereti. Hiú a tudására, nem tűri, ha megkérdőjelezik és az empátia nem tartozik az erősségei közé. Nem veszi észre, hogy kegyes hazugságaival egyre mélyebbre ássa magát. Dr. Széphelyi-Illés Berta (Borbély Alexandra) Világképe szerint az emberek alapvetően jók. Naivitását sokan kihasználják, az emberekbe vetett bizalma mégis töretlen. Boldog, hogy apja legkedvesebb tanítványához, Zoltánhoz ment feleségül. A Fővárosi Főügyészségen dolgozik, tudásával soha nem kérkedik, az igazságérzetét nem hagyja elnyomni. Ludmann Zsolt (Nagy Zsolt) Ludmann szerint kétféle embertípus van: akinek addig kell fizetni, amíg megbízható nem lesz és akit addig kell verni, amíg megbízható nem lesz. Állami gondozott gyerek volt, karrierjét lányok futtatásával, olajszőkítésssel kezdte. Ma már építési vállalkozóként, az állami tenderek nagy nyerteseként keresi a napi betevőt. Élete szerelme az egykori modell, Kata, akivel minden vágya családot alapítani. Ludmann Kata (Tenki Réka) Gyönyörű exmodell, Zsolt felesége. Érzékeny, intelligens nő, ő az egyetlen, aki hatással van fékezhetetlen férjére. Kata négy éve próbálkozik a gyerekvállalással, sikertelenül. A rengeteg fizikai és lelki fájdalom, a félelem, hogy elveszítheti Zsoltot, lassan megtörte a büszkeségét. Panácz Anna (Sztarenki Dóra) Berta unokahúga, nagyszájú, belevaló csaj. Aki nem ismeri jól, annak önzőnek és számítónak tűnhet. Saját bevallása szerint is mindig rossz férfiba szeret bele. Volt férje miatt havonta csak egyszer láthatja lányát, Zoét. Retteg az anyaság felelősségétől. Ózdon nőtt föl, most is anyjával és bátyjával lakik együtt. Az egyik helyi kocsmában pultozik. Dr. Illés Lóránt (Kovács Frigyes) Berta apja, az Agapé Klinika alapítója. Mélyen vallásos, szigorúan a dogmák szerint él és ítél meg másokat. A lánya, Berta a mindene. Másik lányával, Erzsébettel, azaz Erával, tíz éve összeveszett, azóta nem tartják a kapcsolatot. A hetvenedik születésnapján nyugdíjba akar vonulni. Megígérte Zoltánnak, hogy átadja a kórház igazgatói posztját, de közben fél a magánytól, fél a tétlenségtől, hiszen egész életét munkával töltötte. A Mellékhatás _ az RTL Magyarország első saját fejlesztésű heti sorozata _ Zoltánról (Adorjáni Bálint) szól, aki fiatal, sikeres orvosként műhibát vét. Félve egzisztenciája elvesztésétől, immorális döntéseket hoz és ezzel veszélyes események sorozatát indítja el. Szól Bertáról is (Borbély Alexandra), aki életét kizárólag a családjának szentelte és soha nem kapott érte elismerést. Anna (Sztarenki Dóra) története is, aki elhagyja a lehúzó közeget, amiben felnőtt és felvállalja az anyaság szerepét, amitől annyira retteg. És a Mellékhatás Zoltán és Berta harmonikus házasságának meséje is, mely a hazugságok, kísértések és szerencsétlenségek hatására a szemünk előtt esik szét. A sorozat azokról is szól, akik mindenáron gyereket szeretnének, de biológiai okokból ez lehetetlen. És azokról akik bérbe adják a testüket, hogy másoknak szüljenek, valamint, akik nem akarnak gyereket és nem értik, mások miért szeretnének mindenáron. Vagy nem akartak, mégis lett. És azokról is, akinek nincs gyereke, de nagyon félnek attól, hogy milyen lesz, amikor lesz. Nem utolsósorban pedig a béranyaságról, egy humán reprodukciós eljárásról, ami olyan, mint minden emberi találmány: lehet jóra és rosszra is használni, és amely Magyarországon és a világ legtöbb országában törvénytelen eljárás.

A műsor ismertetése: A Mellékhatás _ az RTL Magyarország első saját fejlesztésű heti sorozata _ Zoltánról (Adorjáni Bálint) szól, aki fiatal, sikeres orvosként műhibát vét. Félve egzisztenciája elvesztésétől, immorális döntéseket hoz és ezzel veszélyes események sorozatát indítja el. Szól Bertáról is (Borbély Alexandra), aki életét kizárólag a családjának szentelte és soha nem kapott érte elismerést. Anna (Sztarenki Dóra) története is, aki elhagyja a lehúzó közeget, amiben felnőtt és felvállalja az anyaság szerepét, amitől annyira retteg. És a Mellékhatás Zoltán és Berta harmonikus házasságának meséje is, mely a hazugságok, kísértések és szerencsétlenségek hatására a szemünk előtt esik szét. A sorozat azokról is szól, akik mindenáron gyereket szeretnének, de biológiai okokból ez lehetetlen. És azokról akik bérbe adják a testüket, hogy másoknak szüljenek, valamint, akik nem akarnak gyereket és nem értik, mások miért szeretnének mindenáron. Vagy nem akartak, mégis lett. És azokról is, akinek nincs gyereke, de nagyon félnek attól, hogy milyen lesz, amikor lesz. Nem utolsósorban pedig a béranyaságról, egy humán reprodukciós eljárásról, ami olyan, mint minden emberi találmány: lehet jóra és rosszra is használni, és amely Magyarországon és a világ legtöbb országában törvénytelen eljárás.

Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.05.17 0 1 369

Móni előttem most vágta el magát, hogy szabotálja azt, amire "szerződött".

Ez aljasság - ha vállalta, csinálja végig!

Előzmény: Ilhilla (368)
Ilhilla Creative Commons License 2020.05.17 -4 0 368

Én így még soha nem voltam, hogy egyetlen szereplővel sem tudok azonosulni, de ami még rosszabb: együtt érezni sem. Először Móni szimpatikusnak tűnt, de őt sem kedvelem, mert akinek olyan barátnője van, mint Anna, az csak "zsák a foltját" eset lehet. A laboros srácot sem kedvelem, amióta okiratot hamisított, bár előtte is inkább csak sajnáltam.

 

 

A végén sem fogom sajnálni egyik szereplőt sem, ha nem jól sülnek el a dolgai.

 

Az öreg prof. személyével -eddig- még együtt tudok érezni, kérdés, miért nem tartja a kapcsolatot a lányával és az unokáival, illetve hogyan fog hozzájuk viszonyulni. Remélem, nem adja a vejének az igazgatói posztot, maximálisan érdemtelen rá. 

Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.05.17 0 0 367

Érdekes, de külföldön forgattak azért középosztálybeli, vagy éppen gazdag családokról is - vagy legalábbis a legtöbb sorozatban akad ilyen "normális" szereplő is -, csak nálunk ragadtak le annál, hogy ez a kategória "nem érdekes", csak mellékszerepet/negatív figurát játszhat, mert csak az alsó néposztályban, a prolik/linkek/bűnözők (az ÉNB szereplőit nem tudom, minek tituláljam) között zajlik az élet, az az "igazi"... és persze nekik kell jól kijönniük mindenből.

Előzmény: GPS (365)
Beavis Butt-Head Creative Commons License 2020.05.17 0 2 366

Igen, Era, én ezt Anna rendőrségi papírján láttam újra. De ez is hülyeség, hogy a '70-es évek elején (mert Anna '93-as születésű, az is ott volt a papíron, de Karesz az öregebb, akivel meg - a múlt heti rész szerint - még érettségi előtt esett teherbe...) ilyen nevet adtak volna egy újszülöttnek... Ha Erika vagy Erna, az teljesen rendben volna...

 

Az meg, hogy mégis Sziszi?!... Na bumm, én hallottam Margitról, Erzsébetről és Eszterről is, akik mind a Gigi becenévra hallgattak... :-D és én ismertem egy Sziszit, aki viszont Adrienn, ő azonban a vezetéknevével szolgált rá erre... :-)

Előzmény: Kobzoska (362)
GPS Creative Commons License 2020.05.17 0 0 365

 

Tudom - a proliknak kell kedvezni.

 

Na ugye, nincs ebben semmi rendkívüli.

 

Mi lenne abban a truváj, ha egy magas jövedelmű, jómodú, magasan iskolázott, művelt család - normális, kulturált, nyugodt családi életet él - ráadásul egy szép, kertvárosi villában, két jó autóval a garázsban?

 

Ez nem csak hogy unalmas - de még irritáló is.

 

Az az "igazi" ha az ilyen irigyelt néposztályok folyton szoronganak, nyugtalanok és elégedetlenek, mindig bajban vannak (főleg anyagilag), ráadásul állandóan félrebasznak, hazudoznak és ott csalják egymást, ahol érik.

 

Na, ez már döfi, mert:

"Ugye hogy a pénz nem minden, Édesem - ugye, hogy jobb így nekünk szegényen is.

De mondtam már neked százszor - hogy ne marhapárizsit vegyél a kibaszott életbe - mert nem azért keresem a pénzt, hogy te méregdrága szarokra szórd ki az ablakon".

.

Előzmény: Mlle. Grenelle (359)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.05.17 0 0 364

Hat rész alatt eldönthették volna már...

Előzmény: Kobzoska (362)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!