Keresés

Részletes keresés

giotti Creative Commons License 2011.02.27 0 0 92

ÁÁ, szia Rufella :)

Jó, hogy mondod, mert mostanában másfelé fordult a figyelmem (most éppen azzal foglalatoskodom, hogy igazolást keressek a tudomány világában a Teremtőre és a teremtésre, ennek keretében pl elég terméketlen vitát folytatok a Teremtés kontra evolúció topicban bigott és megátalkodott materialistákkal :)  ), de majd sort kerítek a jó Nichirenre is.

 

 

Előzmény: Nicsinyo (90)
Nicsinyo Creative Commons License 2011.02.27 0 0 91

"Ep testben ép lélek." Az sem mindegy, hogy mit fogyaszt az ember, s  hogyan àpolja testét (tisztasàg, mozgàs...stb). Véletlen talàltam a neten egy hosszu beszàmolòt (sajnos franciàul, ezért nem tudom, h megadjam-e a linket ?) a hunzàk életérôl. Nagyon érdekes, mert csak gyümölcsöt, gabonàt, tejterméket és zöldséget fogyasztanak + télen egy kis hùst és makk egészségesek. Ismeretlen nàluk minden betegség. Egyes szakértôk véleménye szerint a Himalàyàbòl lefolyt vizben lenne valami, ami megvédi ôket minden betegségtôl. Egyenes tartàsuak és fürgén màsznak a meredek hegyoldalakon (a leggyorsabb teherhordòk). Elzàrtan élnek a Himalàya völgyeiben, a civilizàciò sem tudta idàig megfertôzni ôket. Mindent maguk készitenek maguknak, koràn reggel kelnek, naponta többször keveset esznek, mindent az ésszerûség és beosztàs szerint. S mindamellett vigkedélyûek, igazàn érzôdik rajtuk, hogy olyanok, akik màr attòl boldogok, hogy élhetnek....

A "civilizàlt" ember meg azért boldogtalan, mert soha semmi nem elég neki. Ha megszerez valamit, egy pillanatig örül, de utàna ujra màsra vàgyik, azért hajt, ami aztàn egy örökös hajszàvà vàlik a javak (hàz, kocsi...), élvezetek (étel, ital, drog, szex...) megszerzéséért, megtartàsàért; s nem veszi észre, hogy eközben elmegy valami sokkal fontosabb mellett, s sokszor többet àrt magànak és környezetének, mint amennyi örömet okozott. :-(

Előzmény: mcelege (88)
Nicsinyo Creative Commons License 2011.02.27 0 0 90

Mindjàrt az elején éreztem, hogy egy hullàmhosszon vagyunk. :-)

Gandhi-tol nekem is vannak idézeteim. Pl. ez (szabad forditàsban):

" A szivbôl jövô imàd/t/sàg lehetôvé teszi megvalositani, amit semmi màs nem tesz lehetôvé ezen a vilàgon."

Vagy egy màsik:

" Ha mindenki csak annyit birtokolna, amennyi szàmàra szükséges, senki sem lenne ìnségben és mindenki megelégedetten élhetne."

 

Csak azt nem tudom, hogy az ilyen elmélkedéseknek nem a Valfil-ben lenne-e inkàbb helyük ?

 

(Mellékesen kérdezem, h sikerült-e informàlòdnod a Nichiren féle buddhizmusròl, ahogy ajànlottam?)

Előzmény: giotti (89)
giotti Creative Commons License 2011.02.26 0 0 89

Valóban, jól ragadtad meg a lényeget. Új gondolkodásmódra van szükség. A változásnak belülről kell jönnie, egyénileg kell változnia minden embernek, és ha ez a változás már nagyobb tömegeket érint, kialakul a kritikus tömeg, akkor a változás gyorsan világméretű lesz.

Igen, egy ember is elindíthatja a folyamatot, ahogyan példáztad. Egy másik jó példa Gandhi, aki ráadásul erőszakmentesen volt óriási hatással egy hatalmas ország sorsára.

 

“Te magad légy az a változás, amelyet látni szeretnél a világban!”

 

(Mahatma Gandhi)

Előzmény: Nicsinyo (87)
mcelege Creative Commons License 2011.02.26 0 0 88

Hajrá Nyicsinyó! Sok kicsi sokra megy. Az igazi munka az, ha nem csak pénzt kapsz érte, hanem érdemet értelme. tisztességet t is szerzel vele. A gyógyszerekkel óvatosan. Fűben fában van az orvosság. A gyógyszeripar már képes szintetizálni, azaz az alapanyaghoz nincs ezekre szüksége. Na persze azok is nem pénzről kéne csak szóljanak, hanem arról, hogy épp testben épp lélek, hisz az embereknek együtt valami dolga lenne a világon, csak még nem tanálták szegínykéim meg.  (Nyugi én sem... de keressük!!!) :-((

 

 

Előzmény: Nicsinyo (87)
Nicsinyo Creative Commons License 2011.02.26 0 0 87

Egyes gyògynövény amibôl az orvossàgok készültek anno (s talàn még ma is némelyek) méreg. Erre mondja a buddhizmus, hogy a "mérget gyògyirrà" lehet vàltoztatni. Ami azt jelenti, hogy a jò és rossz mindkettô része a vilàgnak, a természetben is megvan mindenben ez a kettôsség (pl. a Nap éltetô, nincs nélküle élet - ugyanakkor ki is égetheti a földet, sivataggà téve, ahol semmi sem terem többé. Tehàt hiù àbrànd azt hinni, hogy a rossz elpusztithatò, megszüntethetô és akkor itt a paradicsom. Viszont àt lehet alakitani, kezdve magunkban. Minden magunkbòl indul ki és terjed a környezetünkre. Azt hiszem erre gondolt a topiknyitò is. Nem a vezetôktôl kell elvàrni a vàltozàst, életünk javulàsàt, hanem magunknak kell tenni érte valamit. Egy ember is elindithat (hògolyòbòl lavina) valamit, ami aztàn vilàgméretûvé is vàlhat. Itt mindig Rosa Parks esete jut eszembe, aki az USA-ban elinditotta a feketék emancipàciòs mozgalmàt, csupàn azzal, hogy megtagadta  ülôhelye àtadàsàt a buszon egy fehérnek (az volt a szabàly, hogy ha egy fehérnek nincs ülôhelye, egy fekete köteles fölàllni és àtadni a helyét). Akkor nyomban làtszòlag semmit nem ért el, mert leszàllitottàk a buszròl, azonban a sofôr is fekete volt, mint minden sofôr; akik aztàn összefogtak és beszüntették a munkàt e igazsàgtalansàg miatt. S elindult a lavina....

Előzmény: mcelege (86)
mcelege Creative Commons License 2011.02.25 0 0 86

Na persze a villág ma egy óriási hatalmas méregpohár. És megdöbbentő bár amit mondok, de a pohárban benne minden gyilkos méreg, de minden gyógyír és orvosság. Ürítsük poharunkat! És zenéljünk is kicsit, mert az vígasztal, főleg ha attól körbeülhetünk egy újabb víg asztalt. :-)

 

mcelege Creative Commons License 2011.02.25 0 0 85

Egyetértünk. De nem menekülhetünk lent sem be az illa berek náda kerek helyekre. Úgy mint az ősi időkben. Kísérletet kell tenni az alulról felfele dolgokra is, miszerint szükség van a nagyok támogatására is. Van egy olyan mondásszerűségem erre, hogy a szabályszegők tökéletesítik lent a szabályokat. A betarthatatlan szabályokat sokan, a jó szabályokat kevesen szegik meg.

Előzmény: giotti (84)
giotti Creative Commons License 2011.02.25 0 0 84

Bocsánat, de ez a topic nem ilyen megoldásokról szólna (elvileg), hanem az ezen túlmutatókról.

 

Kérlek, olvassátok el a topicnyitót. Nem olyan megoldásra van szükség, amit támogat az EU, mert az EU is egy túlhaladott, idejétmúlt dolog, a mostani pénzügyi és gazdasági rendszer egyik fenntartója. A mindenféle politikusokat is ki kell hagyni a képletből, hiszen maga a rossz politikai rendszer (többek között) az, ami ide vezetett.

 

"Nem oldhatod meg a problémát azon a tudati szinten, amelyen okoztad."

Albert Einstein

 

Tehát bármi, ami a politikával, államokkal, pártokkal, vállalatokkal kapcsolatos megoldás, csak zsákutca lehet, hiszen éppen azt a rendszert akarjuk leváltani, amit ezek kialakítottak és konzerválnak. A megreformálás nem elég.

 

Tehát, csakis civil kezdeményezések jöhetnek szóba, elsősorban lokális kiindulással. Ezt fontosnak tartom hangsúlyozni.

 

 

Előzmény: mcelege (83)
mcelege Creative Commons License 2011.02.25 0 0 83

"Az önellátásra törekvés jobbnak tűnik."

 

Mivel sajna nincs és nem is lehet lent beleszólásunk világfolyamatoka (ki tudja!??), valóban erre kéne törekedni. Mellesleg ezt 90%-ban támogatja az EU. Talán metró mega projektek helyett sokkal inkább ilyenekre kellene nekünk pályázgatni. Még ott van egy másik célkítűzés is, az ún. biotermelés is. Mo.nak hihetetlen adottságai lehetnének egy kisokos természetkiaknázással ebben a témakorben is. Az is 90%-os támogatottságú. Fejlesztésileg és nem piacilag. Azaz árban. 

 

Valami ilyesmi fogalmazódik itt is meg. (Mielőtt bárki bármivel megvádolna, nem a zászló, a párt számít, hanem az igazságtartalom.)

 

Előzmény: Törölt nick (82)
Moon River Creative Commons License 2011.02.25 0 0 81

Szeretettel meghívunk minden érdeklődőt a "Vízöntő, a változás kora" című kerekasztal beszélgetésre.

 

Meghívott beszélgető partnereink:
Kowalsky - zenész, festő, író
Dr. Mokry Tamás - Napfényes Élet Alapítvány
Paksi Zoltán - Asztrozófus
Horváth György - Aquarius Alapítvány
Nagy Gábor - Lectorium Rosicrucianum

 

A kerekasztal beszélgetés témái:

Mit jelent a Vízöntő kor? 

Mi az, ami a jelenben inspirál, cselekvésre ösztönöz, mi az, ami igazán lelkesítő?

Milyen az az életérzés, élethez való hozzáállás, amit a jelen követel tőlünk, mi az az életvitel, amivel működik az élet?

Hogyan lehet ezt megvalósítani? Mik a tapasztalatok?


Időpont: Február 25 17.00 - 20.00 Budapest
MOM Parkban Pénteken 17.00 órától

 

A helyek korlátozottsága miatt kérjük, jelentkezzen valamelyik elérhetőségen:

e-mailban: kerekasztal@aquariuskincsei.com

telefonon: +3620/471-3514

 

http://lectorium.hu/nyitolap_uzenetek/vizonto_a_valtozas_kora

giotti Creative Commons License 2011.02.24 0 0 80

Nem, illetve nem elsősorban. Inkább arról, hogy vége az olajkorszaknak és lekéstünk arról, hogy helyettesítsük mással. Energiaválság, összeomlás. Azért érdekes, mert ugyanazt mondja, amit Hetesi Zsolt mond az előadásain.

Előzmény: mcelege (79)
mcelege Creative Commons License 2011.02.24 0 0 79

Kössz! Bicikli gurul az úton. Elsőkerék megijed. Vigyázz sündissssz... Hátsó hajtókerék: Kösssssssz.........

 

Gondolom a film a nagy világdőzsdei összeomlásról és következményeiről szól. (??? - ha alkalmam lesz megnézem)

Előzmény: giotti (74)
mcelege Creative Commons License 2011.02.24 0 0 78

Hallgassuk meg modernebb zenei feldolgazásban is ezt a csodálatos operaáriát. Nem véletlenül csodálatos. Talán mert örökérvényű és igaz.

 

Előzmény: hali1 (72)
mcelege Creative Commons License 2011.02.24 0 0 77

Nem 2011? A Maya naptár akkor fut ki a sajátidejéből. ;-)

Na de félre a tréfával! Van esély. Elszántak vagyunk. Ha kell leszakítjuk a csillagokat az égből a Földre! Égszakadás, földindulás. ;-))

 

 

Előzmény: Rufella (76)
Rufella Creative Commons License 2011.02.24 0 0 76

"Tisztitòtûz, összeomlàs---- vàltozàsok" - 2012. december 21-vel kezdôdôen....:-))

Előzmény: mcelege (73)
Rufella Creative Commons License 2011.02.24 0 0 75

Nemcsak a szegénység lehet oka a tùlzott szaporodàsnak. Indiàban pl. a hinduknàl az is, mert ô szerintük minél több lénynek meg kell adni a lehetôséget, hogy megszülessen és megjavithassa karmàjàt. :-)

Előzmény: A pupák pék pókja (71)
giotti Creative Commons License 2011.02.24 0 0 74

Szeretettel ajánlom az Összeomlás (Collapse) c. filmet.

Előzmény: mcelege (73)
mcelege Creative Commons License 2011.02.24 0 0 73

Mindenekelőtt szeretnék gratulálni ehhez a topikhoz. Elsősorban tartalma miatt. (Igaz egyesek beprobálkoztak itt a szokásos mediákus süket néphülyítő dumájukkal - pl. az a sörfele terelgetős valaki az elején)

 

"Valami mindenképpen változni fog, az a kérdés, hogy fokozatosan megy végbe, vagy tisztítótűz lesz."

 

Az utóbbi opciót tartom valószínűnek. Mivel világhatalmi szűkkörű láncról van szó, és a világ erősen globalizálódott ezen pénzügyi nem is látható hatalmi háló által, semmilyen önkéntes általuk belátott önkorlátozásos fokozatosságról nem lehet szó.

 

5Móz 15,6

"Mert az Úr, a te Istened megáld téged, a miképen megmondotta néked; és sok népnek adsz zálogos kölcsönt, te pedig nem kérsz kölcsönt, és sok népen fogsz uralkodni, és te rajtad nem uralkodnak."

 

Fokozatossag lehet persze, de olyanok mint a kígyók. Alkalmazkodnak mindig, de úgy hogy folytathassák hatalmi üzelmeiket. Én pénzistenhívőknek becézgetem őket. Ami a topikgazda ötletét illeti a "sok kicsi, sokra megy" elv alapján azt maximálisan támogatnám. Na de mit is jelenthet ez a gyakorlatban? Valami önellátásra való törekvést, minnél nagyobb mértékben. Ezt nem TV és Autó barkácsolás szinten értem, hanem csak a legalapvetőbb dolgokban. Kaja, víz, energia. Élőhely mint alapvető életképességi dolgok. Ezt azonnal el kell kezdeni és ha kell akár alulról szervezve is. Mikor az asszonykám lovakat kívánt vásárolni a házhoz örömködési célból, s mivel pénzem is volt, hát ezen elv alapján támogattam ezt a lokális elképzelést. Semmi gond, de látta rajtam, hogy én nem szállok be az örömködés részébe. Te nem is örülsz, miért nem jössz velünk lovagolni? Azért mert merev a lovaglószerkezetem és ha leszállok a nyeregből 1 óráig menni is alig tudok. De akkor miért hagytad? Megmondtam. Azért, hogy örüljetek és azért mert bennük van potenciálisan sok-sok tonna hús. Na elmész Te a ......!! ;-)

 

Ha leomlik a régi, mostani és már működésképtelen rendszer, akkor el kell kezdeni valami újat építeni. Mellesleg én (egy frászt én MI) már alig várom(juk) ezt. Az én házam az én váram alapon is.

 

Mit is tehetnénk mi együtt?

Itt van alulról két prófétálás erről:

 

http://www.youtube.com/watch?v=uO8iS6oRYvc

 

http://www.youtube.com/watch?v=WQ3m-zrALJo

Előzmény: giotti (54)
hali1 Creative Commons License 2011.01.26 0 0 72

Egyet értek az általad le írtakal (utópia), de még mindig itt tartunk:

 

 

 

Áll a hajsza, áll a bál, járja koldus és király.
Áll a hajsza, áll a bál, járja koldus és király.

Eladó az egész világ.
Aranyborjú fennen trónol, minden Ő előtte hódol.
Mindenki itt van, pénzt kíván.
Itt a kurta földi pályán kit megejt a sárarany,
Ünnepelni úgy rohan ezt a gőgös szörnyű bálványt.
Érte koldus és király fékevesztett táncot jár.

Áll a hajsza, áll a bál a pénz körül,
Járja koldus és király, a sátán örül.
Áll a hajsza, áll a bál a pénz körül, a pénz körül.
Járja koldus és király, a sátán, a sátán örül.

Eladó az erény, a bűn, mert a pénz nem ismer Istent.
Mert a pénz legázol mindent.
Övé a kéj, övé a kín. Érte küzd a test, a szellem.
Ő hozzá visz az minden út.
Érte dúlnak háborúk, s harcok ember-ember ellen.
És ez átkos mammonért omla annyi drága vér.

Áll a hajsza, áll a bál a pénz körül,
Járja koldus és király, a sátán örül.
Áll a hajsza, áll a bál a pénz körül, a pénz körül.
Járja koldus és király, a sátán, a sátán örül.


Előzmény: A pupák pék pókja (71)
A pupák pék pókja Creative Commons License 2011.01.25 0 0 71

Aki szerint túl sokan vagyunk, az előljárhatna jó példával.

 

Egyre inkább nyilvánvaló, hogy ott a legnagyobb a szaporulat, ahol a szegénység miatt az élet értéke alacsonaybb.

Az elosztás racionalizálásával automatikusan lelassulna a szaporodás.

 

Ha világon leggazdagabb 1% vagyonát elosztanánk, már meg is oldódna a probléma.

 

De ha csak a fejlett viég pazarlását sikerülne hatékonyabban elosztani, az is eleget jelentene az élet értékelésén, és megfelelően csökkentené a születések számát.

 

 

Előzmény: hali1 (70)
hali1 Creative Commons License 2011.01.24 0 0 70

Azt nem tudom ,hogy hogyan lehetne jobb irányba változtatni a világot.De a jelenlegi állapotokból mi fog következni az kezd körvonalazodni.A népességrobbanás nem fentarható ennek kiküszöbölésére járványokat ellőidéző korságok bevetése fog történi,létbizonytalanság,streszes környezet megteremtése,mérgezet élelmiszerek megnyerő csomagolásban.és ez csak a kezdet.Etnikai feszültség szitásról még akkor még nem is beszéltem.

Ezeket látjuk napmintnap a modszer elégtelen mert csak gyarapszik a bolygó lakosága,keményebb modszerekhez kell nyúlni.A harmadik világháború kirobantása az már döfi annak égisze alatt mindent megtehetnek.Aki egy kicsit az esti híreken túl máshonan is tájékozodik az láthatja,hogy küszöbön van.

Ne legyen igazam.

omg2 Creative Commons License 2011.01.22 0 0 69

én külön tenném a mániákus növekedéspártiakat

és külön életteret hagynák a fentartható világot támogatókat

 

mivel ez nezehezen kivitelezhető mindenki eldöntheti hova szeretne tartozni

 

az utóbbiakhoz csatlakozok szerintem egy idő mulva sokkal kreatívabbak lennének

nagyobb lenne az összetartás,sokkal emberségesebb kapcsolatok alakulnának ki.

kérdés az hogy jelenlegi civilizácios pluszbol mit kell  kizárni.

nos van bőségesen ötletem  gépjárművek használatának jelenlegi formája teljesen eltulzott

élelmiszerekböl házilag szinte minden előállítható.,(a növekedéspértiak bizony szivesen kapnának belőle) a városokban a közeledés kerékpárral akár gyalog is megoldható

mobiltelefon szerintem szintén leredukálható.egyedi szép kézműves termékek előállítása

(nem népművészeti termékekre gondolok)  pl butorok

napelemmmel egy háztartás villamosáram igénye kielégíthető

visszatérnék ""manufakturális "" alapon működő társulásokhoz

kézmüvess iparos szakmákat tanulni.a fentartható energiákeltermelését támogatni

a globális pártiak boltjába nem szabad benni ,előbb utobb sokan leszneka fentartható világ támogatói.munkalyek fognak létrejönni

rengeteg  otthon találhato cucc ujrahasznosítható nem kell mindig ujat ujat vásárolni

teljesen  ellenzem a jelenlegi élelmiszer kereskedelmet. szép dobozban sok gagyi horror áron

az isten tudja hány ezer km-ről ideszállítva , génmodosított, agyonvegykezelt, tartosított termékek

nos így szépen lassan. példát  lehetvenni olyan országokról ahol így ének

Nicsinyo Creative Commons License 2011.01.21 0 0 68

A nagyapàd-apàd idejében még àltalànos volt akàr 9-10 gyerek is a csalàdban, (az én anyàmék is 5-en voltak), de az én korosztàlyomban màr csak az "egyke", legfeljebb 2 gyerek lett az àltalànos (kivéve a  cigànyokat ). A mai fiatalok (harminc évesek) hàny gyereket vàllalnak àtlagban ?

Arra hoztam ezt föl, hogy lejjebb az egyik nick ugy gondolta, hogy jobban oda kellene figyelni a népszaporulatra, de ô csökkentésre gondolt; amire vàlaszoltam, h egyes helyeken mint pl. India, valoban fontos lenne visszafogni a szaporodàst, fôleg, h az orszàg màr nem birja ôket eltartani. ( Nemsokàra többen lesznek  mint a kinaiak.)

Bolygo- viszonylatban ôrült modra megszaporodott az emberiség, ami àltal tönkreteszi a földet, a tengereket (tulhalàszàs)...

 

A mi hazànk, termôföldünk el tudna tartani több embert is, hogy ha ésszerûbben gazdàlkodnànak és fôleg igazsàgosabb lenne az elosztàs.

Előzmény: kisharsány (66)
Nicsinyo Creative Commons License 2011.01.21 0 0 67

Nem érted, Kisharsàny ! Vagy én nem voltam elég vilàgos ?

Azok a növények és gyümölcsök tûntek el, amelyeket az ember àltalàban szivesen eszik, de amelyekhez mérsékelten meleg éghajlat szükséges. [M. A. szerint a KM-ben a jégkorszak elôtt örök tavasz uralkodott.)

Fàk és bokrok még maradtak egyes helyeken, de hàt ember nem igen eszik ilyeneket. Makkon meg lehet élni ? :D

Csak a mammut és a rénszarvas  talàlt valami ennivalòt, az ember meg ezeket ette.:)

 

Előzmény: kisharsány (65)
kisharsány Creative Commons License 2011.01.21 0 0 66

 Apai nagyapámék 9-en voltak, apámék 11-en, gyerekek. Ki nem tudja ? Ja. ! Nem cigány család.. Miről is beszélsz ?- nicsi.

Előzmény: Nicsinyo (62)
kisharsány Creative Commons License 2011.01.21 0 0 65

az idô hûvösebbre fordult és kkipusztult a legtöbb növény és gyümölcsök sem értek be, akkor kezdett àllatokat fogyasztani

 

..és azok a szerencsétlen növényevők mit ettek eközben ??? :)))

Előzmény: Nicsinyo (61)
Uezbeck Creative Commons License 2011.01.21 0 0 64

Ez is egy érdekes dolog, hogy vallási vagy politikai ideológia nélkül legyen e vagy sem egy társadalom. Ahogy tegnap írtam, az a fene nagy szabadság vágy mire volt jó? Gazdasági káosz, mert mindenki azt csinál, amit akar. AMit én preferálok (védikus), az viszont nem korlátozza be úgy az embert, hogy ne tudna normálisan élni, ellenben egy egész társadalomnak meg adja a feladatot, hogy ki mit csináljon.

De akár lehet törzsfőnököt is választani, aki koordinálja a népet,  de a fene nagy szabadságnak előbb-utóbb anarchia a vége. Szerintem :-)

Előzmény: .ZsL. (59)
Uezbeck Creative Commons License 2011.01.21 0 0 63

Az baromság, hogy aki nem eszik húst, annak nincs ereje. Tapasztalom magamon, meg van ismerősöm, aki szintén (lakto)vega, s évtizede ninjutsuzik. :-)

 

Örülök, hogy többen is értik a lényegét, amit mindani akartam, hogy valamilyen szinten kiút lenne ú, ha az értékes területet nem állatokra "pazarolnánk", hanem termőtelletre. De ha már állatoknak adunk termő területet, akkor azok legyenek tehenek, akik meg tejet adnak nekünk. Tőlem lehet akár lila is :-)

Előzmény: Nicsinyo (61)
Nicsinyo Creative Commons License 2011.01.20 0 0 62

A népességcsökkentést illeti: europai ember föl tudja fogni ezeket, s ezért is van (többek között) egyre visszaszoruloban a népessége. Probàlnàd ezt megértetni pl. India lakosaival, ahol a vilàgon legnagyobb a népszaporulat...

A kinaiaknak sikerült megfékezni (az egyke kötelezôvé tételével), s a gazdasàguk föl is lendült.

De Mo-n màr igy is tul kevesen vagyunk, csalàdonként 3 gyerek kellene min. csak ahhoz, h ne fogyjunk tovàbb.

 

Viszont abban egyetértek, h sajnos pont azok nemzenek sok gyereket (ész nélkül), akik nem tudjàk eltartani, egészséges körülmények között fölnevelni ôket. Ez van Mo-n a cigànyokkal, vagy Afrikàban és Indiàban is.

Előzmény: .ZsL. (57)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!