de akkor izzítógyertyát is cseréltem azt az egyet ami szívócsonk tetején van és a gázolaj-rendszer is rá-van kötve, mivel az izzítógyertyára csöppenő gázolaj gyullad meg amit a motor beszív.
Ebbe az autóba 10W40-es olaj kell! Az 5W40 vékony olaj, ez a 2010 utáni autókba kell mert azok már vékony/kis illesztésűek.
Ha olyan koszos akkor kétszer cseréld, szűrővel. 6.7 liter kell bele az enyém pont 7litert vesz fel.
A fagyálló az jó. Ha mindenhonnét leeresztetted hűtő, blokk akkor 11 liter kell.
Én a vezérműszíjat cserélném azonnal, görgőkkel, megnézném folyik-e a főtengely-szimering.
Ha marad gempa akkor a váltóban cseréld az olajat. Oda 2.7 litert ír a manuál, de belevághatod 3 litert. TRANSELF TRX 75W80W Én API GL5-ös besorolásút tettem.
Értelek rendben :) Sikerült este beszélni egy szerelövel. Ha kiderül mi az oka a hibának késöbb leirom! Azért akkor is köszönöm hogy adtál ötleteket. És hogy másokkal ellentétben nagyon rendes, normális módon próbáltál segiteni. Szép napot neked!
Szia! Köszönöm hogy segitesz! Megtaláltam a relét az autóban úgy ahogy mondtad. Viszont már a bárdin, unixon, meg 2 oldalon kerestem de nem találtam ilyet. Beirtam google be Renault hom 7700300624 de csak orosz és angol oladalakat ad ki. Nem tudod esetleg hogy újonnan honnan tudnék venni bele? Nem akarom hogy bármi baja legyen mert az enyém az át van alakitva egy büfékocsivá. Olyan 2 hét múlva szeretnék már árulni vele. És féltem nagyon nehogy komolyabb gond legyen emiatt a kis relé miatt.
A gondom a következö: mi az oka annak hogy 2.8 dti s9w fd 2001 es évjáratú Renault Masterben menet közben villogni kezd az izzitás lámpa? Van hogy egy idö után kialszik.. Olyan is megesik hogy elmegyek valahová, és csak hazafelé kezd el villogni.
Hát Nekem is ilyen vasam van, évjárat motor. Nekem volt izzítási gondom. A képen látható relé adtam meg magát, de akkor izzítógyertyát is cseréltem azt az egyet ami szívócsonk tetején van és a gázolaj-rendszer is rá-van kötve, mivel az izzítógyertyára csöppenő gázolaj gyullad meg amit a motor beszív.
Én elsősorban elektronikus problémát keresnék, hőmérséklet-szenzor hiba, vagy zárlat, talán keresnék egy olyan relét bontóból, hátha az a hibás.
Maga az izzítási rendszer olyan, talán 0 fok alatt aktiválódik addig nincs izzítás ezeken az autókon.
Valószínűleg spricc hiba van a befecskendezésnél... Gondolom a motor hangján nem vetted észre, zavarni pedig minek zavarna, hogy kopog, mint az állat...
Ez elég valószínűtlen, Bosch rendszerű adagolón, de nem is értem mit ír a "Mókus"
Az adagolón, van hidegindító rendszer ami kimerül egy fűtő-patronban, ez csak annyit csinál, hogy hideg indításnál dúsabb, megemelt fordulaton indul. A fűtőpatron melegszik és vissza veszi normál állapotra.
szvsz
Ha kell lefotózom az enyémet. A relét motortérben szemből a jobb oldalon találod biztosítékdobozt és relék társaságában.
Sziasztok! A segitségeteket szeretném kérni. A gyakori kérdések oldalon már próbáltam beszélgetni a problémámmal kapcsolatban.. De nyilván ha valami fontos dologra szeretnél választ kapni ott.. Akkor buta, tuskó, birka emberek reagálnak azon az oldalon. A gondom a következö: mi az oka annak hogy 2.8 dti s9w fd 2001 es évjáratú Renault Masterben menet közben villogni kezd az izzitás lámpa? Van hogy egy idö után kialszik.. Olyan is megesik hogy elmegyek valahová, és csak hazafelé kezd el villogni. A válaszok amiket eddig kaptam: Az hogy hiba van // Valószínűleg spricc hiba van a befecskendezésnél... Gondolom a motor hangján nem vetted észre, zavarni pedig minek zavarna, hogy kopog, mint az állat...
Kidobja a villáskulcsot narancssárga, és vele együtt a stopot ami piros .
és azt írja ki hogy injection fault.
De semmilyen teljesítményvesztést vagy ilyesmit nem tapaszatltam.
Mindig kigyullad aztán elalszik valamikor nem gyullad ki egy hónapig aztán megint előjön ,csippan egyet, és úgymarad pár percig naponta többször is. Ki is lett olvastatva DTC0471 a hibakód(turbó ellenáramlás irányú nyomásszenzor)
Nem tudjuk hogy mit jelent már több autószerelő is próbálkozott egyszerűen nem tudják.
Valakinek esetleg ötlete? találkoztatok már ilyennel? segítségetek előre is köszönöm
ÜDV MINDENKINEK. Tudom ez nem adok-veszek rész. De inkább alkatrésznek mint autónak adnánk el.
2 Db Renault Master 2.5 DCI 115 lovas. dobozos, fehér. Mindakettő motorhibás.
Részletekről érdeklődjetek ha érdekel valamelyik! 200E Ft - 250E Ft
Az egyik még komplett. 1-2 dolgot lopkodtunk csak el róla. A másikat (rosszabbik) kicsit jobban megbontottuk. (bal hátsó fék, generátor, önindító,szervószivattyú meg stb)
Üdv. Nekem pont nálam fordult elő egy ilyen eset. Vezérlés csere után pont. Tök véletlen pont utánna 5 percel.
Reccsent egyet és zörgött, darált, csattogott. Aki megjavította azt mondta, hogy felszakadt a kipufogószelepek vezérműtengelye. Mondta még hogy ez gyakori hiba ezeknél. Új menet, új csavar és jó lett.
Illetve van egy eladó kocsink is amiben a vezérlés esett szét, de még nem akadt meg a motorja. Na abból jöttek-jönnek hangok rendesen. Meg fémforgács is!
Egynél szintén volt ilyen hang. Tök megtévesztő volt, hogy honnan jön. Kiderült, hogy a generátor hátsó csapágya "eltűnt" megevődött. :D
Ducatomnál meg valami a sok állás után elszabadult és az egyik szelep felakadt. Volt ronda hangja, de érdekes módon nem vert össze semmit. Járatások után egyszercsak elhallgatott. :)
Egy hónapja egy 2001-es 2.5 dci 120 L3H2 Master tulajdonosa lettem. Az autóban 635000 km van.
A váltónak búgó hangja volt ami a ceglédi bontós irányában megadta magát.
A délegyházi váltós embert bíztam meg a váltófelújítással, amit több kevesebb sikerrel végre is hajtott.
Ami jó:
a váltót mint kiderült nem ő újítja fel ő csak a cseredarabot viszi egy váltóshoz. Igaz a hosszú féltengely oldalába így is sikerült hibás szimmeringet rakjanak.
Ami rossz: kB. minden amit csinált. 1-2 napra vállalja a munkát amit minimum megdupláz vagy megtripláz.
Sorolom..... : a váltót levették majd feltették a másikat, egy PK6-ost kapott Piroska (ez lett a Master beceneve) motorolajjal feltöltve váltóolaj helyett. Ugye az olaj szaga merőben más. Arról nem is beszélve hogy a motorolaj sokkalta hígabb.
Aztán a csavarokból 2 volt meghúzva már amit sikerült vissza tenni mert gondolom elgurult és nem volt kedve lehajolni értük.
Majd a kuplung munkahengerét légtelenítve az adóhenger tetejét ügyesen eltörték.
Az alsó gömbtámasz rögzítő csavarját pozicionálás nélkül tövig a tengelycsonkba tolt gömbtámasszal nagykalapáccsal beverte. Persze az anyát már nem tudta rátekerni a szétvert menetre. A másik oldalit majdnem sikerült lyukra illeszteni
Ezen tapasztalatok miatt én nem ajánlom senkinek őket.
Kuplung adóhengert, szimmeringet kicseréltem, közben az axiált is cserélnem kellett porvédővel együtt.
Még turbót, egr szelepet, magasnyomású szabályzószelepet cserélnem kell.
A turbó nyomja az olajat elég rendesen, az egr szelepnél zárlatot jelez illetve a magasnyomású szelepnél is szintén szakadást jelez a komputer.
A magasnyomású 3ohm ellenálást produkál illetve áramalá helyezve erősen változó az áramfelvétele és olyan mintha szorulna.
Hétvégén vezérlést cserélek illetve olajat. (Ez kimaradt betegség miatt)
Az autó egyelőre áll amig nincs kész ami szükséges mert nem akarom jobban tönkretenni. Kormány kapcsolót is rendben kell raknom nincs mindig index jobbra.
Ez esetleg javítható vagy cserélődő?
Kormányrúd valakinek esetleg eladó nem lenne? A csuklónál rendesen lóg.
Ha tudtok bármi szerelési, karbantartási vagy bármi használható gépkönyvet hozzá azt megköszönném!
Ha szüksége van valakinek diagnosztikára abban tudok segíteni!
Köszönöm, az építő hozzászólásokat és a segítségeket előre is mindenkinek!
Üdvözlettel!
Zsolt
Bakker ne értsd már félre kérlekszépen.
Igenis tartalmi lényegen változtatott. a tördelésed mint pl nem véletlen volt egyben, hogy a váltó motorolajjal lett feltöltve. Mert ha teljesen széttaglalod az azt tökrözi, hogy a motor lett olajjal feltöltve pl.
Nekem kárt okozott és semmirevaló minkát végzett a délegyházi krapek.
Ezt szerettem volna megosztani, hogy más be fusson bele.
De ha gondolod akkor semmit nem írok és nem kérek segítséget se.
Pedigazt gondoltam volna ez a fórum ezért van nem, hogy szálkát keressünk a másik szemében.
Főleg, hogy az írásaid alapján pont hozzád szerettem volna kéréssel fordulni.
Szia Vanett user1!
Igen kértem a törlését.
A Te taglalásod teljesen más mondandót adott az írásomnak mint amire én gondoltam.
Amint jobban leszek és gép elé tudok ülni átszerkesztem, hogy a mondandóm tükrözze.
Addig is türelmet kérek!
Üdv. Nem zárt az agy kívülről. Lemez kupak van benne, amit kifele lehet kivenni. Féktárcsát nem ütünk. Törékeny! Amugymeg elég nagy erő és rossz ütéstechnika kell hozzá, hogy eltörjön. A 1/2 kilós kalapács használata kell. A fékező felületnél nemigazán szerencsés ütögetni, vagy csak "finoman".
Tőbe jobban bírja.
Mivelhogy a csapágynak ugyis mindegy ezért ott ütheted.
Homlokoldal a kerékcsavaroknál (mintha rá akarnád tolni a tengelyre).
Illetve a tárcsát oldalról a belsején.
Ha gázlámpával melegíted akkor talán jobb. (NEM VÖRÖSRE csak JÓ MELEG LEHET)
Javítgatom a gépsárkányt, meg fuvarozok vele, meg még egy csomó más minden is van, ritkán jutok ide.
Segítséget kérek.
A jobb hátsó kerékcsapágy már nagyon kivan, cserélnem kellene, csak azt nem tudom, hogy hogyan szedem le.
Megvettem a másikat, de úgy látom, hogy zárt az agy külső vége, rajzot meg nem találok hozzá.
Apró érdekesség, hogy a féktárcsa úgy rá van gyógyulva, hogy nem bírom finoman lekalapálgatni, durvábban nem akarom bántani, mert ennek kell visszamenni.