Keresés

Részletes keresés

lalá Creative Commons License 2007.12.17 0 0 3500




-Gondolom ezek elég jó körök.(hihi)
Előzmény: szaki_pali (3499)
szaki_pali Creative Commons License 2007.12.16 0 0 3499
akkor meg jó körökben forogsz! (hihihi)
Előzmény: lalá (3498)
lalá Creative Commons License 2007.12.16 0 0 3498
-Vagyok a fenét!(hihi) Itt lakik a szomszéd faluban, viszonylag jól és régóta ismerjük egymást. Amúgy meg nagyon érett már ez a cím.
Előzmény: szaki_pali (3497)
szaki_pali Creative Commons License 2007.12.16 0 0 3497
titokzatos vagy! akkor meg mit sertepertéltél a bajnok körül?
Előzmény: lalá (3496)
lalá Creative Commons License 2007.12.16 0 0 3496
-Amennyi Neked. (hihi)
Előzmény: szaki_pali (3495)
szaki_pali Creative Commons License 2007.12.14 0 0 3495
igy már stimmelhet. de a díjról nagyon szerényen nyilatkozol, pedig ha jól sejtem lehetett részed benne!
Előzmény: lalá (3494)
lalá Creative Commons License 2007.12.14 0 0 3494
-Bocs, hogy összezavartalak, ezt én fényképeztem. Nagy Imi mellett Birkás Menyus áll.(Izsákról) Osztálytársak voltunk. (régen, hajaj)
Előzmény: szaki_pali (3491)
RAMBO Creative Commons License 2007.12.14 0 0 3493
Indítottam egy növényvédelmi sorozatot a blogomon.
Eddig ennyi van.
Ha valami egyet nem értés van, akkor szóljatok, kommenteljétek.
RAMBO Creative Commons License 2007.12.14 0 0 3492
Nagy Imrével együtt. Jó a kései rizlingje nagyon, meg a Barátcsuhája is.
Előzmény: lalá (3488)
szaki_pali Creative Commons License 2007.12.14 0 0 3491
de valami nem stimmel! a korábbi linken és a mostani mosolygós képen nem ua a két személy! akkor most hogy is van ez? (hihi)
Előzmény: lalá (3488)
szaki_pali Creative Commons License 2007.12.14 0 0 3490
én úgy látom nagy esemény volt ez! van mihez gratulálni, végül is akárhonnan nézzük is, nagy elismerés!
Előzmény: lalá (3488)
lalá Creative Commons License 2007.12.14 0 0 3489
-Bocs! Nem vettem észre, hogy sorozatlövésre volt állítva.(hihi)
Előzmény: lalá (3488)
lalá Creative Commons License 2007.12.14 0 0 3488
-Megbocsátva. (hihi)




-Hogy ne legyen teljesen off.(hihi)
Előzmény: szaki_pali (3485)
lalá Creative Commons License 2007.12.14 0 0 3487
-Igen, de ugyan mihez? (hihi)
Előzmény: szaki_pali (3484)
Cirfandlia Creative Commons License 2007.12.14 0 0 3486
inkább mg/l az.
Előzmény: szalonspicc (3481)
szaki_pali Creative Commons License 2007.12.13 0 0 3485
(hihi)

bocs lemaradt
Előzmény: szaki_pali (3484)
szaki_pali Creative Commons License 2007.12.13 0 0 3484
gratulálhatok?
Előzmény: lalá (3483)
lalá Creative Commons License 2007.12.13 0 0 3483
-Elsülyedt. (hihi)
Előzmény: szaki_pali (3480)
szaki_pali Creative Commons License 2007.12.13 0 0 3482
a véleményem szerint elrontani nem fogod egyik esetben sem, akármelyiket is választod. ha rendesen kéneznél most, akkor is beindul tavaszra, mert addigra úgyis elveszíti a kénjét.

ha most erjesztesz előbb lesz száraz borod. a pezsgösségtől ne félj a szénsav okozza az erjedés "mellékterméke" az a jó benne, (addig legalább friss marad ) majd kijön belőle, pláne ha fejtesz egyet nyíltan.
Előzmény: szalonspicc (3481)
szalonspicc Creative Commons License 2007.12.13 0 0 3481

tegnap este fenn jártam a picében. A bor szabadkénessav szintje a borteszt szerint 15 g/l alatt van, ami relatív alacsonynak tekinthető. Teljes készintet nem tudok mérni. Sav az kb 8,5. Ízre továbbra is édeskés, de állagában nagyon szép. Kicsit még pezsgős érzés a szájban és érezni az élesztőt is egy picit mind ízben mind illatban.

Ha tuti hogy beindul tavasszal akkor én inkább várnék, mert mindenképp száraz bort szeretnék, de elsietni sem akarom borélesztő használatával. De mondom, bizonytalan vagyok a teendővel kapcsolatban.

Előzmény: BZoltan (3473)
szaki_pali Creative Commons License 2007.12.13 0 0 3480
fehér ing nyakkendő?
Előzmény: lalá (3479)
lalá Creative Commons License 2007.12.13 0 0 3479
-Is, de csak epizódistaként. (hihi)
Előzmény: szaki_pali (3476)
szaki_pali Creative Commons License 2007.12.13 0 0 3478
gondolod engem szakállas pálnak hívnak?:-)))
Előzmény: pittman (3477)
pittman Creative Commons License 2007.12.13 0 0 3477
Akkor "frijá" lenne a nickje. :-)
Előzmény: szaki_pali (3476)
szaki_pali Creative Commons License 2007.12.13 0 0 3476
lalá!

te vagy a linken?
Előzmény: lalá (3458)
gertibor Creative Commons License 2007.12.13 0 0 3475
Arra mondják, hogy eltűnik. hehe
Előzmény: lalá (3458)
lalá Creative Commons License 2007.12.12 0 0 3474
-Ha erjeszteni akarod akkor a linkben ajánlott cégtől az Uvaferm PM, vagy Uvaferm PMA tipust célszerű használni. A szabad kénessav szintet azért jó tudni mennyi, bár ezek 20-30mg/l-ig elég jól tűrik. A melegítéssel óvatosan kell bánni. Ezek 10°C körül is erjesztenek, ha lassan is. A csomagoláson szereplő előkészítési mód betartandó. Én tápsóból kicsit többet adok mint mondják. Beoltáskor 40g/hl és utánna még két alkalommal 20-20g/hl. Egy 24MM°-os, 13° alkoholnál leállt tételnél alkalmaztuk, kb 3 hét alatt kierjedt 14,3°-ra akkor megállítottuk, hogy félédes maradjon.
Előzmény: szalonspicc (3472)
BZoltan Creative Commons License 2007.12.12 0 0 3473
Bevallom nem tudom megmondani... de azért mérd meg, az biztos nem árthat, max tudunk valamit mondani.
Előzmény: szalonspicc (3472)
szalonspicc Creative Commons License 2007.12.12 0 0 3472
Ha a bortesztel megmérem a szabadkénessav szintet az segítene ebben a döntésben? Én is szivesebben várnék tavaszig ahogy zalancelot ajánlja.
Előzmény: BZoltan (3471)
BZoltan Creative Commons License 2007.12.12 0 0 3471
Én is azt javasolnám, hogy hagyja békén...de már "enyhén" lekénezte ami nem tudom, hogy milyen kénezést jelent. Lehet, hogy emiatt már tavasszal nem indulna be magától a dolog.
Előzmény: Zalancelot (3470)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!