Keresés

Részletes keresés

sztich Creative Commons License 2008.05.04 0 0 2352
Egyetértek.
Előzmény: ccsőszami (2350)
drummond Creative Commons License 2008.05.04 0 0 2351
Alain Gallopin megerősítette a Tour de Romandiai körverseny utolsó szakaszának a rajtjánal, hogy az Astana ott lesz május 10-én a Giro Palermoi rajtjánál. Három csapatkapitányuk lesz: Alberto Contador, Levi Leipheimer és Andreas Klöden.
ccsőszami Creative Commons License 2008.05.04 0 0 2350

Én nem győzelmet várok, sőt...Lássuk a fiúkat és kész!

Az önmagában győzelem, hogy a csapat ott lehet a Giron!

Előzmény: HPéter1978 (2335)
DELPIERO1984 Creative Commons License 2008.05.04 0 0 2349
Kíváncis vagyok milyen műtát lehetett, ami után egy hétig kellett antibiotikumot szedni. Azért jobban örülnék én is, ha zavartalan lett volna az elmúlt 1-2 hét neki.
Előzmény: drummond (2348)
drummond Creative Commons License 2008.05.04 0 0 2348
Nem magavál az 1 héttel van gond, hanem volt egy szájsebészeti műtétje egy antibiotikumos kezeléssel társítva, de nagyon bizom benne , hogy megmutatja az Olaszoknak:)
Előzmény: DELPIERO1984 (2347)
DELPIERO1984 Creative Commons License 2008.05.04 0 0 2347
Contador ennyire leeresztett volna a País Vasco után, hogy ő a leggyengébb láncszem? Az az egy hét kihagyás valóban kellemetlen, de remélhetőleg nem lesz gondja.
Előzmény: drummond (2345)
Donat92 Creative Commons License 2008.05.04 0 0 2346

Ez az eset engem nagyon emlékeztet egy 2005-ös esetre. Igaz akkor nem last minute volt a meghívás. A Dauphine Liberet abban az évben Vino nyerte, ahogy a Romandie-t idén Klöden. Akkor Klöden volt kérdéses, ahogy idén Contador és Ullrichban bízott mindenki, ahogy most Leviben. Akkor ott volt egy Lance Armstrong, aki megakadájozta az álmok beteljesülését. Most nincs itt egy Lance Armstrong, így szerintem nagy esély van, hogy a nagy hármasból valaki megnyerje a versenyt.

drummond Creative Commons License 2008.05.04 0 0 2345

Aludtam egyet a tegnapi hírre és már egy kicsit optimistábban látom a dolgot:))

A Giro egy csapatidőfutammal kezdődik. Egy ilyen névsorral, mint az Astanáé, ha nincs technikai hiba vagy bukás, min. fél perccel nyerni kell a prológot DiLuca és Simoni csapat előtt.

Az első héten nincs nehéz szakasz, talán csak a 7. szakasz kivétel, de az sem olyan vészes, hogy ne lehessen tartani az előnyt. Az első komolyabb erőpróba a május 20-án kedden tartandó 39,4 km-es időfutam, amely tartalmaz kisebb nagyobb emelkedőket. A május 20-a azért fontos, mert majd 1,5 hetük van Leipheimernek és Contadornak egy kis erőgyűjtésre.

Két dologoban, azért egyetértünk egy Romandiai körversenyt megnyerni (nem akarom elkiabálni, de ezt ma már nem veszik el tőle) nem lehet úgy, hogy az ember nincs csúcs közeli formában, szóval én szerintem ebben a csapatban most Klöden a legbiztosabb pont. A másik, azért Leiphemer sem volt olyan rossz formában a Georgiai körversenyen, hogy nagyon aggódnunk kellene. Majd nem megnyerték a csapatidőfutamot a Giros keretnél jóval gyengébb kerettel. A hegyekben meg, hogy 2 ember le tudta sprintelni a cél előtt néhány 100 méterrel az nem olyan nagy baj. Aki a leggyengébb láncszem a trióból az talán Contador, de ezt erősen idéző jelbe tenném. Olvastam, hogy a fogbetegség miatt 1 hetet kellett kihagynia az edzésekből, utána folyamatosan edzett, igaz a Dauphine június 8-ai rajtára akarta időzíteni a csúcs formáját. Ha viszont mégse sikerül topon lennie, akkor is kiváló segítője lehet Leiphemernek vagy Klödennek.

Akkor térjünk vissza a Giro útvonalára. Ez a május 20-ai időfutam egyszerűen Klödennek és Leipheimernek van kitalálva. Itt minumum 1,5-2 percet kell, hogy adjanak DiLucának és legalább 3-at Simoninak. A többekről egyenlőre nem beszélek, mert ezt a 2 kerekest tartom a fő riválisnak.

És akkor jöjjenek a hegyek. Az első igazán komoly hegyi szakasz 2 héttel a rajt után május 24-én szombaton lesz. Ott meg fogjuk látni, hogy ki mit bír. Két hét van arra, hogy top formába lendüljenek az Astana sztárjai. Az Astana szóvivője szerint Leipheimer jó formában van szóval nem lesz itt nagy gond. Ami viszont aggodalomra ad okot, hogy a Giro hegyei jóval de jóval nehezebbek, mint a Touré. Nem tudom, hogy Leipheimer vagy Klöden életében felmenet-e már egyszer is a Kronplatzra vagy a Mortirolora? Kiszámíthatatlan, hogy ezeken a hegyeken mire lesznek képesek. Itt viszont majdnem biztos, hogy Simoni és DiLuca előnyben lesznek. Ezeken a hegyeken csak egy jó formában lévő Contador aki képes lehet megverni őket. Talán annyi kedvezmény van az Astánának, hogy a Kronplatzon időfutam lesz. Ja és az utolsó nap is időfutam lesz, ahol szintén perceket verhetnek bárkire az Astanások.

Elnézést, hogy a többi vetélytársról nem ejtettem szót, de persze róluk sem szabad elfeledkezni: Soler, Menchov, Karpets, Rujano, Brusehgin, Nibali, Ricco, Piepoli, SIUTSOU, Sella, Savoldelli.

Egyszóval a helyzet ezzel a last minute meghívással nagy nehéz, de nem reménytelen:))

sztich Creative Commons License 2008.05.03 0 0 2344

Hát igen, Klödi vagy Albert lesz az 1. számú emberke.Most, hogy belegondolok az időfutamokba, inkább Klödi.Bár ki tudja!Láttunk már karón varjút. :)

Előzmény: w.ullrichfun (2343)
w.ullrichfun Creative Commons License 2008.05.03 0 0 2343

Ne fájjon, csak legyen is megtartva az a koncert, az előadók neve garancia egy jó party lebonyolítására! :)

Mondjuk vmiért inkább Klödent hinném 1. emberként szerepelni, de majd meglátjuk.

A Romandiai felkészülése mindenesetre sokat ígér ...

Előzmény: sztich (2341)
HPéter1978 Creative Commons License 2008.05.03 0 0 2342
Hé, az összeesküvés-elméletek az én asztalom! :-))))

Albertoról nem lehet tudni milyen komoly volt a műtétje, Bruyneel pedig nem lenne jó főnök, ha másnapra ne lenne pontos névsora, és ne tudná megígérni, hogy szerdára ott lesz a staff tokkal-vonóval. A nyerés meg alap. :-))

A problémám az, hogy a csapat szisztémája mindig is a helyszíni felderítés volt, és ha Yates (aki nagyon eltűnt az utóbbi hetekben, ez újabb adalék lehet az elméletedhez. :-) ) akár Levivel, akár Contadorral feltűnt volna valamelyik Giro-hegyen, még ha csak
ManinBlack is, annak híre ment volna.

Nem zárom ki, hogy igaz a feltevésed, de el tudom képzelni, hogy tényleg a tegnapi telefonnal indult az egész.
Előzmény: drummond (2337)
sztich Creative Commons License 2008.05.03 0 0 2341

Nagyon optimista valaki. :)

Nagy nevek, de...én pl. nem várok csodákat.De legalább látom versenyezni őket!

Hű tényleg!Mi lesz most?Hát egy AC/DC koncert!:)

Előre fáj a szívem...

Előzmény: w.ullrichfun (2339)
w.ullrichfun Creative Commons License 2008.05.03 0 0 2340
Ebben is lehet vmi, most fixálták le, de 1 hónapja szervezik ...:)
Előzmény: drummond (2337)
w.ullrichfun Creative Commons License 2008.05.03 0 0 2339

A konkurenciát nézve senkinek nincs ilyen erős csapata. A 2. hét végére kell igazán jó formába kerülni, és abban maradni, v azt átmenteni az utsó 3 napra. Lényegében azon a 6 szakaszon fog eldőlni minden, a többit egy ilyen társaságnak kisujjból illik kirázni :)

Mondjuk kicsit előbb is szólhattak volna a drága szervezők, de tán éppen azért tették most, h ne egy "túlkészült" egység verje halomra a talján vitézeket, hanem kiegyenlítődnek az erőviszonyok :))

Mostmár 3 ridernek is szurkolok,(vmelyik csak megnyeri? :)) hajrá Gibo, Cunego és Klödi!!! :)

sztich Creative Commons License 2008.05.03 0 0 2338

Valószínűleg igazad van-sajnos :(

Most mindenki azt várja, hogy szétszakítjuk majd az eget is.De szerintem ne kergessünk hiú ábrándokat-túl későn jött a lehetőség-szerintem.

drummond Creative Commons License 2008.05.03 0 0 2337

Én szerintem ez megszervezett színjáték volt, mind az Astana, mind az RCS részéről. Kb. egy hónapja írtam, hogy Patrice Clrec mondta, hogy lát esélyt arra, hogyha a Touron nem is, de a Giron indulni tud az Astana. Benne volt ez a cikk az AS nevű Spanyol sportujságban, de nem sokat beszéltünk róla. Én szerintem az Astana min. 1 hónapja tud erről az egészről, csak az volt a megállapodás, hogy nem szólnak róla. Több gyanús momentum is van:

Először is itt az AS cikkje. Másodszor: eredetileg Contador volt nevezve a Katalán körversenyre, amely a Giroval egy időben van, de kb. 2 hete lemondták. Harmadszor: Elméletileg tegnap este tudta meg Johann a hírt. De már ma 15.00-kor egy halál pontos névsor ott volt 9 fővel az Interneten és a csapat kijelentette, hogy a kerekesek és a személyzet valamint a buszok szerda estére ott lesznek Palermoban és nyerni fognak.

Mindkét fél nagyon jól járt, ha ez valójában így történt. A Giro hatalmas hírverést kapott és plusz nézettséget, az Astana pedig egy részvételi lehetőséget.

HPéter1978 Creative Commons License 2008.05.03 0 0 2336
Tour de Romandie
4. szakasz, Sion - Zinal, 126.5km

1 Francesco De Bonis (Ita) Gerolsteiner 3.28.06 (36.472 km/h)
2 John Gadret (Fra) AG2r - La Mondiale 0.03
3 Manuel Beltran Martinez (Spa) Liquigas 0.05
4 Sandy Casar (Fra) Française des Jeux 0.07
5 Roman Kreuziger (Cze) Liquigas
6 Andreas Klöden (Ger) Astana
...
19 Maxim Iglinsky (Kaz) Astana 1.04
22 Steve Morabito (Swi) Astana 1.57
37 Vladimir Gusev (Rus) Astana 5.47
66 Dmitriy Muravyev (Kaz) Astana 16.37
75 Julien Mazet (Fra) Astana
86 Thomas Frei (Swi) Astana 20.32
91 Serguei Yakovlev (Kaz) Astana

Az összetett:

1 Andreas Klöden (Ger) Astana 12.59.41
2 Roman Kreuziger (Cze) Liquigas 0.35
3 Marco Pinotti (Ita) Team High Road 0.43
4 Denis Menchov (Rus) Rabobank 0.45
5 Mikel Astarloza Chaurreau (Spa) Euskaltel - Euskadi 0.54
...
9 Maxim Iglinsky (Kaz) Astana 1.52
18 Steve Morabito (Swi) Astana 2.45
33 Vladimir Gusev (Rus) Astana 6.18
57 Dmitriy Muravyev (Kaz) Astana 19.57
65 Thomas Frei (Swi) Astana 22.55
67 Serguei Yakovlev (Kaz) Astana 23.44
96 Julien Mazet (Fra) Astana 36.46

Tom Dekker miatt nem kellett volna ennyire aggódnom, szegény elbotolhatott egy havasi gyopárban vagy valami hasonló, mert eltűnt a Svájci hegyek között...
(arra gondolni se merek, hogy esetleg a pénteki hírek miatt tűnt el...)

Így aztán Klöden dolga is könnyebb lett, bár - ahogy az várható volt - a csapat elvérzett a sárga trikó védésében, viszont Maxim a top 10-ben tudta tartani magát.
Egyébiránt per pillanat Klödin van a sprintertrikó is, de ezt holnap valszeg elveszíti, hacsak nem adja hajrázásra a fejét. :-)

Ez a 35 mp elég kell legyen holnapra, a csapat meg fogja védeni Klödent, ő pedig a sárgát. :-)

HPéter1978 Creative Commons License 2008.05.03 0 0 2335
Nagyszerű hírek, nagyszerű hírek!
Fantasztikus, ha ott lehet a csapat a Giron, de...

Sajnálom, hogy kicsit le kell hűtenem a lelkesedést (gaz, anyagias könyvelő), de nem lesz ebből Rosa szvsz.
A konkurencia már a Kronplatzot méregeti széltibe-hosszába, míg a csapatunk...
Klöden saját bevallása szerint is még csak építgeti a formáját (bár az, hogy simán nyerte a Svájci időfutamot valamit jelez), Leipheimer messze nincs olyan átütő, mint a Touron volt - ez a Georgián azért látszott, ráadásul szerintem neki most pihenő jött volna. Alberto pedig... Most műtötték a száját, HA az orvosok engedik indulni, vajon mennyit edzett mostanában? Bár még ő az, akinek elvileg formában kéne lennie a Katalán kör miatt, de a Giro akkor is háromhetes körverseny, ilyet nem lehet csak úgy nyerni szerintem.

Szóval kapott egy lehetőséget a csapat, amivel élni KELL. Ha a meghívó úgy érvényes, hogy Contador + Leipheimer + Klöden, akkor ott is lesznek mind a hárman. De csodát, azt ne nagyon várjunk. A csapatkronot elviszik, lehet, hogy valamelyik egyénit is, szökdösnek majd, Assan meg sprintel, szóval pár szakaszgyőzelem összejöhet. De, hogy három héten keresztül végig top formában legyen valamelyikük... Én örülnék a legjobban, ha nem lenne igazam, de per pillanat nincsenek nagy reményeim.
ccsőszami Creative Commons License 2008.05.03 0 0 2334
Hát igen, egy ilyen erős csapatot kihagyni a TdF-ről enyhénszólva is szürkití  a TdF-t és persze emeli a Giro és a Vuelta színvonalát!
Előzmény: Törölt nick (2333)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.03 0 0 2333

Lehet, hogy már ezt is felvetették, de azért felvetem én is.:) Ez azért az ASO-t is elgondolkodtathatja, hogy nagyon nagy luxus a tavalyi győztest és az egyik legerősebb csapatot nem hívni meg a versenyre. Ha nem hívják meg az Astanát, akkor a Giro idén is simán veri a Tourt.

sztich Creative Commons License 2008.05.03 0 0 2332
Ez a kérdés merült fel bennem is párral sorral lejjebb.
Előzmény: Törölt nick (2330)
e. Creative Commons License 2008.05.03 0 0 2331
Ez nekik ajándék lesz, szerintem élni is fognak vele, vagy legalábbis nagyon akarják majd.
Előzmény: drummond (2329)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.03 0 0 2330
Ennek nagyon örülök, de azért nem késő egy kicsit? Egy héttel a kezdés előtt?
Előzmény: drummond (2322)
drummond Creative Commons License 2008.05.03 0 0 2329

Az Olaszok felraktak egy érdekes cikket, melynek a címe a következő:

Astana: Parancs a győzelem!

Előzmény: e. (2328)
e. Creative Commons License 2008.05.03 0 0 2328

Hoho mi lesz itt kérem. Bruyneel esetleg megcsinálhatja újra, hogy egy évben GT-t nyernek...

Ezek szerint a két GT szervező kihátrált az ASO mögül és két GT-n mégis ott lehetnek.

Nagyszerű hír!!!!

Előzmény: drummond (2325)
drummond Creative Commons License 2008.05.03 0 0 2327
Több helyen ez jelent meg, de ettől még lehet változás. Egyedül Contador nem biztos szerintem, mert neki a baszk körverseny óta nem volt versenye és majdnem két hetet kihagyott a szájsebészeti beavatkozás miatt.
Előzmény: sztich (2326)
sztich Creative Commons License 2008.05.03 0 0 2326

Azt hiszem, itt gyilkolászás lesz :)

Ez azért érdekes döntés így pár nappal a kezdés előtt.

Ez a névsor biztos?

Előzmény: drummond (2325)
drummond Creative Commons License 2008.05.03 0 0 2325

A névsor sem gyenge:

Contador, Leipheimer, Kloden, Toni Colom, Assan Bazayev, Dimitry Muravyev, Sergei Yakovlev, Maxim Iglinskiy, Vladimir Gusev.

Szerintem DiLucáék ma estétől nem alaszanak nyugodtan:))

Előzmény: sztich (2323)
ccsőszami Creative Commons License 2008.05.03 0 0 2324

HIPP! HIPP! HURRÁ! HIPP! HIPP! HURRÁ!

sztich Creative Commons License 2008.05.03 0 0 2323

Atyaúristen!Klárikám!Megadtaa?! :))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!