Keresés

Részletes keresés

lac78 Creative Commons License 2003.03.24 0 0 1416
Udv!

netrol mar beszerezheto a CoD film, 3 CD!!!

bye!

Augur Creative Commons License 2003.03.23 0 0 1415
Mi a véleményetek (már ha láttátok) a Children of Dune-minisorozatról?
acuka Creative Commons License 2003.03.20 0 0 1414
sajnos én azt várom amit én magam elképzeltem(ilyen önző vagyok).
Előzmény: angyalhentes (1410)
kelia Creative Commons License 2003.03.19 0 0 1413
Hát persze, hogy nyitott kérdés !!! :)

Éppen ettől olyan borzongató, hogy ott vagy valamiféle elemi erejű megvilágosodás küszöbén, de mégsem látsz tisztán. A fantáziádra van bízva, milyen következtetéseket vonsz le a tényekből.
Azt hiszem, valahol itt van a probléma a könyvekből készült filmekkel is úgy általában. Mert ha egy zseniális író a kezedbe ad egy könyvet, abban pontosan annyi a tény és annyi a rejtély, amennyire szükséged van a tölkéletes élményhez. Ha abba bárki belepisztál akár előzmény/utózmány írásával, akár megfilmesítéssel, akkor legtöbb esetben minden felborul. Az általad a sorok közé képzelt világ hírtelen átváltozik valami egészen mássá. Amit addig közösen alkottatok - te és az író - abba most valaki más is beledumál. :)
Hogy valaki hozzányúljon egy remekműhöz, ahhoz csak egyetlen dolog adhat felhatalmazást, ha az illető maga is zseni a saját területén. És akkor még mindíg elszúrhatja... :))

Keli

Előzmény: OPi (1412)
OPi Creative Commons License 2003.03.19 0 0 1412
(nem válaszoltál rá)

de mindegy is, igazából ezexerint még mindig egy nyitott kérdésről van szó :-)

Előzmény: RadiX (1411)
RadiX Creative Commons License 2003.03.19 0 0 1411
miböl gondolod, hogy en ezt nem tudom?
Előzmény: OPi (1406)
angyalhentes Creative Commons License 2003.03.19 0 0 1410
A Gyuruk Ura jol is van megcsinalva a lehetosegekhez kepest. Jo, egy-ket helyen elternek a tortenettol, neha eleg meszzire is, de az egesznek a hangulata remekul atjon, es altalaban ezen szoktak megbukni a betuhiv megfilmesitesek.

(Es mondjuk ugyanezt ereztem a Dune-filmmel kapcsolatban.)

Talan neked tul magasak az elvarasaid, de hidd el, ha nem azt varod, hogy az keruljon ra a filmre, ahogy te magadban elkepzelted a dolgokat, tobb oromot fogsz lelni az ilyen filmekben.

Előzmény: acuka (1409)
acuka Creative Commons License 2003.03.19 0 0 1409
láttam a Gyűrűk Urát, hát azóta nem igazán szeretem a regények megfilmesítését, pedig abban állítólag volt valamennyi kreativitás.

Előzmény: vega (1400)
niederl Creative Commons License 2003.03.18 0 0 1408
Épp most találtam ott egy 30 MB-os "Dűne enciklopédiát", angolul, egyszerűen bescannelték, egész érdekes... :)

30 mega??? Az oldalamról leszedhetnéd simán szövegben, vagy pedig html-ként, teli képekkel, és az nem több 12 megánál.

Előzmény: KukacAV (1407)
KukacAV Creative Commons License 2003.03.17 0 0 1407
Biztosan nem mondok újat, de ott a Kazaa (van 2 cd-s verzió, az egész jó minőség), magyar feliratot pedig a feliratok.hu-n lelsz hozzá.

Épp most találtam ott egy 30 MB-os "Dűne enciklopédiát", angolul, egyszerűen bescannelték, egész érdekes... :)

Előzmény: birefi (1404)
OPi Creative Commons License 2003.03.17 0 0 1406
nu igen, de a Káptalaházban végigvonul egy öregemberekből álló pár, akik mindekit figyelnek, és arctáncoltatók
Előzmény: RadiX (1370)
RadiX Creative Commons License 2003.03.17 0 0 1405
Par honapja lehetett kapni DVD-n learazva a Media Marktban(?), nem?
Előzmény: birefi (1404)
birefi Creative Commons License 2003.03.17 0 0 1404
És hogy lehet hozzájutni az eredeti Dűne filmhez???
Mert az HBO-s utóérzet szörnyen gyenge volt az eredetihez képest. :(
Előzmény: vega (1396)
vega Creative Commons License 2003.03.16 0 0 1403
Na, a szinkron sok mindenben ludas lehet, en nagy ellensege vagyok. De ettol fuggetlenul velem is megtortent mar, hogy elolvastam egy konyvet, es frissiben megneztem a belole keszult filmet, es a guta kerulgetett. Sokkal konnyebb ha nem el benned olyan elenken az egesz, ha mar csak a tortenet, az egesz hangulata maradt meg.
Előzmény: niederl (1401)
niederl Creative Commons License 2003.03.16 0 0 1402
bocs!
"ez nem jött magyarra." helyesen: "ez nem jött át magyarra"
Előzmény: niederl (1401)
niederl Creative Commons License 2003.03.16 0 0 1401
Nekem sikerült úgy összehoznom, hogy végigolvastam a Dune könyveket - a Dune kivételével. Aztán megnéztem a minit. Tetszett. Aztán elolvastam a könyvet. Az is tetszett.(eddig persze minden rendben is lenne) Aztán megint megnéztem a minit és minden apró hiba szemet szúrt, folyton lestem, miket cse... miket szúrtak el, mennyire bénák a filmesek, stb. (persze lehet hogy főként csak a szinkron nem tetszett - több helyen lehetett érezni, hogy valószínűleg szóról szóra ugyanazt mondják mint ami a könyvben van, csak hát ez nem jött magyarra. Sajnos...)
Előzmény: vega (1400)
vega Creative Commons License 2003.03.16 0 0 1400
TVben meg isten tudja...ha jol tudom, az elsot adtak, ugye?
fél évvel később a HáBéÓ.

Akkor jol remlett. Magyar tvt nem nagyon nezek... R1-es DVD megjelenes majusban lesz, ha igaz, tehat az elso tippem helytallo lehet a DVD megjelenest illetoen.

Bar kicsit idosebbek voltak mint a konyv alapjan szamitottam ra.
kicsit? talán vagy 20 évvel.

Mivel teljesen spoiler-free voltam az elso par percben iszonyuan megdobbentett a dolog, de mint mondottam volt annyira jok voltak, hogy kesobb mar orultem neki, hogy igy esett.

par nyilvanvalo green-screen jelenet. :(
nos, pont mint az előzőben.

Mit lehet mondani erre.. tv miniseries. Egy mozifilmhez kepest sokkal hosszabb jatekido, sokkal kisebb koltsegvetessel.

nem beture pontos megfilmesitese, hanem adaptacioja a konyvnek.
de legalább egy kicsit próbálkozhattak volna!

Oszinte leszek. Legalabb negyszer olvastam a Dune konyveket, megsem emlekeztem a film kozben, hogy mi volt maskent. Es nem is nagyon erdekelt, ugyanis tetszett amit lattam, hallottam. Ha egy konyv cselekmenyeit egyszeruen a kepernyore vive akarod latni, arra ott van a Harry Potter (sic!) elso resze. Kiragadtak par jelenetet a konyvbol oszt leforgattak. Kreativitas nulla.

Tudom, hogy a rajongok igen idegesen reagalnak minden megfilmesitesre. En magam sem szeretem a legtobb konyvbol keszitett filmet, ha elobb olvastam, azutan lattam, de belatom, hogy a film nem kovetheti hajszalpontosan a konyv cselekmenyet, mas kell, hogy legyen a szerkezete, praktikus okokbol. Ilyen szempontbol a miniseries meg a jobbik eset.
Ha eleve ugy ulsz le megnezni, hogy "na, vajon mit szurtak el a konyvbol" sok oromod nem lesz benne, tok felesleges.

Persze most konnyen dumalok, valoszinu, hogy rettento ideges leszek, miutan megneztem az Ender's Game es az Ender's Shadow megfilmesiteset. :))

(off sorry az ekezetmentessegert, technikai gondok vannak)

Előzmény: niederl (1398)
kelia Creative Commons License 2003.03.16 0 0 1399
És az ártatlanság vélelme? :)
Előzmény: niederl (1398)
niederl Creative Commons License 2003.03.16 0 0 1398
fél évvel később a HáBéÓ.

Bar kicsit idosebbek voltak mint a konyv alapjan szamitottam ra.
kicsit? talán vagy 20 évvel.

par nyilvanvalo green-screen jelenet. :(
nos, pont mint az előzőben.

nem beture pontos megfilmesitese, hanem adaptacioja a konyvnek.
de legalább egy kicsit próbálkozhattak volna!

mondom ezt anélkül, hogy láttam volna.

vega Creative Commons License 2003.03.16 0 0 1397
Ali=Alia
vega Creative Commons License 2003.03.16 0 0 1396
Szerintem fel-haromnegyed even belul kiadjak DVD-n Europaban. Az mar mas kerdes, hogy pakolnak-e ra magyar feliratot.

Egyebkent kovezzetek meg, de nekem tetszett az elso minisorozat, es a CoD is. Az elobbirol mar csak kodos emlekeim vannak, de a CoDot a heten neztem meg. (Tudom, hogy a Scifi ma adja le az elso reszt, de a mult heten voltak olyan kedvesek es kozreadtak DVD screenert. :))
A szineszgarda kifejezetten jo, kulonosen Paul, Ali, es mindenek folott az ikrek. A Ghani es Leto karaktere rendkivul jol eltalalt, a koztuk levo interakcio pedig egyszeruen fantasztikus. Bar kicsit idosebbek voltak mint a konyv alapjan szamitottam ra.

Ami nem tetszett az nehany kifejezetten gyengen megcsinalt trukk volt, es par nyilvanvalo green-screen jelenet. :(

De elore szolok, nem beture pontos megfilmesitese, hanem adaptacioja a konyvnek. Nem elfelejteni a kulonbseget. ;)

Előzmény: RadiX (1395)
RadiX Creative Commons License 2003.03.16 0 0 1395
Ma kezdik adni az USA-ban a Scifi Channel-en. Magyaroszagra mikor jut el vajon?
Előzmény: niederl (1385)
acuka Creative Commons License 2003.03.12 0 0 1394
jó kérdés.
megnézem ha lesz tévém, antennám, szabadidőm, meg villanyáram, és pár szem dilibogyó.
orcinus-orca Creative Commons License 2003.03.11 0 0 1393
Lesz benne egy kicsi OFF, bocs.

Félre ne érts, nem akarom én valami hülye sznobizmusból lenézni a Battletech-univerzumot, de valóban jobban szeretem Lemet. Ugyanakkor elismerem, hogy a scifinek mindig is része volt a szórakoztató, könnyebb irányvonal, de a gondolkodtatóbb, (bocsáss meg, nem tudok jobb szót:) értékesebb művek nélkül nem lenne értelme a Szürke Farkas klános sztoriknak sem (nem tudom, van-e ilyen klán, a nevekre nem emlékszem), mert a műfaj formálói nélkül nem lenne értelme a háttereknek. A Battletechben (szerény tapasztalataim szerint) nem sokat foglalkoznak a szocio-történelmi kidolgozottsággal, a technikatörténeti vonalvezetéssel, vagy a megváltozott életfilozófia hátterével. A felvázolt világnak az ad kiterjedést, hogy a scifi-világa mások által formált. A kiborgok, csatamechek, idegi implantok, cyber-ideg interfészek, űrhajók, űrgyarmatosítás, Föld vs gyarmatok, Külső Világ, stb. mind ismert fogalmak máshonnan, nem a Battletech univerzumban teremtődtek meg. Ugyanakkor rendkívül szórakoztató, fordulatos (bár az ötödik hasonló sztori után már kiszámítható) könnyed felszínt húz rá a fentebb vázoltakra.

Előzmény: kisgenya (1379)
screin Creative Commons License 2003.03.11 0 0 1392
Lobbizni kene, hogy Herbert bacsi Dune 7 keziratat adjak ki ugy, ahogy megtalaltak, BH+KJA mentesen. Ha csakugyan letezik ilyen iromany, es nem csak ugy "veletlenul kerult elo"... Az emberekkel a tengerentulon sok mindent meg lehet etetetni, csak ugy mint itt is, miert ne lehetne ez egy olyan "frank Herbert szellemeben irodott mu"...
kelia Creative Commons License 2003.03.10 0 0 1391
"véleményeket:
amennyiben(pár éven belül persze) itthon is látható lesz a CoD minisorozat, meg fogjátok-e nézni? avagy leköpitek-e a műsorújságot, vagy sem. "

1. Hát, a mazohizmus tőlem sem teljesen idegen, úgyhogy val.szín. én is megnézném :)

2. Ettől függetlenül nálunk a műsorújságot egy ideje folyton szárítgatni kell ... :)

niederl Creative Commons License 2003.03.10 0 0 1390
de most megint elkezdtem olvasni :-) mert nem emlékszem rá, hogy mi volt benne. elkezdtem olvasni valami tyros reffáról... én meg csak nézek! :-) hogy mi a... ki a franc ez? ja! a fatty. de mi lesz vele a végén?
és nem bírtam megállni, hátra kellett lapoznom, mert 3x-i olvasás után se tudtam, hogy mi lett vele... :D
Előzmény: screin (1389)
screin Creative Commons License 2003.03.10 0 0 1389
Nyd, te nekem nagyon gyanus vagy! Neked sem tetszenek a Prelude konyvek, de 3x el birtad olvasni a Corrinot... En megvettem, de nem olvastam el, nem is erdekel. Ellenben az alapot, melyet mar 10nel tobbszor. Szerintem neked bejon a Prelude!! ;-)

U.i.: Surun ismetled onmagad, nem? :)

Előzmény: niederl (1373)
screin Creative Commons License 2003.03.10 0 0 1388
Orca: Ezt en sem tudtam volna szebben megfogalmazni! :)

Előzmény: orcinus-orca (1378)
screin Creative Commons License 2003.03.10 0 0 1387
En nem hiszem, az elsot sem tudtam megnezni.
Előzmény: Efreet (1386)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!