Kelleni fog oda egy eros lap is a ketto koze. A Beko 45 cm mely, az elejen kerekitve van, a hatuljan tullog a fedlap, tehat legjobb esetben is max 40 a sik fedele amire tamaszkodni lehet, ennyi lehet a fole rakott szaritogep labai kozott, hogy ne a levegoben logjon, hanem tamaszkodjon. 60-as gepnel ez ennel tobb lesz, igy valami retegelt ragasztott falemez kell a mosogep tetejere (koze valami csuszasmentesito gumilap, vagyvalami) es ugy ra szarito, es akinek a szeperzeket nem bantja, nem haszontalan spaniferrel is osszekotheti a kettot. A mosogep mindig alul van, sosem felul.
Csak a magam igazának a visszaigazolását keresem a következő megállapításban:
Egy BEKO WTV-6632 B0 mosógép (mélység: 45.0 cm, szélesség: 60.0 cm, magasság: 84.0 cm) és egy BOSCH WTR85V00BY szárítógép (mélység: 59.9 cm, szélesség: 59.8 cm, magasság: 84.2 cm) összeépítése lehetetlen?
Vagy csak úgy lehetne, hogy a szárítógépet rakom alulra, és felülre a 62 kg-os mosógépet? (Ebben az esetben félnék, hogy a szárítógép nem viselné el hosszútávon a mosógép okozta terhelést.)
Köszönöm előre is a támogató válaszokat/megerősítéseket :)
Az én mosógépem kinyomja a 60, de a 95°C-os vizet is hűtés nélkül. Van ilyen lehetőség, de azt külön be kell programozni. De nem szoktunk zuhanyozni, amikor (évi átlag egy alkalommal) a 95°C-os program megy.
Létezik gyárilag olyan módi amitkor a csapot egy bowdennel nyitom-zárom? Vagy valami otthonra való, de nem elszállt árú kialakítás? Egyébként ez a mosógépszelep nagyon tetszik, bár én simán valami csengőgombot raknék fel oldalfalra, és azt kell térddel lökdösni. Ha jól sejtem áramszünetkor a mosógépszelep eleve lezár, tehát az egész a villanykapcsolóra lenne rákötve.
A melegvizes szelep nagyon drága? Vagy bírja a panelházas 40-50 fokot a sima hideg szelep?
Abbol a szempontbol hulyeseg, hogy ha jart mar az ember a digoknal, akkor lathatta, hogy publikus wc-n ugy oldjak meg a kezmosot sokszor, hogy lent van a rugos pedal, ami nyitja a csapot es kesz. Teljesen folosleges ebbe barmi elektronikat belevinni.
Azt a marhatömény trisóoldatot (7liter víz+500g trisó) oldatban lehet tartani? Értem ezalatt azt, hogy ha be van keverve ilyen töménységű hideg trisós víz akkor azt mosószeres flakonban el lehet-e tárolni, hogy kéznél legyen, vagy nem szerencsés, mert pont úgy be fog rohadni mint a mosógép?
Az eco 60 fok esetében kb. 20-30 fokos víz folyik ki a gépből, a másik 60 fokos programnál 40-50 fokos, ebben az esetben az ajtón lévő üveg végig forró, az eco programnál csak épphogy langyos, persze nem ültem ott 2 órát, de többször megtapogattam, úgyhogy elképzelhető az , hogy egy rövid időre valóban felfűt, minden esetre ezt a programot nem fogom használni a jövőben.
Azért nem nyomnak ki forró vizet, mert előbb a mosólúgot és vele együtt a ruhát le kell hűteni, hogy ne kapja telibe a hideg öblítővizet, mert "belefagy" a mosószer.
A mosógépek a 60°C-os vizet nem nyomnak ki a leürítőcsövön. Van még olyan megoldás ahol a gép kádba nyomja a vizet, így ha valaki éppen bent állna leforrázná a lábát. Emiatt hideg vizet kever a gép mosóvízhez mielőtt kiszivattyúzná. A valós hőmérsékletet úgy lehet megsaccolni, hogy mosás közben megtapogatod a mosógép ajtaját.
Azóta mostam már vele 3x is, de csak óvatosan, alig centrifugázva és csak 400as fordulattal. Sajnos ennek is ragasztott a dobja, nem csavaros, megnéztem. Rendelni is csak komplett mosóegységet lehet egyben, 53 ezerért, de nyilván nem éri meg megrendelni. Biztosan újra cserélem.
Holnap mar nyitva vannak a boltok, menj, nezz egy uj gepet (ha javittatni nem akarod, ha leallitottad azonnal, amikor meghalt, akkor most meg valoszinu nem dorzsolte ki az ustot a dob, ennek meg csavaros az ustje, igy javithato, rentabilitasa mar kerdeses).
Több, mint 9 éve használok egy AEG lavamat LS72840 keskeny előltöltős mosógépet. Minimum heti 3 mosás, teletömve, cipők, pokróc stb, használva volt ahogy kell. :) Mindig csak 800-as fordulatszámon centrifugáztattam, gondoltam ezzel kímélem. Nemrég eszembe jutott, hogy lassan 10 éves, ideje lesz tönkre mennie, ezért elkezdtem 1000-es fordulatszámon centriztetni, minek spóroljak már vele?! :) Innentől számolva a második mosás alkalmával centrifugázás közben egyszercsak mintha egy téglát dobtak volna a dobba, olyan hangja lett, zörgött csattogott ugrált stb, a dob valamiért egy ponton hozzáért a dobházhoz, és nagyon berezonál.
Kicsit utána olvasgattam, le is szedtem a tetejét, hátlapját és arra jutottam, hogy minden bizonnyal a dobcsillag egyik szára törhetett el. A dob nem lötyög a tengelyen, forgatás közben sincs hangja a csapágynak, nem darál, könnyen forog de csak addig a pontig, ahol alul lejebb egy ponton belesúrol a dob a műanyag dobházba. Ez látszik is a belinkelt videón.
A kérdésem az, hogy meddig lehet ezt még így használni? Gondolom addig, amíg ki nem lyukad a dobház, mert akkor folyni fog belőle a víz, vagy az elferdült dobtengely miatt szét nem hullik a csapágy. Centrifugázni magas fordulaton nem lehet, brutál hangja van, de 400-as fordulaton normálisan vcentrifugázik. Igazából 1-2 hónapot karok még kibírni vele, addig meg mindent kimosok benne amit egy újban nem szívsen mosnék (pokrócok, hálózsákok stb). :) Kibír annyit még elvileg?
Úgy rémlik mintha a műszálas is így működne. Egy fogyasztásmérővel lehetne látni mikor-meddig kapcsol be a fűtőszál (a motorforgatós 100-w-ról megugrik a fűtőszálas 2100W-ra)