Nem tudom. Bele kell próbálni.Ez nem üzleti ajánlat, hanem, mint ahogy előzőekben írtam típusbaráti ár. Nem hiszem, hogy valakit földhözvágna, még az esetben sem, ha nem jó neki. Üdvözlettel: MK
Köszönöm az ajánlatot. A netes rendelésektől azért félek a kocsimhoz, mert egy eléggé ritka típusú 106-om van 95-ös évjáratú KDX motorkódos 1360 cm3-es. A nagy többség 1361cm3-is és nem tudom jó lenne e hozzá a te általad kínált spirál. Ha esetleg tudsz valami okosat akkor várom válaszodat. Jah és egy árat. Köszi! Üdv!
Van hozzá 1,0-1,1-1,4 benzines, és 1,4 dieselmotoroshoz (1991-1994) magyar nyevü, új állapotu javítási , karbantartási könyvem. Szívesen árában (5000Ft) átadom.
Először is üdv mindenkinek 2 hónapja vagyok 106 tulaj.Azt szeretném kérdezni, ha valaki esetleg képben van ilyen téren, hogy az autómban nem működik a kilométeróra. (Nem elektronikus) Ha a váltóból kihúzom a spirált és megtekerem kézzel a végét akkor kimozdul a mutató de hilyába dugom be a helyére mégsem mutatja a sebességet. El lenne kopva a feje a spirálnak ami a váltóba megy? Előre is köszi a segítséget.
Lenne egy 99-es 954ccm-es kis peugeot-om, az lenne a kérdésem, ha vennék bele a jelnelegi műszefal helyett. Ami jelenleg van az a legegyszerűbb csak az üzemanyag jelszó ami mutatós, a többi mind csak világít ha gond van, és analóg a kilóméterszámláló, maga a kilóméteróra az elektromos. Ezt szeretném lecserélni egy olyan műszerfalra amiben van fordulatszámmérő (azz óra helyén ) és a többi műszer ugyan az mint az eredetiben.
Ez mehet csak egy eygszerű cserével, vagy mást iskéne csinálni.
Meg még egy kérdés ez az üzemenyag jelzővel kapcsolatos. Az vele agondom, hogy teli tanknál sem mutat telil maximum 3/4-ig és menet közben is rengeteget ingadozik ezzel lehet valamit csinálni? Jó lenne tenni vele valamit, mert ez így nagyon rossz. Több külföldi oldalon láttam, hogy valahogy lehet javítani, de sehol nem láttam, hogyan.
Ismerem az önindító mechanizmusát, úgy 4 éve cseréltem is bendixet. Csak a fogtörésben nem tudtam állást foglalni, hogy ilyenkor törnek-e fogak a koszsorúból. Az indítás azóta is változatlanul jó, úgy néz ki nem tettem kárt benne.
Nekem régen volt 105ös skodám, azoknál konstrukciós probléma volt a fogaskoszsorú kopása. Volt hogy 4 indításból kétszer recsegett ha a fogaskoszsrú kikopott részére kapcsolódott az önindító. Dehát az skoda volt:-)
Nyugi!! Semmi komoly baja nem lesz! a hangja szörnyű tud lenni.
Mikor forog a motor, az önindító nem tud bemenni a fogaskoszorúba, csak indítózáskor nekicsapódik az önindító fogaskereke a járó motor fogaskoszorújához, (eközben önindító is forog) és ahogy egymáshoz érnek , mindenféle csattanó-köszörülő hangot ad.
Valakinek ez mindennapos dolog. jót nem tesz neki, de egyszer-kétszer előfordul nem lesz baja az biztos. Nagyon sokszor és nagyon sokáig kellene köszörültetni ahhoz hogy meghibásodjon emiatt az autó/önindító!
Ráadásul ha netán nagyvéletlen ráindításkor be is húzna (vagy indítózáskor beragadna az önindító fogaskereke) akkor se megy tönkre az önindítód, mert van benne egy úgynevezett szabadonfutó-kuplung rész, ami megakadályozza hogy az autó járó motorja visszahajtson az önindítóra.
Na ha már itt tartunk akkor leírom hátha hasznos infó lesz: Ha beragad a például és elengeded az indító kulcsot akkor is hallani rendellenes(nek) tűnő hangot, ha a motor visszahajtana. Ilyenkor érdemes leállítani a motort és újra indítani, hátha helyre ugrik az önindító behúzó tekercse illetve a bendixe (attól függ mi okozza hogy bent maradt). Ha nem akkor szerelő és behúzótekercs csere, vagy bendix csere.
sikerült ráindítanom a forgó motorra, pontosabban elsőre nem indult be, túl gyorsan próbálkoztam másodszorra és hát hallottam a recsegést egy pillanatra:-(
Sajnos a106os gyujtáskapcsolójában nincs ráindításgátló, tehát akár rá lehet indítani a járó motorra, most sikerült is hat év alatt először.
Kérdésem, hogy ilyenkor letrönek fogak, vagy csak a hangja horror?
Általában darabonként van csomagolva. Meg kellene nézni hogy csomagolási egység van-e feltüntetve.
Nekem eddig ha rendeltem bárhonnan bármit szinte minden esetben darabonként volt a féktárcsa. egyetlen egyszer volt egy BOSCH féktárcsa akcióban 2db-os csomagolás.
Gondolkodom azon, hogy lassan vennem kéne tárcsákat az autóra, mivel eléggé el vannak már kopva, és hosszabb úton azt vettem észre, hogy nagyon rosszul fog (amikor felmelegszik).
A kinézett tárcsa Brembo Max Sport. Az autó amire kerülne egy 1999-es 954ccm-se 106-os, és 3 csavaros kell
A kérdésem az lennem hogy az unix-nál/bárdinál lévő ár a párra vonatkozik vagy 1 darabra ~11000.
Ma reggel kétszer is bajba sodort az autóm. mindkétszer ugyan az a gond. hideg motorral elindítottam kb10-20 másodperc múlva majdnem lefulladt adtam kis gázt neki akkor okés volt. elindultam és az első kereszteződésnél ahogy kinyomtam a kuplungot leállt az autó se szervó se semmi.élmény volt majdnem csattantam. utána megint volt egy ugyan ilyen szitu. ugyhogy most kicsit tele a t...m!! és ez csak melegebb időben van. mondtak olyat hogy valami fojtószelep hiba, koszolódás lehet. kérdés: hol találom ezt az egységet és van e realitása ennek a dolognak? elég bosszantó és már félelmetes a hiba. szeretem az autómat de nem szeretném összetörni magam.meg ciki is.... :((((
persze hogy jó! igazából annak nagy sebességű kanyarokban van jelentősége hogy a karosszéria ne tudjon olyan mértékben elemelkedni az úttól a másik lengőkarhoz képest, ezáltal hogy összeköti a lengőkarokat némileg visszatartja egyik oldal a másikat. 80-90Km-es kanyarban szinte nem is érezni ha nincs stabilizátor. akkor éreznéd ha nagyon rossz lenne a rugózásod+rossz lenne a lengéscsillapító is.
a múltkor javítottam egy dévót annak 4 db stabszilent lett volna 40ezer forint. mivel sürgetett a műszaki vizsga időpontja leszereltem a stabilizátort. :) leműszakizott a masina, következő hétre legyártották 2ezerért a szilenteket és ment vissza. Kb ennyi a jelentősége. :D
A lengőkaron sincs meg neki a két furat a bilincshez, a kocsi alá nem néztem, beraktam a másik kocsi lengőkarjait, abból nincs gond hogy azon megvannak a furatok.
Gondolkozom rajta rakjak -e rá stabilizátorrudat,mert van 1, de mindez annak függvénye hogy megvan e a felfohgatásának a helye.
Nézegettem az alkatrész katalógusban, de nem láttam olyan megjegyzést hogy a 93' előttiben ne lenne stabilizátor. De nam kizárt hogy 92-évben (negyedévente szoktak váltani) de lehet hogy csak végén volt váltás a karosszériában.
esetleg a helye megvan neki a 92-esen? mert az is lehet hogy csak leszerelték valamikor.
Vannak traktoros boltban jó kinézetű pótkocsi lámpák, egész kicsi tenyérnyi méretűek. belül tükrös, és szép fényes a búrája (tudod melyikre gondolok, amin át lehet látni) szóval nem gagyi kinézetű. elég drága (az IFA lámpához képest 750-1200Ft) mert ez 4000Ft felett van. Jobb minőségű utánfutókra szoktuk ezt szerelni.
a felfogatás meg már részletkérdés, mert a lényeg hogy 40cm-nél közelebb legyen az autó szélétől (és 60cm-nél ne legyenek közelebb egymáshoz)
Akkor ebbe beletrafáltam! :) Látod, nekem van vonóhorgom, csak éppen valamiért még anno nem honosították a magyar forgalmiba, ezért nem merem használni... De ez a lámpakivezetés jó ötletnek tűnik, valami bontott vagy másért olcsó lámpatestből a biciklire rögzítve meg is oldható.(pl simson hátsó lámpaszett tépőzárral felfogatva jó kis sufnituning lehet....
...éreztem én, hogy végül félreérthető leszek... :) Bár írtam, hogy a "közepén kivágott alkatrész tartja a helyén a mérőegységet és a tömítést". Tehát találkoztam én is a tömítéssel, csak azt feltételezem, hogy esetleg már nem tökéletes. Mondjuk, amikor kivettem, hogy megnézzem miért folyhat a benzin, úgy tűnt mintha a tömítés széle picit felgyűrődött volna. Szerencsére vissza lehetett hajtani.... Hátha most pont ezért lesz jó! :)
Viszont a párom gerinc műtétje után az orvos a kerékpározást javasolta, csak a 2 év alatt ezt a környéket úgymond meguntuk, és menni kellene valamerre.
vonóhorog meg sajna nincs az autón. ha több kettőnél akkor felpróbálok rá egy hátsó ajtóra szerelhetőt, meglátjuk mi lesz. Vagy ha nagyon betakat akkor teszek egy vonóhorog csatlakozóaljzatot az autó alá, és kivezetek egy-egy lámpát a biciklitartóra. ez is egy megoldás. a rendszám szerintem jó helyen van.