Én most nem láttam annyira tragikusnak a helyzetet. Igaz emberelőnyben voltunk, de szerintem a fociban nem annyira meghatározó ez emberelőny. (Nem is értettem, miért álltunk vissza húsz méterre a kapunktól, a zalaiak ellen. Nem egy csapat győzött már emberhátrányban, ha a kiállításig nem is vezetett. Azt nagyon elbasztuk.) Most az előző meccsekkel ellentétben voltak lehetőségeink, sajnos nem tudtuk kihasználni azokat. A Horváth megint semmi volt. A fentiekkel együtt, meddig vár a vezetőség, az edzőcserével? Míg el nem kezdünk a kiesés ellen harcolni?
Brodic-al megesett. Ő tkp. elég sokszor gólhelyzetbe kerül a semmi támadójáték ellenére, ehhez van érzéke. Csak 6 nagy helyzet kell, hogy egy gólt szerezzen, az a baj.
Érdemes megnézni a mai meccs statisztikáját. Egészen elképesztő számok. Hihetetlen, hogy ennyire kurvára nem tudnak mit kezdeni a labdával a játékosaink ott elől.
Hát aki engedi, hogy egy ilyen semmit nem érő játékos mint a Tucic 70 percet játszon. Az tényleg megérdemli hogy kibasszák. A kövi meccsre meg lett még 5 sárgás játékos is. Mintha nem lenne elég bajunk.
Ez a pali szerintem csak a védekezést gyakorolja az edzéseken. Gólszerzés itt tudatosan felépített akcióból biztos nem lesz.
Kouburit és amúgy Nunest is borzasztó nézni szélsővédőben. A játékrendszer Horváthtal és Karamokoval nagyban épít a sokat támadó, gyors szélsővédőkre, amiből december óta nincs egészséges játékosunk a csapatban.
Azért milyen dolog, hogy a régi Újpest szurkolóknak félszívvel, kételyek között kell várnia a bajnoki meccset, "vajon kikapunk-e Nyíregyházán, vagy talán mégse? "
Amíg a belgák uralkodtak azt gondoltam, azért van. Egy torz, másodlagos struktúrába kényszerítették az Újpestet, nem pedig a méltó helyére, hogy a legjobb magyar csapatok egyikeként mindig a győzelmekért küzdjön, jó eséllyel.
De most? Miért kell cidrizve várni Nyíregyházák, Zeték elleni mérkőzéseket?