Keresés

Részletes keresés

PINGYI Creative Commons License 2000.09.11 0 0 11
Sziasztok!
Egy kicsit nem nézek rá a topikra, és mindjárt mennyi hozzászólás!!!!

sthubi

Én is remélem jó helye van Szabadi tanár úrnak, nem tudod, hol dolgozik? Úgy értem, tanít, vagy valami mást csinál?
Budai Éva - Jó fej lett volna, de engem valamiért piszkosul utált (van ilyen ), ezért aztán nehéz volt ötösöket szereznem magyarból. És oersze pofázni sem mertem az igazságtalanságai miatt, de egyszer anyám megelégelte és bement hozzá beszélni. Volt, hogy beteg voltam egy dolgozatnál, tudtam, ha visszamegyek, megiratja velem. Kiültetett egy külön padba, és írhattam szöveggyűjtemény nélkül, mert azt csak nekem nem engedte használni. :(
A kecskés Feri ezek szerint elment a suliból azután, hogy én érettségiztem, mert bizony 1984-87-ig tanított biológiát. De úgy látszik, később visszajött. :)

He-he, számítástechnikát tanultam, a Számalkon végeztem programozóként. Csak azért he-he, mert a gimiben nem a matek volt az erősségem és ha Szabadi tudná, milyen lázasan bújtam a gimnáziumi jegyzeteimet később, érettségi után, utólag is ötöst adott volna. De lehet, hogy el sem hinné rólam, hogy közel kerültem a matematikához és a számítógéphez. Egyébként most itthon dolgozom délelőtt, na meg időközben lett három gyermekem, velük töltöm a délutánt, együtt tanulunk, játszunk, meg ilyesmi.
És te mit csinálsz?

BC Rich
:DDDDDD
Igen, csak mondta, hogy kivételez, de szerintem igzságos volt. Legalábbis velem, de lehet, hogy mégsem, inkább kicsit elnéző volt. Ha nem tanultam meg valami, azt mondta: Maga nem buta, maga hülye!! és helyreküldött.
Ja meg azt ismondta elsőben, hogy vér fog folyni a padok alatt!!! Mit mondjak, én kellőképpen betojtam, amíg az első ötösömet meg nem kaptam.

Volt még egy általam nagyon szeretett tanár, de szégyenszemre nem jut eszembe a neve. Magyart és történelmet tanított, de asszem kirúgták, miután én érettségiztem. Talán valamilyen Gábor volt, akkor lehetett 45 év körül. Fantasztikus pasi volt, és ő még a múlt rendszerben is úgy tanította nekünk a történelmet, hogy tisztán lássunk, persze ezt akkor nem volt szabad. Fénymásolta nekünk az Egy mondat a zsarnokságról című verset, mert nyomtatásban az meg sem jelenhetett. Most meg benne van a fiam olvasókönyvében. Nem emlékeztek a nevére véletlenül?

Na még valami, én ének-zene tagozatra jártam, Klembala Gézát nem ismertétek?

Bocs, hogy kicsit hosszúra nyúltam.

BC Rich Creative Commons License 2000.09.05 0 0 10
Ja, meg ahogy kijelentette: "Én kivételezek a lányokkal, és jobb jegyeket adok nekik, mert lánypárti vagyok. Az lenne a furcsa, ha fiúpárti lennék." És így is tett (igaz, évvégén nem ez alapján osztályzott) :)))
BC Rich Creative Commons License 2000.09.05 0 0 9
Csá PINGYI! Emlékszel mit mondott Szabadi, amikor először bejött az órára (kiselsősök voltunk ugye): "Mi ez itt? Azonnal kuss legyen! Mindenki meg fog bukni!" Rettegés bezizzen, hullaszag, aztán névsor szerint szénné fikázta a delikvensek becses nevét :))) Meg ahogy a Derecskeit gyalázta nonstop! Illetve ahogy hozzávágta a papucsát ahhoz aki pofázott! Nem kis fazon volt!!! Akadt ugyan néhány etikailag kifogásolható megmozdulása, de kirájj volt az öreg. Kíváncsi lennék mi van vele!
Előzmény: PINGYI (7)
sthubi Creative Commons License 2000.09.05 0 0 8
Szia Pingyi, no + az osszes (ex)Tancsicsos!

Sajnos mostanaban eleg elfoglalt voltam, es nem nagyon latogattam az indexet... De most mar itt vagyok :-), meg a suli is :-(, de lagalabb van internet :-)))))

Szabadi Tanar Ur engem sajnos 1 evig tanitott, aztan elment. Abban az idoben talan az egyetlen jo fej tanar volt. Nalunk is folyton teazott - a kedvenc "The Boss"os cseszejebol - mikozben lotuszulesben felult 1 hatso padra :-) Sajnaltuk nagyon mikor elment... Remelem jo helyen dolgozik most, megerdemli....

A tanarok akiket felsoroltál, nem ismerősek, talán a Budai Éva, de bizti, hogy nem tanított... Valamilyen Éva anyám ismerőse...

A Kecskés Ferit nem ismerem, utsó évbe jött a suliba, de szerintem nem tanított még akkor! De viszont Pfendner Ági igen, és igazán örülök, hogy ő kapta az Év tanára díjat. Ő is benne volt abba a pár (kb.3) tanárba, akiket igazán kedveltem.

Nagy szerencséd van, hogy nem tanított Holics, de inkább hagyjuk ezt a témát mert semmi jót nem tudnék írni róla, csak szídni, az meg nem ide való. Ez a topic inkább dicséretekből álljon szerintem... :) Épp ezért Kókairól sem mesélek.... (Szabadi jól ismerte :) )

És Ti most mivel foglalkoztok? Mire viszik a Táncsicsosok?

Most mennem kell, remélem beindul a topic :)
StHubi

Előzmény: PINGYI (6)
PINGYI Creative Commons License 2000.09.02 0 0 7
Na továbbra sem tolongunk itt, Táncsicsosok!

Na nem baj, megtaláltam a gimi honlapjának a címét: http://pc1.tancsics-bp.sulinet.hu/magyar

Nagyon érdekes, mindent megnéztem és jót nosztalgiáztam. A férjem meg is jegyezte: -Ugye jó lenne újra 18 évesnek lenni?

Szerencsére vannak még tanárok, akiket ismerek, némelyikükről még képet is találtam. nem sokat változtak, kivéve talán Kecskés Ferenc biológia tanár urat, aki bizony felszedett néhány kilót az elmúlt évek alatt. De még most is olyan, mint régen. De jó volt!

PINGYI Creative Commons License 2000.08.19 0 0 6
Hali Drága sthubi!!

Szabadi tanár úr engem négy évig tanított matekra. Nagyon szerettem, ti is teáztatok matek órán? És voltak még aranyköpései? Én külön füzetet vezettem a mondásaival, mert egy-egy órán annyit hülyéskedett, de azért nagyon szigorú is volt. Azt mondta magáról, szigorú de igazságtalan. Persze valójában nem volt az. Na meg azt is mondta, hogy ez itt az arányossági tényező, vele szemben, mert neki aranyossági tényezője van. Szerencsére osztályfőnök helyettese is volt a mi osztályunknak. Klembala Géza, Gulyás Judit, Budai Éva mondanak ezek a nevek valamit? Ők is jó fej tanárok voltak, na meg Kecskés Feri tanár úr, biológiát tanított és kirándulni is eljárt velünk. Egyszer véletlenül az én ágyamban aludt el. :)
A Holicsot ismertem, de engem nem tanított.
Ja és Szabadi hová ment, tanit most is? Nem tudod?

Nagyon örülök Neked is, már hárman vagyunk itt Táncsicsosok, pedig sokáig azt hittem, nincs onnan itt senki.

Ja és nem vagyunk öregek, csak régen érettségiztünk. :)

Előzmény: sthubi (5)
sthubi Creative Commons License 2000.08.14 0 0 5
Szasztok!

Állatira örültem, mikor rátaláltam erre a topicra, bár elején picit megijedtem, hogy nem is az én Táncsicsom.... Aztán megláttam Szabadi nevét, és megörültem! Tavaly végeztem csak, szóval hozzátok képest, kis pisis vagyok - különben is :), bár az is lehet, hogy Ti vagytok öregek :) Mivel ilyen fiatal vagyok, Szabadi Tanar Ur sajnos csak 1 évig tanított, aztán otthagyta az iskolát. Sajnos. Szerintem, szerintünk az egyik legjobb fej tanár volt, ami a mi időszakunkban igen ritka volt. Rajta kívül Kovácsné Györgyi Erzsébetet tudnám megemlíteni, aki nem volt annyira vicces, de mindent meg tudtunk vele dumálni.
Ahogy olvastam hozzászólásaitokat, nem ismeritek Kókait. Fogalom lett. A 6 év alatt, szinte az összes normális tanár elment - de nem mi üldöztük el :) , és szerintem egy igen szörnyű tanári gárda maradt. Már addig süllyedt szememben az isi, hogy senkinek nem ajanlanám, sőt barátaimat máshová kergetném :)
Volt 5 évvel ezelőtt 1 hasonló öregdiák találkozó. Azon ott voltál? Oda minket küldtek riportot csinálni, hogy a hüJébbnél, hüJébb kérdéseket feltegyük! De legalább megkaptam életem első igazgatói dicséretét. És az utolsót :( Pedig negyedikbe nem ártott volna az, köszönhetően Holics of-nek....

StHubi

Törölt nick Creative Commons License 2000.07.13 0 0 4
Jó a szimatod! Borbíró tanár úr műszaki rajzot is tanított, és én valóban sok tervet rajzoltam már azóta.
Szabadi Lászlót nem ismerem sajna ...
Nektek értettségi találkozótok nem volt, nekünk meg tablónk nem készült, mivel az egyik link srác eltünt a fényképekkel.

Üdv, rajzolo

Előzmény: PINGYI (3)
PINGYI Creative Commons License 2000.07.05 0 0 3
Létezik ilyen, hogy öregdiák találkozó? De jó!
Lenne egy szemtelen kérdésem: van valami köze a rajzolo nickhez Borbíró tanár úrnak? Valóban rajzoló vagy?

Nekünk nem volt érettségi találkozónk sem. Ha találkoztál sok régi ismerőssel, tanárral és diákkal, akkor most nagyon irigyellek. Esetleg tudsz egy-két jó pletykát? Nem tudod véletlenül, a Szabadi László (matek) tanár úr ott dolgozik még?

Üdv! Pingyi

Előzmény: Törölt nick (2)
Törölt nick Creative Commons License 2000.07.05 0 0 2
Tavasszal voltam a Táncsics öregdiák találkozón régi emlékeket keresni. Nem igazán számítottam arra, hogy találok, de kellemesen csalódtam.

Üdv, rajzolo

Előzmény: PINGYI (1)
PINGYI Creative Commons License 2000.07.01 0 0 1
JUHÉJJ!!!
Azt hittem, már senki sincs, aki ide járt volna! Nagyon örülök Neked, igaz én sokkal később jártam oda (1983-87), de Borbíró tanár úr engem is tanított. Rajzot és művészettörténetet. Nagyon jó fej volt, de sokan nem értékelték, nem jártak be az óráira, pedig sok éredkes és izgalmas dolgot próbált a fejünkbe vésni.
Ha már ilyen régen jártál oda, nem biztos, hogy sok közös tanárunk lehetett. Mégis próbálkozom, a földrajzot Bocs Dénesné tanította, akkor már elég idős volt, és a fizikát a Somi mami, elnézést, de Somi tanárnőt csak így neveztük egymás között.
Az én osztályfőnököm egy fiatal tanár volt, Klembala Géza. Ének zene tagozatra jártam.

Örülök a találkozásnak!

Üdv!
Pingyi

Előzmény: Törölt nick (0)
Törölt nick Creative Commons License 2000.06.28 0 0 0
Üdv.
Jelentkezem. Próbaképp átfutotttam a gimik listáját és örülök hogy megtaláltam a topikodat.
69-73-as évfolyamba jártam.
Osztályfonököm Borbíró Elek tanár úr volt.

Szóval nem 0 éve járatam oda.

rajzolo

Előzmény: PINGYI (-)
PINGYI Creative Commons License 2000.06.18 0 0 topiknyitó
Hali!

Én ugyan nem tegnap jártam oda, de vannak itt olyanok, akik oda jártak / járnak?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!