Az „Excel” fórum célja, hogy keretet adjon az Excel felhasználók széles táborának tapasztalataik megosztására, és lehetőséget a segítséget kérőknek. Az alábbi összefoglaló azért készült, hogy segítse a helyes kérdésfeltevést.
– Írd le szabatosan a problémát. Úgy fogalmazz, hogy ne csak te magad, de a szakértő is megértse, mire szeretnél választ kapni.
– Írd le, hogy milyen verziójú Excellel dolgozol. (Vagy ha nem – ill. nem csak – Excel, akkor micsoda?)
– Írd le, hogy milyen úton indultál el, és hol akadtál el rajta.
– A kérdés megértése szempontjából sokat segíthet, ha feltölteszt egy képet, amin látszik, hogy mit szeretnél, vagy illusztrálja azt.
– Még jobb, ha feltöltesz egy minta munkafüzetet valahová (pl. data.hu). Feltöltés előtt távolítsd el belőle a nem publikus adatokat.
– Ha a feladat jellege olyan, célszerű az "előtte" és "utána" állapotokat bemutatni. (Miből kellene csinálni mit?)
– Ha VBA kódon kell javítani, másold be a releváns kódrészt. Rövid kód mehet hozzászólásba, hosszú kód inkább ide: http://pastebin.com/
– Ha valami nem úgy működik, ahogy kellene, add meg a rendellenes viselkedés jellemzőit, a hibaüzenetet, és a hibát okozó programsort.
Do While (Len(FN) > 0) If Not (FN = "." Or FN = "..") Then Workbooks.Open Filename:=utvonal & FN Set wb1 = ActiveWorkbook Range("A1:DF120").Copy Range("A121").Activate Selection.PasteSpecial Transpose:=True Rows("1:120").Delete wb1.Save wb1.Close End If FN = Dir$() Loop
Arra van itt a fórumon több példa, hogyan lehet egyenként megnyitni az azonos könyvtárban lévő füzeteket, és a megfelelő művelet elvégzése után mentéssel bezárni.
Ezt nem teljesen értem, és a súgóban se találtam példát rá.
Adva van pár száz munkafüzet, A-DF oszlopokban 120 sor adat. Ezeket kell transzponálni, mindet ugyan úgy, 120 sorból legyen oszlop. Most egyesével kell végigcsinálnom, elvagyok vele...
Transzponálás automatizálására tudna valaki tippet?
Kellemetlen, hogy csak másolás kijelölése utáni "írányított beillesztés" -nél lehet külön bepipálva másolni. Kellemetlen emiatt megnyitni az összes táblázatot.:-(
Sziasztok; egyszerű kérdésem van: makró rögzítésekor (Excel 2002) hogy lehet megoldani, hogy lejátszáskor a művelet ne abban a cellában hajtódjon végre, mint ahol felvettem?
Pl. ebben az egyszerű esetben hogy kellene átírni a makrót? Köszönöm előre is a segítséget!
Azért gondoltam a problémát megoldhatónak, mert az Excel használja a helyzetérzékeny kiegészítést. Pl. ha egy oszlopban városnevek vannak, akkor felkínálja a felette lévők közül azt, amelyik egyedül egyezik meg az éppen szerkesztett mezővel.
Ez ebben a formában szerintem nem fog menni. Az Excel cella objektumának (legalábbis 2003-as verzióig) nincs olyan eseménye, ami a billentyűleütésekre reagálna. Kerülő megoldásként elképzelhető, hogy az A1 cellát pontosan lefeded egy TextBox-szal, mert azzal szerintem lehetségessé válik, amit akarsz. De a probléma-leírásod ugyebár "sarkított", és gyanítom, hogy a részletek ismeretében ez sem elegendően jó megoldás...