ilyen megoldásra én is gondoltam, de az nyilván csak tájékoztató jellegű lesz. Ha meg mondjuk sáros földben húzom a munkagépet, akkor a föld súlyával is számolni kéne, és ugye kérdése, hogy elég -e az az egy tekerés pluszba vagy kettő. Valahonnan megpróbálok mérőórát szerezni. Mindegy melyik körön mérem a nyomást ugye? mindegyiken a maxot kell tudni a rendszernek ugye?
Be lehet tenni kellenek a gumibakok is amik a bölcsőbe vannak a felső kitámasztót kell át tenni egy bontott nyolcvanasról vagy csinálsz az olajhűtő felfogatása nem passzol 20 as lapos vasból meg lehet csinálni 4 darab távtartó kell ķét két furattal kb 3 - 5 cm legyen a lyukközép egymástól
Ha nem tudod másképp megoldani akkor lehet otthonilag is okoskodni,de nem ajánlom.Meleg hidraulika olajnál elkezded emeltetni a legnehezebb munkagéped amit a traktor vinni fog.Előtte a nyomás állító csavart kicsavarod tisztára !!!Emeltetés közben csavarod befelé lassan.Amikor elkezd emelni,akkor csavarsz még rajta 1 kört és kész.A motor kb 1000 fordulaton mennyen.De én is arra szavazok,hogy mérő órával,meleg olajnál az igazi.
Azt hittem a kezedbe van a vezértömb!! Vagy ne tán a boltba vásárláskor akarsz meggyőződni! Ha benne van a vakdugó azt jelenti ,hogy ötvenes!! Hacsak nem már feltetted az újat! Akkor már nehéz belelátni!!
Apuci! Vedd ki az a kis dugót az oldalából,nézzél bele a furatba! Amennyiben csak egy kis furatot látsz benne 80-as,ha egy egyenes és egy kb 45 fokos másikat is kicsit beljebb ,akkor 50-es!
Azért mert ha 80-asét teszel 50-re, akkor leégeti a szivattyút.(visszavezetés nélkül)! Akkor a szivattyú által szállított mennyiség ,a biztonsági szelep kinyitása után tud visszafolyni a tartályba. Az nagy hőtermeléssel jár,és sanyi lesz a szivattyúnak! Ezt hallod is ,mert nagyon fog sírni a szivattyú! Akkor könnyebbül csak meg ,ha a munkahenger felé megnyitod a tolattyúval az olaj útját!!
A nyomáshatároló aggasztó, hogy szinte tökig be van tekerve, ezt mindenképp kifelé ki kell majd hajtanom ahogy elnézem és a bemérést se úszom meg.
Más.. a szivattyú hajtásánál lévő csapágyat hogyan lehet kicserélni? úgy nézem nem ártana neki egy csere, de kívülről lehet bontani vagy csak széthúzással esetleg hidraulika olajtartály leemeléssel?
A vezértömb adattábláján megnézed a számozást: 2/1-222 ez a szabályzó nélküli, nem kell visszavezetni, de ha 2/4-..., vagy 3/4-222 ennél már kell, mert ezek az erő-helyzetszabályzóshoz vannak.
Mindenképpen újra be kell állítani, különben lehet, hogy "kirobbanó sikered" lesz!
A mérőóra nem nagy költség (én egy régi autogén hegesztőét szereltem le), szóval megéri befektetni, ha nincs kitől elkérni.
Ami a legfontosabb: Mielőtt az új szivattyút először beüzemelnéd tekerd ki a csavart valamennyire, és utána kezdd el befelé tekerve ráadni a nyomást, ne fordítva, mert ha túl nagy nyomással indítasz és onnan veszed lefelé, nehezen helyrehozható károkat csinálhatsz a gépben.