Keresés

Részletes keresés

djuice Creative Commons License 2005.05.28 0 0 1794
:) Utánnanézek a Jimmyknek, de 3at én is úgy szereltem Pestről és ezek nem is nagyon tetszenek, mert elég régi felvételek. Az egyik asszem a Cat, a többit megnézem. + van egy Verve - Jazz Masters sorozatú Jimmy, az már jobban bejön, de ezt is egy régi tanáromtól kunyeráltam. Ja! de balfék vagyok, Rhoda Scotttól a Summertime és egy másik ilyen Verve kiadványú, gospel lemez van még + egy elkúrt másolat egy régi (take five talán ???) lemezéről. Ezenkívül, ha sikerül megcsináltatnom az LP lejátszómat és lesz egy jó hangkártyája vmi ismerősömnek... !!! De hisz KarnEvil!!!! neki pompás kis hangcucca van PChez, dejó!!! :)) Szóval akkor lesz bedigitalizált Rhoda dupla-LP, amin Bach darabokkal felvezetett örökzöldeket játszik. Egyébként a Johny Heartsman nem olyan túl nagy durrbelebumm, elég érdekes drawbar pozicióval használja a Hamiját, de jókis ritmikus bluest nyomkod rajta. Kérd ki KarnEvil véleményezését a dologról, ő már megkapta tőlem. Egyébként ezt is csak úgy futtába hallottam egy hifi boltban még Pesten és ledumáltam a szakival egy kis csere-berébe! :) Néha meg-meg hallgatom, de nem egy DeFrancesco! Mellesleg a hapsi nem csak Hammondon játszik, nyomja bass gitáron és...! F U V O L Á N is! :) DE! Minden idők (most magamból indulok ki! :)) legrészegítőbb lemezét is kívánom ismét kölcsönkérni azóta már újdonsült tulajától, amit még jópár éve hallottam egy hifi-őrült haveromnál. Ezen hallottam elősször életemben a Hammond perkáját úgy használni, hogy no drawbar! Nem kertelek tovább, ez Bryan Lee - Memphis bound c. CD-jén a 12. track, amire azt mondom mai napig, hogy ha egy most a Marsról érkezett vkinek kellene megmutatnom a bluest mint zenei stílust, kapásból ezt játszanám le neki! Nagyon dögös az egész lemez amúgy! Sajna most csak kazennyán van meg szar minőségben (rongyá halgattam ugyanis! :)) és a Hammondos ficek nevét se tudom már, de ígérem meglesz!!! :) Amúgy majd vmikor arrajártamban vinnék inkább tőled kedves Laurens, de Heartsmant majd feladom egy postán vmikor. (Ja! audio CDt én egy spec programmal írok - ExactAudioCopy - és kizárólag 1x-es sebességgel, ha számít neked vmit a minőség :)) Bryan Leeről van itt infó (ő egyébként egy gitáros), melegen ajánlom a belehallgatást a "Blues for Mr. Brown" c. számba! Nekem elsőre az ugrott be, hallva e számot még régen, a kezdetek kezdetén hogy egy mahagónival plafonig burkolt füstös, homályos amcsi jazz pubban nyomja a banda e számot (amint az a borítón is látszik) és mint vendég, kellően bezsibbadva a bárpultnál, felszedjük a legjobb, szintén magányos kis fekete hajú, telt keblű nőcsodát és mint a Blues Brothersben, neki a hosszú sötét éjszakának, ki a városból, egy elhagyatott, végtelen útszakaszon, egy 8000 ccm-es Cadilacel, a szomszéd ülésen a csinibabával, miközben már a rádióból is ez a nóta szól... a többi már ki-ki fantáziájának sajátja, de a nős emberek jobb ha óvatosan ábrándoznak! :)) http://www.justin-time.com/authors/bryanlee/ http://www.musicoutfitter.com/store/item/068944005222/memphisbound.html
Előzmény: LaurensHammond (1793)
LaurensHammond Creative Commons License 2005.05.28 0 0 1793
Na tessek, nekem meg az a Johny Hartsman, vagy hogy is irjak nincs meg....csak nem Hammond-on jatszik Ő is...vannak hianyossagaim meg ugy latszik..:-) Kuldon en Neked finomsagokat, kuldj egy ket ures cd-t es veszek ra, vagy ha esetleg erre jarsz, a cim valtozatlan: tobbacco:-)).....azaz Victor Audio, Kecskemet, Vorosmarty u 6 Gyere barmikor, szivesen latok minden Hammond orgona baratot! Valogathatsz is a jo zenek kozul...stb Szoval Kellene ez a Heartsman..., ja es melyik Jimmy-k vannak Neked cim szerint..mert onnan is hianyzik meg nekem vagy 40 lemeze..:-)
Előzmény: djuice (1791)
tehtube Creative Commons License 2005.05.28 0 0 1792

Posaune!  Szívesen. Azért ajánlottam, mert régi motoros, neki nem ügy az ilyen. Biztos meg tudja csinálni. Mint korábban írtam, az A102-m és a 351-em is "modernizálta" a 11-es aljzatúra, a VK7-emen is igazított. Mondta, csak majd a Neoton konvert után lesz befogható. Mindennap őkörülük kell ugrálnia. Van vagy 7-9 fúvós, 2-3 gitáros, 4 billentyűs, 6 vokálos...hajlanak az őrület felé.

Djuice! A Petőfi csarnok bolhapiacán szombat-vasárnap inkább délelőtt sok lemezhez lehet jutányosan hozzájutni. Találtam ott kétszer Jimmy Smith mp3-akat, Klaus Wunderlich mp3-akat, duplacédén. Ha Kecskemétre tévednél, vagy inkább a tudatos odautazást javallom, a Victoraudiót ki ne hagyd!!! Az EMU szért szól jól, mert jó a benne rejlő előfok. A volt ESI32 szemplerem is nagyon dögösen, vastagon, dinamikusan szólt, ja meg tisztán.

Előzmény: djuice (1791)
djuice Creative Commons License 2005.05.27 0 0 1791
hammond-b-3! Szívből örülök én is mint a kisinasod otthon, hogy lett egy Emud, méghozzá a jobbik fajtából! :) Szerintem jópár kellemes órát fog majd okozni neked! :) Tervezgetem lassan-lassan-nagyon lassan én is őkelmét, bár lehet hogy valami bővítőpaneles változat lesz, nem tom. Viszont közbe kiderült, hogy a B-3 az Emu Proteus 1000es vonulatának sarja, vagyis csak 64 a polifónia 128 helyett meg csak egy pár stereo out van a popóján, meg 1 üres Rom slot a hasában, de egy un. Turbo upgrade-el felfejleszthető 128 polira, 6 függatlen kimenetre, és +3 bővítő slot jön vele az alaplapjára! Ja, meg digitális kimenet stb. Végülis ez utóbbit igazán studioban lehet kiaknázni, de ne feledjük, hogy maga az Emu vas egy marha jól paraméterezhető szinti agy is lehet megfelelő bővítőkártyával és máris Moogon, Propheten, ARPn stb. is játszadozhat aki akar, ugyanazon az egy modulon! h-b-3, ha bármi segítség kell a programozást illetőleg, nyugodtan jelezd, de szerencsére az Emu gépkönyvek olyannyira jól szerkesztettek és átláthatóak, hogy 1 hónapon belül szerintem már csukott szemmel is eligazodsz a dolgokon! Ráadásul a Hammond mintákra amúgy se kell ráhúzni a vizes lepedőt, vagyis nem kell agyon szűrni, LFOzni stb. semmit, hagyni kell had állítgassa csak, "á la nature" módon a szőrszálakat a hátadon az a nyers B3 sound! :) Fiúk! Mit csináljon az a Hammond fanatikus (én :)), akinek nincs Hammondos lemez arzenálja, de szeretné azt gyarapítani. Látom itt bartel mennek a dolgok, nekem meg csak 4 Jimmy, 1 Barbi Dennerlein (Be Bop), 1 Johny Heartsman és 2 Joey korongom van! (Incredible és a kutyás - Joe Doggs-os) K.Evil azt a jófajta hangút majd én is átkopiznám-ném! :)
djuice Creative Commons License 2005.05.27 0 0 1790
KarnEvil! Ma vettem meg a Joeyra a jegyet Pesten a CD Bárban! Ajánlom mindenki figyelmébe a Krúdy Gyula utcai kis jazz barlangot, ami az ország legigantikusabb jazz lemez "lelőhelye"! mellesleg és egyedi hifi, bocsánat! High End cucc tervező-gyártó-árusító szakival is lehet haverkodni! :) Jó fej! :) Na akkor szervezkedjünk utazásilag! Mellesleg tegnap fergeteges Herbie Hancock koncerten volt szerencsém résztvenni, a kritika itt olvasható: http://www.absolute.hu/forum/contributes.php?thread=1566
LaurensHammond Creative Commons License 2005.05.27 0 0 1789
Most olvastam Karn Evil hozzaszolasat! Igen a Larry Young into something valoban klasszikus!!! Eppen meg is van, ugyhogy akkor masolom is, es egy cimet is kernek! Csinalok boritot szinesben en is:-)
Előzmény: posaune (1784)
LaurensHammond Creative Commons License 2005.05.27 0 0 1788
Koszi elore is! Huu, hat foladtad a lecket, ilyen orgonista aki ennyire egyedi pl: Jimmy McGriff, vagy Eddie Louis,Bruce Katz lemezei! Ismered Őket, masolok cserebe, ha gondolod.
hammond-b-3 Creative Commons License 2005.05.27 0 0 1787

Sziasztok Fiúk! Eljött a várva-várt pillanat, ma befutott az Emu B-3. Nézzétek, hogy örül neki a fiam :-)  ... hát még az apukája :-)))))))))))) Eddig nem sok mindent csináltam, csak a preseteket próbálgattam, egy biztos: kegyetlen jól szól. djuice kollegát idézve, a könny kicsordul az ember szeméből a gyönyörtől. Tény, hogy szokni kell, hogy itt nem nyulkálhat az ember a drawbarokhoz, de higgyétek el, a hangminőség  kárpótol mindenért. A Leslie ÁLLAT! Most majd nekifekszem a kézikönyvnek, mert "analóg zenészként" nem sokat értek a programozáshoz, de igyekszem fejlődni :-)

Mint előzőleg írtam, szívesen látok mindenkit "teszt-meeting"-re Budapesten.

Laurensnek írom, hogy örülök, ha tetszik a CD - nálam Joey DeFrancesconál egyelőre megállt az élet. Ne küldj cserébe semmit, majd ha megyünk Hozzád, akkor lesz alkalom válogtani. Üdv. Mindenkinek! Zsolt

posaune Creative Commons License 2005.05.27 0 0 1786
karnevil,köszönöm a kedves ajánlásodat,ha lehetne akkor megkérném laurenshammond-ot hogy az álltalad ajánlott 1964 es larry Young "into something"Cd-t küldje el cserébe a Larry Goldings-ért. Kedves Tehtube, köszönöm a Tel.számot,és a jó tanácsaidat az xb-2 hoz.Megfogom így csináltatni.Ugye a Harahgozó mester össze tudja ezt nekem így hozni? Üdv.
KarnEvil Creative Commons License 2005.05.27 0 0 1785

Posaune, a www.jazztet.de honlapon találsz egy Matthias Baetzel transzkripciót, a Green Dumplings c. számáról. Ha kicsit "más" hammondozást akarsz hallani, akkor mindenképpen javaslom elsősorban Larry Young-ot, leginkább az 1964-es "Into Somethin' " című lemezét. (Most, hogy eszembe jutott, elkezdtem hallgatni és nem bírom kikapcsolni :) Ő is a bebop "gyermeke", de már a cool korszakban érett meg. Nagyon színes a harmóniavezetése, leginkább Coltrane és Davis zenéjéhez hasonlítható, modális elemekkel. Érdekes, hogy hangzásra egyébként teljesen Jimmy Smith-es, viszont zeneileg egész más világ...

posaune Creative Commons License 2005.05.27 0 0 1784
sziasztok. Le fogom másolni a Larry Goldings-ot,és elküldöm a címedre. Eredetiben van meg.így a cd-borítoját is küldöm majd.Valami hasonlóra vadásznék,olyan Hammondosra,aki "ZENÉL" a hammondon. Tudom furcsa talán amit írok,de van egy két kiválo művész.Pl Berlinben él egy srác úgy hívják,hogy MATTHIAS BAETZEL. eredetileg hegedülni tanult az ottani zeneművészeti főiskolán.Fantasztikusan játszik a C-3 asán. Más mint a "vérbeli hammondosok"Ilyennek lallom Larry Goldingsot is.Másként kezelik ezt a csodálatos hangszert.Én is imádom Joey-t de mégis izgalmasabb egy két másik játéka.Tudom a hammond elbűvölő,és az a technika amivel ezt Ő kezeli,páratlan.Ő egyesíti az utolsó évtizedek BE-BOP, BLUES ,játékstílust.De mégis vannak még mésok akik számomra épp olyan lenyűgözőek.Hát valami ilyesmit keresnék...
tehtube Creative Commons License 2005.05.27 0 0 1783

Harangozó Mihály. 20 460 3259. Hivatkozz rám, Szabó Zsolt.

Nem valószínű hogy megérné Keszthelyre leutaztatni, de ha Pestre jössz, bedobhatod hozzá.

Ha hosszabb ideig, komolyan használnád az XB2-t a lezlivel, én megcsináltatnám helyedben a Soltonba a 11-es lezlibemenetet. Nem kell lábpedál, nem kellenek külön drótok, dugdosások. Egyszerűbb, elegánsabb megoldás és....jobban fog szólni!

Ha jól emléxem, van az XB2 hátulján is 11-es lezlialjzat? Jó az az XB2, főleg a kétrotorosított műlezlijű 2-es verziója. Dinamikusabb, nagyobbat szól az XB1, XK2-nél.

Van még egy tuning, teljesen csendessé lehet tenni a sebességváltásokat. Ezek a régebbi lezliknél nagy csattanással járnak, amelyek kiszólnak minden cuccra.

Üdv.

Előzmény: posaune (1781)
LaurensHammond Creative Commons License 2005.05.26 0 0 1782
A cimem: Victor Audio, Kecskemet,6000, Vorosmarty u, 6 Elore is koszi, mond Neked mi kellene, mire vadaszol, hatha tudom viszonozni!:-) Boritot is tudnal masolni hozza, felteve ha van!?
Előzmény: posaune (1781)
posaune Creative Commons License 2005.05.26 0 0 1781
Nekem megvan a "Sweet Science" Larry Goldins-tól CD-n.Ha szeretnéd átmásolom,és elküldöm.Kérlek add meg a címedet. Köszönöm a tanácsokat a SOLTON-LESLIE-hez.Mivel nagyon sokáig külföldön éltem,nem nagyon ismerek itthon jó szakembereket.Irtad a Harangozó mestert Bp.en.Megkaphatnám a tel.számát,vagy a címét? Különben egy XB-2 es 2.0 -st szeretnék a Solton-nal megszólaltatni.Az XM-1-es modulom továbbra is eladó.
tehtube Creative Commons License 2005.05.25 0 0 1780

3900.- tényleg baráti ár. Nem tudni milyen hanxert hoz, vagy bérel esetleg?

Viszont a hazai közönséget ismerve, nem vagyok biztos a 3/4 házban sem. Ok, Jimmy Smith az más volt, nevére a kilencezres jegyek is elfogytan. Drága, de legalább rossz volt. Negyven perc agónia. Joey meg fénykorában.....

Előzmény: djuice (1774)
tehtube Creative Commons License 2005.05.25 0 0 1779

Szia! Ha nem értesz hozzá, akkor kéne keresned arrafelé egy technikust. Viszonylag egyszerű dolgokról van szó amit villanyszerelési boltokban is megkaphatsz. (többeres csatlakozók, kábel) A lábkapcsolót meg a két taposógombbal nagyon sok hanxerboltban kapni, vagy csak a gombokat is külön akár.

Én mostanában már inkább a kézi kapcsolást részesítem előnyben, mert a 25-ös pedál mellé már nem fér, a DB5-öt a saját műlezlijével hajtom és annak meg ott van baloldalt a két kapcsoló. A félhold kapcsoló is megoldható hazai választékból.

Esetleg felvetem, hogy maga a hanxer (XM agymodul?) vezérelje a lezlit, mert ez is megoldható. Ha nem adnám el az Allsoundomat, megcsinálnám szabványos 11-es lezlialjzatosra úgy, hogy a hanxer megkapja belőle a 24V-ot, meg a fedélzetről vezérelje. Tényleg más úgy a klónok hangja mint a jack kimenetekből.

Erre viszont Harangozó mestert javaslom. A többire is, csak úgy tudom Keszthelyen vagy, ő meg itt, Pesten.

Előzmény: posaune (1776)
LaurensHammond Creative Commons License 2005.05.25 0 0 1778
En kerdeztem a Larry Goldings-ot! Nekem csak a whatever takes van meg, es kellene meg mas album is aha volna valakinek! Ez a sweet science megvan Neked? Erdekelne masolva, ha nem MP3-rol van, netan meg borito is...:-) Cserebe sokfelet tudok adni...orgonistak garmadaja van itthon hangfelvetelkent!
Előzmény: posaune (1776)
LaurensHammond Creative Commons License 2005.05.25 0 0 1777
Megjott ma a cd! Huuuu, ez tenyleg etalon! Hangzasilag ahogy szol a B3, ez igen...pedig mar sokat hallottam, es Joey-tol is van vagy 8 lemezem, de ez mas mint a tobbi...eleve blues-osan jatszik, es gitar orientalt banda van mellette...le a kalappal! Ku...a jo!!! Koszi megegyszer! Kuldjek cserebe valami finomat, vagy majd szemelyesen, ha erre jarsz!?
Előzmény: hammond-b-3 (1768)
posaune Creative Commons License 2005.05.25 0 0 1776
a multkor valaki kérdezte,hogy milyen cd-k ill. anyag van LARRY GOLDINGS-tól. Szerintem kiválo cd- a "Whatever It Takes" és a nem rér megjelent "Sweet Science" Ő másként,nagyon "intellektuálisan" játszik,mind amit mindnyájan megszoktunk a Hammondosoktól. Én nagyon oda vagyok érte.Egyébként kiválóan zongorázik is.Mind ezek ellenére Joey deFrancesco nekem is a kedvenceim elsője.Van egy elég legendás felvétele,ha esetleg valaki még nem ismerné "Live At the 5 Spot" Őrült jó koncert,tele álltala meghívott star-zenészekkel.A felvétel végén pedig Captain Mc.Duff-al 2 Hammondon . --------Ha tudtok segítsetek a SOLTON LESLIE-TURBO100----- alkatrészeinek a megtalálásában----Köszönöm. dudu45@freeweb.hu
djuice Creative Commons License 2005.05.25 0 0 1775

(má megint szétgyalázta az írásom ez a tetű fórummotor, pedig csak kizárólag ehhez haszálom a retkes IE-t és az se segít. Így alapozzon vki Mikrofos programra.)

szóval a lényegi informésön, ami kimaradt:

jegyek kaphatók:

www.cdbar.hu

djuice Creative Commons License 2005.05.25 0 0 1774

HELYESBÍTÉS!

A DeFrancesco koncertre 3.900.-Ft azaz háromezerkilencszáz forint az elővételes jegy ára, véletlenül elírtam. Bocsi! :)

Nyitvatartás: </P>

(azért hagyjatok belőle nekem is! :))

posaune Creative Commons License 2005.05.25 0 0 1773
Sziasztok, Szükségem lenne a segítségetekre.Egy SOLTON TURBO-100 AS Leslie-t vettem,és szükségem lenne a felső es az alsó részhez az összekötő kábelokra.úgy a hangszórókhoz mint a motorhoz szükséges áram kábelre.Tudom,hogy ez a kettő egy 6-eres kábellel és egy csavarhatós csatlakozóval megoldva.Ez hiányzik.Valamint kellene a Lábkapcsoló is hozzá.Amugy minden ok vele,de nem tudom teljessé tenni a működtetését,csak barkácsoló megoldásokkal. Kérem a segítségeteket,kihez tudok fordulni. Előre is köszönöm. Tel.06 30 385 22 80.Vagy dudu45@freeweb.hu
LaurensHammond Creative Commons License 2005.05.24 0 0 1772
Nagyon baratiak a jegyarak, vegre valami korrekt dolog ebben az orszagban..:-.) Tehetnem, akkor 2-3 jegyet vennek, es megneznem tobbszor is egymas utan minden este:-)Kivancsi leszek, hogy milyen motyoval jon a "kis" Joey, remelem azert a B3 befigyel, es egy igazi Leslie...elvegre ez dukal!!!
Előzmény: djuice (1771)
djuice Creative Commons License 2005.05.24 0 0 1771

JOEY DeFRANCESCO
JUL. 20
BUDAPEST
A38 HAJÓ
JEGYEK MÁR "KAPHATÓK"!!!

A legfrissebb infó szerit már 1 hónapja kaphatók a jegyek a jul. 20-ai Joey DeFrancesco koncertre.
Sikerült telefonon elérnem a szervező úriembert aki szintén nem mentes a Hammond szenvedélytől. :)
(esetleg aki ismeri: Pavlovics Péter)
A dolog csak ott hibádzik, hogy a fő jegyértékesítő TicketExpress ügyfélszolis kolleginája nem tud a dologról, holott már állítólag 1 hóapja árulják a jegyeket. Na mindegy! :)
Aki tud nézzen már szét lemezboltokban, mert állítólag ott is kapható. (jobb helyeken)

Végül a slusszpoén!
Jegyárak: 3500.-Ft (elővétben) ~4500.-Ft (helyszínen), a szervező mondta, tehát senki se bukjon a 15ezres "utolsó jegy"-re! :)
Végülis 500 hely van a csónakban, tehát lesz hely feltehetőleg!
Akik Miskolc és környékéről autóval utaznának a bulira, össze kén fognunk!!!

- by: djuice

tehtube Creative Commons License 2005.05.23 0 0 1770
Szintén fiúk-lányok!
Az új 2101 leslie eladó. Egyszerűen mindent tud és kicsi-könnyű. Egy komplett programozható számítógépet tettek bele. Minden elképzelhető leslie paraméter változtatható, midivel is vezérelhető. 2×50W kétutas sztereó álló hangrendszer és 50W a rotorból. 23kg! Új ára 1700EU. Ez vadiúj, tehát csak kissé olcsóbb, használtan meg nem létezik. Ha érdekel valakit...20 347 9517
LaurensHammond Creative Commons License 2005.05.23 0 0 1769
Nagyon koszonom, alig varom!:-)
Előzmény: hammond-b-3 (1768)
hammond-b-3 Creative Commons License 2005.05.23 0 0 1768

Hi Lauerens, a CD útban van Hozzád!!! :-)))

Üdv.: Zsolt

Előzmény: LaurensHammond (1764)
KarnEvil Creative Commons License 2005.05.22 0 0 1767

Lecsekkoltam Holger Testvérünk honlapját, nagyon jól használható infók vannak rajta a Hammond-orgonálásról! Ritka az ilyen... Találtam rajta egy nagyon dögös Charlie Parker-témát, amit eddig nem is ismertem (Scrapple From The Apple), hirtelen felindulásból meg is tanultam, ajánlom mindenkinek!

Előzmény: hammond-b-3 (1765)
LaurensHammond Creative Commons License 2005.05.21 0 0 1766
Nagyon mosolyog a Leslie mogul a Holger kollega:-)) Koszi elore is a cd-t! Igen, ez mar dilihaz, nincs mas temam, Hammond, Leslie...stb:-)Ez vermergezes, betegseg, de a jofajtabol!:-)
Előzmény: hammond-b-3 (1765)
hammond-b-3 Creative Commons License 2005.05.21 0 0 1765

Jól mondod Laurens, ebbe bele lehet hülyülni: nem csak otthon, meg a fórumban, hanem a fejünkben is ott forog a rotor :-) A nejem (pszichológus) azt mondta, hogy a "Lipótra" (diliház) fogunk kerülni. Lehet, hogy igaza van; nem tudom, megnéztétek-e a www.jazztet.de honlapot, elég ránézni Holger barátunk orcájára (hátha még ismernétek is személyesen...), szóval ő szerintem már megérett egy terápiára.

Kedves Laurens, a CD-t hétfőn küldöm ajánlottan, aztán majd jelezz vissza, tetszett-e? Meglepődnék, ha nem! :-)))))))

Előzmény: LaurensHammond (1764)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!