20 tonna vagy 21 tonna )korlátozás nélküli) tengelynyomás
állomási mellékvgányok közül legalább az átmenő fővágányon kívűl 1 legyen megfelelő teherbírású, valamint egy rakodóvágány, valamint a csatlakozó pár száz méteres 1-2 kmes iparvágányok is legyenek "korlátozás nélküliek"
Jelenleg a 80 km/h helyett már az 50 és 60 km/h is nagy pozitívum lenne, nagyon sok helyen.
50 hegyi pályákon a jelnlegi nyomvonal miatt R=250m
60 meg a bizt ber előírások miatt. (nem biztosított állomás)
80-hoz minimum R 400 m ívek meg biztosított állomások kellenek.
Emlékszem a 102-esen 1990 es szolgálati menetrend szerint 70 km/h el lehett menni sok helyen, aztán a Közl Felügyelet a 48 kg/fm es nagyon jó állapotú szakaszokat lekorlátozta 60 km/h ra.
Volt, hogy az a 3-4 perc amit lehett nyerni a 70 -el az hiányzott Kál vagy Kisújszállásnál a gyorsokra való átszállásnál, mert így elment a csatlakozó vonat.
1,Nem csak Budapest és Esztergom van Magyarországon. 2, Németek a '60-as években számoltak fel vonalakat. Ma már NEM követnek el ilyen hibákat. 3, Unióban a környezetvédelmi törvények MÉG szigorubbak lesznek (főleg a vasút javára lesz hatással, lásd Svájcot). Nálunk is sürgetni fogják, mivel Unióban vagyunk (állítólag). Szóval akkor hogy is lesz????
OFF 1. Nem önbizalom, hanem élettapasztalat. 2. A bohócdoktor viszont tetszik. Ha elfogadjuk, hogy az ember mindent egy általa kigondolt szűrőn keresztül lát, és ebből a szűrőből csak annyira lát ki, amennyire maga a szűrő engedi, akkor a bohócdoktor pontosan azt teszi, amit tennie kell: fenntartja a szűrőt egy beteg, tehát szűrőileg is beteg ember számára. Ha jól csinálják, akkor ér annyit, mint egy csomó, jó drága gyógyszer. ON
Van menetrendem a 80-as évekből a 126 ról is. A legutolsó olyan menetrend amiben van jó közlekedés 9 vonatpárral az 1990.
Akkor Orosházára 3 műszakba be lehetett járni vele, pl üveggyárba stb.
Hajnali 5 körül meg 23 órakkor is volt vonat.
Aztán a gyár elküdte a dolgozókat, a vonatok száma csökkent, mára meg az a pár vonat (3 vonatpár) egyesek számára nem is létezik, hiszen olyan ritkán megy valami.
Mára csak a tüzépes 1 szenes vagonja jelenlett valami hasznot, a kondorosiaknak belőle, a MÁV nak itt ez egyértelmű vesztesség, évi x szer 10 millió Ft.
Település szélén van. Rossz helyen, a busz meg a település központjában.
De cukorrépát szállítottak rajta valaki írta hogy 20 t -s a pálya.
Inkább mint iparvágánynak lenne értelme,gyár nincs a közelében, nincs se cukorrépa se semmi szállítanivaló sajnos, én nem kardoskodom mellette, csak leírtam, hogy valamikor volt szerepe.
>>A legrosszabb a lassan nyíló-, csukódó és csökkentett számú ajtó
Azt mondják, hogy középső ajtó azért egyszárnyú, mert a kétszárnyú nem fért volna el. Érdekes, a vezérlőknél elfért. Nem mértem le, hogy milyen lassan nyílnak az ajtók, de szerintem a Desiroban sem gyorsabbak.
A közeli ülések szerintem nem rosszak. Ha nincs tömeg, akkor 2 ülésed is van, ha van tömeg, akkor legalább van hova ülni. A Desiroban szemetes is csak az előtérben van.
Az új járműveknek vannak közös tulandonságai, amik nem feltétlenül kedvezőek, de el kell fogadni.
Ez nem segítene egy Kondoros - Kisszénás vonalon, mert Németországban sokkal előbb elkezdték a mellékvonalak felszámolását. Legútóbb a volt DR hálózatot ritkították meg. A német példát a 2 - esen lehetne követni. Ívben bedőlő motorvonatok 100 - 120 - as sebességgel, Esztergomban a központban lenne a végállomás.
Csakhogy ami neked játék, az másnak közlekedési eszköz. Igen, ilyen megszorításokkal: - akiknek közlekedési eszköz, mit tesznek érte, hogy az is maradjon, - hányan is vannak ők, - kinek elfogadható közülük az alternatív megoldás.
Például filozófál, amikor tenni kellene valamit. Aki gondolkodni képes, az többnyire képes meghatározni a teendőket azok számára, akik maguktól erre nem képesek (a többség). Továbbá képes mérlegelni egy adott helyzetről, hogy az milyen feltételekkel menthető, és hogy ezek a feltételek egy adott helyzetben vállalhatók-e. A "tenni valamit" csak ezután jön - máskülönben felesleges energiapocsékolás.
Na ugye... Nem azért írtam, hogy egyvalamiben igazad van, hogy elbízd magad. :)
És ahogy egészségügyben sem elég csak bohócdoktorokat alkalmazni Tőled tök jó kifejezéseket lehet tanulni. Mi az a bohócdoktor? :)
OFF: nézzétek meg mi történik napjainkban. Tipikus példa a vizitdíj. Kormányunk minden lehetséges eszközzel filléreket próbál kisajtolni az emberekből. Mindegy milyen áron...
Tipikus húzás. Most hallom a tévében, hogy a kommunisták mégiscsak óckodnak (persze falból) a vizitdíj miatt, talán mégsem kellene...
Régi trükk, a sok naív városi meg bedől nekik.
Bejelentjük, hogy bezárunk 28 kisforgalmú mellék volnalat. Mindenki felháborodik, bepánikol, aztán mégis ebből 4-5 talán 6 is, megmenekül. Aztán a végén mindenki fellélegez, hogy csak ennyi volt, mégis milyen rendes ez a kormány.
Az eredeti sztori így volt: Emberek duplája lesz a cukor hamarosan! Aztán mégsem lett duplája csak másfélszerese. Hú de jó, hogy ennyivel megúsztuk! A sok hülye meg megeszi.
Vasutas témához szólva, újra feltenném a kérdést:
Tudja-e már valaki, hogy mi lesz a bezárt vonalakkal? Állagmegóvás, karbantartás, síntolvajok azonnali fejbe lövése, stb.
Valahogy ezzel senki sem foglalkozik, pedig erre is kellene szánni egy kevés hatástanulmányt. Nem Taxxx? Erre nincs embered aki kidolgozná?
Ha a bezárás már flottul megy ugye lesz megoldás, eszköz, ember és pénz vonalak pikk-pakk megóvására is? Komolyan kérdeztem!
>>Van plüs üléses Bz is olyan mint a kedvenced a Bz 282
Hosszú távon az sem az igazi. A 282 - essel régen sem volt túl kényelmes utazni 1 órát. Legalább olyan szintre kellene felhozni a Bz - k utasterét, mint a szentesi Usgyikét. Új WC blokk, új ülések, de nem Kiel I. , légkondi nem feltétlenül kell, de felerészben nyitható ablakok igen.
A posta Bhv szerintem egyáltalán nem vacak, egész jól sikerült kocsik.
Érdekes amikor én arra jártam (tavaly és tavalyelőtt többször), akkor még négy kocsis volt (Salgótarjáni rész nélkül), és nem igazán volt szabad ülőhely.
Most erre milyen választ vársz tőlem???.-))
Én nem nem tavaly és tavaly elött többszőr, hanem kettő, kettő és fél hónapja voltam, ezt irtam le. Most írjam azt, hogy a te külön peched az, hogy akkor teli volt, vagy esetleg azt várod tölem, hogy azt írjam, hogy rossz időben rossz helyen voltál.-)))
Egyszerűen nem értelek..
Különben is akkor jártam útoljára arra felé azaz Egerben.
Mint írtam Hatvanban szétszedték Egerbe is ha jól emlékszem most is négy kocsi ment.
"az egész szerelvényben 29-en voltunk, jó Gödöllönél sokan szálltak fel, kb 35-40-en" Érdekes amikor én arra jártam (tavaly és tavalyelőtt többször), akkor még négy kocsis volt (Salgótarjáni rész nélkül), és nem igazán volt szabad ülőhely.
"Amúgy pedig rosszul hiszed: nem utálom a vasutat. Ellenben nincs pénzem marha drága játékokra." Csakhogy ami neked játék, az másnak közlekedési eszköz.
"Mit csinál a szellemi ingyenélő, amikor szellemi ingyenél? :)))" Például filozófál, amikor tenni kellene valamit.
"Egyvalamiben viszont teljesen igazad van: a vicinálisok kérdésköre nem tűr meg semmiféle elméleti megközelítést." Na ugye...
"Ha nem rentábilisak, de fenn akarod tartani őket, akkor a gyakorlatban kell szponzort keresned, gyakorlati pénzekkel. Menni fog?" Igen. Tudomásom szerint a közösségi közlekedés ma még állami feladat. Mint az egészségügy. Igaz, abból még ennél is látványosabban igyekszik kifarolni az állam. Bezzeg az autópályaépítés, az aztán buli!
És ahogy egészségügyben sem elég csak bohócdoktorokat alkalmazni, a közlekedésben sem jó mindenre a busz.
Van árulkodó példa a közlekedésből is: az M4, a prezstízsberuházás. Arra van pénz dögivel, és ott sem az a szempont, hogy a városlakóknak jó legyen, hanem az, hogy nekik jó legyen.
"Tehát az a mintegy nyolcezer ember akinek akkor és ott felmondtak, az bizony semmi." Ne forgasd ki a szavaimat, természetesen nem semmi, de itt ennél jóval több emberről van szó, mint a szolgáltatás lehetséges igénybevevőiről.
"Amúgy jó, elfogadom azt, hogy a MÁV-ot ne nézzük vállalkozás szempontjából. Legyen szociális foglalkoztató" Állj... mégegyszer lassan mondom: nem foglalkoztató, hanem szolgáltató minőségében próbáljuk nézni, könyörgöm!
"Mert jelenleg évről-évre növekszik az x összege" Ez igaz, ez itt a probléma. Ezzel kellene foglalkozni. Nem az x-ből egy töredék megtakarítása érdekében elvenni a szolgáltatás sok-sok ezer embertől, hanem a hatékonyságot növelni. De ezt már többször leírtam itt. Az volt a válasz: nem ez volt a kiadott feladat. Ja kösz, mint a kisiskolások: elkészíti a házifeladatot, és minden a legnagyobb rendben...
A veszteséget csökkenteni kell. Kérdés, hogy biztosan ez a legcélszerűbb módja?
OFF: nézzétek meg mi történik napjainkban. Tipikus példa a vizitdíj. Kormányunk minden lehetséges eszközzel filléreket próbál kisajtolni az emberekből. Mindegy milyen áron (adminisztráció, külön nyilvántartások ezrei, ellenőrző apparátus stb.) Lehet, hogy többe kerül a behajtás, mint a pénz. És közben a lényeg (pazarló egészségügy) nem változik. A vicinálisoknál is ez történik. Fillérek megtakarítása bármi áron. Ami marad, az jobb lesz, olcsóbb lesz? Ugyan már, kit érdekel!