1986. november 26-án, 17,45-kor az M41 2124 psz. géppel közlekedő 2433 sz. vonat a biztosító berendezés hibája és hibás váltóállítás miatt Fót állomás szabad II. sz. vágánya helyett a járművekkel elfoglalt I. sz. vágányra járt és a vágányzáró sorompót áttörve kiméletlenül ütközött az M41 2101 psz segélygéppel és a vele összekapcsolt M41 2115 psz. üzemképtelen mozdonnyal. A 3 gép mozdonyvezetői, a személyvonat vonatvezetője és jegyvizsgálója, valamint 31 utas különböző fokú sérüléseket szenvedett. A három mozdonyban kb. 5 millió Ft, a siklott BDt 117 psz. vezérlő és 20-07 134 psz. kocsikban, illetve a súlypsan megrongálódott 20-07 117 psz. kocsikban 760 000, a pályában és a biztberben egyaránt 15 000 Ft. kár keletkezett, a pálya 5 óra időtartamra elzáródott.
Ez nekem is rögtön szemet szúrt! :) "Közel egy ideig"... Még jó, hogy nem két ideig. :) De ezek szerint biztosan több, mint fél ideig. :) Döntse már el hogy "közel X ideig" vagy "egy ideig"...
A szon. " remek " újságírójától kérdezném : melyik időegységet fejezi ki az " ideig " ? Idézet a szon . - ról : Nyíregyháza-Sóstó - A sóstói állomás előtt állt meg és vesztegelt közel egy ideig a Budapestről Záhonyba tartó InterCity, mert szerda délután egy idősebb férfit a sóstói vasútállomás előtt néhány száz méterrel elgázolt.
Köszönöm a tájékoztatót! Eme balesetekről eddig nem is hallottam,mindegyiknél kijavitották a gépeket gondolom. A 026 esete nem semmi lehetett (összeborogatta a fél állomást). Én eddig a 056 balesetét gondoltam a legkorábbra a Szergejek közül,de volt akkor ugymond "aprítás" előtte is.
Közel sem biztos. 1967 decemberében a 079 Nagylaposon ütközött és oldalára borult, 1968 júliusában a 026 -os Kisvárdán horzsolódott és ütközött, összeborogatva a fél állomást, ugyenezen év augusztusában a 030-as Felsőzsolcán horzsolódott és siklott, alig 12 órával a mendei baleset után a 086-os tehervonattal ütközött Kétpó - Csugar között, igaz ez már a 056 után volt. És ezek csak az általam ismert súlyosabb balesetek.
Nem vagyok formában, elnéztem a hozzászólást! Természetesen az én adataim az M41 2178-ra vonatkoztak. Az M62 004 1965.05.29-én műtanrendőrizett. (Ezt most jól megnéztem, nem írtam el.) Ilyen szempontból a pálmát a V43 1033 viszi szerintem, mert az nem volt egy hónapos sem, amikor össze törték, igaz csak egy évvel később selejtezték. (Az általa utolért vonat mozdonyának pedig az első útja volt, de az szerencsére nem sérült)
Köszönöm, de egyedül le tudom rombolni a rólam alkotott esetleges kedvező összképet. :) Veled mi van mostanában? Msn-em meghülyült, Skype-on pedig nem szoktál jelentkezni.
Nem, mindig ilyen vagyok, csak a nyomtatásba kerülő anyagaimat több szakemberrel szoktam lektoráltatni, akik jó eséllyel észre vesznek egy-egy elgépelést, az ide került mostani anyagnál pedig nem volt meg ez a kontroll, én pdig figyelmetlen voltam.
Mint kiderült két dolgot is elírtam a napokban ide feltett, Hernádszurdok mh-nél történt baleset ismertetőjében. A baleset időpontját egy évvel korábbra tette (pedig a saját anyagaimban a helyes dátum szerepel, de a hozzászólás írásakor elgépltem az évszámot, amit nem vettem észre) és a MÁV vezig-helyettest is átkereszteltem. Most felteszem a javított változatot és elnézést kérek a tévedésért.
1996. június 5-én, 9 óra 33 perckor a 312. sz. Rákóczi nemzetközi gyorsvonat Novajidrány - Hidasnémeti állomások között, Hernádszurdok megállóhelynél Lett vagy Litván felségjelű, 35 m3 fa fűrészárút szállító kamiont gázolt a 3. sz. főút átjárójában (AS 538). A vonatot továbbító M41 2178 psz. mozdony összes, az utána sorozott első kocsi 2 tengelyével siklott. A pálya 350 méter hosszban megrongálódott és 26 óra időtartamra elzáródott. A gépen szolgálatot teljesítő Orosz Ferenc, Miskolc VF. 35 esztendős mozdonyvezetője a helyszínen életét vesztette. A vonat jegyvizsgálója és 2 utasa, a kamion Lett állampolgárságú vezetője és a pótkocsi által szinte teljesen lerombolt egykori sorompóőrház kertjében dolgozó személy könnyebben megsérült. A pálya felszabadításában a Kassáról érkező 60 tonnás vasúti daru működött közre, mivel a Miskolc felől érkező segélyszerelvény a helyszint a járhatatlan pályán nem tudta megközelíteni. A baleset oka a kamionos figyelmetlensége és a kamionon alkalmazott "orosz ABS" volt. A közúti jármű vezetője későn vette észre az érkező vasúti szerelvényt, és mivel a nyergesvontató fékje a bebicskázás elkerülése érdekében ki volt iktatva (orosz ABS) a jármű képtelen volt az azonnali megállásra. Ezért megpróbált a vonat előtt áthajtva menekülni, de ez nem járt sikerrel. A balesetben elhunyt mozdonyvezető építkezett, egy hat hónapos kisfiút és egy második gyermekükkel várandós feleséget hagyott hátra. Temetésére június 8-án lakóhelyén, a Hidasnémeti temetőben került sor. Önfeláldozó magatartásáért a MÁV vezérigazgatója posztumusz dicséretben részesítette, melyet a néhány évvel később szintén tragikus körülmények között elhunyt Sípos István vezérigazgató-helyettes nyújtott át családjának.