Bocsi a belekotyogásért, de szerintem a hozzászólásod első mondatát érdemes lenne töröltetni.
Ez a ti dolgotok és csakis a tiétek. Biztos, hogy kell ez ide? Pláne, ilyen formában?
ON
Kezdőkészlet:
Kezembe került egy Zeuke Transitus motorkocsi..még abból a fajtából, amelyikben bronzkefés motor van.Saccra olyan 45 -50 év körüli darab. A szó szoros értelmében homokozott vele fiatal tulajdonosa.
Egy alapos tisztítás után mukk nélkül, gyönyörűen fut.
El is gondolkodtam, hogy a mostani, csili-vili elektronikával teli gépek, (még ha analóg a masina, akkor is Nyák lap van benne) , milyen állapotban lesznek 50 év múlva?
""Nem értem miért nincs olyan "beetető" szintű készlet, ami kisgyerekeknek jó volna hogy ráérezzenek a dolog ízére, de ha mégsem tetszik nekik akkor se mondja azt a szülő, hogy úristen kidobtam az ablakon sok tízezer forintot. Egy hevenyészett mozdony néhány kocsival, körpálya ( nem ágyazatos sínnel !*"+%*°/% ), mint a régi ((szép)) időkben.""
TT - ben már nem gyártanak ilyen egyszerű vonatokat. 20000 forint körül van LIMA és PIKO. Elemes vonat van 10000 alatt, a http://pequetren.eresmas.com/ hasonlít is az igazi vonatokra.
Örülök hogy megtaláltam ezt a fórumot, most írok ide először. Hajdanvolt fiatalkoromban én is TT -vel nyomultam, de sajnos el is adtam az összegyűjtött dolgokat, kb. a 80 -as évek elején ... ebből nagyjából tudtok is hova tenni :-). Most viszont a 7 éves gyerkőcöm ráncigál egyre többet, hogy ő bizony "villanyvonatot" szeretne. No, gondoltam, mi sem egyszerűbb ennél, nézünk egy kezdő TT készletet ( mi mást ? :-), mint amivel én kezdtem annakidején, és meg van oldva a dolog. Az a készlet egy nem túlságosan kidolgozott kék színű villanymozdonyból állt, 2 v. 3 kocsiból, ovál pályából és egy elemes szabályozóból. Gondoltam ha az "átkosban" volt ilyen egyszerű és viszonylag olcsó készlet, akkor bizonyára most is kapható. ( Használtat nem akarnék, mert ajándéknak szánom, fura volna ha korrodált vagy kopott cucc kerülne a csomagba. Aztán később persze lehetne használttal is bővítgetni ha a gyerkőc belejön a dologba. )
Nézegettem a netes áruházakban, de gyakorlatilag alig találtam valamit. Ami van, az egyrészt őrült drága, másrészt viszont profi(nak tűnő) kidolgozású, amire perpillanat nincs szükségem.
Nem értem miért nincs olyan "beetető" szintű készlet, ami kisgyerekeknek jó volna hogy ráérezzenek a dolog ízére, de ha mégsem tetszik nekik akkor se mondja azt a szülő, hogy úristen kidobtam az ablakon sok tízezer forintot. Egy hevenyészett mozdony néhány kocsival, körpálya ( nem ágyazatos sínnel !*"+%*°/% ), mint a régi ((szép)) időkben.
Tudnátok segíteni hogy én nézek rosszul valamit, vagy tényleg reménytelen a helyzet ? Köszi!
Nagyon köszönöm az alkatrészeket. Elfelejtettem kérni 2 darab E 499 forgóvázmaszkot. A számuk: 30002 és 30003 korai vázmaszk fém gerendával. Kérnék egy pontos összeget és utalok. Tisztelettel: Horváth Zoltán Ui: Így rendeződik az előző is.
Igen, logikus amit írsz, csak gondoltam akinek ilyen rendszere van kiépítve, az már biztos foglalkozott a témakörrel, de ha nem, úgy marad az empírikus út.
Szerintem ha még elég is lenne, "leárnyékolja" a főkeret, alváz, meg egyéb alkatrészek, és egyébként is túl magasan van a motor, hogy impulzust váltson ki... nem sok idő, kipróbálni. Plusz pénzbe nem kerül, ha kísérletezel...
Reed csövekkel kapcsolatban lenne egy láma kérdésem: nem elég -e a kis érintkező meghúzására a mozdony motorja által gerjesztett mágneses mező, mindenképp szükség van -e felragasztott mágnesre?
Eladó BTTB BR 250 a ritkább, narancsvörös (orange) festésben, eredeti dobozában. Pár pici sérülés van rajta: az egyik forgóvázmaszk sarka picit le van pattanva (lásd képek), és az egyik kürt utólagos ragasztása miatt nagyon pici ragasztónyom található.
A mozdony gyári konstrukciójának megfelelően egyik forgóváz 2 tengelye hajtott csak, amelyeken tapadógyűrűk vannak. A másik forgóváz csak az áramfelvételben kap szerepet. Ezek miatt valamivel kisebb a terhelhetősége, mint az egyéb, mindkét forgóvázon meghajtott BTTB mozdonyoknak.
Irányváltó világítása van, előre fehér izzóval, hátrafelé piros LED-del.
Ára: 12.500 Ft.
Személyes átvétel Budapesten lehetséges, vagy előre utalás után postázom.
Ákos inkább a vegyes üzemre gondolt!Ami egy uj asztal épitésénél még pontosan tervezhető és megvalositható!A banándugo és az Fz-1 inkább a multé(Habár sokan
esküsznek az Fz re) Az hogy hogy analogban élethübb a mozgása egy mozdonynak Fz-1-el mint digibe azt kétlem Ott inkább dekoder beállitást kéne optimalizálni.
Kicsit közbeszólnék digi- analóg témában. Én megkerültem a kérdést.. H0 asztalomon van egy kapcsoló, amivel kiválasztom, hogy analóg vagy digi üzemmód. Vannak mozdonyok, amiket nem vagy nehézkesen lehet digitalizálni, ráadásul analóg üzemmódban szebben fut. TT asztalom irtó öreg, még apukám építette. Azon meg banán dugó van. Digi mozdony kerül rá, akkor a multimaust csatlakoztatom az aljzatba, amikor meg analóg, akkor a jó öreg piko Fz1 -est. Persze törekszem rá, hogy minél több mozdony legyen digitális, de megmarad az analóg vezérlés is.