Az „Excel” fórum célja, hogy keretet adjon az Excel felhasználók széles táborának tapasztalataik megosztására, és lehetőséget a segítséget kérőknek. Az alábbi összefoglaló azért készült, hogy segítse a helyes kérdésfeltevést.
– Írd le szabatosan a problémát. Úgy fogalmazz, hogy ne csak te magad, de a szakértő is megértse, mire szeretnél választ kapni.
– Írd le, hogy milyen verziójú Excellel dolgozol. (Vagy ha nem – ill. nem csak – Excel, akkor micsoda?)
– Írd le, hogy milyen úton indultál el, és hol akadtál el rajta.
– A kérdés megértése szempontjából sokat segíthet, ha feltölteszt egy képet, amin látszik, hogy mit szeretnél, vagy illusztrálja azt.
– Még jobb, ha feltöltesz egy minta munkafüzetet valahová (pl. data.hu). Feltöltés előtt távolítsd el belőle a nem publikus adatokat.
– Ha a feladat jellege olyan, célszerű az "előtte" és "utána" állapotokat bemutatni. (Miből kellene csinálni mit?)
– Ha VBA kódon kell javítani, másold be a releváns kódrészt. Rövid kód mehet hozzászólásba, hosszú kód inkább ide: http://pastebin.com/
– Ha valami nem úgy működik, ahogy kellene, add meg a rendellenes viselkedés jellemzőit, a hibaüzenetet, és a hibát okozó programsort.
Az Excel2007-nek azon a sávján, ahol a munkalapok között váltasz kattints jobbal.
Itt válaszd a Move or Copy-t
A legördülő menüben válaszd a cél workbook-ot (vagy egy új workbook-ot ha még nincs cél workbook-od) és ne felejtsd el bekattintani alul a Create a Copy opciót.
Rávettem magam, hogy idősebb fejjel nekiesek az angolnak, amihez nagy segítség lenne egy jó kis 2lapos excel tábla, szavak tanulásához...
az elképzelésem az alábbi:
Adatbázis lapon: 4 oszlop: mangolul a szó, magyarul, topik neve, és a sorszámnak mé egy cella kezdetben üresen.
A szó kikérdező lap működése:
1. Felugró panel, megkérdezi, hogy angolul kérdezzen, vagy magyarul
2. Felugró panel, megkérdezi, hogy melyik témakört választjuk
3. A nyelv és a topic kiválasztása után csak az adatbázis szavait figyelje, ami ebbe a csoportba tartozik.
4. A kiválasztott témakör szavai mellé a "Sorrend" mezőbe generáljon le egy véletlen számot 0 és 0,95 között, s a program futása során ide többször ne generáljon véletlen számot, tartsa meg az elején legeneráltat.
6. A "Sorrend" oszlop alapján növekvő sorrendben írja ki a választott kikérdezési nyelven a szavakat egyenként, majd az ez alatt a beviteli mezőbe beírt megoldást hasonlítsa össze az adatbázisban megadott megoldással.
7. Ha helyes, akkor a "Sorrend" oszlop adott cellájába írjon 1-est, ha nem akkor hagyja benne a régi számot.
Ha elért 0,95-ig, kezdje újból kikérdezni a még nem 1-essel megjelölteket.
8. A futás akkor álljon le, amikor az összes szó mellett 1-es szerepel.
9. A futás leállása előtt adja fel a találati statisztikát. (helyes találatok / összes kérdezés)
találkozott valaki már e probléma, vagy hasonló megoldásával? Basic-ben nem vagyok otthon, ( persze máshol sem túlzottan, anno egy kevés pascal meg C volt az összes tudományom... ) de ha esetleg makrók nélküli megoldást tudna valaki mondani, az tuti lenne...
Először járok itt, szeretnék segítséget kapni Excel 2007-hez,
Van egy Pivot táblás kimutatásom, amiben van egy szűrt oszlop.
Ez a kimutatás külön sheet-en van.
Szeretném ezt a sheet-et exportálni egy önálló excel fájlba, úgy hogy a formázás maradjon meg, illetve a szűrőben nem mutatott adatok ne legyen láthatóak az új fájlban sem.
Tudnátok erre tippet, hogyan lehet egyszerűen megcsinálni?
Online (böngészőben szerkesztve) nem, de ha a file-t a gépeden futó office application-ben szerkeszted akkor minden további nélkül (ilyenkor persze a Skydrive-ot csak tárhelyként használja, mintha egy network file szerver lenne). Szóval a makró ha van a file-ban nem vész el a skydrive-on, de nem is tudod online futtatni vagy szerkeszteni.
Viszont amire fel szeretném hívni a figyelmedet az a Microsoft Skydrive nevű szolgáltatása. Ugyanaz, mint a Google Docs, csak a szokásos Microsoft szoftverekkel (Word, Excel, stb.), böngészőben ÉS a számítógépeden installált office programokon is módosíthatod a file-okat (automatikusan az MS szerverre menti a cuccot, nem kell felmásolgatni a file-okat). 25 GB tárhely.
Szerintem jelenleg verhetetlen.
Ha valamilyen okból nem vagy kötve a Google Docs-hoz, akkor javaslom a váltást. Én is G Docs-t használtam sokáig, de a Skydrive egyike azon területeknek, ahol a MS agyonveri a Google-t...
Ugyan nem excel, hanem Google docs, de lehet tud nekem segíteni valaki..
Nemrég kezdtem el használni a Google docs-ot, azon belül is a táblázatot. Elég nagy táblázatban dolgozom, így van, hogy több száz sora is van egy munkalapnak, viszont mentés után újra megnyitáskor mindig az A1-es cellára (vagyis a legtetejére)ugrik vissza, nem úgy mint az Excel, ahol, ha elmentem és megnyitom, akkor az ugyanott állok. Néztem a beállításokat, de nem találtam erre beállítást. Létezik vajon erre megoldás?
Adott egy táblázat, aminek az első oszlop celláinak értékét és formátumát (jelen esetben csak a betűméret a fontos) bizonyos feltétel teljesülése esetén egy másik oszlopba kell másolni. Az értéket "ha" függvénnyel meg tudom oldani:
pl. a D1 cellában lévő képlet: HA(A1=5;A1;" "). A formátumot (betűméretet) így képzeltem el: "ha A1 betűmérete 12, akkor D1 betűmérete is 12 legyen, egyébként 10-es" Megoldható ez így?
Rossz napom van. Valaki az előbb azt kérte (nem itt), hogy az egyik lapról a másik lap utolsó adata alá szeretné bemásolni az első lap értékeit és formátumát.
CsRob1 is értéket és formátumot említett, de nem volt szó a másolás helyéről.
Fent az ikonok között alapbeállításban megtalálod a formátumfestő ecsetet. Erre kattintva kijelölöd az eredeti formátumot tartalmazó-, majd a formázandó tartományt.
Egy táblázatból az adott feltételeknek megfelelő cellák értékeit egy másik táblázatban szeretném megjeleníteni az eredeti cellák formátumában. Az eredeti táblázatban különböző formátumú cellák vannak. Ha 10-es betűméretű az érték akkor így, ha pl. 12-es félkövér dőlt, akkor abban a formátumban. Az értékek átvitelét megoldottam függvényekkel, de hogy lehet megoldani a formátumok átvitelét? Létezik erre függvény?
Ha syntax error, akkor az nem a makró hibája. Annál is inkább, mert a "dim wb1 as workbook" sor tökéletesen hibátlan.
Szerintem inkább arról van szó, hogy valami összegubancolódott a munkafüzetedben. Office dokumentumoknál előfordul az ilyesmi. Accessben is viszonylag gyakran megesik, hogy egy űrlap ismeretlen okból tönkremegy, és utána csak akkor tudod használni az adatbázist, ha minden egyes táblát, űrlapot és egyéb objektumot egyenként átviszel egy üres adatbázisba.
A helyedben azt tenném, hogy:
1) nyitok egy új, üres munkafüzetet
2) átmásolom a problémás munkafüzet lapjainak tartalmát egyenként az újba
3) bemásolom a használt makrót/makrókat is az újba
4) bezárom a régi munkafüzetet
5) elmentem az új munkafüzetet új néven
6) újraindítom az Excelt
7) megnyitom az új munkafüzetet és kipróbálom a hibásnak tűnő makrót
Esélyes, hogy működni fog, de ne kérdezd, hogy miért.
X db makróval bevitt szám közül 40% legyen -50, 29% 0, 15% 50, stb.
Megoldás: egy (A) oszlopba beviszek 40 db -50-et, meg a többit, összesen 100 db számot.
A makró egy cellában véletlenszámot generál 1 és 100 között, az A oszlop ennyiedik sorából viszi be a számokat a makró egy másik oszlopba. A bevitt mennyiség módosítható.
Nagyjából stimmel a százalékos arány, minél nagyobb a bevitt mennyiség, annál inkább.
Egy kis cifraság hozzá, hogy az új számsor tagjai mellé beírja, melyik kategóriába tartoznak (1-es a -50, 6-os az utolsó, a 200-as érték).