Keresés

Részletes keresés

hammond-b-3 Creative Commons License 2005.06.10 0 0 1851

Hi Fiúk, engem is érdekelne, hol érdemes hangszert feltenni eladásra. vagy esetleg aukcióra. Van egy Fatar TMK-88 Masterkeyboardom, vadonatúj, számlával, 2 év garanicával. Utolsó ár: 62.000.-Pengő. Itthon 66-70 ezer körül árulják. Van egy Yamaha EMT-10 pianomodulom is, azt 20 ezerért adnám el. Most mindenemet kiárusítok, mert akarok egy DB-3 orgonát Viscountéktól. Tehtube szaktárs azt mondja jó és tudna segíteni a beszerzésében.

Ha van ötletetek, hol suhinthatnám fel a cuccaimat eladásra, vagy ismertek valakit, akiben lenne érdeklődés, kérlek szóljatok. Az árak úgy gondolom korrektek. Kösz!!!

Válasz djuice-nek: Az Emu B-3 nagyon dögösen szól, bár még csak a kezdeti tesztelési/tanulási időszakban vagyok. Nekem nagyon tetszik a hangja, a lacika-beállítások is nagyon jók, persze ez ízlés kérdése... A programozásig még nem jutottam el idő és programozási-szakismeret híján. Addig viszont nem nyugszom, amíg a DB-3 be nem kerül a házba.

Előzmény: djuice (1850)
djuice Creative Commons License 2005.06.10 0 0 1850
srácok! hová érdemes hangszerhirdetést feladni a nagy látogatottság/olvasottság érdekében? nem vintage cumó, hanem szinti van eladósorban! (Korg Trinity pro + Emu Procussion) h-b-3 nos, hogy vagy megelégedve az Emu-Hammondoddal?
tehtube Creative Commons License 2005.06.09 0 0 1849
Töltsd le a captain-foldback.com-ról a H100 schematic-ot. Ilyen dob alakú szkennerrel még nem volt dolgom. Igaz, nem is keresem velük a kapcsolatot. Inkább az A,B,C,M.
Előzmény: Lizzi (1848)
Lizzi Creative Commons License 2005.06.09 0 0 1848

Ez ám precíziós szerkezet. Van olyan vicces mint az enyém lesz.

Mi van ezekben a szkenerekben?

Előzmény: tehtube (1847)
tehtube Creative Commons License 2005.06.09 0 0 1847

No ezt tessék megnézni. Csak érdekesség.

A Hammond Wiki oldalán a H100-ról azt mondták hogy lot of hell. Igazából ez lett volna a B3 utódja a B4. 91 helyett 95 hangkerék (tehát fisz helyett H-ig), 11 drawbar, sztereó dupla scanner, plusz celeste scanner, pedal sustain, sztereó hangrendszer, összetett percussion hangzás, de még csöves-mechanikus. Csak nem jött be a hangja. Mindenesetre a maga korában másfélszer annyiba került mint egy A,B,C.

Itt a scanner-ek képe. Már nem fért a motorra, külön lezlimotor hajtotta azokat! :-(

Egyébként a mechanikus hanggenerátorok gyártását azért fejezték be 1974 decemberében, mert nem tudtak belőle lecsengő hangot kicsiholni, meg meghalt Laurens Hammond, az igazi.

LaurensHammond Creative Commons License 2005.06.08 0 0 1846
Naggggyon jo!!!!:-)) Joey meglatja a kissracot, biztos nagyon fog Neki tetszeni:-) Megjott ma az utalvany, koszi! B3 forever!!!!!
Előzmény: hammond-b-3 (1845)
hammond-b-3 Creative Commons License 2005.06.08 0 0 1845

Sziasztok Fiúk! Na, így vigyorog egy komoly 3 éves fiatalember, aki esténként Halász Juditra - ja nem bocs - Joey DeFrancescora alszik el. Persze csak ha végiment a CD...    :-))))

LaurensHammond Creative Commons License 2005.06.08 0 0 1844
Be is elesitettem magam ujra, fotoval, remelem megjelenik hamarosan a Hammond klubban:-)Meg az L102-vel voltam font, ami mar a Gyula tulajdona..:-)
Előzmény: tehtube (1843)
tehtube Creative Commons License 2005.06.08 0 0 1843

http://www.concerts.hu/hammond/tulajdonosok/listazo/

Lengyel oli orgonás oldalán szépen mexaporodtak a Haqmmondosok. Öröm látni. Aki még hiányozna,.... ne várakozzon. Üdv, Zs.

KarnEvil Creative Commons License 2005.06.07 0 0 1842

Te is? Én sem bírok leszakadni róla. Hogy mitől ütős neki a balkéz sound?

Szerintem a gyakorlástól... :) De komolyan, óriásit dobnak rajta az apró kis díszítések, amellett iszonyat jól vezeti a szólamot. Szinte mindegy a beállítás :) Nagyon jó példák vannak a balkezes orgibasszusra Aebersold 49. Play Along könyvében, illetve a CD-n természetesen. Hank Marr Hammondos "slágerek"-hez játszik rajta kíséretet (Sunny, Misty, stb), bal kéz basszus, jobb kéz akkordok. Ráadásul külön tudod hallgatni a basszust, mivel ki van panelve bal oldalra a B3 (igazi) basszus, jobb oldalon meg jönnek az akkordok valami Korg szintiből, eléggé el nem ítélhető módon :) De mindegy, úgyis a basszus a lényeg, nagyon szépen lehet hallani, hogy mit hogy csinál. Ráadásul gyakorló tempóban nyomja, szépen követhető, leszedhető. A 65. Aebersoldon is Hank Marr játszik (ezt Holger kollégától tudom). Ha esetleg nincs meg a teljes Aebersold Play Along sorozat, csak dobj egy mailt ;)

Előzmény: Lizzi (1841)
Lizzi Creative Commons License 2005.06.07 0 0 1841

Az Alberto videok nagyon jók. Ezt nézem két napja. Főleg a harmadik. Balkézzel nyomja a basszust és eszméletlen jó az orgi hangja. Tudja ezt valamelyik klón utánnozni?

Nem tudom milyen beállítás ez alul de nagyon ott van. Ráadásul nagyon pörög a balkeze. Egy másik számban mégjobban hallani: Bluse for Alice in wonderland c. szám.

Itt fülelhetitek: http://www.jazzitalia.net/artisti/albertomarsico.asp

http://albertomarsico.interfree.it/bluesforalice.mp3

Mitől ilyen ütős neki a balkéz sound? (én is ilyet szeretnék:)

Üdv:rt

tehtube Creative Commons License 2005.06.07 0 0 1840

Laurens! Érdekes a Joey és Jimmybá' uccsó' cédéje, a Legacy. Joey végre lábbasszusozik, sőt, sok helyen string bass unitot használ. Jól szól a Yamahája is a Motif. Ezt használta a Papa lemezén is. Joey gyakran c3-mal, Jimmy meg símán szól. Jó-jó, de a régi felvételek az egysebességes lezlivel az igaziak. Hiába szól szépen, de ez a lassú katyvasz a lezlivel kicsit szirupossá teszi a hangot. Szóval tessék bátran leállítani a lacit a 888P állásban, főleg ha a c3 is rajta van. Ok, ha szól a magas regiszter akkor meg hadd forogjon a tremoló. :-)

Egy javaslat! Vannak már jó masterbillentyűzetek, ahol a 9 drawbarkontroller is megtalálható. Sajnos a Fatar érdekes módon nem gyárt ilyet 5 oktávosban, csak 4, v. 8. Számomra érthetetlen. VMK 49-88. Viszont találtam egy Evolution MK461C-t. Elég szimpatikus darab. Annyi rajta a tekerő, hogy múúgnak is elmenne.

Előzmény: LaurensHammond (1838)
Lizzi Creative Commons License 2005.06.07 0 0 1839
C3-asa van úgy tudom + egy 122 leslie, aminek a lassú fokozatáról le van húzva a vezeték így gyors+stop konfigurációban műxik. Ezt a jazzitalia.net-en olvastam ahol a preseteket taglalja.(ld.: második link)
Előzmény: LaurensHammond (1838)
LaurensHammond Creative Commons License 2005.06.06 0 0 1838
Huuu, de jo ez az olasz Hammond-os csapat!!! Szepen is szol a hordozhato B3-ja a "digonak":-)
Előzmény: Lizzi (1837)
Lizzi Creative Commons License 2005.06.06 0 0 1837

Sziasztok, remélem mindenkinek jól telt a hétvége és jó volt a lemezbörze.

Sajna én nem tudtam elmenni (meg nincs is hammondos zeném) de linket tudok ajánlani ismét.

Ha még nem ismernétek Alberto Morsico olasz úriember C3-as hammondon:

http://www.organlogistics.com/inglese/frameinglese.htm

Remek jazz zenék és video oldalon letölthető (3 video jó képminőségben) igazi vérpezsdítő hammondos zene. Sajnos darabja 8-13 mega de megéri.

Extraként ajánlanám a http://www.jazzitalia.net/lezioni.asp organo részén okít is hammondból két másik orgonistávan egyetembe. (a kottákhoz nem kell taljánul tudni :)) Jó anyagok találhatóak itt is.

Jó hallgatást, töltögetést és hammondolást:rt

hammond-b-3 Creative Commons License 2005.06.04 0 0 1836

Hi  Tehtube,  ugye Te vagy az ott a képen, a szemüveges úr mellett :-))))

Én olyan 11 körül megyek, aztán biztos összefutunk.

Ma megvettem a jegyeket Joeyra  a CD-bárban

A fiamnak most szervezem a "fotó-termin"-t  Joeyval.

A holnapi viszontlátásig - üdv. Mindenkinek! Zsolt 

Előzmény: tehtube (1835)
tehtube Creative Commons License 2005.06.04 0 0 1835

Cső!  Posaune szaktárs kínálja. Ez egy kétrotorosnak az alja, a dobrotor. Plusz az erőlködő is itt van.

"Sajnos" az enyémeimek azért drágábbak. Az Allsoundom is, mert az a max kiépítés és hangerő. 5 bemenet, melyből 2 lezli, 3 egyéb szinti, 3×70Watt, rugós zengető sávonként, kimenet, bemenet, hanxín... 190e. Viszont partiban van a stack Marshallal.

És a 2101 meg még drágább, dehát újonnan 1700EU. 20-25% mínusz azért mégis más.

Lemezbörze: én holnap 10 körül úgy délig ott leszek. Viszek jónéhány hallgatnivalót is Laurensnek.

Üdv, Zsolt

Ja, keress meg a képen :-)

Előzmény: Don Airey (1834)
Don Airey Creative Commons License 2005.06.04 0 0 1834

http://www.vatera.hu/item/view/real.php?cod=2482010

Ezt innen árulja valaki? Mert ha igen akkor azt szeretném kérdezni hogy egyrotoros vagy kétrotoros-e?

hammond-b-3 Creative Commons License 2005.06.04 0 0 1833

Szasztok Fiúk, főleg Lauerns + Tehtube! Vasárnap én is ott leszek a börzén, főleg azért, hogy megismerkedjünk!!! Azt kellene tisztáznunk, mikor találkozzunk. Nekem a délelőtti, vagy a dél körüli órák lennének jók, mert délután vendégségbe megyünk! Esetleg le lehetne fixálni egy konkrét időpontot, hogy mondjuk 10-kor, 11-kor, stb. találkozunk a bejáratnál. A felismerhetőség kedvéért, ez a "szép" ember én vagyok. :-)))))))))))))))))))))))))))

Telefonon is elérhettek: 30-493 43 85, hogy megbeszéljük a pontos időpontot!

Várom mielőbbi email- vagy telefonos visszajelzéseteket!!!!!!!!!!!!

Üdv.: Zsolt

Előzmény: LaurensHammond (1832)
LaurensHammond Creative Commons License 2005.06.03 0 0 1832
Azert meg jo hogy "kis" Joey De Francesco mellet en meg vekonynak erzem magam:-) Gyula nem jon a borzere, Ő majd a Joey-ra jon, mar megvettem neki a jegyeket! Na azert a keménymag vagyunk...a jegyek sorszama 3,4,5,6!!! Igy megyunk Kecskemetrol:-) Ok vasarnap talakozunk, viszek Neked nehany Jimmy Smith-t, es egyeb finomsagot...nagyon toljak benne azt a bizonyos hangszert!! OLyan, visito hangja van, mi is a neve.....hmmm valami fatokos, nehez regi vacak...ha ha Hammond talan...ugylehet, nem hallok szimpatizatort benne szerencsere:-) he he
Előzmény: tehtube (1831)
tehtube Creative Commons License 2005.06.03 0 0 1831

Hát én ebben a szkennerben semmi különbséget nem látok. Ez a "szokásos" bíszríís példány. Meghajtod ahogy tudod. A H100-akban példálul 2,5!!!!! scanner van, és már nem viszi a motor, úgyhogy külön lezléimotor hajtja szegénykéket :-( Éxíjjal. Ennek alapján én is egy éxíjas megoldást tudnék javasolni.

Egész bizarr ötletet adtál, persze hogyha ez sikerül neked. A klón orgonáimhoz egy ilyen vibrátót szerkeszteni, úgyis ezen részüket kritizálom a leginkább. Meg egy csöves-rugószengető modult is, meg egy csöves preampot.

Más: most vasárnap a VIII. ker. Krúdy utcában, a Darshan udvarban egy kis lemezbörze lesz. Ott egy pár jóravaló ember akár össze is futhat. Mondjuk ebéd előtt, vagy közvetlen utána? Mikó' lenne a jó? Legyen mindenki vöröshajú-féllábú-szemüveges és akkó' nem tévesztjük egymást szem elől :-)

Nojó, nézzétek meg a Dennerleines fotónkat április elejéről és akkor Laurens-Viktort (méretes fazon) és engem-Zsolt (szemüveg) megismertek. Laurens! Gyula nem jön?

Előzmény: Lizzi (1830)
Lizzi Creative Commons License 2005.06.03 0 0 1830

Sikerült képeket készíteni a scanner-ről.

Nem lettek túl jók ezért nemtudom látni-e rajtuk a különbséget

12

A lényeg: a kis tengely is be van csapágyazva ebbe az agy részbe.

Véletlenül siketrült ez a fajta, de így könnyebben megoldom a hajtást.

A másik esetben nem úsztam volna meg eredeti motor nélkül a benyúló kis fogaskerék miatt.+frekiváltó+230v-110v trafó.

3

Előzmény: tehtube (1823)
hammond-b-3 Creative Commons License 2005.06.02 0 0 1829
Hi djuice,  Meked is köszönöm az infót, nagyon kedves Tőled. A Krúdy utca itt van a szomszédban, holnap átsétálok jegyekért és persze jelzem, hogy Te küldtél. Aztán este írok, ha már itt figyelnek a fiókban! Üdv. és mégegyszer kösz! Zsolt
Előzmény: djuice (1828)
djuice Creative Commons License 2005.06.02 0 0 1828

hammond-b-3! Én írtam korábban a linket a CD bár infojához. Találsz térképet is az oldalukon, de nem nagy vasziszdasz a 4es, 6os villamosról leszállni (ha tömegközlekedsz) a Rákóczi tér környékén, s ott meg befelé a Dunának. Egy étterem v pizzéria van vele átellenben. Sétáló utca! Kocsival nem lehet teljesen beállni az ajtó elé. Ami fontos, hogy egy pincében van az üzlet, ez engem is megtévesztett, mert csindadrattásabb, csilivili kirakatra számítottam egy emeleti részen, de nem. Az üzlet viszont jól néz ki belülről.
A Hammondos kitűző tényleg jó 5let lenne a meetingkor!

Más!
Ma hallgattam nálunk a MediaMarkt, sajnos csak ratyifos Cd behallgatózóján Joey-Jimmy legújabb és egyben utolsó "élő" duett lemezét, a Legacyt. Nem volt nagy élmény főleg régi számokat új köntösben hallani az új műanyag nyúbíszrín, nem is adtam érte hát majd 6 gurigát! Viszont Joey beújított! Yamaha Motifon is játszik a lemezen, igaz nem orgonálás ürügyén! Nadehát ilyet! :))

Amúgy fiúk, köszi hogy a CD bárt választjátok! Normális a kiszolgálás és a személyzet is, nem úgy mint a TicketExpressnél! Mellesleg a tulaj megdícsér ha oda hajtom a Hammond fanokat! :))

hammond-b-3 Creative Commons License 2005.06.02 0 0 1827

Szia Laurens! Nagggggggggggggggggyon köszönöm. A Krúdy itt van tőlünk 5 percre, holnap megyek. Gondolom Raphaelnek nem kell belépő. Alig várja már Joey bácsit, bár ha meglátja, azért biztos lesz megilletődés. Ma végignézte Joey weboldalát. Írtam neki, meg a managementjének egy emailt, hogy lehetne-e egy közös képet csinálni a B-3 mellett, lévén, hogy Raphael nagy valószínűséggel a legfiatalabb rajongója. Tény, hogy a fiam nem egy átlagos gyerek, ezt mondja mindenki. Tudod, idős szülők, jól sikerült szerelem-gyereke - én 45 vagyok, a nejem 39. És persze imádjuk a fiúnkat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kösz a kedves felajánlást DVD-ügyben, de Raphaelnek egyelőre nem mondom, mert bemondja, hogy induljunk azonnal Kecskemétre.

Azért ez a kéztartás nem akármilyen :-)))

LaurensHammond Creative Commons License 2005.06.02 0 0 1826
Nem semmi fiad van, ez igen! Lehet Ő lesz a jovo Hammond-os generacioja!?:-) A jegyeket a Krudy Gyula utcaban lehet megvenni, a CD bárban, amugy www.cdbar.hu az oldalcimuk, ott pontosabba le van irva szerintem, hogy hogyan talalsz oda! En is a Hammond forumon olvastam, nem en vagyok a Colombus:.-) Mond a fiadnak lesz az apunak Joey De francesco DVD-je ha eljon hozzam! Tegnap szereztem, 2004-es koncert, Philadelphia-ban, big band-el!! Allat!!!!! Lassan nagyobb mar a "kis" Joey mint a B3 maga:-)
Előzmény: hammond-b-3 (1825)
hammond-b-3 Creative Commons License 2005.06.02 0 0 1825

Kedves Laurens, hol kaphatok a jegyek Budapesten? Tudnál egy pontos címet írni? nagyon hálás lennék érte Neked!!! Ugyanis hazajövünk 3 nappal hamarabb a szabadságról, mert a fiam Raphael (most lesz 3 éves...) mindenképpen ott akar lenni és szeretne egy közös fotót Joey DeFrancesco bácsival - ahogy mondta... Ez a gyerek nem semmi; a Guten abend gute nacht - alatatódalos CD-re fütyül nagy ívben. Neki JDeF kell. Azt végighallgatja, közben lóg az anyja mellén (mindezt 3 évesen), ha belép a Hammond, már emeli a kezét a levegőbe és jelzi, hogy tudja, mi következik - aztán elalszik.

Aztán valami ismertető-jelet kéne magunkra tűzni, hogy mi a fórumosok felismerjük egymást és találkozhassunk személyesen is.

Előzmény: LaurensHammond (1824)
LaurensHammond Creative Commons License 2005.06.01 0 0 1824
Uraim, Hammond rajongok! Kecskemeten 5-en vettunk tegnap jegyeket a Joey De Francesco koncert-re!!! Nem semmi, ez am a Hammond kultivalo varos:-) Koszi az infot a CD-bar-t illetoleg, onnan hozta le egy baratom...
Előzmény: tehtube (1823)
tehtube Creative Commons License 2005.06.01 0 0 1823

A kétszintű annyi, hogy van egy erős és egy gyenge vibrátóállás. V1, C1, V3, C3. A hosszabb shift line-ban meg van egy közbünső érték is. V1,2,3, C1,2,3. Nem lényeges, elég a kétállású is. A V2, C2-t szinte soha nem használom, csak a C3-at!!!. (és néha a C1, V3-at :-)

Szóval valami valahogy beleakaszkodik a tárcsába??? nahát!

Itt a "rendes" scanner belő fogaskereke a kuplunggal. (rugóval)

Ez az az asszimetrikusan rátett púpja belülről. Ebből megy vissza a forgás koncentrikusan a scanner főtengelyére.

Ha egyenáramú motorral hajtanád meg, változtasd addig a fordulatszámát míg fülre nem hozza a B4 vibrálásfrekijét.

Érdekes lesz ez a B4 dolog bizony. Annyi, hogy a B4-nek a legjobb scanneres szimulációja az összes klón közül.

Előzmény: Lizzi (1822)
Lizzi Creative Commons License 2005.06.01 0 0 1822

Azon mit értesz hogy "kétszintű shift line"?

Egyébként egy fordulatszámszabályzós egyenmotorral szeretném megforgatni valami rugós vagy hardy-s átvitellel. Nem fogaskerék az hanem egy sima tárcsa két furattal. Majd kitörpölök valamit hozzá és beszámolok az eredményről.

Ha kész lesz szerintem megbolondítja a B4-et is egy kicsit.

A hagyományos szkenerekben is benne van az a rugós kuplung a belső fogaskerék és a rotor tengelye között?

Üdv:rt

Előzmény: tehtube (1821)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!