Igen a középső képen az után gyártott kerékagy, a féltengely furata kúpos, rá merőlegesen 2 furatot készítettek hornyolás és reteszelés helyett- nem is találták el az eredeti reteszkötést.
De akkor komolyan a PF kuplungról, megint. Trabi szerkezet 1 az 1 ben felrakható a PF lendkerékre? A trabi és a PF tárcsa is 160mm-es emlékeim szerint, az agy A PF-n 6 bordás a tabin csillag de átszegecselhető. Szén helyett akinek ingerere van, közdarabbal Swift 1000 kinyomót rakhat be. Igy oké?
Valamint, kinek milyen a kuplung oldása? Bovden / rudazat, nekem a 61 bovdenes de hiányzik, a 62 rudazat de tákolt, nagy a lógása.
:) Nem tudom hol hagyták el, a PF-62-n kerékagyak a vonószem és a kormány alja is után gyártott, szerintem egy helyen készültek.
A sokodri fékpróbára nem tudom mikor kerül sor, mert a PF-61-n van keréksúly/dob, de törött az öntvény szimering ház/fékalaplap és pofák sincsenek egyikhez sem. Valahogy össze kell raknom a kettőből egy használható gépet mert már tavasszal, mikor a PF-61-t vettem akkor is nagy szükségem volt rá és még egy évet nem akarok elvesztegetni termés ügyileg. A telek meg meredek,kell a fék.
A regényemben említett (szlovák) beszerzés az egy eredeti Pf szerkeezetre értettem . Tehát nekem eredeti Pf szerkezetem van a Suzuki csapággyal meg spékelve ! De Lki1 nek tudomásom szerint Trabi szerkezete van !? De a moci azt nem tudom mi van neki a Pf -en mert már nem tudom követni mikor éppen mi is kerül neki fel !😉
De tudom,hogy a trabi is szenes ,két évet gyürtem én is a döbenetett! Mig nálam volt kapott egy teljes generált lakatolást fényezést. Meg ha lud legyen kövér ! Meg a tél is ott volt !
Amikor a keréksúlyt-dobot szedtem le nekem is bevillant a skodri dob leszedő. Sajnos s100-ra 230mm x 40mm -t írnak, a PF 200x35 lehet kb. Audi80-ból van 200mm átmérőjű, az enyém is az, csak a PF-nek ugye motorkerékpár rendszerű a féke és a felfekvő felületeket valahogy ki kell alakítani a típusidegen fékpofákon.
A keréksúly nélkülire jó ötlet a skodri fékdob ha jó a kúp, a felni osztása is stimmelhet. Köszönöm.
A hegesztés szerintem a kuplung hibája, a hézagolás hiánya és a csapágyak lógása ill. kimozdulása miatt lehetett. Mindkét PF-en 1mm-t lógott a nyeles tengely és a csapágyak is könnyen jöttek ki az öntvényből. Lehet megforogtak már 1-2x... A motor alu öntvényét a csapágyak mellett már szétkalapálták, talán zömítés végett.
Mikor én megvettem a Pf et ,ebben egy maszek kinyomó szerkezet volt egy támcsapággyal kombinálva . A kuplung szerkezet meg a három villa és ennek feszült a támcsapács . Eltört az egyik villa és így muszálj voltam szerezni valamilyen szerkezetet,ekkor kerölt képbe a trabicseké és sikerült szereznem egy gyárit is (Szolvákoknál) amin még meg volt a három villán a kerek tárcsa is. Itt tudtam venni eredeti szenes kinyomó csapágyat is . De nekem nem tetszett az ,hogy a 3000 ret forduló kuplung szerkezethez neki tuszkolok egy álló szenet ! Ki vettem a szenet és ebbe kerestem megfelelő méretet a szomszéd autószerelő segítségével katalógusból ,ezt találtuk ebben a méretben . Pedig az autó tipusokat az A betűvel kezdtük ,így jó pár esténk rá is ment a keresgélésre . Volt még ennél kisebb méret is de töbsége nagyobb volt ! Mivel nekem a régi kinyomó csapágy tartóba nem tudtam be helyeznem az ezedeti csapágy tartót ezért kellet gyártanom egyet ami meg egyizik az eredetivel .A kinyomó csapágy 1125 Ft a persely vitt anyagból 2000 forint volt . Ez így egy hosszú távra megfelel ,a szén bizti nem birná addig mint a csapágy .
Miért kellett új kinyomóvillát készítened és a suzuki csapágy választás eredménye vagy az volt otthon? Csak azért kérdezem, mert elég hosszadalmas és drága az alkatrészgyártás errefelé, pl persely a kinyomóhoz, jobb lenne egy méretben belepasszolót találni.
Megint a kuplung téma. Ezt az iskolát én is kijártam itt a forumon 2014 novemberében . De a trabi kuplun szerkezet 1az1 ben felhasználható . A kinyomó csapágy pedig a suzuki swift 1000 minyomó csapágyát használtam fel amiröl a. Forumon a 2015 .02.28 (1253 as ) hozzászolásnál találni a pontos infot .
Volt szó PF kuplung átalakításról,trabi alkatrész felhasznáásával, de már nem emlékszem. A 62-es kuplungja is kész.
A lényeg,hogy a 61-es tárcsája nem lötyög a 62-es nyeles tengelyen, de ferrodolozni kéne. A 3 békás szerkezet meg bemaródott (lesz kép), hegeszteni és beállítani kéne. A trabi szerkezet 1 az 1-ben felrakható a PF lendkerékre PF tárcsával? Kinyomócsapágyat lehet a szén helyére tenni?
Szétjött a PF-62 is. Csapágyak kb. 1 mm-t lógtak egyet felhegesztettek a nyeles tengelyre, de általában lehúzóval lejöttek, ellentétben a 61-esel, amiről mindet le kellett vágni. A fogaskerekek használhatónak tűnnek, a tulaj megengedte,hogy belenézzek vásárláskor. Nincs keréksúly és ezáltal fék sem, után gyártott az agy, a vonórész és a kormány alsó része, utóbb csőből is hullott rozsda a váltóba. Valószínűleg fűkaszaként használhatták, mert a konzoltól építették ki a kormányt. Motoron csak gyűrűzés és főtengely csapágy csere lesz egyelőre, aztán meglátjuk.
Eltérések amiket találtam a PF-61 és 62 között:
Fogaskerekek fogszáma 1. és hátramenet, féltengely szimeringház öntvénye, dugattyúgyűrű mérete.