Keresés

Részletes keresés

franciacsibe Creative Commons License 2010.01.06 0 0 3171
ez tenyleg durva igy, en nem hagynam hogy ok csinaljak, persez ha nincs mas valasztas.
Itt tenyleg mas a rendszer, nincs olyan, hogy kint van vagy nincs, nincs csecsemoosztaly, a gyerek mindig veled van, 24 oraban es ha segitsegre van szukseged, ok jonnek.
Előzmény: quilla (3169)
coriella Creative Commons License 2010.01.06 0 0 3170
Jó sztori, Murphy bejött Nektek az autóval! :-)
Jó, hogy nem lett gond a hegszétválásból, a kis Csanád pedig szépséges, sok boldogságot Nektek!
Előzmény: Vasorrú bAnya (3167)
quilla Creative Commons License 2010.01.06 0 0 3169
Csibe, a babat mellre teszik neked jo esetben a szuloszoban valoban, de nem megmutatjak hogy kell, hanem odateszik es ennyi :) Legalabbis en ezt tapasztaltam, szo nem volt arrol, hogy maguktol mutogassak hogy kell. Kesobb kihozzak szoptatasi idoben (ha nincs kinn egesz nap) es mindenki maganak megoldja... vagy kerdez ha nem tudja, kerdezni kellene valoban. A korhazban pedig csak a csecsemosok furdetnek, soha nem az anyukak, legalabbis en meg nem talalkoztam olyannal, hogy maskep lett volna odahaza. Roominges helyen persze ember lanya cserel pelenkat, de nekem az elso csaj nem igy volt anno, es ott pl a noverkek pelenkaztak mindig.
Előzmény: franciacsibe (3168)
franciacsibe Creative Commons License 2010.01.06 0 0 3168
Nem tudom, nalunk alapbol szules utan 48 oraval mesz haza.
Igaz, utana 3 napon at naponta jon ki hazhoz a szuleszno ellenorizni. Es meg lehet kerdezni tole amit esetleg az ember elfelejtett.
Azert a pelenkazast meg a furdetest azt 1.5 nap alatt a korhazban is csinalta, nem? Vagy masfel napig a gyereken nem lett a pelenka cserelve es nem lett megfurdetve?
A szoptatast is megmutatjak 1 oraval max. a szules utan, mikor az ember eloszor mellre teszi a babajat es a masfel nap alatt minimum 2-3 orankent, ugyhogy ez jonehany alkalom.
Szoval nekem eleg gyanus ez a sztori, hogy semmit nem mutattak meg, stb.
A tej az ugyis 4-5 nap utan indul be.
Szoval nekem inkabb a kovetes hianya a "bunos", nem mondtak nekik hogy akkor gyerekorvos jojjon ki a babahoz? Es az 5. napi vervetellel es vizsgalattal mi van? Minimum akkor kell hogy lassa gyerekorvos. (es a tej is addigra indul be)
Előzmény: Törölt nick (3164)
Vasorrú bAnya Creative Commons License 2010.01.06 0 0 3167
Sziasztok!

Nos tehát:

27-én délután négykor összeszedtük motyónkat és a megbeszélteknek megfelelően elindultunk a kórházba. A városba vezető utak meglehetősen bedugultak, épp az Örs vezér tere felé araszoltunk, amikor éreztem egy erős összehúzódást… A rutin szerint megnéztem az órát, majd tíz perc múlva újra, amikoris jött a következő. (Még magam is meglepődtem, az elmúlt időszakban ilyen rövid időközzel még nem voltak keményedéseim.) Már elhagytuk az Örsöt és a Stadionok felé araszoltunk, amikor jött a következő. Mondom magamnak, milyen jó, hogy épp a kórház felé megyünk, amikor hirtelen elkezdett füstölni a kocsi orra. Hát ezt nem hiszem el, télvíz idején felforr a vizünk… Gyorsan lekanyarodtunk a burger king parkolójába, tiszta mázli volt, hogy azzal szemben egy shell kút található J Attila kiszállt, felnyitotta a motorháztetőt, átrongyolt a shell kúthoz vízért, én meg ott ücsörögtem, zenét hallgatva és nézegetve a füstölgő romokat nomeg az órát. Közben Attila beleöntött vagy 4000 ft-nyi vizet a kocsiba, ami úgy ahogy volt, kifolyt alul L , én tiszta nyugalomban néha-néha bementem wc-re az étterembe. Egyébként iszonyatosan éhes voltam, de tudván, hogy bármi lehet, már nem mertem enni, csak néha ittam egy-egy kortyot. Pedig úúúúúgy ettem volna egy hambucitL. Kábé fél óra telt el, amikor Attila beült mellém a kocsiba és közölte, hogy ez az autó ma már sehova sem megy… Mondom sebaj, édesem, nekem már egy órája fájásaim vannak. Erre nem kicsit lett ideges, gyorsan felhívtuk a Hugomat, hogy SOS jöjjenek értünk, szerencsére párja, Kálmán el is tudott indulni, csak előbb vadásztak némi gps koordinátát, hogy mégis hova is kell menni (21. század gyermeke ugyebár már nem tud vezetni gps nélkül:-S) Mintegy negyedórán belül megérkezett a felmentősereg egy jó meleg autó képében, átcuccoltunk és irány a kórház! Közben nézegettem az időt, a tíz percesek tartották magukat, így biztos voltam benne, hogy a forgalom ellenére időben beérünk.

A kórházban 7 órakor viszonylag nagy nyugalom fogadott minket, csak egy nem odatartozó éppen szülő nő esett be a csivavájával, de bevállalták, mondván, hogy nyugodt éjszaka lesz… Erre megjelentünk mi, dokinő meghallva, hogy fájások vannak, közölte: itten ma műtét lesz! Engem víz kivert, igaz, számítottam rá, de valahogy az egész hirtelen olyan valóságossá vált... Gyorsan ráültem a ctg-re, majd át az előkészítőbe: infúzió, borotválás (beöntésre már nem volt idő), savlekötő, antibiotikum (a sztreptokokkusz miatt) stb. doktornő gyorsan összetrombitálta az anesztes és egyéb csapatokat, közben jól összeveszett az egyik ügyeletes dokival, aki szerint nekem nincsenek is fájásaim (közben érzéseim szerint a fájások - amik a doki szerint nem is voltak – átmentek ötpercesekbe) és a beesett szülő nőnél kell előbb burkot repeszteni, én ráérek, akármeddig…

De a doktornő nem hagyta magát és végül kilenc körül betoltak a műtőbe, majd mivel altatásra készültünk, elvégezték az összes előkészítő munkálatot. Érzéseim szerint baromi sokáig tartott, mire mindenki megérkezett és mindent megcsináltak, de végül is eljött az a pillanat, amikor közölték, hogy lélegezzek mélyeket és szépen elaludtam. Az ébredésről és az utána következő órákról most inkább nem beszélnék, de férjem végig ott volt a műtő mellett, sőt, amikor Csanád már a csecsemősök markában volt, ő vágta el a köldökzsinórt :-) Manócska 3850 grammal, 58 centivel és hosszú fekete hajjal született, miközben férjem és Hugom párja ott izgultak egymás körmét rágva.

Ami a műtét során derült ki: a heg a folyamatos méhtevékenység hatására elkezdett szétválni, tiszta szerencse, hogy Csanád aznap elindult kifelé… Nagyon nagy volt a pocakom és iszonyatos terhelésnek volt kitéve a heg, nem is bírta.

Csanád este 21.26-kor született, másnap hatkor már kizavartak az ágyból, szerencsére jól ment az első felkelés, jobban, mint öt éve Tündivel, a zuhany alatt pedig ujjászülettem. A kórházról csak szuperlatívuszokban szólhatok, a csapat remek volt, viszonylag jól éreztem magam, csak szar volt, hogy nem jöhetett látogató L És hogy a műtét utáni napokban tűpárnának néztek, annyi oxit és véralvadásgátlót szúrtak belém. De hamar hazajöttünk, már 31-én reggel kilenckor megkaptuk a zárót, kivették a varratot és elhúztunk, mint a vadlibák.

Csanád tündéri, nagyon sokat alszik, úgy tűnik, hogy eleget szopik, nagyokat mosolyog, bearanyozza életünket. Nem mondom, hogy nincs féltékenység, főleg Tündi érzi, érezteti, de ő még öt és fél éves, máshogy viszonyul a tesóhoz, mint Virág, aki imádja, és legszívesebben folyton babusgatná J

Nah, ez aztán hosszú lett, remélem, bírtátok cérnával J

Allia Creative Commons License 2010.01.06 0 0 3166
Persze, saját felelősségre távozhat, egyébként 72 óra szokott lenni sima szülés után. A csecsemős nővérnek meg alapvetően szerintem az osztályra beadott babák ellátása a feladata, az anyuka kérdezzen, ha valamit nem tud, és akkor szívesen megmutatnak mindent. Én a második babával kérdeztem, lány volt, az első fiú, hogy mégis hogyan kell tisztogatni egy kislányt. Nem ciki kérdezni. Azért a kollégádat megkérdezném, hogy a testvére saját felelősségre távozott-e, vagy ténylegesen hazaküldték. És azt meg minden többedszerre szülő nő tudja, hogy a babának 4-5 napig elég az előtej, és a rendes anyatej beindulása akár két hét is lehet, de én nem vagyok pártatlan, mindháromszor a Szent Imrében szültem, és máshova nem is lennék hajlandó betenni se a lábamat.
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.06 0 0 3165
Mármint István kórház, a férjem nem István. :)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.06 0 0 3164

Hallottatok már olyat, hogy valakit szülés után 1,5 nappal kiengedtek a kórházból?

A kollégám testvére a Szent Imrében szült az ünnepek alatt és nagyon hamar kipaterolták, aminek meg is lett az eredménye, mert a teje még nem indult meg és a baba végül kiszáradt és véreset pisilt. Végül a Sote 1-es klinikáján kötött ki a gyermek és ott is volt 2 napig, az anyját be sem engedték hozzá. Azt már nem is részletezem, hogy szinte semmit nem mutattak meg neki, hogy kell pelenkázni, fürdetni, szoptatni, ápolni a babát, bár gondolom, ez nem kötelező, csak ha már kiengedik, akkor tarthattak volna neki egy "gyorstalpalót".

Ami viszont számomra jó hír, hogy a dokim azt mondta, a szülésre bejöhet a férjem (István), bár április még messze van, lehet, hogy már nem is lesz akkor látogatási tialom. Ezt azért írom, mert mintha valaki azt írta volna, hogy nem lehet bemenni a szülésre.

fantaghiro Creative Commons License 2010.01.04 0 0 3163
Nagyon szép kisfiú!!! Gratula még egyszer :)
Előzmény: Vasorrú bAnya (3157)
millefolium Creative Commons License 2010.01.04 0 0 3162
Gratulálok! Helyes kerek pofija van :)
Nemlajos Creative Commons License 2010.01.03 0 0 3161
gyönyörű manócska, gratulálok!:)
franciacsibe Creative Commons License 2010.01.03 0 0 3160
Gratula hozza, aranyos kis pofija van!
páncél Creative Commons License 2010.01.03 0 0 3159
Szépséges:), szeretettel gratulálok hozzá :)))))))
Krizsu Creative Commons License 2010.01.03 0 0 3158
Jujj de nagyon alszik a kicsi csillag:))) Nagyon édes!!
Vasorrú bAnya Creative Commons License 2010.01.02 0 0 3157

Bocsánat...

utólag is boldog új évet mindenkinek!

Banya

Vasorrú bAnya Creative Commons License 2010.01.02 0 0 3156

Sziasztok!

nagyon köszönöm a gratulációkat, cserébe hoztam egy képet, jövő héten pedig lesz szt is!

Drágaszágunk a hazaérkezés napján

Noncsi.. Creative Commons License 2010.01.02 0 0 3155
Először is Nagyon Boldog Új Évet Mindenkinek! :)

Franciacsibe felkeltette az érdeklődésemet a babycook iránt. Hát nálunk ilyen nincs, max kéz alól lehet egyet-egyet olykor megkaparintani. Viszont találtam olyat, ami ugyanazt tudja, csak itt nincs ilyen szép neve, és kicsit sokallok ennyit adni érte.

Allia, nagyon rószaszín az a tábla, engem légyszí kékíts be. :)

Üdv KisTiggrincs!
KisTiggrincs Creative Commons License 2010.01.02 0 0 3154
Sziasztok!

Bejelentkeznék én is a kistesóval :)

Kiírás dátuma 2010.07.03, eltelt hetek száma 14+0 (nem mensi szerint)
Kórház Szt István
Anya kora 27
Gyerkőc neve: Csenge Bernadett vagy Patrik Vince
Tesó: Zalán 2008

Még a vásárlás témához: én anno Zalánnak a 12. héten elkezdtem vásárolgatni, teszvesz-vaterán nézelődni, nem bántam meg. Igy se volt kevés a végösszeg, de legalább jól eloszlott, illetve én nagyon élveztem a vásárolgatást. :))) Tesóbabának most nem kell sok minden, néhány nyári body/napozó, mivel Zalán szeptember végi volt.
anyabanya Creative Commons License 2010.01.02 0 0 3153

de bizony:))

mindig is ugy gondoltam, hogy 40 felett még bevállalok 1-2 gyermeket, hát abban nem vagyok biztos, hogy mégegyszer vállalnám, de azért őt most várjuk nagyon...és most a nemek aránya is egészen normalizálodik...csak hát lassan az eleje kirepked, de ez a dolgok rendje...csak fura...

Előzmény: Allia (3152)
Allia Creative Commons License 2010.01.01 0 0 3152
Nem mondod?!? Megint lehet gratulálni nektek! Jaj de örülök. :-)))
Előzmény: anyabanya (3150)
franciacsibe Creative Commons License 2010.01.01 0 0 3151
nem, egyaltalan nem, informatikus vagyok meg mindenfele tanar eredetileg :)
es nem pesti, hanem 220 km-rel keletebbre.
Előzmény: Caitlin (3149)
anyabanya Creative Commons License 2010.01.01 0 0 3150

akkor jó:)

április 13.-a

Békéscsaba

lány és Johanna

ja fétucat tesó (4 fiú és 2 lány...20,19,18,15, 11 és 4.5 évesek) +3 gyámtesó (de ők már nagykoruak mind)...

ja és 41 éves volnék...

Előzmény: Allia (3144)
Caitlin Creative Commons License 2010.01.01 0 0 3149
franciacsibe - eredetileg nem elte meteorolgia szakon vegeztel?
Előzmény: franciacsibe (3132)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.01 0 0 3148
BUÉK Mindenkinek! :)))
adrenka Creative Commons License 2009.12.31 0 0 3147
BUÉK MINDEN TOPIKLAKÓMNAK!!!!!!!!!!!

quilla Creative Commons License 2009.12.31 0 0 3146
Koszonom :o))
Előzmény: Allia (3144)
quilla Creative Commons License 2009.12.31 0 0 3145

Nekem is belefer, hogy menjen meg plusz kettot a gep, de nagyon bele kell huzzak, hogy legyen itt is szaritogep, mert hetek ota amiota itt noe barkajat jatszunk erosen belassult a szennyeshegy fogyatkozasa :((

Nalunk viszont heti 3 szemetnap van, kedd, csutortok szombat, ekkor es este kell kitenni a szemetet a haz ele (bizony, idegenkednek a kukatol, pedig mar felvetettem a hazban, hogy kene kozos, de valamiert ne. ocsmany latvanmy a halmozodo szemethegy a haz elott a jardan) addig en orizgetem a magamet a lakasban. Es hat abbol is van eleg (valami drasztikus atszervezest tervezek ezen a teren is lakason belul) meg teli pelenkakat is kerulgessek plusszban mapokig? Mert odahaza a panelban ment a ledoboba es nem nalam gyult hanem a kozos kukaban, de most itt kene gyujcsikeznem, es ha bejon valami unnep, es harom nap/hetben eros a talalati arany egy unnepre, akkor nincs szemetszallitas sem, es meg tovabb kerulgetek nagy zsakokat a lakasban :(

De meg egy ervem van (kizarolag magamnak mindegyik) olllyan tunderien edesek es cukik ezek a moshato pelusok, hogy nem lehet neki ellenallni :)))

pelda:

http://www.ecologicalkids.pt/Produtos.aspx?categoria=Fraldas&subcategoria=Fraldas%20de%20bolso&menu=9&sid=1

Előzmény: franciacsibe (3142)
Allia Creative Commons License 2009.12.31 0 0 3144
Bizony, régen is volt az... Örömmel beírtalak. A visszatérők, bocsánat a többiektől, különösen kedvesek számomra. :-)
Előzmény: quilla (3136)
anyabanya Creative Commons License 2009.12.31 0 0 3143

huuu, de vén vagyok...

Nekem Anna és Tamás és még nappalra Peti is még tetrapelenkás volt és ráadásúl egyszerre mind, de akkor még 90-ben csak ritkán és valami eszméletlen drágán volt csak nadrágpelenka. Azért akkortájt jött be a liberonak olyan betétje, ami éjszakára jó volt és igy aztán ez sokat könnyitett. Aztán lementek a nadrágpelenka árak és átáltunk rá.

A tetra korszak hátránya az volt, hogy könnyen átázott, hogy fehériteni kellett és hogy amugy a külsö boritás nejlon volt...viszont hamarabb lettek szobatiszták..

Ma viszont amit árulnak eldobhatóként azok ránézésre puhák, kényelmesek és tök jónak látszanak. Viszont egyszerre nem valami olcsok, de ha minden igaz sokáig jók.

Engem az is befolyásól, hogy messzi lakunk a város azon részétől, ahol pelenkát tudok venni és csak azért elindulni innét a világvégéről, ennél kényelmesebb lenne, ha itt van kéznél a tuti...

Előzmény: Törölt nick (3138)
franciacsibe Creative Commons License 2009.12.31 0 0 3142
en ugy vagyok vele, hogy most jarok heti 5-6 gepnyi mosasnal, na most heti 6 vagy heti 8-9, az mar mindegy :)
igaz, nekem van szaritogepem, a mosogatogep utani legjobb talalmany :))) foleg hogy miota megvan, havonta egyszer vasalok, az ingeket :)
Előzmény: Törölt nick (3141)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!