Keresés

Részletes keresés

zwiebel Creative Commons License 2005.05.27 0 0 114
tudom:)))
Előzmény: Mikolt (113)
Mikolt Creative Commons License 2005.05.27 0 0 113

nem kell varni semmit. en a birosagrol mentem az anyakonyvvezetohoz anno.

 

(hello:))

Előzmény: zwiebel (112)
zwiebel Creative Commons License 2005.05.26 0 0 112

Ha a feleség a házasság felbontása ellen nem fellebbezett, akkor az itélet erre a részre nézve jogerős lett.

Ezt még annak a biróságnak kell megállapitania, ahol elváltak.

Erről külön jogerősitő végzést kell a párodnak kapnia, ha nem kapta volna meg, akkor érdeklődjön utána.

Azt nem tudom, hogy válás után kell-e várni vagy nem az uj esküvővel,  érdeklődj az anyakönyvvezetőnél!

Előzmény: netinfo (111)
netinfo Creative Commons License 2005.05.24 0 0 111
Szeretnénk megesküdni egy elvált férfivel, akinek a válását ugyan kimondta a bíróság, azonban exneje (felperes) megfellebbezte a határozatot a gyerektartás összege és láthatás gyakorisága miatt. Így természetesen még nem emelkedett jogerőre a végzés - a válás tényéről sem.
Kérdéseim, hogy
1. ennek ellenére összeházasodhatunk vagy meg kell várni, hogy a fellebezés tárgyalása után született új határozat jogerőre emelkedjék.
2. Illetve, ha jól tudom, még ezután is várnia kell az elvált félnek x időt (kb. 3 hónap), hogy újra bejelentkezzék házasságkötésre?
Segítségüket előre is köszönöm!
csokibéka Creative Commons License 2005.05.15 0 0 108

Persze hogy meg volt említve. A válóperhez beadott megegyezésben szó szerint leírta, hogy "velem szemben tulajdoni részarányt nem kíván érvényesíteni, ebből származó jogigényt sem most sem a jövőben nem kíván érvényesíteni".

Ez tényleg működik, hogy ilyet leír (az ő ügyvédje készítette), aláírások, stb. és utána 4 évvel később beperel???

Persze nem csak engem perel, annál gondosabb: én vagyok az I.r. alperes, nagyobbik lányunk II.r. alperes, édesanyám a III.r. alperes.

 

Az általa követelt részarány semmiképpen sem lehet jogos, mivel csak a ház bővült, a telek nem. A bővülés aránya (a régi és az új m2 alapján) 39%, aminek a fele 19,5% (nem pedig 26%!) és akkor nem vettük figyelembe, hogy pince is van, különálló garázs és 400-as telek...

Fog jönni szakértő, az majd megállapítja hogy milyenek a valós részarányok.

 

A bíróság a perköltséget 700.000 Ft-ban állapította meg, és exem ügyvédje beleírta, hogy az ő munkadíja 500.000 Ft.

Ha a bíróság nem veszi figyelembe a megegyezést amit a válópernél beadtunk, és azt mondja hogy jogosan követel tőlem részt, akkor ezt is nekem kell kifizetni? És ha azt állapítják meg, hogy nem tőlem, hanem a lányunk részéből jár neki akkor is én kell fizessek, vagy mi van ilyenkor? És ha azt mondják, hogy a követelése csak részben jogos, mert nem jár neki annyi? A lányunk még több, mint fél évig kiskorú.

Előzmény: Törölt nick (100)
Deibler úr Creative Commons License 2005.05.15 0 0 104
csokibéka, topikkarbantartás van. A topikodat össze fogom vonni. Időben értesítést fogsz kapni.
csokibéka Creative Commons License 2005.05.15 0 0 103

De én nem akarok háborút, én csak azt szeretném, hogy hagyjon békén, felejtsen már el, foglalkozzon magával és új családjával, legyenek boldogok. Tudod nem mindenki születik ragadozónak. ;)

 

Persze, muszály ügyvédhez forduljak, csak szeretném előtte tudni, hogy ténylegesen mi a szitu.

Előzmény: PREDATORS (102)
PREDATORS Creative Commons License 2005.05.15 0 0 102
Én azt mondom legyen háború,ha ő akarja.Kérdezz végig egy ügyvédet.Nem rossz a népügyvédi szolgálat sem!!!!!!!!!!!!
Előzmény: csokibéka (101)
csokibéka Creative Commons License 2005.05.15 0 0 101

Ezen túl vagyunk, már beperelt. Tulajdonképpen van jogos követelése is, hiszen tényleg bővítettük a házat. Pénzzel sosem követelőztem: tudtam, hogy a pénz a mindene. Nem volt véletlen az a megegyezés, ugyanis az ő bankszámláján volt minden megtakarított pénzünk, és ugye a bankkártyája az ment vele. Mondtam hogy rendben, nem kell egy fillér se, akkor lássam amikor a hátam közepét, viszont ne követeljen tőlem semmit a házunkból: elvégre azt a gyerekek miatt csináltuk, nem az én tulajdonom nőtt, és én személyesen nem is igazán tudnám használni a többletet, mert még fogyókúra nélkül elférek 1 hálószobában. De gondolom most újra pénz kell valamire. Most sajnálom, hogy nem ragaszkodtam a tételes vagyonmegosztáshoz a válópernél, hiszen akkor lenne miből fizetni, de utólag könnyű okosnak lenni. Sajnos nem tudtam, hogy az ügyvédje által készített irat, amit mindketten aláírtunk, az ügyvédje ellenjegyezte és beadták a bíróságra nem jelent semmit. :(

Szerintem az igazságos az lenne, ha 50% maradna az enyém, a bíróság megállapítana neki 25%-ot amit kisebbik lányunkra iratna, és nagyobbik lányunknak is lenne 25%-a. De ez persze csak igazságos lenne, nem pedig jogos - és kétségtelenül nem ez a célja, ha akár árverést is hajlandó kérni csak hogy több pénzhez jusson.

Előzmény: PREDATORS (99)
PREDATORS Creative Commons License 2005.05.15 0 0 99

Indítsa a pert!......és kapja be a fa...t! A magyar jogrend az anyát és a gyermeket ,gyerekeket védi.Hál istennek.Nem fognak elárverezni titeket,nincs is tulajdonrésze.El sem jut idáig a per. Utólag a megegyezés után akar nyerészkedni? A két gyerekét akarja tönkretenni? Azt,hogy téged azt még megérteném.......

 

Láthatást engedd továbbra is,sőt mosolyogj!Pénzzel ne követelőzz.

 

.....lehet,hogy szerelmes beléd és vissza akar menni?????????????

 

 

Milyen férfi az olyan aki a két gyerekét akarja tönkretenni?

 

Mondom én ezt annál inkább is ,mivel férfi vagyok és az előző házasságomból van egy drága kislányom.Otthagytam neki és a volt feleségemnek mindent /házat,kocsit stb./ Egy sporttáskával jöttem el.Így helyes ,egy férfi az harcoljon ,csak ne a gyerekei kárára.

Előzmény: csokibéka (96)
csokibéka Creative Commons License 2005.05.14 0 0 98
Nem is dicsekvésből írtam be. :)
Előzmény: bindera (97)
bindera Creative Commons License 2005.05.14 0 0 97
nem irigy0llek
csokibéka Creative Commons License 2005.05.14 0 0 96

Nos az egyéb vagyonmegosztás lezajlott, spongyát rá. Viszont még mindig van egy probléma, és most a lakáson kezdődik újra a vívás, ami nem egy egyszerű eset.

 

Előzmény: volt egy emeletes családi házunk nagy kerttel, még nagyapám építette a ház eredetijét amit szüleim bővítettek. Az első csemeténk születése után megbeszéltük, hogy jó lenne még egy, csak hát szűkösen vagyunk. 10 éve ezért mi is bővítettük a házat: volt egy nagy tetőterasz, azt felfalaztuk és nappali lett belőle, kicseréltük a tetőt és tetőtérbeépítéssel lett két gyerekszoba. Megszületett a második lányunk is, majd 4,5 éve exem elköltözött és be is adta a válópert. El is választottak minket annak rendje és módja szerint, ami nem lett rendezve az az ingatlan.

 

Azt érdemes tudni róla, hogy eredetileg 50% anyukámé, 50% pedig az enyém volt. Amikor építkeztünk anyukám átíratta a részét a nagyobbik (akkor még egyetlen) lányunkra, haszonélvezeti jog fenntartással.

A válás során az egyezségben exem aláírta, hogy az ingatlannal kapcsolatban velem szemben nincs követelése, ez be is lett adva a bíróságra.

Most azonban pert indított, hogy az ingatlanból a ráépítés során 26% tulajdonjogot szerzett, mint telekkönyvön kívüli tulajdonos. Kéri a bíróságot, hogy állapítsa meg hogy az én tulajdoni részem és a lányunk tulajdoni része csökkent, és vezettesse be a bíróság őt a tulajdoni lapra, mint társtulajdonost, valamint kötelezze édesanyámat ennek eltűrésére. Valamint szintén kéri a bíróságot hogy szüntesse meg a közös tulajdont oly módon, hogy kötelezzen engem a tulajdoni részének a megváltására. Ha erre nem lennék hajlandó, akkor pedig árverezzék el és úgy fizessék ki őt.

 

Kérlek, ha értesz a dologhoz, segíts a tanácsoddal, hogy merre hány méter, mihez van jogom, mire figyeljek, stb!

 

Szerintem az eredeti érték 50%-a az enyém, a közösen létrehozott bővítés 50%-a szintén az enyém, tehát az egész 50%-a az enyém, velem szemben nem is lehet követelni valója.

Nagyobbik lányunknak most 50%-a van, tehát maximum tőle követelhet részt, hiszen kiskorúként nem építkezhetett, tehát a bővítésből nem részesülhetett. Ezek szerint az eredi ingatlan 50%-a a lányomé, a bővítés 50%-a az exemé, már csak az a kérdés, hogy ezek értékben hogyan aránylanak egymáshoz. Két hét múlva jön értékbecslő, azzal majd okosabb leszek.

 

Viszont:

1) perelhet tőlem tulajdonrészt, miután a saját ügyvédje által készített egyezséget aláírva erről már egyszer lemondott?

2) ha a lányunktól pereli el a részét, akkor engem kötelezhet ennek megváltására? Ha igen, akkor kérhetek részletfizetést vagy valamit???

3) ha nem tudom kifizetni, akkor elárverezhetik a házunkat haszonélvezettel, mindennel?

 

Köszi, ha tudsz segíteni!!! Igyekszem majd benézni ide és tudósítani a fejleményekről ha valakit érdekel, csak ritkán jutok sajnos nethez.

 

cf

keryvik Creative Commons License 2004.07.18 0 0 89

Szia!

Bármikor meg lehet csinálni a szerződést, a házasságkötés után is. Közjegyző is megcsinálhatja közokirati formában, illetve ügyvéd is.  A közjegyző és az ügyvéd, aki ellenjegyzi formailag nézi át, de a tartalmát nektek kell kitalálni.  Ezért mindenképpen érdemes szakembertől tanácsot kérni a szerződés tartalmára nézve, hogy ha már készül ilyen, akkor igazságos legyen. (pl. a háztartás vezetése, a gyerekek szülése, stb. kompenzálva legyen)

TZiky Creative Commons License 2004.07.16 0 0 88
Bár nem én kértem a folytatás beírását, köszönöm hogy megosztottad, és örülök a végkifejletnek. További szerencsés eredményeket kívánok.

Üdv:
TZiky:-))
Előzmény: Sunbird (87)
Sunbird Creative Commons License 2004.07.16 0 0 87
Sajnos nem tudtam követni a topicot mert galyra ment a netem, most lett rendbe hozva. A férjem junius 26.-án magától visszaadta a gyereket a bírósági határozat határideje után 8 nappal. Azóta már 3x volt láthatás, és szerencsére mindhárom esetben rendben lezajlott. A gyereket lelkileg egy kicsit megviselték az események, de bízom benne, hogy sok türelemmel és odafigyeléssel rendbe fog jönni. Mindenkinek köszönöm az érdeklődést. Ma telefonáltak a rendőrségről, hogy megszüntetik az eljárást, mivel az ügy magától megoldódott. Ősszel vár még rám egy második válóperes tárgyalás, de bízom benne, hogy ezek után a férjem már nem akar harcolni a kicsiért mert Ő is rájött, hogy nálam van jó helyen. Mégegyszer köszönöm mindenkinek a tanácsokat mailben és itt a forumon is.
Előzmény: Large Display (85)
mvadri Creative Commons License 2004.07.14 0 0 86

Üdv!

 

Először is van itt jogász aki tud válaszolni?

Mert igazán az lenne a jó.

 

Szóval a lényeg, most fogunk összeházasodni és szeretnék házassági szerződést kötni.

Első kérdésem az lenne:

Ezt mindenképp még a házasság megkötése előtt kell megírni, vagy megtehetjük bármikor?

A második pedig, az hogy mi ennek a menete?

Lehet közjegyzőnél is vagy csak ügyvéd készítheti, kinek kell megfogalmaznia (mert szerintem jobb lenne, ha szakember fogalmazná)....?

 

Előre is köszi!

Large Display Creative Commons License 2004.07.13 0 0 85
Kedves Sunbird! Ha publikus, akkor lehet tudni valamit arról, mi a fejlemény, vagy remélhetőleg minden megoldódott és süllyedjen a topik örökre? Üdvözlettel: LD
DECKARD Creative Commons License 2004.07.08 0 0 84

januska,

 

>Ja, és a megszólítást nagy betűvel szokták írni.<

Leginkább akkor, ha nem nickről van szó...látom fórumozásban is roppant jártas vagy...

Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna...

 

üdv,

 

deckard

 

 

TZiky Creative Commons License 2004.07.08 0 0 83
"Szívesen állok elébe bárhol és bármikor"
Oké. Várom a levelet a e-mailomra a hivatalos mailról, weben elérhető megjelenési esetekkel.

Üdv:
TZiky:-))
Előzmény: januska (80)
Large Display Creative Commons License 2004.07.08 0 0 82
Khhmm... Érdemes megnézni januska (kisbetűvel, mivel a nick-jét igy regisztrálta) adatait mind az 5 hozzászólásával (ebből 4 ebbe a topikba)
januska Creative Commons License 2004.07.08 0 0 81

 

 

 Ja, és a megszólítást nagy betűvel szokták írni.

Előzmény: DECKARD (79)
januska Creative Commons License 2004.07.08 0 0 80

 

 

  Kedves Mindenki (már aki engem bírál)!

 

  Örömmel olvasom azt a gyűlöletes fröcsögést, amit nekem szántok. Ti, akik olyan véres szájjal véditek a személyiségi jogokat , mással sem foglalkoztok csak az én felhívásommal. Ha jól tudom, ez a fórum nem azért lett indítva. Lehet az újságírókat és a politikusokat is szeretni és nem szeretni - ez mindenkinek a magánügye - de akkor arra kérek mindenkit, hogy ne ezen a fórumon tegye, hanem  egy másik helyen. Szívesen állok elébe bárhol és bármikor, de nem ott, ahol egy gyereket szakítanak el az anyjától. Ti ezt valószínűleg "rettenetesen átélhetitek", ugyanis még egy építőjellegű hozzászólást nem olvastam a témáról.

 

Üdv

 Januska

Előzmény: DECKARD (79)
DECKARD Creative Commons License 2004.07.07 0 0 79

januska,

 

Király újságíró lehetsz, ha a "lesújtó" szót "lesúlytónak" írod...

Persze manapság már nem szakmai alapkövetelmény a helyesírás ismerete...

Talán az ilyen dolgoktól alakul ki a szakmádról az a bizonyos (fentebb már jó helyesírással leírt) vélemény.

 

>Ha nem lennének újságírók, akkor a társadalom igencsak tájékozatlan lenne, és lehet, hogy évente nem 100 ilyen szomorú eset történik, hanem mondjuk 1500.<

Az nagy baj, ha ezt el is hiszed...

 

üdv,

 

deckard

Előzmény: januska (77)
TZiky Creative Commons License 2004.07.05 0 0 78
Igazad van. Vannak nem szencációhajhász újságírók. Néhánynak tudom is a nevét. És amennyiben érdekel, megtudom a hivatalos e-mail-jüket is. De sosem fogok nyilvános fórumon freemail-os noname címre valós személyekről adatokat küldeni. Majd esetleg amikor a freemail-os címemre bemutatkozik a hivatalos mail-jéről, akkor először elolvasom a cikkjeit, és utána elgondolkodok.

Nálad ellenben nincs szükség gondolkodásra. Mindent elárul a <i>"nem tudom és nem is érdekel"</i>.

Üdv:
TZiky:-))
Előzmény: januska (77)
januska Creative Commons License 2004.07.05 0 0 77

 

 

   Kedvesem!

 

   Nem tudom és nem is érdekel , hogy miért van olyan lesúlytó véleményed az újságírókról, de légy szíves ismeretlenül ne vádolj senki szenzációhajhászással. Ha nem lennének újságírók, akkor a társadalom igencsak tájékozatlan lenne, és lehet, hogy évente nem 100 ilyen szomorú eset történik, hanem mondjuk 1500. Ha ez neked öröm, akkor gratulálok!!!

 

Na csá!

Előzmény: csibra (76)
csibra Creative Commons License 2004.07.02 0 0 76
Szia Sunbird,

még véletlenül se add meg az elérhetőségedet egy újságírónak, ha nem akarsz szenzáció lenni, a TV-ben. Minden ujságíró egy szenzációhajhász szemétláda, kb. olyanok mint a politikusok.
Előzmény: januska (75)
januska Creative Commons License 2004.07.01 0 0 75

 

  Kedves Sunbird!

 

  Olvastam a problémádat, ami teljesen felháborít. Én újságíró vagyok, kérlek add meg az elérhetőséged és segítünk rajtad. E-mail: visszavalasz@freemail.hu

 

Üdv.

Előzmény: Sunbird (67)
Sunbird Creative Commons License 2004.06.24 0 0 74
Köszönöm, most minden szurkolás jól jön. Egyenlőre még nincs előrelépés, de bízom benne, hogy a kicsi szülinapját (julius 3.) már itthon ünnepeljük.
Előzmény: Törölt nick (73)
Sunbird Creative Commons License 2004.06.22 0 0 72
Köszönöm a választ. A bírósági végrehajtónak megküldte a bíróság a végrehajtási lapot és úgy tájékoztattak, hogy Ő veszi fel a kapcsolatot a gyámüggyel. Ma voltam a gyámosoknál is akik ezt megerősítették, és biztosítottak róla, hogy ilyen esetben nagyon hamar el szoktak járni mivel 3 éves gyermekről van szó.
A kisfiam egyébként már nagyon haza akar jönni és solan papa is eléggé ideges.
Sajnos visszalopni nem tudom, mert a körülmények nem olyanok.
Előzmény: Törölt nick (71)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!