Én is megyek, viszem a Máltai dugványt. A citrusok kivétel nélkül mind növekedésbe vannak. A Cserkert frissített a honlapján, remélem, hoznak az új citrusaikból is. Májusban lesz még egy börze, aztán augusztusig kifújt.
köszönöm, tapasztalatokat, ötleteket szeretnék olvasni. tegnap szétültettem a Harmatfő cserépben lévőket, jól érzik magukat, istmét cseppek vannak a leveleken. nem is gondoltam, hogy ilyen hosszú gyökere van! Az Ápiszban lehet kapni átlátszó fedlapot, abból készítettem számukra házat. Ősszel vettem a kertészetben egy majdnem halott Vénusz légycspót, és nagyon gyorsan életre kelt a "fólia sátorban". Új sátrat kell készíteni, mert megszaporodott a létszám.
Hát van awww.rnbt.hu, ez elég elhagyatott, de sok okosság van leírva, tanulni biztos lehet, regizni kell, hogy lássál is valamit.
Van még awww.gazlap.hu és abban a rovarfogós topikban van élet, és lehet segítséget is kérni nyugodtan. De ha nem kapnál választ a kérdésedre, nekem is írhatsz, kb. 6-7 évig nyomattam. :)
Igen csak azt beszéltük meg. A tahiti mandarin gyökeres dugvány? Ha nekem adod, szívesen elfogadom. :) Piros szamóca guava már van. :) Igen nagyon tetszik és szuperül is néz ki. :)
Jövök-jövök. :)) Viszont pomeló ágat már nem kérek, köszönöm szépen. Már kaptam, és az alanyokat be is oltottam. Már csak kis pomelók vannak, azokat jövőre tudom oltani. A licsi még él, a régi levelek széle kicsit szárad, de legalább hozz új leveleket. :)
A magról kelt avókádók ha elérik a virágzást, általában önmagukban nem teremnek, mivel a kétivarú virágok egyfunkciójúak, tehát egyidőben csak porzósak vagy termősek. A termesztett fajtákat a trópusokon virág tipus szerint (A,B) váltva ültetik a jó megporzás miatt, de ezek önmagukban is teremnek bár kisebb hozammal.
A szubtrópusi és melegebb mediterránon a virágzás összekuszálódhat (nálunk is) igy nem fontos különböző virágtípusok tartása.
Alább egy B típusú virág, ez délután termős, de nálunk akár porzós funkciójú is lehet du.-n, mint a kép készítésének időpontjában, sőt a különböző funkciók egyszerre vannak jelen, igy jó az esély a beporzásra.
Én sekély mélységbe kókuszrostba vetettem anno. A talajba gombaölőt is kell keverni (orthocid), mert gombaérzékeny lehet. Míg kicsi addig vizigényesebb.
A szokásos Flora-tól. Most viszont nem a törpét kaptam, hanem a Osteen fajtát, ez az egyik leggyakoribb kereskedelni fajta. De még ki kell nevelni a koronát, ha nem adja be a kulcsot idő elött.