Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2005.04.28 0 0 1544

végül lekvárt nem tettem bele (asszem jó döntés volt), hanem volt benne 2 körte, (reszelve!), magvak (mogyoró, mandula, pecan, brazil mix), juharszirup, mazsola, pici fahéj + az alaplé :-)

Előzmény: Tereza (1543)
Tereza Creative Commons License 2005.04.28 0 0 1543
Szép lett és finom - ez a lényeg (és szépen jött ki a formából). Talán már késő jó étvágyat kivánni, biztosan már elfogyott. Mik voltak a hozzávalói?
Előzmény: Törölt nick (1540)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.28 0 0 1542

hát, még mindig lehetne a mennyiséget növelni, mindig 3/4-ig lesz csak teli. kicsit híg, de azt szeretem :-), az olyan jó nedves lesz, egy paraszthajszálra a nyersségtől. a púposság nekem mindig a szódabikarbónától lesz csak, de nem akarom túlzásba vinni, inkább legyen lapos, de finom :-)

Előzmény: markusjud (1541)
markusjud Creative Commons License 2005.04.28 0 0 1541
Gyönyörűűűűűűűűűűűűű színe van!!! És biztos nagyon finom is. Sztem még mindig nem raktad eléggé tele ;-) Híg volt?
Előzmény: Törölt nick (1540)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.28 0 0 1540

ezzel tartoztam tegnapról. isteni lett. valaki igazán feltalálhatná már az ízküldő gombot a neten :-)

 

 

 

nagyon nem lett magas, de egyre jobb...

Angiszeged Creative Commons License 2005.04.27 0 0 1539

Halli!

Itt a múltkori brokkolis zöldséges sajtos:

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2005.04.27 0 0 1538
ma hirtelen ötlettől vezérelve "ami akad itthon" muffint sütök. amit találtam: némi magok (mogyoró, mandula, pecan dió), juharszirup, lekvár, mazsola. érdekes lesz :-))) majd beszámolok.
markusjud Creative Commons License 2005.04.26 0 0 1537

Én voltam, köszi, megnézem!

5kerék még nem válaszoltak :(((((((((((((((

Előzmény: Tereza (1536)
Tereza Creative Commons License 2005.04.26 0 0 1536
Nem tudom már, ki keresett némrég recepteket (ebben a topicban) tortaformához. A Stahl J. honlapján a mai napon a nap receptje  "meggyes szelet", amelyet tortaformában sütötte.
AleisteR Creative Commons License 2005.04.26 0 0 1535

Nem, nem mindegyiknél, van néhány, ahol úgy érzem, nem illene bele az ízhatásba. pl. a csokisba, meggyesbe és ált. a vaníliás ízhatásúakba sima lisztet teszek. De a sósakba, v. ha almát, diót, fahéjat használok, akkor teljes kiőrlésűt is rakok bele. Már ha éppen van itthon. :))

 

Tegnap csináltam aszalt áfonyás-szilvás-mazsolásat, teljes kiőrlésű és bio simaliszt keverékével. Nem jött úgy fel, mint szokott, de ezen kívül más mellékhatást nem lehetett érezni.

Előzmény: Tereza (1534)
Tereza Creative Commons License 2005.04.25 0 0 1534

Aleister,

 

te minden muflinál használod a teljeskiőrlésűt?

 

Én altalában az olyannál, amelynek a receptjében az szerepelt. Ezekben nem olyan kirivó (zavaró), mert többnyire úgy is szinezi  a kakaó, dió, fahéj stb., igy nem tűnik fel (erre még itthon nem volt kifogás).

 

 

Előzmény: AleisteR (1532)
markusjud Creative Commons License 2005.04.25 0 0 1533

Na, írtam egy mélt most a Zötkernek. Szívem szerint telefonáltam volna, de olyan elérhetőséget nem ad meg a honlap, és nem keresgéltem tovább.

Kíváncsi vagyok nagyon.

Előzmény: Zitka (1531)
AleisteR Creative Commons License 2005.04.25 0 0 1532

Nálunk is csak én vagyok híve az egészséges(ebb) táplálkozásnak, a párom nem lelkesedik a teljes kiőrlésű/barna/magos cuccokért. De ha a mufliban teljes kiőrlésű lisztet használok (felesben szoktam a sima liszttel), akkor mindig teszek bele aprított (darált) diót is. Azt egy sima "fogyasztó" nem fogja tudni megállapítani, hogy valójában a rostoktól szöszösebb a tészta, nem a diótól.

 

 

A rétesliszt-témához:

Tapasztalatom szerint a rétesliszttől tömörebb, nedvesebb lesz a tészta. Gondolom, a sütőpor nem tudja úgy megemelni, mert nehezebbek a szemcsék. Feles arányban sima liszttel keverve nem válhat a mufli hátrányára, főleg, ha az ember tárolni is akarja pár napig, biztosan nem száradna ki.

Előzmény: Tereza (1506)
Zitka Creative Commons License 2005.04.25 0 0 1531

> Egy baj van ezzel a muffin dologgal, hogy sose elég :)

 

Ezt a problémát többen is ismerjük. :-)))) De még ezen a legkönnyebb segíteni: folyton sütni kell. :-))))

Előzmény: Trudi2004 (1529)
shane1 Creative Commons License 2005.04.25 0 0 1530

Sziasztok :-)

 

A Túró Rudisat én is kipróbáltam én nem lett jó (bár a fiúk ették, azt mondták, olyan mint a chokito ronda és finom), de azzal én sem próbálkozom többet.

 

A kedvencem az alábbi alaprecept:

20 dkg liszt

1 tojás

5 dkg olvasztott margarin

5 dkg cukor

sütőpor (az eredeti recept szerint 1 teáskanál, de szerintem az kevés

1,5 dc tej

 

Szárazanyagokat összekeverni, nedveseket is és végén gyorsan a kettőt egybe, (Nem baj, ha csomós marad) majd 200 fokon megsütni.

 

Bármivel lehet variálni, és csokit szoktam beletenni meg cukrozott ananászt és papaját, de  a múltkor egy csomag túróval és citromfűvel bolondítottam meg. (Így egy kicsit több tej kellett)

Előzmény: lollipop (1097)
Trudi2004 Creative Commons License 2005.04.24 0 0 1529
Fú fogalmam sincs a márkáról, de tök jól kijön a cucc. Mondjuk egyenlőre papírt is tettem bele, de szinte mosni se kell, szóval nekem bejött. Kipróbálom a szódabik-ot. Egy baj van ezzel a muffin dologgal, hogy sose elég :)
nettomazsola Creative Commons License 2005.04.24 0 0 1528
az en "no-name" tepsimbol siman kijon es eleg csak konyhapapirral kitorolni, forrovizzel kiobliteni.
nekem a szilikonos a remenytelen eset ...
Előzmény: Zitka (1526)
Zitka Creative Commons License 2005.04.24 0 0 1527
Trudi, elvileg tényleg csak 2/3-ig - 3/4-ig kéne megtölteni a mélyedéseket, de akkor - tapasztalatom szerint - nem lesz púpos a teteje. Normál muffintepsid van, vagy a mini (ami markusjud fotóján is szerepel)?  Én szinte színültig szoktam tenni ezeket a minimélyedéseket, és akkor szépen feljönnek. Amit épp nemrég tapasztaltam (és a napokban le is írtam itt), hgoy ha túl folyós a tészta, akkor se jön fel. Tegnap megint kellett egy adagot sütnöm, most apróra vágott aszaltszilvát és egérkakit :-) tettem az alaptésztába. Plusz a szokásostól eltérően nemcsak sütőport, hanem kb. egy fél kiskanálnyi szódabikarbónát is. Eszméletlenül feljött, magasabb volt a kalapja, mint maga a minitepsi mélyedése.
Előzmény: Trudi2004 (1517)
Zitka Creative Commons License 2005.04.24 0 0 1526

Itt vagyok! :-)

Hát nem semmi! :-(  Nálam kb. a kettő közötti állapotban szokott lenni a mini tepsim. Újabban margarinozom, nem olajozom. A morzsás maradék ugyanúgy ott van a formácskákban, de sokkal könnyebben kijönnek a muflik. Az áztatás - sokszor egy éjszakán át - sem segít teljes mértékben, szivaccsal egyenként végig kell csuszatolnom. És ha megszárad, még mindig marad rajta egy halvány "valami".

Nem tudom, lehetne-e 5keréknél reklamálni... Megpróbálod? Én már beletörődtem... De tkp. disznóság.

Előzmény: markusjud (1521)
Trudi2004 Creative Commons License 2005.04.24 0 0 1525
köszike, akkor többet teszek bele, de két adagot kell bekevernem, mert ebből 12 db lett, pedig 15 db-os a recept. Még próbálkozok :)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.24 0 0 1524
szerintem abszolút! ez napnál világosabb bizonyíték, hogy az egyik szar. cseréljék ki és kész!
Előzmény: markusjud (1521)
JamiC Creative Commons License 2005.04.24 0 0 1523

Szia!

 

A receptekben általában azt írják, hogy 3/4-ig kell tenni tésztával a formákat... én majdnem teli szoktam tenni (ld. előző hosszászólásban a képet), és így szép púposak lesznek :)

De ez persze attól is függ, hogy mennyi sütőport teszel hozzá... (meg hogy a tojásokat előtte felhabosítod-e a cukorral... - ilyenkor kevesebb sütőpor is elég bele)

 

Üdv,

  JamiC

Előzmény: Trudi2004 (1517)
JamiC Creative Commons License 2005.04.24 0 0 1522

Hát, már csak néhány morzsát lehetne találni a tegnapiból :))

(igazából nem volt türelmem ahhoz, hogy levagdossam a csücsköket :) de mindenkinek tetszettek a "szárnyacskás" muffinok :))

Előzmény: markusjud (1518)
markusjud Creative Commons License 2005.04.24 0 0 1521

ZITKAAAAAAAAA!!!

Most nézd meg, ugyanabból a masszából, kiszedés után hogy néz ki a két tepsim :(((

Te szoktál levelezni cégekkel. Mutassam meg Oetkeréknek?

markusjud Creative Commons License 2005.04.24 0 0 1520
Mennyit teszel bele? Én a tetején túl, domborúra rakom, akkor lesz olyan mecsetformájú.Ez a mai új kreáció, joghurt, alma, csoki, kakaó, zabpihe, mazsi - fő vonalaiban.
Előzmény: Trudi2004 (1517)
markusjud Creative Commons License 2005.04.24 0 0 1519

Én fehér lisztnek mindig a Nosztalgia lisztet veszem, mióta egyszer egy valamilyen lisztből még a rántás se sikerült...

A teljes őrlésűből szoktam nokedlit csinálni, szeretjük is, bár tényleg eléggé barna lesz, és kicsit tüskés, nemcsak látványra, érzésre is ;-)

Előzmény: BONNIE (1499)
markusjud Creative Commons License 2005.04.24 0 0 1518

Tegnap nekem egész este be se jött az index :(

Örülök, hogy bevált a "réteslap-szabadalmam" :))) Jól néz ki így csücskösre vágva is, és talán nem kell hozzá még két kéz elmozdulás ellen.

Jó étvágyat! (Vagy már későn mondtam, már nyoma sincs? :)) )

Előzmény: JamiC (1516)
Trudi2004 Creative Commons License 2005.04.24 0 0 1517
Mennyire kell egy muffinnak feljönnie? Mert az enyém nem nagyon akar. Attól még finom meg minden, de hát kicsike. Vagy keveset teszek egy lyukba???
JamiC Creative Commons License 2005.04.24 0 0 1516

Sziasztok!

 

Az előbb írtam egy szép hosszú hozzászólást... hát nem elnyelte az index???

 

Na, akkor újra...

 

Tegnap kipróbáltam azt az ötletet, amit nemrég írt be valaki - nevezetesen a réteslap-kapszlikat :) és nagyon bejött!!

Egy teljesen új élmény, hogy nem ragad bele a lekvárral (egyik fele szeder, másik alma) töltöttmuffin sem a formába, sem a papírba :)

 

Jó, van vele egy kis macera, bele kell szabni a formába (én kb. 6*6-os négyzeteket vágtam le belőle), és beleillesztgetni, de nagyon megéri :)

(a család szerint ez az "év ötlete" :)

 

A recept megint csak úgy "ex has" működött, de finom lett:

3/4 csésze cukor

2 tojás

(ezeket habosra)

3/4 csésze kefír

3 csésze liszt

kb. 1 csomag sütőpor (én maradékokat tüntettem el így)

+kb. 1/2 csésze tej - amennyi kell bele

lekvár

 

A muffinozás végén maradt még két réteslap, abból pedig csináltam egy rúd káposztásrétest :)

 

Sikeres sütögetést mindenkinek! :))

 

   JamiC

 

 

teszek be képeket... :)

 

 

töltés közben

a kisültek

nettomazsola Creative Commons License 2005.04.24 0 0 1515
langost kelesztenek hutoben! ezt mar lattam, mukodik.
hogy mitol azt nem ertem.
Előzmény: ribizli (1514)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!