Szia, igen beraktam a bontottat, kb. fél évet ment hiba nélkül, és most ugyan olyan mint előtte.. vezetékek jók, csak arra tudok gondolni, hogy tipushiba lehet.
Nem vagyok "hozzáértő", de ahogy Ivanmim írta, nekem is a légtőmegmérő miatt gyengélkedett. Rég volt, már nem emlékszem , h milyen ford. tartományban. Nem kellett cserélni, meggyógyította egy féktisztítóval történő tisztítás.
Ismerek 1.6 hdi-t, ami attól nyerte vissza erejét, h a szerelő az üzemanyagba töltött valami adalékot, járatták alapjáraton 10 percet, aztán jól meghajtották pályán.
Nekem azt mondták többen ha rossz a légtömegmérő 3000 felet meghal a az autó.Húzd le a a kábelét nézd meg mi lesz.
De lehet más is nem tudom tiedben milyen a rendszer de van 3 vákuum szelep ami működteti az egrt a turbó geometriát a 3. asszem egy fojtószelepet (nem mindegyikben van)ezek körül is lehet gáz.
Egy kis tanácsadásra,ötletre lenne szükségem, hátha valaki itt már tapasztalt ilyen, vagy hasonló problémát!
Adott egy 2002es évjáratú Peugeot 406 2.2hdi amely körülbelül 2-3 hónapja a következőt produkálja:
Kissé lomhábbnak érezhető az autó a 3-4 hónappal ezelőtti teljesítményéhez képest. Gondolok arra hogy 5. sebességben 80-90ről alig gyorsul, 130nál majdnem olyan érzés mintha falba ütközött volna az autó, iszonyatosan padlózni kell és még így se gyorsul közel sem úgy mint kellene, előzésbe bele se lehet menni ha nem kapcsol vissza az ember 4-be. Magával amikor gyorsul az ember nincs kimondott probléma, 2000 körül bekapcsol a turbó, húz is de egy idő után mintha kifogyna az erő belőle és megszűnik a húzás... továbbá 4.ben ha toljuk neki mintha egy minimális rángás lenne de tényleg alig érezhető, mintha elmenne a turbó egy pillanatra aztán visszajönne. A szerelő gyanakodott olyanra hogy lyukas a turbó vagy egyéb meghibásodás lehet vele de szemre rendbe talált mindent, nincs lyuk rajta. Le lett méretve, nincs meg az a turbó nyomás aminek elvileg meg kellene és nem tudja miért. Lemérette a vákuum szivattyút, nincs probléma vele és már nagyon nem tud mire gondolni még egy olyan lehetőség van hogy kitakarítja a vákuumkapcsolót hogy esetleg az megoldja a hibát, ez a holnapi napon elválik elvileg hogy hogyan tovább h fennmarad a probléma. Számítógépre is rá volt kötve az sem talált hibát. Levegő szűrő, olajszűrő, olajcsere most volt.
Esetleg valakinek valamilyen ötlete hogy mi okozhatja a problémát? vagy attól hogy a turbó szemre jónak tűnik ( lapátok egyebek nem sérültek ) lehet meg fogja adni magát?
Sziasztok! Ez történt! Van valakinek esetleg eladandó sötétkék metál jobb hátsó ajtaja, meg hátsó sárvédője? Azt hiszem, a sárvédőnél mindegy a színe, a hegesztés miatt úgyis fényezni kell. A hátsó lökhárító talán javítható, még nem nézte meg hozzáértő. Az talán valakinek, ebben a színben? Köszi a segítséget.
nekem egy tönkre ment már ha jól emlékszem 3-4 között adta be a hibát, vettem bele egy használtat, most újra elkezdte ( kb. 1 éve) és volt hogy megemelte az alapjáratot 1000-1100-re..
Van olyan szett, amiben van vízpumpa és van olyan, amiben meg nincsen. (ugyanazon gyártótól)
Ha jót akarsz a motornak (és magadnak), akkor cserélsz vízpumpát is. ;-)
Ezen kívül én ajánlani szoktam cserére a vezérlés alatti főtengely- és vezérműtengely szimeringeket is.
Nem jellemző, hogy egy szimering kibír két vezérlés csereperiódust, ha meg idő közben kezd el folyni, lehet cserélni a szíjat újból, a szimeringeket és ezekre rájön még a munkadíj, ha nem magadnak csinálod. (miközben megspórolsz most kb. 5e ft-ot a szimeringeken)
Múltkor olvastam, lehet hogy a 307 fórumon, hogy egy 3 mm-es golyóval orvosolható a probléma. Én is hasonló gonddal küzdök, van rossz egységem is csak időm hiányzik az akcióhoz.
Irányjelzőt lehet javítani, vagy kuka? 2002-es, tempomatos. Nagyon gyenge a határolója, és a kormány átfordítja ellenkező irányba. Alig tudom megtalálni az "üreset", menet közben:-))
Szükséges lenne egy 2.1 Td 406-hoz bontott Lucas adagolóra (elektronikus). Remélem tudtok segíteni valami normális áron. Tel: harminc 9401 négyszáz. Köszönöm előre is a segítséget. Garazsmester
A mai reggel megszemléltem a vízbejutás helyét (éjszaka esett és még most is esik :( ) és a gumi géder a bal hátsó ajtóbelsőnél a vízszintes szakasznál átszivárog a szőnyegre a lábtérbe. Az a műanyag , kb 3 centis műanyag sáv alól szivárog, ami leszorítja a szőnyeget és egyben van a gumi-hurkával, ami szigeteli az ajtót.
Csak még azt nem tudom, honnan van annyi víz, hogy nem tud kifolyni a gumi alól, ki az ajtó alatt ami ráadásul kifelé lejt. Valami Ötlet? Sajnos garázsom nincs, így korlátozva vagyok szerelésileg, és időjárásfüggő :( .
(Azt csak halkan jegyzem meg, hogy a csavarokat csavarrögzítővel kell visszarakni, ha nem szeretnél meglepetést magadnak. És egyáltalán nem a kilazulásuk miatt.)