Alapvetően ugyanaz a motor. (N53) Ami különbség az egyrészt a szívócső és benne lévő átkapcsolás, valamit a motorvezérlő. Nem nagy különbség, legfeljebb papíron.
Ami miatt viszont árában lényeges különbség volt, az a fék (legalábbis az RWD-knél, nem x-esek között.) A 325i-hez elégnek tartották a 312mm-es féktárcsákat így 16"-os és nem 17" kerekek voltak az alap. Emiatt anno majdnem 1M (7-8%) volt az árkülönbség. Én azt mondtam, annyit nem ér meg nekem az a szívócső, meg nagyobb fék. Cserébe tartósabb lesz a motor, valamint olcsóbb a felni és a gumik.
A teljesítményt/gázreakciót utána kicsi felhúztam gyár, illetve nem gyári apróságokkal, így tökéletesen elégedett voltam vele. Nem hiszem, hogy egy stock 330i élvezhetőbb lenne.
A fékkel az a helyzet, hogy ha nem eredeti (szürkedobozos) BMW-t teszek bele, hanem Brambo-t, ATE-t, stb., akkor bizony az autópályán meg lehet gyilkolni pár padlógáz/padlófék (100-160-100) ciklussal.
Sziasztok, tudom visszatérő kérdés, de nem találtam meg a választ. Cseréljem a termosztátokat? Egy órás út után csak 80 c fokra ment fel a hűtőfolyadék hőmérséklete.
Sziasztok . Van egy Bmw e90-em 318i 2007. A következő a problémám. A vakumszivatyu irányából hideg motoral hallatszik egy fémes kattogo hang , mikor a motor bemelegszik enyhül a, ugyanakkor szivárog az olaj is. Szerintetek teljes szivattyú csere lessz vagy csak tömítés ?
Ma gépet tettünk rá, kiírta, hogy 690 km óta nem volt reg. Ez fura, mert szinte csak országúton megy... a szaki azt mondta, hogy ahogy 60 km/h alá esik a seb., egyből megáll a reg, ez lehetett az oka. Elmentünk, kerültünk egyet 4-ben, hogy 2000 felett legyen stabilan. El is indult a reg, meg is csinálta jó 10 perc alatt.
A kezdeti, kis fordulaton mért 140 mBar még fordulaton is lent maradt 100 alatt. A visszaszámolót a fedkompon resetelte, szóval most megint a hátralévőnek 200 ezret mutat :))
olyan problémával fordulok hozzátok hogy ,kb 2 hete vásároltam egy E91 320 D BMW t és szerettem volna minden féleképpen kis szervizt megcsinalni rajta plusz váltóolaj csere!
A kocsiban 142 ezer van Automata váltóval!!
Pár napja meg is történt a váltóolaj csere és pontosan 2 napja 130 as tempónál oda akartam lépni neki és ugyebár vissza akart váltani egyet és akkor lett egy olyan hogy hirtelen kigyulladt egy sárga fogaskerék a műszerfalon és be lassult az auto...!
Auzopáján voltam így rögtön a leállósávban félreálltam!Persze megijedtem nem ismerem még az autot!
probáltam R be át rakni aztan vissza D be és olyan érezhető mozgást fejtett ki a váltó kapcsolása a kasznira!
Aztan a bord kompjuter gombot megnyomva a fogaskerék el is tűnt!
Lassan szépen megpróbáltam elindulni és akkor semmi furcsaságot nem csinált ,persze nem erőltettem!
De le lett olvasva a hiba és azt mutatta ki hogy a 6 ik sebességben mint ha a nagy gázadásra megcsúszott volna a kuplung!
Mivel Bécsben élek ezért az Öamtc hívtam segítségül!
Két dolgot mondott hogy lehet az olajcsere folyamán valami történhetett , vagy pedig a végét járja a kuplung!!
A hibát kitörölte és mondta vezessem és ha ujbol elő jön akkor hívjam újra!
Azota sajnos nem merem nagyon gázolni a kocsit és olvasgatok próbálok valami választ kapni mi lehet!
Talán még annyi hogy azóta kicsit másképpen vált ...
néha késve vált picit mint ha rántana!
De nem mindig!
Ha esetleg valaki hozzá tudna szolni és jobban ért az Automata váltohoz , mi lehet !
Nullázás előtt nyomásszenzort mindenképp cserélj mert sajnos berakodik az is korommal és rossz értékeket mutathat mondjuk én leszerelném és előtte elvinnem tisztításra a dpf-et 25000 forint korul mozog és nyugodt életed lesz minimum 150.000-ig.
Kösz a tanácst :) héfőn viszem egy ügyes szakihoz, megdiagoljuk, megnézzük a telítettséget, visszaírjuk. Azt mondta, ha rendben a kocsi, és sokat jár hosszú úton, a DPF 300e-t is lazán elfut.
Ha nem nullázod, akkor hibakódot fog dobni végül. Nullázni mindenképpen kelleni fog. Érdemes lenne diaggal ránézni, hogy mennyire van telítődve. Ha jól tudom a gyári diag már számol koromtartalmat is, de regenerálás után mindenképpen érdemes megnézni az ellennyomást és ebből megsaccolható a DPF telítettsége.
2007 óta megvan, akkoriban még 200 ekm-et írt ki DPF élettartamra. Azóta elszaladt az idő, most tartok 215 ekm-nél, és már csak 2000 km élettartamot jósol :( Hibát még nem adott, bár mintha nem menne úgy, mint új korában.
Ha megteszem ezt a 2000 km-ert, mekkora orálra számítsak? Hibaüzit dobál majd, vagy vészüzemre is áll? Ezt az értéket nem tudom nullázni a fedkompban a kezelőszervekkel (olaj, fék, műszaki, stb-t igen)
Sziasztok, olajcsere előtt állok és olyan kérdésem lenne, hogy milyen olajat tegyek a kocsiba? Gyâri bmw t? 325i, 2006 decemberi E90. Hány liter olaj megy bele?
Köszönöm a vâlaszt.
Nekem N53-s motorom van. És semmi baj nincs vele. Igaz, jó olajat, jó benzint kell neki adni, de szerintem nincs konstrukciós hibája. OK, a nagynyomású benzinpumpát csak sokadikra sikerült megbízható megcsinálni, de sikerült. a gyújtótrafókat visszahívásban cserélték, mint minden közvetlen befecskendezésű motor 100-220ekm--elkokszolódik a befecskendezőfúvóka. Bírja ha hajtják, bírja a tartós igénybevételt, nem szoktam kerülni a padlógázt, sokszor "just for fun" gyorsítok, nem egyszer belepörgött a leszabályozásba.
M-es motorkódú 3,0 egy megbízható konstrukció ha rendszeresen szervizelik és nem gyilkolják kimegy a világból ellenben az új N-es motorkódúval az tele van konstrukciós hibákkal.
Sziasztok, már tettem fel itt kérdést és most másik típusról is szeretnék információkat gyűjteni. Kinek mi a véleménye/személyes tapasztalata az E90 330d-ről (2005-2008 M-motorkódos). Megbízható, megéri megvenni? Előre is köszönöm a válaszokat!!
Sziasztok, már tettem fel itt kérdést és most másik típusról is szeretnék információkat gyűjteni. Kinek mi a véleménye/személyes tapasztalata az E90 330d-ről (2005-2008 M-motorkódos). Megbízható, megéri megvenni? Előre is köszönöm a válaszokat!!
Segítség kellene : 2009-es 18d nem melegszik üzemi hőre. A termosztát ki lett cserélve. Egr termosztát nincs benne. 70 foknál nem nagyon megy feljebb . Hibakod nincs .
E91 N47D20C 240e km után járok és felvetődött az igény, hogy olyan tunning lenne számomra megfelelő, ami többet soha nem nyitja ki az EGR-t és nem basztatja az EGR hűtő áthaladási irányát, viszont ez nem okoz hibakódot és egy életre megszabadulok a kipufogó gáztól a szívósorban.
Én se iszom meg a vizeletemet csak mert az "zöld" és kevesebb édesvizet fogyasztok így...
Lehet fikázni hogy leszarom a nitrogéndioxidot meg a bolygót, de szeretem a kocsim és még soká szeretném használni.
Ha valaki utazik ilyenben, kérem dobjon egy elérhetőséget a 721009@gmail.com címre.
Sziasztok!Lecseréltem az e90-es BMW-m egy F10esre mivel az a fórum halott megpróbálkozok itt a kérdésemmel hátha kapok rá megoldást...
Szóval a kormány egyszer jobbra másodszor balra húz menet közben,olyan érzés mintha a szervo tekerné magától a kormányt futómű rendbe nem log semmi kormányműnek nincs semmi hangja kormánytekergetés közben szóval tanácstalan vagyok ja és nincs benne aktív kormányzás...
Én most pont így jártam, hogy valszeg az üzemanyag előmelegítő megadta magát.... vagy fene tudja mi, de ezt a hibakódot dobja: 004587, ami sztem az előmelegítő. Nálam igazából nincs nagyon tünet, csak az, hogy a fogyasztás megemelkedett. Reggel, városban kb 9-10 liter (320d M47). Nálad nem emelkedett? Nyáron azért nem volt ekkora fogyasztásom. Városban 8 körül megállt.
Tavaly cseréltünk üzemanyagszűrőt,de az előmelegítő megadta magát, ami rá van csatlakoztatva, így kiiktattuk a rendszerből.
Kapott egy sima e46-os üzemanyagszűrőt,amivel egész nyáron hibátlanul működött. Most ebben a -5-6 fokban elég nehezen indul. Néha írja az izzítógyertya cserét, de azt 1 éve cseréltem (4db-ot). Üzemanyagból télen csak OMV MaxMotiont tnkolok.
Az EGR termosztát, ha bexarik, és mindig nyitva, kb. ennyire viszi le a hőfokot. Én megnézném a helyedben.
Egy hitvány kis vacak, olcsó is, és többeknek is romlott már el. Én abból vettem észre, hogy stabilan elkezdett 6-8 decivel többet enni az autó (20d, mint a tiéd)
Illetve egy kérdés.Az én vízem 78-80 körül mozog.Az normális?Olvasgattam vissza,és volt aki azt írja h 90 körül kell lennie,de olvastam olyat is,hogy van olyan termosztát ami 80 körül tartja a fokot.vélemény?2006 320d
Sziasztok! Az enyém is így indul (2006 E90 M47), és nekem is cserélve lettek a termosztátok + izzítógyertyák (BERU) idén. Szerintem ez teljesen normális ilyen hidegben.
Az enyém is így indul,az izzitószálat nem is látom pedig ma -7 fokban indult pöccre,de pár másodpercig egyenetlen.Minden ki lett cserélve idén az izzitás terén.
Én járok :)) az enyém 11 éve van nálam, új kora óta így indul :)) ill. pontosabban ebben a közép-hidegben, 0-5 fok közt. Felette normális, meg alatta is, mert akkor gondolom többet izzít.
Eleinte zavart, de már megxoktam! :DDD induláskor rúg pár bénát, kalimpál kicsit 2-3 mp-ig, de aztán teljesen jó.
Sziasztok 4db Beru izzitó gyertya csere óta fullfull hidegen 2-3 mp-ig egyenetlen az alapjáratom majd utána szépen kisimul. Valaki járt már hasonló cipőben? E91 2005 M47 320D, DPF nélküli viszont kitudja mióta szarok a termoszaim múlthéten vettem észre diagnosztikán, hogy 50foknál föntebb nem ment a víz 25 km után sem, pályán még lejjebb is ment kicsivel. Arra gondoltam, hogy mivel kitujda mióta rosszak a termoszok így lehet a tökéletlen égés miatt odavágott egy kis kokszot a befecskendező rendszernek (hiába tankoltam és OMV és SHELL preimum-ot) és ez miatt lehet hidegen egyenetlen 2-3mp-ig az alapjárat mivel szegényebb üzemanyagot tud az eltömődött lyukakon fecskendezni abban az időpillanatban mikor több kéne nyilván a hideg levegő miatt.
Szívósor az izzítógyártyák cseréjénél lettek tisztítva, EGR szintén.
Eltekintve ettől a személyes álláspontomtól, mire gyanakodjak még?
Ugyanez van nálam is a rádióadókkal. Diagnosztika kiadott egy hibát rá majd beküldöm ha otthon leszek, én utána olvastam vszinű hogy antenna modul csere lesz.
Egy olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy a kocsiban a rádió az adókat nagyon gyengén fogja. Valahol egyáltalán nem fog semmit. Esetleg veletek előfordult már ez a probléma, tudnátok ebben segíteni?
Illetve, ugye mikor már elég meleg van, pixel hiba jelentkezik a rádionál. Ezt lehet javitani házilag, ehhez tudnátok ajánlani honnan lehet/érdemes beszerezni az alkatrészeket?
Nem értem... most kipróbáltam, az én serial számomra még azt is beadja, milyen szőnyeg volt benne :)) - meg még vagy 20 jellemzőt az alap dolgokon kívül...
Köszi! De ebből nem derült ki semmi. A linkelt oldal csak a motórkódot és a gyártási évet dobta ki. Nekem az kellene, hogy milyen felszereltséggel jött ki a gyárból.
Valaki alvázszám alapján le tudja kérdezni nekem az autóm adatait (felszereltség, stb.)?
Illetve szerinteket az M47N2 204D4 motor az 110, vagy 120kW-os?
Még egy utolsó kérdés: elvileg van állófűtés az autómban, iDrive-ben is benne van az opció, de amikor ki akarom választani, akkor 1 másodperc múlva kidobja a pipát a négyzettből. Tehát nem akarja bevenni. A távirányító meg semmire nem reagál (elemet cseréltem benne). Valahol hallottam, hogy ha alacsony az aku feszültség, akkor nem engedi az állófűtést bekapcsolni. Ez igaz? Töltsem fel az aksit, vagy vigyem el egy szakihoz?
Ez jó vidi - kérdés, hogy a már kissé kikopott csapágynak mennyi időre segít ez a kis kenés. Én inkább valami keményebb grafitos cuccal kenném, pl. Nicro 80-szerű cuccal, vagy lánckenő spay-al (amit a motorosok használnak)
Nem melegszik egyik sem :( Ezen a biztosíték diagramon nem tudok eligazodni... nem tudom melyik tartozhat az oldalsó tükrök fűtéséhez, mivel a hátsó ablak fűtése az megy...
Pollenszűrőt ha kiveszed alatta látod a ventillátort, a tengelyre fújsz kis wd40-et és 1-2 hónapig csendben marad! :) Kocsiban kicsit büdi lesz, de egy jó szellőztetéssel hamar kimegy a szag.
Nekem is volt ilyen gondom. Ahogy a német fórumokon olvastam, viszonylag gyakran elromlik a fűtés/klíma ventillátor. Viszonylag egyszerű a cseréje.Utángyártott minőségben nem túl drága egy másik ventillátor. A kesztyűtartó fedelét és mögötte egy takaróműanyagot kell levenni, aztán a jobb egy padlóján hanyatt fekve lehet cserélni. Max fél órás művelet.
Lehet, jobban fog tetszeni, de biztosan rosszabb lesz. 3 cm az nagyon sok. Nekem a téli szettem az 5-ösre való felni, minden méret azonos, de ET 20 a gyári 34-el szemben - vagyis 14 mm-el van kintebb.
Szemre már ez is feltűnik, és persze összeszórja a kocsi oldalát sárral :DDD
A leírásod alapján inkább a főfékhenger / munkahengerek környékén kellene keresni a hibát. Olyan mintha az szorulna meg, azért nem tudod benyomni a pedált sem.
Sziasztok, típusváltás miatt megmaradt téli garnitúrámat kínálom eladásra.
Eredeti BMW 17-s gyári felni garnitúra téli gumival eladó. Felni adatok: 8Jx17 IS 24; Styling 165 Pirelli Sottozero3 téli gumik, jó állapot, egyenletes kopás.
Mindegyikkel egyetértek! :) Nálam most 210-nél adta fel a főtengely szíjtárcsa...
A jobb hátsó ablakemelő szintén szarakodik nálam. Ha teljesen lehúzom, utána nem akarja felhúzni, csak sokszori próbálkozásra... Mit lehet ennek csinálni?
Egy egyetemi hallgatói marketingkutatást végzünk a BMW márkával kapcsolatosan, ezért kérnélek titeket, hogy töltsétek ki ezt a rövid kérdőívet, ezzel segítve munkánkat.
Szia! Nekem is ilyen van, ez a megbízhatóbb M47 motoros verzió. Elvileg a vezérlés miatt nem kell aggódni, ebben még vastagabb lánc volt.
Ami ilyen futásnál még előjöhet ill. nálam előjött:
- Turbót ledobja --> nézesd meg nem lötyög-e a turbó, illetve volt-e már cserélve/felújítva. Sajnos a gyárilag szerelt Garrett / Mitsubishi turbó nem a legtartósabb konstrukció volt.
- Pillangószelepek eltörhetnek, amit beszív a motor --> Ezeket ki szokták szedni és a szívósort ledugózzák, olcsó és egyszerű javítás.
- Főtengely szíjtárcsa is hajlamos elfáradni, és annyira nem olcsó de cserélni kell mert lerepülhet akár menet közben.
- Szívósortömítések cseréje
- Jobb hátsó ablakemelő szerkezet meghibásodása --> ez is típushiba, de viszonylag egyszerűen akár otthon is javítható. Huzigáld le-fel az összes ablakot :)
Nekem saját tapasztalatból hirtelen ennyi jutott eszembe, talán a többiek is kiegészítik még valamivel. Remélem segített.
Az enyém 2006, és pár éve nyaggattak engem is sw frissítéssel - fenntartva, hogy pár dolog lehet, nem fog működni, mert az adott modulokat közben újabb típusra cserélték, és az én régi moduljaimat nem ismeri már az új sw...
...de azt mondták, azokat is mind kicserélik, csak azt fizessem ki.
Repkedtek a levegőben a 100 ezrek, én meg gyorsan eljöttem onnét :)) a kocsi azóta is jó a régi sw-el...
Az én fajtám még a régi motoros, ezek nem gyulladósak tudtommal, ezért is hagytam.
A médiában, most nagyon felkapott hír lett, hogy leéghetnek a BMW-k.
Ezért bementem egy BMW szervizbe, hogy az én autóm (2010,E91 320D N47D20C) beleesik-e a visszahívásba.
Nem esik bele.
Viszont van egy visszahívás szoftver frissítésre, amit csak az én felelősségemre hajthatnak végre, mert előfordulhat, hogy valamelyik vezérlő modul (pl.:világítás) tönkremegy közben.
Szerintetek mondhat ilyent egy szerviz? Miért lenne az én felelősségem, ha miattuk hibásodik meg?
Szeretnék vásárolni egy 2006-os évjáratú bmw e90 320D-t.260ezer km van benne nem rég cseréltek benne kettős-tömegű lendkereket,fékeket,lengés csillapítókat.Az lenne a kérdésem hogy megbízhatóság szempontjából mennyire jó ez a típus esetleg váratlan kiadások a megtett kilométer ellenére akadhat-e?Illetve vásárlás előtt mi az amit tanácsos szemügyre venni?
Szia! Nekem is 325i van. 2006-os évjáratu. Érdemes legalább 2006-osat venni mert talán 2005-ben indult a gyártása és az első évben biztos sokat javítanak a minőségen.
Én 80 ezer km-rel vettem német bmw kereskedéstől garanciával. Fél évvel később elromlott a vízpumpa amit garanciában meg lehetett javítani. 160 ezer van benne most. Azóta sok hibája nem volt. Tavaly az egyik hengernek a trafója ment ki. Azonnal tudtak diagnisztizálni így gyorsan javítva lett.
Menetteljesítményre dinamikus. Nem M3-as, de lehet vele előzni ha kell meg tud indulni. Akik nincsenek ilyen teljesítményhez szokva azok meg is ijedhetnek benne. :)
Összefoglalva, megbízható számomra az autó 12 évesen is, viszont gondolom ki lehet fogni rosszabb állapotút is amire többet kell költeni.
8 éve van 325i-m, 150e-t mentem vele. Baromi jó autó. Sok szempontból jobb mint mostani utódai. (Például a kormánymű, a turbó hiánya, stb.) Nem nagyon tudok rosszat mondani róla. Megy, mint az álom, kanyarodik, kellemes vezetni. Fogyasztásban akár 5l/100km alá is mehetsz vele, ha az apósod Skoda 120L-je mögött mész. Ha hajtod 10l/100km, ha autópályán keményen mész (helyenként 200 felett), akkor 12l/100km. Számomra leggyengébb pontja a fék, mert a 330i-val szemben, ebben még a kisebb 312mm-s féktárcsák vannak. (Ezért is lehet 16"-s kerekeket rátenni.) Ha nagyon hajtod, akkor nehezen bírja a fék, melegszik, rángatni kezd bizonyos fékerőnél. Próbáltam Brembo, ATE, egyéb féktárcsákat, egyedül a BMW volt, amivel bírta. Mivel a differenciálzár elektronikus, a hátsó fékbetétek nagyon gyorsan elhasználódnak, ha nyomod neki. (Nálam olyan 30-40ekm-t bírnak ki ezek is, az elsők is.)
Gyári hangszórók szarok, még a tophifinél is, viszont a hangszórókat (kompatibilis!) Focalokra kicserélve a "Hifi" változat hangja egész jó. Még telefon BT-jéről is meglepően kellemes hangot tud előállítani. Hogy az utódját szidjam, az még az iPhone SMS-eseit sem tudja megjeleníteni, ez meg megjeleníti, sőt még fel is olvassa. (Angolul.)
Fenntartási költségek nekem tényleg a szokásosan cserélendő dolgok és az én mániáim voltak.
Úgy igazából egyszer hibásodott meg, amikor az első biztosítéktáblánál kontakthibás lett és ettől teljesen halott. Ettől eltekintve a legnagyobb hiba az NOx szenzor hibája volt. 120e-nél cserélni kellett a befecskendező fúvókákat, mert elkokszosodtak.
Igaz, én 15000km-ként cseréltem olajat BMW 0W-40-sre, 100-s benzint használtam, a sebváltóban is lecseréltettem az olajat bejáratás után, BMW szűrőket használtam, stb.
Még a kuplung is eredeti, futóműve nagyon egyben van, ennyi, javarészt magyar km után, tényleg minden úgy muxik, ahogy kell.
Nagyon jól, (jobban, mint az "F"-es, vagy "G"-s autók) diagnosztizálható, customizálható.
Amire vigyázni kell, az a magyar szervizek. Folyton elbaltázták. Volt, hogy hogy egy háromérintkezős csatlakozót nem tudtak visszadugni... (A szerviz neve "Budap"-pal kezdődik.)
Ezeknek az autóknak 150ekm a bejáratás...
Gyári hangszórók szarok, még a tophifinél is, viszont a hangszórókat (kompatibilis!) Focalokra kicserélve a "Hifi" változat hangja is egész jó. Még telefon BT-jéről is meglepően kellemes hangot tud előállítani. Hogy az utódját szidjam, az még az iPhone SMS-eseit sem tudja megjeleníteni, ez meg megjeleníti, sőt még fel is olvassa. (Angolul.) Az emaileknek csak a fejlécét.
Autóvásárlás előtt állok és a kiszemeltem egy e90 325i lenne. Kinek mik a személyes tapasztalatai? Fenntarthatósága, megbízhatósága milyen? Előre is köszönöm.
Egyszerre tettem fel, de valamiért a jobb első gumi mindig hamarabb engedett. Mindegy, hogy a nyári, vagy téli volt az autón. Mindig a jobb első. Pedig külön van nyári, és téli szettem. Valamint mind a 8 felniben cseréltettem szelepet. De a dolog megmaradt. :) Van akik azt mondják, hogy a kettő széles nyári gumi miatt tönkremehet. Ezt kérdeztem bmw szalonban, azt mondták hülyeség. Viszont a gumikopást azt ők is említették.
X-drive érzékeny gumikopásból fakadó eltérésekre is. Még a guminyomás se mindegy . Ha nem egyszerre tettél fel 4 új gumit hanem innen onnan beszerzett kopottságú, akkor ez is lehet a halála
E9x x-drive osztómű szórja a hidraulika olajat a kis kardán tövében. Ami az első kerék felé megy.Nem elég csak szimeringet cserélni és feltölteni olajjal? Esetleg tudtok ajánlani valami hozzáértő műhelyt? Jelenleg hibát nem produkál. De azt mondják, hogy a kettő széles gumik miatt van. Ez igaz lenne? Mert akkor miért van beragasztva az ajtóba, hogy milyen gumikat szabad használni?
Más :)
Minden ajtó nyitásnál felkapcsol a belső világítás, hogyan tudnám kikapcsolni örökre?
Eloszor is megneznem a MAP szenzort a szivocsobe az be szokott rakodni korommal kikell pucolni az ilyen ureges erzekelo ne lepodj meg ha síkba lesz korommal:Dlehet egr-tol is,befecskendezo,legtomegmero ezt is ki lehet fujni fektisztitoval hirtelen ez jutott eszembe.
BERU vagy gyári. A gyári is BERU amúgy. Volt már itt vita arról hogy a gyárnak beszállított alkatrész komolyabb minőségellenőrzésen esik át. Ez nincs kizárva, minden esetre ugyanaz a márka az is. Én BERU-t vettem már jó pár éve, gond nélkül üzemel.
E91 320D M47-be van ajánlott márka izzitogyertyára és vezérlőre ami jol bevált? van két hiba kodom , 4232 izzitogyretya 3.henger, 4242 izzitogyertya 4.henger. már igy vettem az autot januárba de nem volt gondom az inditással elsöre indult mindig, max amikor voltak a -22fokos hidegek akor picit döcögösebb volt. de most a tél elött szeretném orvosolni a hibát..
szervópumpa probléma esetén felújítás vagy csere a megoldás? nagyon köszönöm a segítséget... a kormány álló helyzetben való tekerésénél hangos nyekergést hallok... azt mondták ez a szervopumpa hibája... menet közben nincs hang csak álláskor...
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem állandóan csinálja ezt az alapjárat ingadozást, hol csinálja hol nem, de nem tudom semmivel se összefüggésbe hozni, hogy most épp miért van.
Azóta csinálja ezt mióta egy másik városban (2 hónapja) tankoltam OMW kúton (ennyihez tudom csak kötni ezt a hibát)...
Én is kérdeztem magamtól, hogy ha 150ekm-re vettem egy autót, akkor miért felezem az olajcsere intervallumot, miért nem padlózom hidegen? Ennyit akkor is kibírt volna, ha csak 30, 60, 90, 120, 150-nél cseréletetek olajat és egy akármilyen LL-04 5w-30-sra és -10 fokos olajhőmérsékletnél (nem egyszer láttam ilyet a kijelzőn!) kihuzatom 7000-ig.
Miért csináltam ezt?
Talán azért mert nem vagyok szadista, hiszen egy gépnek is van lelke.
Talán azért, hogy a következő tulaj ne átkozzon el.
A gázreakció 1 dolog, de sokkal jobban megy egy 28i.
Neked melyik számít?
Mit értesz a "jobban megy"-en? A végsebessége ugyanannyi, 250-re korlátozott.
Papíron írt 0-100 gyorsulásra?
Vagy azt, hogy amikor 120-szal mész egy autó mögött, dupla kuplunggal, gázfröccsel visszadobod III.-ba, majd amikor előzni lehet, lepadlózod és 160-ig(!) végigénekled a III-st, miközben az az érzésed, hogy repül az autó, az utasok meg sikoltoznak, részben mert nem űrhajóskiképzésre jöttek, részben, mert élni akarnak.
"Amúgy nagyon korrekten és hozzáértően írsz, de tényleg úgy árulsz 1 autót dupla áron a többihez képest, hogy nem is ultra kevés a km, nincs benne nagyon extra (szövetülés, alapkerék, stb...), botváltós és a fotókon sem tűnik makulátlannak a beltér."
Mondom, várom a másik olyan hülyét, mint én! :-)
Nem vagyok autonepper, nem vagyok kereskedő, nem vagyok ügyeskedő, 7 éve nem adtam el autót.
A műszaki dolgokhoz eléggé értek, általános mérnöki tudásom van, 40 éve autózom, szoftvereket ismerem, stb. De ebből számomra az következik, hogy nem a morzsát figyelem az ülésen, nem azt nézem, hogy elég fekete-e az autó. Feltűnt, hogy senki nem kérdezte meg, mennyi olajat eszik, a műszaki állapotot, tulajdonságok, mintha ezek senkit nem érdekelnének, csak az, hogy bőrből van-e az ülés és hogy néz ki. 150e az nem kevés? Egy Zsigulinak vagy egy 200LE/l teljesítményű, franciák által tervezett motornak valóban nem kevés. De egy háromliteres szívómotornak, egy prémiumautónak, egy rendszeresen, jól karbantartott autónak kevés. Más autóban ilyenkor már vezérműlánc-csere, kuplungcsere, szilentek cseréje, stb. időszerű lenne.
* Ismétlem én küzdöttem azért, hogy szövetülés legyen. Sok más embert ismerek, akinek nem tetszik a bőrülés. Attól, hogy drágább, még nem biztos, hogy jobb rajta ülni.
* A manuális váltó szintén olyan dolog, ami egyik embernek előny, a másiknak hátrány. Ismerek olyan huszonévest is, aki be nem ülne automata váltós autóba.
* Az alapkerék szintén tudatos döntés volt. Miért lenne jobb egy malomkerék? Nem egy barátom vett malomkerekes autót, aztán jöttek panaszkodni, hogy nem bírja a magyar utakat, ráz, többszöri defekt, stb. (Igaz Volvo és Jag volt, de nem hiszem, hogy ezen múlik.) Nekem szubjektíve is jobban tetszik a ballonosabb kerék, de ez tényleg ízlés. A malomkerék rosszabbul rugózik, kényesebb, nehezebb sok hátránya van. Előnye, hogy tök sima úton picit gyorsabban reagál a kormányra. De ahhoz már nem gumi szilentek kellenének és nem álmos villanyszervo. Ugyanez igaz az M-packetra. A családból senkinek nem tetszett kinézetre. Akkor meg? Egy ismerősöm, aki soha nem megy 130 felett, vett 2literes dízelre M-Pocketot. És csodálkozott, hogy otthon a garázsból feljövet miért ér le az eleje. Mennyi leszorítóerőt termel az M- lökhárító 130-nál? Akkor miért vette? Hogy a járókelők lássák, neki erre is telik?
Valóban, nem makulátlan, hiszen 150000km-en át használtam éveken át naponta vezettem. Például a kormány annyira megkopott, hogy lecseréltem. A pedálok is koptak, de az nem mindegy milyen, a lábam eltakarja. Károsodásról, letört bigyókról, kilahzult, zörgő valamikról, megkarcolódott kijelzőkről, elszakadt kárpitról nem tudok, minden apróság úgy működik, ahogy kell, nem akad, nem lötyög, pontosan illeszkedik, finoman működik, nem zörög. (Na jó, a csomagtartó szivargyújtó aljzata laza, de ez ilyen volt 0km-esen is, szerintem tervezési hiba.) Ami meg piszok, azt egy profi belső tisztítás eltünteti. (Pl. egy kárpittisztítás ráférne, ha valakinek ez számít. Sőt lehet, hogy kívülről is le kéne polírozni, én megpróbáltam, de az lett belőle, hogy fehér polírkrémmel lespricceltem mindent, hagyom a következő tulajra.)
Nekem jobban tetszik a 28i hangja, turbós, durrog, csattog.
:-) Jól működik az ASD! :-))
A turbós alapból csendesebb, mint a szívó. Hiszen a szívó és kipufogóoldalon is ott a turbó, mint csillapító, "egyenletesítő". Szívóoldalon a sokkal hosszabb szívórendszer, köztes hűtő, nincs szívóhang. A durrogás meg manapság mesterséges környezetszennyezés. "Elfelejtik" kikapcsolni a benzinbefecskendezést tolóüzemben, és máris durrog a kipufogó.
Biztonság = igen, nem egy 13 éves technika, 1 generációval újabb. elektronika, aktív biztonság, passzív biztonság, minden tekintetben.
Konkrétan mi is a különbség egy E90LCI és egy F30 között?
Ennyivel jobban szerepelt törésteszteken? Jobb futómű? Jobb a DSC-je? Övfeszítő, aktív fejtámla, légzsákhad mind-mind van ebben is.
Amit én tudok, az az, hogy az F30 fura eleje a gyalogost jobban védi, mivel nagyobb méretű, ezért kicsit jobb a passzív biztonság. Ha van benne radar akkor az ütközésre felkészítő rendszer, akkor az tényleg javíthat, de azt azért nem mindenki teszi bele egy 328i-be.
"Egy most gyártott E30 325i, vagy egy 635iCsi nekem jobban megdobogtatná a szívem, mint egy mai háromhengeres, turbós, agyonelektronizált csoda." Ez lehet, csak ilyen már nincs :)"
Lehet, hogy megöregedtem?
És azért egy hatos BMW-t ne egy 218i-vel hasonlíts, egy mai közepes motoros 650i más liga...
Nemsokára a hármas alapmotorja háromhengeres lesz, figyeld meg. A 650i meg lehet, hogy erősebb, lehet hogy papíron jobb a gyorsulása, mint a 635csi-nek, azért megkérdezném Cserkutit, hogy melyikkel élvezetesebb felmenni a visegrádi várhoz.
Én sem hittem benne, amíg nem próbáltam ki, pont azt mondtam, mint Te, hogy elég gyorsan tudok ugrani, mit számít az az idő. :-) De gondoltam, egy kísérletet megér. És tényleg megérezni! /Kicsit olyan ez, mint a hifi. Mint mérnök, hogy a francba higgyek abban, hogy másképp szól az egyik kábel, egyik tranzisztor, stb. mint a másik? És mégis másképp szól!/ A dolog egyszerűen tesztelhető, mert menet közben lehet átkapcsolni, sőt akár vakteszt is lehet, ha az utas nyúlkál.
Igen, a SPORT és a SPORT+ mód tényleg hasonlót (is) csinál. De eddigi tapasztalataim szerint nem úgy és nem annyira, még SPORT+ módban is érezhető a pedálállás szűrése. Szerintem a motor tekintetében leginkább a hangban van különbség. (ASD?) Ezért aztán az újabba is bele fogom tenni az "átverőt" gázpedált. (Gondolkoztam rajta, nem biztos, hogy jó ötlet áttenni a régiből, mert az automatákhoz más programja van, a kickdown miatt. Meg automatánál a "gázfröccs" egy értelmetlen kifejezés, különösen duplakuplungos visszaváltás hiánya miatt. De erőcsúsztatásnál jól jön, ha a motor gyorsan reagál és gázzal is lehet kormányozni.)
Én azt veszem észre, hogy a BMW elsportostalanadott.
40 évvel ezelőtt egy ismerős 2002-esében ülve úgy éreztem magam, mint egy gocartban. E30 igazi klasszikus volt. (Az más kérdés, hogy a hátsó ülések csak mazohista kisgyerekek űrhajóskiképzésére volt használható.) Az E36-ot nem ismertem.
Az E46 már konvencionális autó csak meg-megvillantotta, hogy sportkocsi, már sokat veszített fényéből a '70-s évek reklámszlogenje: "Excitement of driving". Az E90 ilyen értelemben csalódás volt nekem. Azt hittem a 218LE brutál lesz, hiszen 20 évvel korábban a 100LE maga volt a sportosság, a 169LE-s Honda Civic VTI embertelen autó. De annyira lagymatagon adta elő azt a 220LE-t. A kormány meg.... Mintha steer by wire lenne. Enyhe ívű autópálya kanyarokban kifejezetten koncentrálni kellett, nem úgy, mint régen, amikor csak a küllőre tett kéz súlyával ívre lehetett tenni az autót. Ekkor vettem bele a Servotronik FSC-t (120eFt egy bit bebillentéséért! Ez a XXI. század!), amivel jobb lett, de azért nem olyan, mint egy jó hidraulikus szervo. Az F30 még inkább elment a sportos irányból, még puhányabb lett. (A kormányáról inkább ne is beszéljünk.) Nem véletlen, hogy a Jaguár XE lenyomta sportosságban, de tán még a W205 is. A G20 állítólag visszatér az eredeti vérvonalhoz. Meglátjuk. G30-akat próbáltam, de az olyan, mint ha egy limuzin sofőrje lennék és az autóval együtt vigyázunk, hogy a hátsó ülésen ülőknek ne löttyenjen ki az italuk.
A fentiek miatt gondolom, hogy létezhet olyan ember, akinek egy késői E90LCI jobban tetszik, mint egy korai F30.
~~~~~
Hogy a szoftvereket ne is említsem... előbb kérdezte itt dtm13 kolléga, hogy egyenlőtlen az alapjárat. Az INPA olyan csodálatosan kijelzi! A "Laufruhe" lapon szépen, melyik hengernél, mekkora eltérést tapasztal.
Ha egyenlőtlen, akkor meg lehet próbálkozni feljebb állítani a nyugalmi fordulatszámot. Ezt a DIS-ben nagyon jól lehet, ráadásul feltétel függően, pl, hogy alapból mennyi, mennyi ha megy a klíma, mennyi ha tölt a generátor. Én biztos rátolnék - különösen télre - 100rpm-et. Ez picit segít. Persze automata váltónál ennek lehetnek hátrányai....
De amennyire én tudom ez általában a befecskendezőfúvókák kokszosodásának következménye. Nem csak dízelnél közvetlen befecskendezésű benyásoknál is. Nekem is volt ilyen 110ekm környékén.
Amire három módszert tudok ajánlani dtm13 topictársnak növekvő ársorrendben:
Van BMW üzemanyagadalék benzineshez is, dízelhez is fúvókatisztításra, vagyis inkább tisztán tartásra. Ha már egyenetlen, akkor eső után köpönyeg. Azért én megpróbálnám, baj nem lehet belőle, gyári cucc. Cikkszáma: 83192296922
Vannak akik fúvókák tisztításával foglalkoznak. Kiszerelik megnézik a befecskendezési képet, puceválják, újra megnézik. (Nekem soha nem volt dízelautóm, egy szerelőnél láttam ilyet.)
A BMW megoldás: lecserélni az összes fúvókát. (A benzinesnél ilyenkor az új fúvókák adatait be kell írni a motorvezérlőbe!) Tökéletes megoldás, olyan lesz az alapjárat, mint az új, de nem a legolcsóbb.
A gázreakció 1 dolog, de sokkal jobban megy egy 28i.
Amúgy nagyon korrekten és hozzáértően írsz, de tényleg úgy árulsz 1 autót dupla áron a többihez képest, hogy nem is ultra kevés a km, nincs benne nagyon extra (szövetülés, alapkerék, stb...), botváltós és a fotókon sem tűnik makulátlannak a beltér.
Nekem jobban tetszik a 28i hangja, turbós, durrog, csattog.
Biztonság = igen, nem egy 13 éves technika, 1 generációval újabb. elektronika, aktív biztonság, passzív biztonság, minden tekintetben.
"Egy most gyártott E30 325i, vagy egy 635iCsi nekem jobban megdobogtatná a szívem, mint egy mai háromhengeres, turbós, agyonelektronizált csoda."
Ez lehet, csak ilyen már nincs :)
És azért egy hatos BMW-t ne egy 218i-vel hasonlíts, egy mai közepes motoros 650i más liga...
Az újabb 328i az 2 literes turbós. Lehet, hogy papíron jobb gyorsulást produkál, de reakcióban biztos nem, pedig az ám a jó érzés! Annak a turbónak fel kell ám ám pörögnie. Arról nem is szólva, hogy a nagyobb literteljesítmény, nagyon dugattyú középnyomás óhatatlanul rövidebb élettartammal jár. 120cfok fölé melegíti az 5-30-s olajat. Az enyémben 100-110 cfokon, 0-40-s olaj van, kisebb terhelés alatt. Nem hiszem, hogy ennyit javult volna a felület, inkább a tervezett élettartam csökkent. (Úgyis jön a villanyautó jelszóval.)
Hangban biztos nem jobb.
Egyrészt a Focal hangszórók nagyon jók, ha a zenére gondoltál.
Másrészt a hathengeres motorhang az lényegesen különbözik a négyhengerestől. (Hogy mást ne mondjak, másfélszeres a frekvencia.)
Az M Performance szívórendszer egyik feladata pont a jó hang. Erre a célra a szívódoboznak van egy külön nyúlványa az utastér felé. Ami csak nagy gáz, nagy fordulatnál szól, tehát nem zavaró, viszont, nagy gáz, nagy fordulatnál gyönyörűen énekel.
Ha az ASD-re gondolsz, az szerintem borzalmas. Már megrendeltem azt a kábelt, amivel ki tudom kötni.
Biztonságon nem tudom mit értesz, hogy jobb egy F30, mint egy E90. Jobb a DSC? Jobbak a töréstesztjei? Ebben is annyi légzsák van, hogy csuda!
Extrákban megint nem tudom mi az, amiben jobb lenne. Már csak azért is, mert ha nem újonnan veszed, akkor nem Te konfiguráltad.
Az NBT-t annyival tartom jobbnak, mint a CIC-et, hogy flac-ot is lejátszik, különben semmi új szolgáltatása nincs. (Sőt, kisebb a tárhely benne zenének.) Az NBT evo meg kezelésben is rosszabb, többet kell nyomkodni, hogy ugyanoda érjek. Telefon kezelése is rosszabb. Különösen a nem buherálté. A CIC felolvassa az SMS-t. A gyári NBT-EVO ki sem jelzi iPhone-ról.
A többiben meg nagyjából ugyanaz az extralista.
Ne szóld le, még 8 éves sincs! :-)
Amúgy meg annak, akinek a "legújabb" = "legjobb" tényleg nincs értelme megvenni. Én örülök, hogy nem G20-m van (illetve lesz valamikor, mert mire abból hathengerest szállítanak Magyarországra, az inkább 2020, mint 2019.) Előnye alig, hátránya viszont jócskán. Tudom, az új autó a jó autó. Ezzel egyetértek. De a legjobb lenne, ha régi autót gyártanának most. Egy most gyártott E30 325i, vagy egy 635iCsi nekem jobban megdobogtatná a szívem, mint egy mai háromhengeres, turbós, agyonelektronizált csoda.
Aztán meg azt ami áttehető az újba. (Pl. kiderült, hogy ebbe még volt bézs gumiszőnyeg, az újba már nincs. Én nem szeretem a fekete belsőt, viszont napi használatban (pl. síelni járni) gumiszőnyeg nélkül kicsit nehéz.)
Az ICOM is használható az újhoz meg a laptop.
A gázpedál interfésze szerintem nem változott, úgy hogy a gázpedál gyorsító is áttehető. Azzal is spórolok 200EUR-t!
Az állóhelyzeti fűtés sajnos nem átrakható. :-(
A többit megpróbálom eladni itt külön-küön. Pótkerék, tetőtartó, 10000km-t használt multikormány, (BMW!)toronymerevítő, légszűrőház, javítási kézikönyvek, gázpedál gyorsító nem kell valakinek?
Aztán télen eljátszogat az autóval és tavasszal eladom 5M-ért. (4,5 mégis csak kevés érte!)
Olyan kérdésem lenne, hogy az mitől lehet, hogy nem állandó az alapjárat. Néha felugrik egy 100al a fordulat utána meg visszaesik (csakis üresben,!álló helyzetben produkálja). Rá lett rakva gépre, hibakód-ot nem ír sehol, néztük menet közben is élő adatot (befecskendezési nyomás, stb..) de hozta a standard értékeket, nem volt eltérés.
A szerelőm szerint az akkumulátor lehet a hibás, mert indításnál leesik a feszültség 8 Volt köré és bezavarhatja az elektronikát, főtengely jeladót is ami az alapjáratra van hatással. Vagy adjak a gázolajhoz valami tisztító folyadékot...gondoltam, hogy valamivel elrakódhatott az üzemanyagszabályzó szelep, pedig OMW kúton tankolok mindig.
Az autó egyébként egy e91 318D M47 motorkódú autó.
Javaslatokat, észrevételeket, tapasztalatokat szívesen fogadok, meghallgatok!
""De pont az nem tetszett benne, hogy ez nem gyári kivitel lenne."
Gyári alkatrészekből, gyári programmal."
De nem gyári eljárással!. Ilyen retrofit nincs. (Teljesítménynövelő retrofit csak turbós motorkhoz volt. Ma már azokhoz sem!) Beviszed egy szervizbe és visszaprogramozzák, rossz alkatrészt rendelnek meg hozzá.
(A termisztort meg természetesen egy mozdulattal kiiktathatóra csináltam. Előtte plusz 1-2fokot csalt az AIT, utána mínusz 2-3-t. Mivel ez csak tranziens üzemállapotban számít, mivel mindig 99-s benzinnel megyek, ezt korrektnek tartom.)
Csak egy tanulságos példa: Az autót servotronik nélkül vettem. De így nagyon szar volt a kormány. Utólag, még garanciálisan megrendeltem és 120e-ért beletette a márkaszrviz az FSC kódot. Mert ugye a servotronik az csak szoftver. Amikor évekkel később egy másik szervizbe bevittem, ott azt mondták ebben az autóban nincs servotronik, mert bizony München nem tud róla. El kellett vinnem a számlákat, hogy igazoljam, ezt az FSCF kódot hivatalosan, pénzért vettem.
Tempomat. Szeretethetsz bele tempomatot. De nem márkaszervizben. Mert már nincs tempomat retrofit E90-hez.
Igen, a szokottextrak hiányoznak, másokviszont vannak. Ezért nem szokott vevőket várok, hanem szokatlanokat.
Meg sem nézted, hogy ezt az autót csak én vezettem? :-)
Igen, buktam rajta. Tán 20M-t is költöttem rá (a szokásos szervizeken kívül). Össze kéne számolni. Ha végül 5-ért elmegy, akkor 15M az amortizáció. Mentem vele 150000km-t. Az 100Ft/km amortizáció. Ami 30cent/km amortizációs költség. Megérte. Én sem nem ingatlanbizniszből, sem nem autónepperkedésből keresem a pénzemet.
A mostani autómnál küzdöttem a manuális váltóért. Mert számomra hozzá tartozik az autózás élményéhez. Én szeretek autót vezetni. Azért vettem BMW-t, mert szeretek autót vezetni. Ha nem szeretnék, akkor sofőr vinne egy nemérdekelmilyen autón. Nekem nem mindegy milyen kormányt tekerek és nyilván van másik ilyen ember is, nem egyetlen példányt gyártott nekem a BMW. Valamiért 10 éve programban tartják.
A kamerák a mai autókban nagyon kellenek. Zsiguliba nem hiányzott. De pl. a hosszú mororházat kitolni a forgalomba, tolatni nagyon nehéz nélküle.
Elektromos varázslás a vezetés élvezetéért van. Amikor először észrevettem, hogy tudom úgy koppantani a gázpedált, hogy az utas észre sem veszi, nagyon szomorú lettem.
Az egyebek meg játék. Azért adom a know-howt és eszközöket, hogy játsszon az új tulaj is. Lehet élni játszás nélkül is, de minek?
Itt a fórumon jelezte már jó pár ember, hogy fordulatszámtól függően időnként megtorpan, megbólint az autó. Rohadt idegesítő!!! Egyébként semmi negatív nem volt ezen kívül. Na, de meglett a megoldás! Kb. 1 éve jelentkezett nálam a tünet és a napokban maradt végleg abba. 1 év folyamán sok mindent cseréltem, ami elvileg okozhatja: termosztát csere, akksi csere, szívósor és egr tisztítások, dugózás, légtömegmérő csere. Sajnos egyik sem orvosolta a hibát. Hibakódmentes autónál is még mindig csinálta :( Egyébként azt mondták, hogy az injektorok és az EGR rendben.
Kb. 2 hete szoftveresen kiiktatták az EGR-t és azóta egyszer sem jött elő ez a megtorpanás.
Sztem nem a tavasszal vagy a téllel van itt gond :)) Az általad fontosnak tartott extrák másnak nem biztos, hogy számítanak (gondolok itt a flancos kormányra, a kamerára, az elektronyos varázslatokra) ugyanakkor a szokott extrák meg hiányoznak (bőr, automata, pl. én se vennék kuplungozós autót) - és még az is kell, hogy ez a kevés ember pont megfizesse a magas árat (megnéztem, ilyen a mobile.de-n 9-20e ejró közt elég sok van, pont ilyen nyilván nincs, de azért lehet válogatni).
Szóval elég kicsi a halmaz :( aki megveheti - de sok sikert hozzá.
Ui: ha anno budai lakást veszel annyiért , az ma annyi idő alatt menne el 30-ért, amíg megírtam ezt a hsz-t... :DDD
A kocsi bukó, ha újan vetted, törődtél vele, költöttél rá, és nem vagy nepper :)
Várj! ez nem olyan chip, mint egy turbódízelnél, hogy másfélszeres turbónyomás, kétszeres befecskendezés, füstfelhő és kétszeres teljesítmény kinyírja az erőátvitelt.
Az autó gyári állapotban 220LE-t tudott. A szívórendszer alig növelte a teljesítmény, inkább a reakciót javította. A chiptuning meg elég halvány többletet ad. Ezért írtam, hogy max. 250 lehet. Annál viszont biztos többet bír a motor, hiszen pont ugyanez a motor, mint a 330i-ben, ami több, mint 250LE. De visszatölthető az eredeti és így akár ki is lehet próbálni, mennyi a különbség. (Egyszer a szervizben visszatöltötték az eredetit, alig volt különbség.)
Na, ezért is nem akartam 330i-t csinálni belőle. Mert ha beviszem a szervizbe, ott a Müncheni adatbázis szerint kezelik. És ha valami illegálisan változtatott, azt nem tudják figyelembe venni. Ha beütöd a ISTA-ba, ETK-ba, Rheingoldba az alvázszámot, akkor szépen megmondja milyen autó és aszerint kezeli. Ezért idegenkedem a nem BMW cuccoktól, ócsón szerelt vonóhorgoktól, belebuherált naviktól, orosz oldalakon generált FSC kódoktól, stb.
Én olyat inkább meg sem nézek, legyen gyári 100x mint ilyen programozgatott,
Ismétlem, meg van az eredeti motorvezérlő program.
Ésamitén átparaméterezgettem azt is mindig elmentettem. Ha azt szeretnéd, hogy olyan legyen, mint 2013-ban visszatöltöm én Neked. De akkor egy másodpercig kell nyomnod a gombot, hogy kinyíljon a csomagtér, akkor leáll az ablakmozgás ajtónyitásra, stb.
"meg urambocsá más motoros BMW-kből összetákolt."
Na, ezt én tuti nem csinálnám! Pont ezért is nem akartam 330i-vá alakítani a motort.
Ezért ebben nincs egyetlen "fekete" FSC kód sem. Ezért, amiből csak lehetett BMW-t vettem, a tetőtartótól az olajszűrőig. Mert a BMW a BMW olajjal biztos tudja, amit tudnia kell. De hiába "A BMW-nek is a Castrol csinálja az olajat, az ATE a féket,stb." én nem hiszek ebben. volt pár rossz tapasztalatom, ezért biztosra megyek.
"Ez a kormány meg, valakinek biztos tetszik de nekem bazári nagyon."
:-) Hidd el, nem bazári. Azért a BMW tud jót csinálni 1000EUR+-ért. Még nem volt olyan, aki életben látta és nem tetszett neki. (Félreértések elkerülése végett, a LED-sor nem világít állandóan, csak ha kihúzatod 6000 fölé.) Viszont az OLED kijelző a középen szerény, de informatív. A forma és az alcantra borítás tényleg csúcs. Egy baja van, hogy kopik. 100000km után cseréltem, mert már elvesztette eredeti tapintását az alcantra.
"De itt megint az én fétisem játszik, minden legyen úgy ahogy gyári."
De hisze ez gyári! Az új autómba is pont ilyen kormány van! Az újat is ezzel rendeltem, mert amivel alapból adják bőrkormány az számomra már elviselhetetlen fogású.
"Még csak nem is 30i."
Vannak előnyei is a 325i-nek is! Például ugyanazok az alkatrészek kisebb terhelést kapnak, tovább élnek. Na jó, csak vicceltem. :-)
"Nem értem az árat még mindig."
Szerinted melyik azaz ár, amiért - mondjuk tavaszig - elviszik? (Régebben az autóimat ismerősnek adtam el, nem üzleti alapon.)
"A szívósort lecserélve, meg annak a programját rátöltve ott van a 273 lóerő, gyári kivitelben."
Nézegettem a lehetőségét, gondolkoztam rajta.
De pont az nem tetszett benne, hogy ez nem gyári kivitel lenne. Nem is tudom, hogy mi lenne a jogi helyzet ezzel, például mi lenne a motorkód? Ami ilyen átalakítást találtam, az ráadásul elég drága lett volna.
Viszont a csiptuninggal és a szívócsőtuninggal mindig is jó tapasztalataim voltak. Mert nem csak a teljesítmény növelik, hanem a gázreakciót is javítják. Mert engem ez jobban zavart, mint a teljesítményhiány. Az előző autóm csak 150LE volt. Azt gondoltam az után a 218LE maga lesz a szabadság. Mert vehettem volna rögvest 330i-t. De arra gondoltam, hogy 218 BMW ló a mennyország. Hát nem. Rosszabb érzés volt vezetni. Ezért én nem a teljesítményfokozásra, hanem a reakció gyorsításáért küzdöttem. A chip tuning után nem is mérettem meg a teljesítményét.
Ezért tettem bele a gázpedálgyorsítót is, pedig az nyilván nem növeli a teljesítményt. Ezért tettem bele egy termisztort az IAT körbe, mert tranziens állapotban, nyílt huroknál az alapján köpi a benzint, állítja az előgyújtást.
Mellékhatásként az M performance szívórendszernek kifejezetten jó hangja vagy padlógáznál. Én nem azért szeretem a sorhatot, mert szép hanhgja van én a csendes autót szeretem, de sor6-buzi barátom nagyon lelkesedik érte.
Amúgy a lehetőség még meg van, be lehet tenni a plusz szelepes szívócsövet (az a rész változatlan), le lehet cserélni az ECU szoftvert (nem tudom, kell-e plusz drót.)
Azért itt próbálkozom, mert - remélem - itt vannak azok a konzervatívabb emberek, aki az "E" autókat szeretik, akik a szívómotorokat szeretik. (Például ha az INPA+NCSEXPERT kontra RHENGOLD+E-SYS különbséget zongorázni tudnám, azt hinnék feltámadt Kocsis Zoli)
Amikor ezt az autót vettem, használtat akartam venni. De egyszerűen nem találtam megfelelő használtat, ezért vettem újat.
Most is, ha körbenézek, akkor sem találok ilyen autót, amik vannak, mind valami gyíkja. Kezd el szűkíteni a találatokat! Karosszériára, motorra, felszereltségre, történetre, stb. Nekem hamar kijön, hogy vagy iszonyat átalakítás, retrofit kellene, vagy nagy kompromisszum. Szerintem.
Az árból nyilván engedni fogok.
Kezdve ott, hogy ez a "nyilvános ár", amennyiért bárki viheti, itt a fórumon nyilván olcsóbban adom.
Másrészt ha sokáig nem megy el, akkor nyilván lépkedek lefelé, már csak a családi nyomás miatt is. Úgy, hogy akinek tetszik, de csak sokkal kevesebbet tud adni érte, az várjon tavaszig. (Többen tanácsolták, hogy várjak tavaszig, akkor nagyobb lesz a vásárlói kedv.)
Például én küzdöttem, hogy manuális klíma legyen benne, mert utálom az automata digitálist. Végül digitális lett. Nem szeretem a bőrülést, az "M-packet"-tól meg a hideg ráz.
Viszont a toronymerevítő, gázpedálgyorsító, vonóhorog, pótkerék, PDC, kamerák, chiptuning, LED-es lámpák, nyolc BMW felni, tetőablak, bézs színű BMW gumiszőnyeg, lehajtható hátsó ülés, sízsák, szivargyújtó még a csomagtérben is, jó lámpák, világos belső, szúnyogháló a hűtő előtt, Focal hangszórók, ICOM interfész, OPS interfész, notebookok sok-sok programmal, sok-sok dokumentáció, stb.
Ja, és a csapott aljú, kijelzős, alcantra borítású kormány. Ami kanyaronként jegyzi a gyorsulásokat és a váltást ugyanúgy jelzi, mint a versenyautók.
Nekem ezek fontosabbak, mint pl. egy tempomat.
Vagy éppen az állóhelyzeti fűtés. Én ugyanis télen is autózom.
A 16"-s kerekeket persze lehetne nagyobbra cserélni. De én szeretem a "ballonosabb" gumikat. Puhábbak. Ezért is nem defekttűrő abroncsokat használok. Így az autó jól bírja a magyar utakat, 150ekm-nél a kerékfelfüggesztés olyan "feszes" mint új korában.
Ha nem találok egy másik, hasonló ízlésű embert, akkor megtartom még.
Ha találok másik hülyét, akin látom, hogy megbecsüli, akkor neki engedek az árból.
Érdekesség, hogy nem a CIC-re kötötté, hanem az ACM modulra. Mert ez még a CCC-s autókhoz készült, de az ACM-t be lehetett szerelni a CIC-es autóba is.
Árra nem emlékszem, végig kéne nézni a számlákat és interpretálni. Saccra olyan pár százezer lehetett.
Sajnos a Budapestmotors rossz munkát végzett. Az ACM modul tápját rossz helyre kötötték, így 700mA volt az autó alap áramfelvétele.Ez ugye azt jelentette, hogy egy hétre nem lehetett magára hagyni. (Illetve csak úgy, hogy lekötöttem az akkut. Ezért is van egy tartalék akkum, mert váro már hogy a sok mélykisülés után feldobja a talpát.)
Évekig szívtam vele, míg a Rack autónál megcsinálták, azóta tökéletes,<80mA a nyugalmi áramfelvétel.
Sajnos ezek ma már jobbára beszerezhetetlen, beszerelhetetlen cuccok.
Nekem hiába kedvenc, másnak csak egy használt autó...
Itt a lényeg. Enyém is 2 max 2,5 ér. Pedig full-full felszereltség, nincs rajta fényezett elem, nem volt törve egyáltalán. Ezért is tartom meg inkább, minden benne van ami nekem kell, mai napig gyönyörű állapotú, minden gondoskodást megkapott autó, amivel nyáron 3x megjártam minden gond nélkül Horvátországot, úgy hogy előtte egyszer sem éreztem szükségét annak hogy szerelő egyáltalán ránézzen, van-e valami gond. Mert tudom milyen, hosszú ideje nálam van már, egészen pontosan 2009 óta. Minél tovább tartjuk az éves amortizáció annál kedvezőbb lesz átlagban. :D
Eszemben sincs, ő rendes régi tag, meg elektronyos kérdésekben szokott is itt segíteni... csak én is vadnak éreztem a 8 millát.
Engem is bánt, hogy szeretett és jó állapotú 2007-ben 1,5 évesen 6,5-ért vett autócskám rám öregedett, és már 2-t is nehezen kapnék érte, mégse írom ide, hogy jó állapotú 320dA 3.999.990-ért eladó :))
Nekem hiába kedvenc, másnak csak egy használt autó...
Előbb utóbb majd' akad egy madár, aki benyeli ezt a ezazutolsósorhatbéjevéélményautó szöveget, és kipengeti ezt a nevetséges árat (vagy lealkud 1 millát, és azt hiszi nagyon jól járt :D)
...csak azt nem értem, miért itt, az e90-et ismerők közt próbálkozik ezzel a dumával...
Én sem akarlak megbántani, de ez teljesen irreális ár. Nem akarom megvenni, nem alkudozni akarok, félre ne érts, de így ezt még jó sokáig fogod használni, nem kell megválnod tőle. :)
Azt sem nagyon értem miért annyira extrás ez az autó...alap (nem combtámaszos sport) szövet ülés, 16-os kerekek...hmmm. Chip-es autó, ez szintén inkább hátrány. Én olyat inkább meg sem nézek, legyen gyári 100x mint ilyen programozgatott, meg urambocsá más motoros BMW-kből összetákolt. Ez a kormány meg, valakinek biztos tetszik de nekem bazári nagyon. De itt megint az én fétisem játszik, minden legyen úgy ahogy gyári. Még csak nem is 30i. Nem értem az árat még mindig. Persze a Te döntésed.
Kérdés, mit jelent nálad a "nem fapad". :-) Mert ha úgy gondolkodik a vevő, mint én, akkor nagyon nem fér bele egy F30, mert nekem a "nem fapad" az nem (csak) azt jelenti, hogy van benne nagy navi, ülésfűtés és xenon fényszórók. De nem nem hiszem, hogy Focalra ki vannak cserélve a hangszórók, egy éves alcantra kormány van, toronymerevítő van, pótkerék van, stb.
Amúgy, meg nyilván engedek az árból, de nem ész nélkül.
Nem akarok minden áron megszabadulni ettől az autótól.
Egy ideig(?) megtartom második autónak. Játszó autónak. Mert egyáltalán nem egyértelmű, hogy az F30 jobb.
+ Mert bizony ez a nem turbós autó, kéziváltóval (chip- és gázpedál tuningokkal) sokkal élvezetesebben reagál a gázpedálra, mint a turbós+automata (40i)
+ Az F30-ban nincs is ilyen "orr-kamera". Ami abban van a sárvédőn, az messze nem olyan jó. (Nem árulok el titkot azzal, hogy azért került eladósorba, mert vettem egy újat, van összehasonlítási alapom.)
+ Sőt, mintha a kormánya is jobb lenne, mert ebben még ZF kormány van, az újban meg már Tyssen-Krupp. + A régi "E"-nek legnagyobb előnye, hogy NCS-essel könnyen, gyorsan paraméterezhető. Az új "F" és "G" modelleknél ne tudjátok meg, mekkorákat lehet szopni az E-SYS-szel. A falra mászok tőle! + A diagnosztikában ugyanúgy ehhez használható még a régi DIS is, OPS-szal, használható D-CAN-en az INPA (ami a király!), de a legújabb Rheingold, ISTA+ is kezeli. Az új F-hez, G-hez meg már csak a ISTA+/Rheingold használható.
Persze vannak hátrányai is az F30-hoz képest, mert különben tényleg életem végéig ezt használnám, nem cseréltem volna le.
- Nem játszik le .flacot USB-ről, csak mp3-t. (Ehhez kéne bele venni Densiont.)
- Ma már elvárás a mindenféle vezetéstámogató rendszer a parkolóautomatától a követő tempomatig, a sávelhagyás figyelőtől a vészfékezőig. Az én hajlott koromban jól jönnek ezek!
- Az újakban sok geg van, ami jól esik az embernek. Pl. láblendítéssel nyitható csomagtartó, hangulatvilágítás, stb.
- M-es szívórendszerrel, chiptuninggal, apró javítgatásokkal együtt sem több, mint 250LE.
- Fékjei nem elég strapabírók. Sok erős fékezés nagy sebességről bizony megviseli a tárcsát és utána "remegős" lesz bizonyos fékerőnél. Gyári BMW, ATE és Brmbo tárcsákat próbáltam, a minőségi sorrend is ez. Ezért aztán ha valaki nem akar túl gyakran tárcsát cserélni, érdemes bebillenteni a "Motorteljesítmény korlátozása, fék melegedésekor" bitet a DSC paraméterezésben. [C0F_FLR; ENGINE POWER REDUCTION (PREVENT BRAKE DISC OVERHEATING BY REDUCING ENGINE POWER]
- Megy ki a divatból, egyre kevesebb retrofit, tartozék van hozzá, egyre mostohábban kezelik.
Hát ha ennyiért veszel egy M3-ast, akkor az nagyon alap, nagyon lepukkant lesz. Szerintem. Lesz hozzá kijelzős kormány, állófűtés, vonóhorog, tetőablak?
Egy nyugdíjas tulajdonos/vezető?
Lesz hozzá két készlet gyári, jó állapotú felni téli/nyári gumival? Adnak hozzá ICOM-ot, OPS-ot, notebookokat, tetőtartót, pótkereket?
Eredi, bontatlan motor, eredeti kuplunggal, minden karosszériaelemen gyári fényezés?
Az összes papír, számla, márkaszervizben való javítások mind-mind megvannak egy M3-shoz?
Persze, akinek a fentiek nem fontosak, az más. Akinek az a fontos, hogy M3 és megy, az vegye azt.
:-) Az árat vidáman gondoltam. Fele áron nagyon-nagyon nem ilyet kapsz. Néztem, hogy mit adnak mennyiért. Ha azokba beleteszed azt, ami ebben van, akkor az több lesz. A kormány, és az állófűtés több, mint 1M. Az első side-view kamera jobb(!), mind amiket manapság tesz bele a BMW. És még hosszan sorolhatnám.
Persze, ha valakinek ezek nem kellenek, akkor annak nem kell ez az autó.
Én nem normális vevőkre számítok, akiknek az autó A-ból B-be közlekedési eszköz. Én nem olyanokra számítok, akik mutogatni akarják, hogy nekik BMW-jük van, de kétliteres dízelmotor van benne.
Én olyan vevőkre számítok, akik értékelik, hogy archiválva van az összes fswpsw. Én olyan vevőkre számítok, akik a hétvégét azzal fogják tölteni, hogy két a két laptoppal buzerálják az autót.
Természetesen az ár alkuképes. De nagyon nem *0,5.
Nem viszik el? Akkor várok, finoman engedve az árból, hátha van még egy olyan BMWbuzi, mint én, aki nem úgy vesz autót, hogy keresem a legolcsóbb E90N-t.
Ha csak a feléért kelne el, akkor inkább megtartom, mert annyit nekem is megér. Mert ilyen autóm már nem lesz. :-( Az újból sok minden hiányzik. Nincs már szívó háromliteres. Nincs már kéziváltós háromliteres. Nincs már ilyen orrkamera. Ha nem kell, akkor megtartom newtimernek, a vezetés élvezetéért.
7 és fél éven hű társam, dédelgetett kedvencem volt, akitől soha semmit nem sajnáltam. Csodálatos éveket töltöttünk együtt. Amikor egy gázpedálrúgásra szívó(!) hat henger meglódította az autót és kitette gyönyörű seggét! Mindig, mindenből a legjobbat kapta. annyi, de annyi mindene van, mint egy elkényeztetett gyereknek.
De a gyerek nem marad örökké a szülőknél. Eladom. Nagyon sok mindent adok vele. A hosszú lista nem is teljes.
Nem tudja véletlen valaki, hogy annak a műanyag bizbaznak mi a neve, amin emeljük az autót (4 db van, a küszöbök alján) Kerestem a realoem-ben, de nem találtam - pedig biztosan benne van...
Segítséget kérnék hozzáértőktől. A Darab egy E90 LCi 2009-es MASK fejegység, kis kijelzővel, magyaritani akartam, de nem jelenik meg semmi ha magyarra állitom. Az az infó jött hogy programozni kell, és a VO-t modositani. Az ista p egy számomra érdekes üzenettel megáll. Az üzenet eredetiben:
"The following control units have been identified the vehicle -JBE -CAS -EPS -FRM -DME/DDE -GW -BO -146 -CIC-A -ULF-SBX According to the vehicle order however these control units are fitted. Remove the control units, or select the corresponding conversion in the vehicle menu to ad the additional control units to the vehicle order "
Szóval a felsorolt vezérlök nem hozzá tartoznak. Összehasonlitottam a VO kodokat mindenhol, és nincs különbség. Véleményetek szerint?
Esetleg egy JBB csere megoldaná? Diagnosztikai szempontból, lát minden vezérlőt, és nincs hiba kod egyikben sem...
Sziasztok Segítséget szeretnék kérni. E90 BMW 318d, 2007. A csomagtartó hirtelen nem hajlandó kinyílni a központira. Kulccsal szerencsére ki lehet nyitni. Lehetséges, hogy a benne lévő motor adta meg magát ? Sztem a zár jó, mivel kulccsal nyitja, de ezáltal folyamatosan nyitott állapotot is jelez vissza, persze nem nyíllik ki csak ha a kulcsot használom. köszi a válaszokat.
Nagykanizsa Angyalosi autóház, bmw márkaszervíz, jól dolgoznak, korrekt csapat. Mindig oda hordom a kocsimat. Nagyobb javítás eddig csak turbó csere volt az enyémen, de a szervízt is mindig ők csinálják, figyelmesek és precízek, eddig még hibát nem ejtettek nekem.
Vezérléshez alkatrészeket Atinál vettem gyáriakat, 200E Huf körül, meg kb még egy százas volt a munkadíj. Nekem valahol 220-230 E km között kezdett el csörögni a lánc, szintén n47 320d e91 Lci. Kuplungot meg kettőstömegűt olyan 265 E km körül cseréltettem, luk lendkerék és sachs kuplung szett, 200 körül (ezek is Atitól) + munkadíj. Ezekből a gyári már lett volna közel a duplája és szerintem az is luk vagy sachs.
Van egy 8 éves e90-em 210e km-el, 184 Le, n47d motorkóddal.
A motor szépen jár, semmi nem hallatszik rajta.
Lánc (vezérlés) cserét mikor érdemes megcsinálni, kb. mennyibe kerül?
Másik kérdésem, hogy sebességben kinyomott kuplungnál, ha kicsit pörgetem a motort (2-3000 fordulat), akkor a váltókaron érzem, hogy jobban ráz, talán "morgósabb".
Ez kinyomócsapágy esetleg lendkerék?
Gondolom vezérlés csere esetén kuplung csere is aktuális lesz.
Szeretnék segítséget kérni. Vettem egy E90 BMW-t Ausztriából. Fekete színű. Alapvetően világos kéket szerettem volna, de ez volt jó árban és állapotban. Jó kapcsolatot ápolok egy csepeli fóliás céggel, kaptam is rá egy jó árat. Viszont van most egy akciójuk amiben matt króm fóliával, minden BMW 260 000 Ft. Azt mondják, hogy legális, de én úgy tudom, hogy mindenféle krómért elveszik a forgalmit. Ha matt, ha fényes. Kinek van igaza?
Üdv. E90 320i-hez hol lehet szerezni új vagy használt NOX szenzort? Esetleg valaki foglalkozik ezeknek a szenzoroknak a javításával? A fűtése hibásodott meg. A válaszokat előre is köszönöm.
Ha esetleg valakit érdekel van egy eladó garnitúra eredeti bmw első féktárcsám, kb 5 km-t volt az autón, átmérője 300mm, a vastagsága 24mm. Hátra pedig van egy garnitúra új textar tárcsám átmérő 300mm, vastagság 20mm, agyátmérő 161mm. Tel: 06307546718
Ha van hibakód akkor a találgatástól pontosabb eredményt ad, ha ki is olvasod. :)
Ezek a szegénykeverékes motorok érzékenyek a gyertyára (kb. 2x akkora az elektródahézag, mint egy normál motornál). Emiatt a trafó is komolyabb, kb. 1:100 feszültség-áttételű. Szóval háklisak a gyújtásrendszer állapotára.
Sztm a gyertyákat cseréld ki ha úgyis következik, a rossz gyertya a trafót is kinyírja. Aztán meglátod marad-e a remegés.
Nekem hasonló gondom van. Igaz gázolajos, és izzításvezérlőt hozza hibának. Melegen semmi, csak hidegen, de akkor is csak akkor ha áll néhány napot és teljesen visszahűl.
Nemrég vásároltam egy 2008-as E91-t N43B20 kivitelben, 170.000km-el.
A napokban felmerült egy problémám ami abban nyilvánul meg, hogy hűvös időben kicsit remegősen indul az autó valamint hamar visszaesik a fordulatszám első indításnál és világit illetve legtöbbször villog a sárga motorembléma.
Ez a probléma egy olajcsere után jelentkezett de szerintem nincs köze egymáshoz a kettőnek.
Tudom, hogy gyenge pont a vezérműlánc az autónál de mivel nem hallok csörgő zörgő nem odaillő hangot alapjáraton illetve terhelés mellett sem ezért, úgy gondolom lecserélném a gyertyákat esetleg a trafókat is.
Szerviz doksik alapján volt már ezzel a hibával szervizben még kb új korában az autó és az 1-s hengernél merült fel a probléma.
Melegben nem jön elő a gond illetve akkor sem ha hidegben első indításnál kb 1500 környékén tartom a fordulatot egy percig.
Ha jól tudom akkor a gyertya csere amúgy is most lenne esedékes rajta.
Kérdésem a következő:
Próbáljam meg az általam említett alkatrészeket cserélni, (plusz levegőszűrőt is kell mert az nem lett az olajcserénél ) ha igen akkor tud-e küldeni nekem valaki pontos infót, hogy milyen alkatrészszámon kell berendeljem és mire kell figyeljek a cserénél.
Van-e másik út ahol el tudok indulni, mit kellene még ellenőriznem a hiba azonosításra.
Olvastam a Knock szenzort is hibaforrásnak de az nem erre a villogó motorjelzésre vonatkozik szerintem csak az egyenetlen járásra és a teljesítmény visszaesésre.
...egyébként majdnem én is így jártam... autó adatok alapján néztük, és kétfélét is felhozott. Inkább levettem otthon a kereket, és megmértem a tárcsát mérőszalaggal :)) az a biztos.
Kb.2éve vettem (nagy kedvezménnyel), a számla sincs már meg róla. Mentem vele 5 kilómétert, félárnál egyébként sem tudtam volna drágábban eladni. Hátra most vettem textart, cserénél kiderült annak a mérete sem stimmel, ott a kézifék dobrésze 185 mm helyett 160 mm körül van. Vihetem azt is vissza, pedig nem egy helyről lett vásárolva és mindkét helyen odaadtam a forgalmit. A 300mm-t a schmiedmann weboldalán írják az összes e91 320d bmw-hez, de természetesen lecserélem 312 mm-re.
Nem rávalót sikerült venned, ennyi a történet :( Eleve rá se kellett volna tenni, mikor láttad, hogy kisebb, cserélni lehetett volna... így már... te tudod, megéri-e eldobni (biztos nem volt olcsó) és venni jót.
Én pár het cseréltem, Textar-ra, a betétek is azok. Ezen 300 mm-es volt erdetileg, olyan is lett (2006/04, 320dA)
Sziasztok. Olyan gondom lenne, hogy van egy 2008-as évjáratú n47d20a motorkódú e91 320d autóm. Rendeltem rá előre gyári bmw féktárcsákat, de a rajta levő régi tárcsám 312mm átmérőjű, az új 300mm átmérőjű. A 300mm-es szerintem elég necces, a fékbetét teljesen kiér a tárcsa széléig. Nézegettem minden féle webshopot, 2 helyen láttam 300mm-es tárcsát az én autómra, de azt lehet csak elírták, szinte mindenütt a 312mm-es tárcsát írják hozzá. A kérdésem az lenne hogy van e valakinek tapasztalata ezen a téren, rajta hagyjam-e a 300mm-es tárcsát, vagy vegyek rá 312mm-est?
Alap Business Cd volt az autómba, gyári hangszórókkal.
Fejegységet kicseréltem Professionalra, már ezzel hatalmas javulást ért el a zenei hangzás, megszűnt az a borzasztó doboz hang, de ha még tovább javulna se lenne baj :)
Szia, kb. pont ilyen autóm van néhány éve. Mi lett a szívósor sorsa, baja? Mit csináltak vele? Mert ezt a hibakódot írja nekem is. Állítólag cserélni kell az egészet. Azért kérdezem, köszi :). (Gondolom már megoldódott a dolog 2 éve)
A szerviz ahova en jarok Pesten van. Nem hivatalos Bmw szerviz de csak BMW-kel foglalkoznak. Jo tapasztalataim vannak veluk. Viszont amikor vettme hasznaltan nemetorszagban BMW kereskedesben a kocsit akkor adtak hozza garanciat. Igy az elromlott vizpumpat hivatalos szervizben csereltettem. Nem produkalta mindig a hibat es 3x-ra sikerult megcsinalniuk nagynehezen. Visszaadtak a kocsit ugy hogy mar hazafele uton felforrt a viz.
Ami kicsinyes dolog volt ott naluk az hogy pont bejelzett az ablakmoso folyadek, hogy alacsony es nyilvan kihasznaltak az alkalmat hogy ezert is felszamolhassanak valamit es feltoltsek. Persze az elso mosas utan ujra bejelzett.
Csak egy pelda es nem arrol beszelek hogy nem tudom kifizetni azt a plusz 1500 Ftot de ha az ember otthagy egy csomo penzt akkor ne ilyenekkel dobjak meg a szamlat es a vegen meg sem tudtak csinalni az autot elsore.
Mert mas szervizben szo nelkul beleontik az ablakmosot es kesz (ha mar elviszed olajcserere). Nem ilyen apro dolgokkal keresik meg a kenyeruket. :)
A masik elony hogy ottlehetek vegig az auto mellett javitas alatt.
Márkszervízbe azért jobban ki vannak tapasztalva a típusok, előre semmit nem látnak, de a meghibásodás elejének nyomait több mint valószínű hogy észreveszik. Én meg vagyok velük élégedve, lehúzásról szó sincs, alpos és tiszta munkát csinálnak mindig. Nagykanizsára viszem egyébként.
Nem hivatalos BMW szervizbe szoktam vinni. De idén egy kisebb szervizbe vittem olajcserére ami kényelmesebb volt. Igazából télen egy trafó ment ki ami hengerkimaradást okozott. Ha most ellenőriztetem akkor a következő hibát úgy sem fogják előre látni max megpróbálnak valamit keresni. 90 ezernél egyszer otthagyott az út szélén amikor az elektromos vízpumpa elromlott. Azt se lehetett látni előre. Én is inkább egy fél év múlva esedékes olajcserével egybekötve ellenőriztetném. Folyadékok, fékbetétek rendben.
Márkaszervízbe hordod a 325i-det? Csak egy időszkos autó ellenörzést jelez az az ikon.
Nem árt néha átnézetni, épp ma voltam én is a 320d-mmel, olajcsere, akkor már át is nézettettem, teljes diagnosztika, stb.. szerencse hibmentes 114 ezer km-el..
Sziasztok! 325i-ben a szerviz menüben megjelent az ikon amin a megemelt autó látszik. Km óraállás a 160 ezer km-hez közelít. Meg tudná valaki mondani, hogy mit kéne cserélni vagy átnézni ennél a futásnál? Olajcserét 15 ezrenként szoktam illetve legutóbb fékbetét csere is volt. Köszi.
Köszi, két autószerelőnek is mutattam menet közben, állították, h nem motorból jön. Kipróbálom ablaktörlő lapát nélkül :) Eredeti Bosch lapát van rajta, jó drága is volt
Szerintetek mi adhat sípoló hangot 120-130 km/h-nál?, ha fúj a szél hamarabb, ha szélcsend van kicsivel később. Középről, mintha a műszerfal légbeömlőiből jönne, mutattam pár szerelőnek, de nem tudtunk rájönni. Nem a turbó
A TIS -be néztük, ez után már csak a fedélzeti van, ez fordít k-line -ra. Ha hülyeséget mondok, a neten összevadászott infók alapján mondom... erre szemből rámegy két nagy csatlakozó, hátulról még kettő, az egyik tűs, a másik stekkeres. Megpróbálom feltölteni a képet róla. Na most erről mit húzzak le? Ebbe fut össze elvileg minden, és ez beszélget a fedélzetivel, majd küldi ki k-line szálon az OBD-re.
Sziasztok! Na ott tartunk, hogy sikerült a k-line kábelt ellenőrizni, szakadás nincs, kb 2voltot tudunk rajta mérni, szóval valami van... Ahová befut, a kesztyűtartó alá, az a rész már cserélve volt, nem is vagyok biztos benne hogy jó az enyémbe, nekem 2006/04havi E91 320d, ami benne van az meg egy 2007/08.havi 330d-böl való... ezek ugyan olyanok vagy ezt kellene cserélnem? Pontosan miket kellene lehúznom, hogy kiderüljön mi a ludas? A kocsi kábelezése egyébként elég gyárinak tűnik, nem igazán találtam semmi mókolást benne... segítsen valaki! :-) erről a modulról beszélek, már a megírás miatt is tuti hogy nem ez volt benne kiskorába.
Sziasztok! 320-as 2009-es kombi BMW-m van. Most van először probléma vele. A zár nem működik. Szétszedős a kulcs. Sehogy sem akar működni. A gombbal sem. Az elektronika nem jelez semmi problémát. De nem zár nem nyit. Mi lehet a gond? Nem akarok sokat fizetni, ha csak pici a probléma... Köszi a segítséget! :-)
Szeretném kérdezni hogy e91 320d automata autónál a hátsó difiben lehet e olajat cserélni mert nem nagyon látni csavart ahol lehete tölteni.Ha valakinek van infója erről megköszönném.A hibajelenség 130 környékén hangosnak tűnik a hátsó zaj,de még lehet gumi is állítólag....
Megnéztem ma ezt az autót. N52B25A motor van benne. 306.000km futott (elvileg valós). Kérdésem az lenne hogy ennyi km után érdemes lehet foglalkozni vele? Vagy ha cserélve van benne vezérlés meg ami szükséges akkor vállalható még? Kívül-belül egybe van látszik hogy vigyáztak rá. Kormány teteje meg a váltó van kicsit megkopva.
Sziasztok 2009es e91 bmw-m gondol egyet és letiltja a távirányito kulcsot. Nem nyit nem zár csak a kihuzom a kulcs részt és azzal tudom nyitni zárni. Ha beülök kiteszi a lehúzott kulcs logot és csak ha bedugom a helyére akkor tudom elidítani. Majd gondol egyet és ujra működik. Mi lehet a baj?
Köszönöm a tippeket! Egyikőtök se lakik Oroszlányhoz, Tatabányához közel? Jó lenne ha egy olyan ember nézné meg, aki így vágja mint ti... Felénk villamosságis ugyan van, de félek, hogy mivel nem tudja pontosan mit keres, lebont mindent, ami meg pénz-idő, és lehet csak valami egyszerűbb a probléma...
Ha 2006-os autó akkor még K-Line van kivezetve (2007-től lett CAN-bus).
Nézz utána melyik láb az az OBD porton (úgy emlékszem a 7-es) és egy multiméterrel mérj rá gyújtáson mekkora feszültség van rajta. Közel 12V-nak kell lennie.
Ha 0, akkor keresni kell egy rejtett kapcsolót valahol.
Ha mérhető vmi feszültség, pl. 1-2 V körül, akkor valamelyik modul hibás és lehúzza. Egyesével le kell húzkodni a modulokat és kideríteni ki a bűnös.
Egy BMW WDS-t szerezz be (kapcsolási rajzok), sokat segíthet.
A pedálsornál fölött és a csatlakozónál lévő műanyagot levettem ma, ott nem látok semmi mókolásra utaló jelet, aztán az obd kábelei belefutnak a fő kábelkötegbe, és kimennek a motortérhez... itt brutálisan le van burkolva minden, nem volt időm bontani. Elcsípett vezetéket kellene találnom majd? Azt nem tudod h melyik színű kábel az amiről ilyenkor szó van?
Az OBD jelvezeték(ek) megszakítása régi trükk autótolvajok ellen, meg kell keresni, hogy hol van megszakítva a vezeték az OBD csatlakozó és a JBE között...
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni, remélem van valaki aki segíthet. Egy hete vettem egy E91 -et, 2006os 163le 320d, magánszemélytől, gondos gazditól... A kocsi szép, jó, nem tűnik egy mókolt kocsinak, állapotfelmérésen is ezt erősítették bennem. Viszont van egy olyan nem kicsi probléma, hogy az állapotfelmérés során nem tudtak rácsatlakozni az autóra az obd porton. Azt mondták, 3 műszerrel próbálkoztak, de egyikkel sem kommunikált... Ezt követően elvittem a kocsit egy helyi szakihoz, diesel tuninggal foglalkozik, elég széles körből járnak az Audik, VW-k, BMW-k... de sajnos ők sem tudtak kommunikálni a fedélzetivel. Nem akarok tuningot meg semmi ilyesmit /egyenlőre:-)/ csak szimplán érdekelne, hogy minden rendben van e... Annyi infót tudok, hogy a kiolvasó érzi, hogy autó van a túloldalon, de a lekérdezés felénél megáll a mutatvány. Azt mondták a táp ottvan, valami két szálat kellene megnézni nem szakadt-e, de ők ilyennel nem foglalkoznak. Villamossági szerelőt ismerek, de semmi infót nem találok róla, hogy a csatiban mikor hol mit kellene mérni, ami utalna valami hibára... Valaki segítsen, mert tiszta ideg vagyok... :-D Előre is köszi! További szép estét!
Kormányszög jeladó hibával kapcsolatosan találtam rá erre az infóra amit ma meg is csináltam az ott leírtak szerint. Az optikai tárcsa tényleg nagyon koszos volt, ami az olvasó tévedését okozhatta. A hiba nálam nagyon melegben ill.a kormánykerék elforgatásával (kanyarban) jelentkezett. Mivel ma nincs kánikula ezért az eredménnyel még várnom kell a jövő hétig.
Olajat ne egye, típushiba a szelepszár szimmering elöregedése. Melegítsd meg rendesen, minimum fél órát, aztán hagyd járni alapjáraton pár percig, utána nagy gázt neki, ha füstöl akkor hagyd ott :)
Az lenne a kérdésem, ha az akksit lekötöm a vasról és kb 30,40 perc után újrcsatlakoztatom akkor az óra és a dátum beállításán kívűl lesz valami amit be kell állítani?
2007 E90 320i vásárlását tervezem 150.000 km van az autóban,automata(6 fokozatú triptronic váltó),150 LE.Mire kell figyelnem ami esetleg buktató lehet,ill. mi a külömbség a 318i 2000ccm között?Válaszokat előre is köszönöm.
5 év használat után, új autó vásárlása miatt eladom E90 325i-met. 3 literes sorhatos szívómotor. Magyarországi, márkaszervizben végig vezetett szervizkönyv, szalonállapot, 114 ezer km. 2008 októberi, de 2009-es, LCI modell. Részletek a hirdetésben:
Ja visszalapozva látom van rá mód. Ha jól tudom CIC 300 az NBT 500 körüli áron megy. CIC-nek bár szebb, sok mindennel nem tud többet, arra nem látom értelmét cserélni, az NBT ára meg lehetne értéknövelő, csak nem találok olyan "marhát" aki valaha is kifizeti nekem eladáskor. Szóval ha el tud búcsúzni az ember ettől a pénztől akkor érdemes belevágni. : )
Sziasztok! Tapasztalt már vki olyat hogy adva van egy 2011 évjáratú e91 es 318 diesel! A közelmúltban egy kicsit jobban meghajtottam felgyorsítottam 210 km/h sebességig majd visszaálltam 130-ra! Majd amikor megint gyorsítani akartam akkor olyan érzésem volt mintha nem menne a turbó ugyanis nagyon lassan gyorsult! Ezt követően leállítottam a kocsit! Ujrainditás után még mindig nem gyorsult rendesen! Hazamentem beálltam agarázsba! Másnap reggel elindultam vele a munkahelyre ,de már minden megint rendesen müködött! Semmilyen hibakódot nem jelzett! Vkinek van ötlete hogy mi okozhatta a hirtelen erő csökkenést?
Sziasztok! Eladóvá vált szeretett autóm (2007 325d), ujabb vásárlása miatt. Aki egy igényesen karbantartott, rengeteg extrával felszerelt, korát meghazudtoló, nem eladásra felkészített roncsot szeretne vásárolni, annak ajánlok figyelmébe. Egyéb részletek és képek a linkben találhatóak.
Eladó H7 Night breaker Osram izzó +130 %-os 2 darab 1 dobozban. Ettől erősebb nem nagyon létezik halogénben. 1 hétig használtam, kb. 10 óra időtartamot max. Ár: 5500 ft. Újonnan 7500 volt
A 2008-as E91-es 320D autómban megjelent a vezetőoldali ülésfoglaltság jeladó hibajele.
Ki lehet ezt kapcsolni a safety modulban? Nem a hibatörlésre gondolok (mert akkor visszajön), hanem arra, hogy ne figyelje a rendszer.
Néztem a neten megoldásokat, hoigy rá kell dugni egy elektronikát és úgy érzékeli, hogy minden rendben, de az én ülésemen nincs olyan csatlakozó, amibe ilyet be lehetne dugni.
Udv Urak, autovasarlas elott allok,a kinezett tipus egy 2007,2008,2009es 330d lenne.
Rengeteget utanaolvastam,de egy kis segitseg jol jonne.
Melyik motorkodut erdemes ill melyik kerulendo?Erdemes vasarlas utan eltavolitani a pillangoszelepet?vezermulanc atnezese,csereje?Jol jonne egy info,h mit kellene elso korben kicserelni,atnezetni.Illetve egy hozzaerto szaki aki ezeket biztos kezzel elvegzi budapesten?!
Volt már akinek cserélni kellett a főtengely ékszijtárcsát? Illetve olyan aki maga cserélte?
Mire érdemes figyelni? Buktatok?
Láttam hogy van Egy speciális rögzítő ami a lenkereket rögzíti. Na nekem ilyen nincs. Viszont megoldások érdekelnek.
Péntek ota arra lettem figyelmes hogy kuplung benyomása melett is ad egyfajta csattogo hangot. A hang a főtengely szijtárcsa felől jön. De ez sem mindig hallható. Amikor hallható akkor fordulatszám emelésre sűrűsödik.
Nálam is tönkrement és már cseréltem. Gyári alkatrészt vettem, ott nem csavarok rögzítik, mint ennél az ebay-es fogantyúnál, hanem rá vannak "forrasztva" a kis műanyag pöckök hátulról az ajtóburkolatra. Le kell bontani az ajtóburkolatot, hogy hozzáférj, nem vészes meló.
Volt! Szintén stabil az alapjárati fordulatszám, 1400-2000 között nálam is bólintott vagy nagy gázadásnál lehetett jobban érezni, hogy megtorpan kb 1-1,5 másodpercre. DPF csere oldotta meg végül. 200k van az autóban... Lehet nálad egy takarítás megoldaná, az én DPF-em menthetetlen volt(megolvadt benne a cucc). Nálam DPF csere volt egybekötve dugózással, de már a dpf csere után megszűnt ez a jelenség.
Eladó lett az autóm új autó érkezése miatt. Előttem a Wallis-é volt, mindent kicseréltek (teljes szíjhajtás, termosztátok, turbó felújítás, szívósor csere, első gátlók, izzítás, nagynyomású szivattyú, fékek, stb...). Én hátsó gátlókat cseréltettem egy hónapja.
Igen, én egy vékony alátéttel módosítottam a légrést, miután a többszöri pucolás nem segített.
Amúgy nekem is melegben, sőt felmelegedett autónál jött az ABS hiba. Városban rövidtávon el lehetett járni hetekig, de aztán egy pályázásnál kb.20km után menetrendszerűen bedobta. Melegebb időben hamarabb, hidegebb időben nem, vagy később.
Ha nem tudod mi a hibakód, akkor hogy akarod megjavítani, mind a 4 szenzort kicserélnéd látatlanban?
A jelenség amit csak idáig nyáron nagy melegben tapasztaltam az a következő;
Mondjuk egy "Y" megforduláskor mikor a kormányt koppig kitekerem balra akkor jön általában elő minden fajta hibaüzenet min Pl. ABS logó ,kormánykerék logó, DSC - DBC failure!
Nos előjön a hiba, leállítom a motort,kulcs ki, majd újraindít gurulok pár métert és minden ok. Sajna csak tippelek,hogy az elsők valamelyikével lehet baj,mert kiolvasóm nincsen, de a jelek erre utalnak.
Ma kivettem a szenzorokat (elsőket) megtisztítottam őket, hát volt rajtuk egy kevés zsír, ami szerintem a kerékcsapágyról kerülhetett rá. Megtisztítottam visszaraktam, de nem segített.
Egyébként ATE kábellel van gyárilag szerelve.
-Ha jól emlékszem te voltál az aki alátétezéssel oldotta meg a problémát?
Úgy néz ki,hogy az abs jeladóm szarakodik. Elkezdtem nézelődni a neten és elég sok fajtafélébe belefutottam. Az lenne a kérdésem,hogy milyen márkát válasszak ezen színpatikus márkák közül?
-ATE
-DELPHI
-HELLA
-VEMO
-BOSCH
Avagy teljesen mindegy és nyugodtan berendelhetem az aliról mert hogy ott is van belőle rendesen!
ma kivettem a levegö hütö és az fojto szelep ház közötti csöböl az IAT szenzort és amikor kijött akkor megsérült az a vékony müanyag pálcika szerü burkolat ami körbe veszi a hömérséklet érzékelöt de csk a müanyag sérült.
Sziasztok! Olyan problémám lenne hogy a hűtő ventilátor nem kapcsol be és amikor áll az autó pl. Dugóban lassan haladunk akkor ki jelzi hogy forr a víz. A ventilátort rá kötöttem egy külön aksira működött tehat az jó. Esetleg volt ma valakinek ilyen problémája ? Hogy hol keressem a bajt esetleg valami kábel vagy kapcsoló ? A biztosítékokat már még néztem.
Így már vágom! :)) Nekem decemberben alaposan megrángatta szaki az elejét, műszakin, egyedül a kormány jobb axiál csuklója kottyant észrevehetőt.
Lehet, azért nincs szétverődve, mert már rég nem defekttűrőt használok (az nehezebb és merevebb, biztos jobban igénybe veszi a csuklókat) a gumim 205/55-16
Mi az a "stab pálca"? - de mivel az enyémben 200 ekm jó magyar út van, és gyári minden a futóműben, és semmi nincs "szétmenve" ebből egyenesen következik, hogy amit beletettél - xar.
Az mitől van hogy pár ezer km után szétmennek az első stab pálcák? Oké, hogy nem gyári van benne de azért egy Lemförder nehogy már csak 4-5 ezer km-t bírjon ki úgy hogy abból legalább a fele osztrák autópálya!
Itt olvastam régebben, hogy E90-hez valamejik régebbi BMW tipus csomagtartó fenék lemezébe csavarozott pótkeréktartó kompatibilis.Esetleg valakinek van ezzel kapcsolatban infója, hogy mejik tipust keressem? Nyugodtabb lennék, ha nem defekt javító szett lenne az autóban, hanem emelő és minimum mankó kerék. Előre is köszi a segítséget
Sziasztok! e92 ben fekcsere volt lenullaztuk a szamlalot es most kidobja a felemelt auto ikont es azt irja hogy vigyem szervizbe. Azt mondjak a fekkopasjelzo miadt csinalja ilyenkor ezekszerint azt nem csereltek nekem. Lehet ezt valahogy torolni?
Sziasztok! Eszrevettem hogy par nap alatt olajfolt van a kocsi hatso resze alatt. (Egy ejszaka alatt meg talan nem latni). Szerintetek a differencialmubol johet? Ha igen mennyire veszelyes es milyen javitassal kell szamolni? 2006os evjarat es 155 ezer km van az autoban. Koszi a segitseget!
nekem olyan jelenségem lenne hogy egyenletes haladásnál ,( a sebesség fokozat az mindegy) kb 1400fordulaton egy hirtelen akár finiom akár erösebb gázadásra finoman megbolint, megtorpan.
rángatni nem rángat, az alapjárati fordulatszám stabil.
3honapja dugozásnál ( müanyag dugo ment bele) a szivosor teljessen lerakodás mentesitve lett.
az egr szelep is és az egr hütö is ugyan igy kitakaritva
318, 320, 325 mind 2000 ccm 4 hengeres diesel, az f szériában már tuti. Sőt a benzinesben még a 330i is csak 2000 ccm. Csak a lóerő különbséget jelzik a számok.
Nekem lengéscsillapito miatt mozdult kicsit a hátulja kanyarokban. Mint kiderült az egyik az teljesen rossz volt, már az olajat is eldobta, kézzel simán ki be mozgattam, de ezt én már igy vettem. Tudtam rola.
Bmw e90 318i 2009es. 2,3,4esbe valtaskor hallhato mikor folengedem a kuplungot es kozben gazt adok egy tompa femes hang. Kicsit az alapjarati motorhang is kisse csorompolos. V ennel a tipusnal normalis? 60.000 van az autoban.
2009-es E90 LCI-be szeretném az eredeti - nem fűtött - mechanikus bőrüléseket, gyári fűtött, elektromos bőrülésekre cserélni. Sikerült is venni - elvileg 2011-es évjáratú E90-ből származó - jó állapotú üléseket.
A kérdésem az elektromos/szofveres részére vonatkozna a cserének. Felüetesen megnézve, az ülések alatti kábelköteg, csatlakozók kompatibilisnek néznek ki. Az eredeti műszerfal pont ilyen felszereltségű: http://www.bitcircus.com/gallery/d/59126-2/IMG_1161.jpg
Kikerestem a RealOEM-en az autómban levő klímavezérlő cikkszámát, és rendeltem egy bontott egységet, amelyben a klímavezérlő egység száma pont megegyezik a kikeresett cikkszámmal:
Ha beszerelem ennek a bontott egységnek a két részegységét a megfelelő helyekre, valamint az üléseket is, és bekötök mindent, akkor működhet rögtön, avagy kell valamilyen szoftveres konfurálás vagy egyéb "varázslat"?
( elnézést a linkekért, nem sikerült képet beillesztenem a hozzászólásba )
Köszi, közben történt egy másik érdekes dolog. A digitális fogyasztásmérő 0.0-t kezdett mutatni. Majd kb.egy nap múlva 0.1 l/100km. Eddig 6.7 l/100 km-et írt ami valós volt. Viszont a mutatós fogyasztás mérő az működik. Lehet köze az előző gondnak ehhez a gondhoz? Vagy valami más a gond? :)
1) miért kérdezel az olajról, hisz a linkedben minden érthetően le van írva, amit tudni érdemes.
2) feltételezem, jópár 1000 km benne már a járgányban, természetes, hogy kopott
3) 2 dl /1000 km egyáltalán nem sok - persze ha állandóan toyotásokkal beszélgetsz, akik a 0 dl/100000 km fogyasztásukkal dicsekednek, akkor xarban leszel :DDD
Az autót múlt héten vettem .. (betöltöttem a 40.-t és a japánok mellé kellett valami izgalmasabb) az eladó azt mondta , hogy 5000E-km -ként megeszik 1 l olajat .
erről mit gondoltok ( a blokk jobb oldalán van némi olajpára)
az eladó 5w-30 -s Castrol -l töltögette, a Castrol olajválasztója viszont a 0w-30 -t meg 0w-40 -t írja
az autó könyve : High performance BMW oil, if its not avaible than use 5w-30
Approved oils belong to the 5W-40 and 5W-30 classes.<
"vékonyság"-ról légyszi ne írjatok.. mert az baromság
Sziasztok, e92 330 d valós 130ezer km-rel, 2011-es, most télen elkezdett napi első indítás az dadogni. Azaz az alapjarat hullamzott egy pici ideig. De mindig csak első inditasnal. Igaz, nem minden nap csinalta. Semmi nem volt még cserélve a gepen. Most hog jobb idő van most is csinalja, de mintha egyre többször jönne elő... Otletek? Hibának már 60ezer km óta ír valami örvény csappantyut... De a jelenség most kezdődött 120 ezer km körül...
Semmi köze se a sebváltóhoz, se a difihez, se a rugóhoz. Felemeled, lóg a kerék, gátló "kinyúlik" leveszed a csavarjait, és a kezedben van :) Az újat valóban nem kell megtépni, a 39 Nm (40 se baj :D) jó lehet.
E91 320d 2006 hátsó gátló cserét tervezek. Leírások, videók alapján nem tűnik bonyolultnak, viszont lenne két kérdésem, hátha tudja valaki a választ:
- A videókban/leírásokban valaki tesz alá emelőt (ha földön csinálja) / váltótartót (ha csáposon csinálja) valaki nem. Ki tud ugrani a rugó?
- Meghúzási nyomatékokat nemigen találtam, a lengéscsillapító alsó támcsapágy rögzítésére lennék kíváncsi. A videókban nemigen tépik meg a csavart és Bentley manual-ban is 39 Nm-t találtam. Igaz lehet ez?
9 éve nálam az autó, az első évben nem figyeltem rá hol tankolok, és időnként előfordult ez, de MINDIG csak a városunkban lévő Lukoil kúton tankolás után! Amikor aztán elutaztam és útközben tankoltam Mol/OMV kúton, varázsütésre megjavult a motortartó bak. :D Ugye érted... Utána pedig mikor újra Lukoil, ismét kezdett kilenni az a bak. :D Zárójelben jegyzem meg, hogy azóta is ugyanaz a motortartó bak és dízelmotor van benne, de kb 7-8 éve mióta nem tankolok ott, EGYSZER SEM fordult elő ez a jelenség.
Szóval, mielőtt lebutázol valakit, aki segíteni próbál agy fórumtársnak, tájékozódj! Egyébként tudomásom szerint a LUK Romániából hozza az üzemanyagot, bár az sem érdekel ha Kirgisztánból hozzák, nekem szar volt, és ez nem beképzelés, hanem száraz tény.
A legtöbb kútra ugyan abból finomított kerül az üzemanyag kiszállításra.
Az hogy alapjáraton rezonál az autó ez a dízel motor miatt van ,vagy azért mert egy motortartó már elhasználódott.Az emberek hajlamosak beképzelni dolgokat a tudatukban mint pl h a mol kúton gyenge a minség és ő a shellen tankol kár hogy a buta ember nem tudja ,hogy ugyan az a kocsi viszi ugyan arról a helyről a naftát. :D
Lukoilon szar az üzemanyag (dízel tuti, de a benzin is), el kell felejteni. Nekem ugyanazt csinálta, alapjáraton rezonált, fater ML320 CDI-je is. Ahogy máshol tankoltunk megszűnt ez a gond. Korábbi benzines autóm a Lukoil-os benzinnel folyamatosan1,5- 2L-rel magasabb fogyasztást produkált.
Ha ilyesmi 10 évesben gondolkodnék, inkább vennék M-est, mint első szériás N-t... de leginkább 6 hengerest, akár 25D-t is. Most a dízelhiszti miatt jól lehet válogatni és venni is.
Ui: sajna a 2006-os 20D már nem 2,5-3, inkább 2-2,5, nekem is olyan van. Azokból az általad említett pénzből nagyon szépet ki lehet fogni.
Én eddig a 2005-6 163 lovas 320d-ket és 325d-ket nézegettem, de nem sokkal drágábban már lehet venni akár 184 lovas modellt is, de ezek már N-es motorok.
A műszerfal mögül nagyon idegesítő hangok jönnek. Olyan mintha egy ventillátor lazult volna ki teljesen. Eddig csak halkan ciripelt,de ma elkezdett hangosan "zörögni. Alapjáraton a leghangosabb,mert ott ráz legjobban a kocsi. Pici gázadásra abbamarad azonnal. Esetleg ötlet?
Valami videót tudtok linkelni,hogy miként kellene kibontani a műszerfalat?
Sajnos nem tudom pontosan mit cseréltek. Valami olyat mondtak, hogy a fő biztosítéktábla csatlakozója volt rossz, azt cserélték valami javítókészlettel és NYÁK is meg volt égve.
Ennyit tudok. Viszont azóta is tökéletes az autó, a legnagyobb örömömre.
Tavaly eladtam az E90-t. Akkor volt benne 440000km. Hamarosan viszontláttam a hahu-n 230e km körüli visszatekert órával. Bejelentettem, 2x is leszedték. Most megint fent van, gondoltam ide is írok, hogy ha valaki esetleg vásárlás előtt ránéz a fórumra, akkor tudja mit vesz. A jelenlegi eladó tudja, hogy visszatekerték az órát! Miután eladtam ez már a második kereskedő.
Mikor megvettem 2,5 évesen a kocsit, akkor volt benne 183e km, majd 9 évig nálam volt. Egyébként tényleg jó állapotban adtam el, nem volt baja.
Köszönöm neked! A mai napon kigyulladt a figyelmeztető lámpa, simán világit. Az előzmény, hogy volt egy turbó javításom, állítólag a szerelő is ment vele jó pár km, de én kb. 50 tettem meg. Holnap vihetem vissza, nagyon pipa vagyok, és egy kicsit be is vagyok parázva mivel nem kevés volt a turbó javítás és elvileg mindent megcsináltak 2 olajcsere is volt, most meg ez ? Nagyon kíváncsi vagyok mi lehet, de az éjszakámat elcseszte. Elvileg közlekedhetek a kocsival, de könyv szerint nem áll rendelkezésre a teljes motorteljesítmény, nem tudom mi lehet mert már nyomni sem merem. Valakinek volt már ilyen? E90 318D, 2007
Köszi a válaszod. Mindkettő cserélném ez esetben, de nekem olyan 20 körüli árat mondtak / db. sőt az egyik több mint 20 lenne. Gondolom gyárira értették, mivel amit találtam netten 10 körül vannak Ez esetben a hűtő folyadékot is kéne ?
Ha M47 motor, akkor igen, 2 termosztát, és a kisebb, ami az EGR körben van, gyakran be is xarik, és akkor pont ezt okozza, mint nálad. Olcsó, és könnyű cserélni.
Ha meg van bontva a vízkör, talán érdemes a másikat is cserélni, de legalábbis ellenőrizni.
Sziasztok, Termosztáttal kapcsolatban érdeklődnék, hogy van valakinek tapasztalata? Menet közben észrevettem, hogy 68 fok körül van, álló helyzetbe 74 -nél magasabbra nem megy. A fogyasztásom is eléggé megnőtt 7-7,5 ami eddig 6 alatt volt a 2007 318D nél. Nekem az a sejtésem, hogy a termoszát "meghibásodás" miatt emelkedett meg a fogyasztásom hmmmm .... ? És valóban 2 termosztát van benne? Érdemes a gyárit venni, vagy az után gyártott is elég jó ? Igazából az tűnt fel, hogy megnőtt a fogyasztás, ezáltal elkezdtem mérni hideg indítás után mennyi a fogyasztásom, és ameddig nem melegedett be a motor addig zabált rendesen. Ezáltal nehezebben is éri el és tartja az üzemi hőfokot. Köszönöm előre is a válaszokat - tippeket.
hosszu autopalyas utakra keresnek 320d-t, van olyan tipus/km allas amit keruljek? mire figyeljek? elolvastam a vezessen egy cikket ami evvel foglalkozott, azon kivul szerintetek van mas hibaforras? facelift-es modellt keressek vagy fl elottit?
"csak kompletten foglalattal együtt lehet általában cserélni (mert elolvadt)"
Hivatalosan csak kompletten foglalattal együtt lehet cserélni, mert úgy van kitalálva. Nem nagyon tudom elképzelni hogy ott normál üzemben megovadjon bármi is.
Kis trükkel ki lehet cserélni benne a H10W izzót, ami kb. 900Ft oldalanként.
A fentiek csak akkor igazak persze ha nem H8 izzó adja az angel-eyes-nak a fényt.
Én is most fogom cserélni, mivel a gyári izzó kiégett és azt olvastam hogy csak kompletten foglalattal együtt lehet általában cserélni (mert elolvadt) és a gyári ára is annyi kb mint egy ledesé, így ledes lesz.
Itt egy vidi a cserélől és egy elég jó márkájú ledes izzóról:
Csak ismételni tudom, el kell vinni egy autószerelőhöz, aki tud BMW specifikus diagnosztikát csinálni.
A második hibakód légtömegmérővel kapcsolatos, az első annak folyománya valószinűleg.
Még ha volt is vkinek ilyen hibakódja, nem biztos hogy ugyanazokat az alkatrészeket kell cserélni a javításhoz, az csak akkor derül ki biztosan ha élő adatokat néznek a gépen.
Az enyémnek az lett a baja, hogy a támcsapágy berágódott, ettől az egész forgó tengely eltolódik hosszában pár tizedet - ez pont elég ahhoz, hogy a lapát a házhoz érjen, és ciripeljen.
Én óvatosan (1000-1200 fordulaton) haza evickéltem vele, de veszélyes, mert ha letörik a lapátból, azt beszívja a motor, a többit elképzelheted :(
Semmi más nem károsodott. Ha már úgyis szét kellett termelni, kapott egy szívócső, EGR takarítást, átnézést, olajcserét.
Szia, kösz a válaszod. Mást nem volt vele ilyenkor?Úgy értem más problémát nem kezd el okozni ? én még mentem vele kb. 70km ameddig 1ik szervizből a másik szerelőhöz átvittem. A szerelő mondta tisztitás itt tisztítás ott, részecskeszűrő lehet kapott olajat :( de ez még nem biztos. Korrektnek látszik a szerelő, de nekem eddig nem volt semmi bajom vele csak olaj és fék csere. 8 éve van nálam
Nekem 160e körül romlott el, felújította egy hazai cég (nem ugrik be a neve, gugli elején hozza) 100 eFt volt a turbó. Beszéltem velük, hogy kéne, azonnal küldtek egy készet, én meg vissza nekik a döglöttet, mikor levettem. Azóta jó.
A gyárira 400-at mondtak a béjemvénél, de beszereléssel együtt.
Sziasztok. Van egy E90 318d, 2007, aminek a turbója 210.000km megadta magát. Van valakinek tapasztalata, hogy megfelelő esetleg a felújítás vagy egy új után gyártott turbó lenne a jobb megoldás? A gyári új az elég drága sajna. Köszi előre is a válaszokat.
Sziasztok!Nem e90,de hàtha tud valaki segíteni.E87 116i be milyen módon lehet navigációs dvd-szerezni?Torrent ildalról le lehet szedni és kiírni dvd-re?Vagy meg kell vásárolni?
A szervizben szétszedték és azt mondták, hogy a biztosítéktábla mögött, meg annak a csatlakozójánál volt a probléma. Amit nem teljesen értettem, mert volt pár dolog, ami miatt én ezt nem valószínűsítettem.
De megjavították és azóta jó. Ha kibír még 8 évet, akkor igazuk volt.
Egy barátom nemrég vett E91 325i-t 2005-ből. Angeleye lámpái vannak, viszont a korábbi tulajok valamelyike nem rakta vissza az angeleye izzó hátsó hosszúkás burkolatát. Kérdésem lenne, hátha van valakinek otthon elfekvőben egy fölös, akár törött, sérült lámpája, amin ez a burkolat még megvan. Szívesen venném a segítségeteket. Üdv: Ákos
Ha az intercooler és a turbo közötti csőben szeretném cserélni az intercooler oldalon lévő (zöld) tömítést, akkor elég, ha lelazítom az intercooler oldalon a gyűrűt és kicsit hátrébbtolva a csövet hozzáférhetek a tömítéshez? Vagy teljesen ki kell szedni a csövet? Köszi!
Sziasztok Lennél valakinek ötlete a Következő jelenségre? E91 320D touring 2007es
Beteszem a kulcsot, a kuplung benyom, inditas, és semmi. Kiteszi a motorikont. Kiveszem egy kulcsot, ujra probalom akkor ok. De van egy harmadik vagy negyedik probalkozasra megy! Ha valakinek volt már ilyen megírni Hogy neki mi volt gond?
nekem is ilyen motoros autóm van. (facelift 2011-es E92 325i)
Én még a Piezzo injektorokat olvastam, hogy 6 db kell bele és azok szoktak elromlani és drága a csere 250 euro darabja azt hiszem.
Barátnőmnek N52-es 325i van, bár csak 20nm a különbség, de szerintem sokat dob érzésben gyorsulásoknál.
Viszont a motor alaphangjával nem vagyok kibékülve, de lehet minden oké csak nincs tapasztalatom ezügyben. Kicsit olyan semilyen, dízeles hangja van. Aztán ha bemelegszik - nem 70 fokon van - akkor már kicsit megjön a hangja.
Youtube videókat próbáltam nézni, úgy veszem ki az M performance dobbal ég és föld a különbség.
Neked mi a tapasztalatod ezügyben?
Pár helyen azt írják mivel ez már közvetlen befecskendezéses ezért természetes, hogy kicsit ilyen dízeles hangja van alapjáraton.
Az N53 elvileg egy egyszerű szívó benzinmotor, de ahhoz képest mégis meglehetősen bonyolult.
A NOx szenzor kb. 100ekm-t bír, aztán csere, 100eFt fölötti tétel. Van trükközés is: https://bimmerprofs.com/products/ ez legalább kiszolgálja az autó élettartamát elvileg.
Hogy kiderüljön gépre kell tenni és rendesen kianalizáltatni.
A nagynyomású benzinpumpák kezdetben sorra döglöttek meg (az USA-ban gari után is cserélik), itthon jó ha igazoltan a legújabb változat van benne. Ez 200e körüli tétel, nincs is más megoldás.
Talán a hangján lehet hallani ha már nem 100-as, főleg hidegindításkor, többet forgatja. Illetve hibakódot dob és nehezen indul, ha már a végét járja.
Aztán eltömődhet a karter-szellőző, vagy átszakad a membrán. N52-n még külön lehet cserélni, N53-n már csak szelepfedéllel együtt, nem olcsón. Alternatív megoldás: https://vanos-bmw.com/product-category/bmw/pcv-bmw
Ezt az olajbeöntőt lecsavarva lehet megvizsgálni, valamennyi légszívása lehet, de nem túl erős, cuppanós. Lehet profibb módon géppel megmérni a nyomást.
Hirtelen ennyi jut eszembe, saját tapasztalatból, illetve amit a netről innen-onnan összeszedtem.
Nekem 1.5 éve van ilyen motoros autóm én nagyon szeretem, kulturáltan csendes, de brutál jól megy, nyomatékos, azonnal reagál a gázra, 7-ezerig pörög.
Amellett elfogadhatóan fogyaszt, pályán 7.5, elővárosban se nagyon éri el a 10-et.
E90 320d-m volt 5 évig, attól ez sokkal finomabb, élvezetesebb autó, cserébe 2-3 literrel többet kér.
Végül hanyagoltam a dolgot ,mert az árából nem engedtek . Annyit meg nem ér. Viszont találtam olcsóbb ,viszont hasonló állapotú autókat . Vásárlásnál mire kell figyelni , mire lehet?
Attól függ mennyivel árulja a piaci ár alatt. Egyébként megérheti, mert ha kész lesz és kicseréltetsz benne sokminden alkatrészt egy kalap alatt, pl vezérlés, tömítések, felújíttatod a hengerfejet stb akkor lesz egy jó autód.
Jól le kell alkudni vagy 3000 euróra :) , aztán szépen felújítani. Ha magadnak csinálod akkor ilyen 300ezer Ft-ból simán megáll alkatrészben, ha szervízbe viszed akkor ennek minimum a duplája.
Persze ha csak a hengerfejet lekapjátok, új tömítés és vissza akkor jóval olcsóbb, viszont akkor ne várj csodát, hogy több 100 ezer km-en keresztül hibátlan is lesz.
Nekem 320i (igaz csak 4 henger) 200-ból kijött minden, az anyag+hengerfej felújítás szakműhelyben, de én mindent cseréltem benne, csapágysor, gyűrűsor, vezérlés, összes tömítés, karterszellőző meg sokmindent. Igaz nekem nem hengerfej baja volt, hanem ette az olajat. Neked akár lehet repedt hengerfej is...
Olyan problémám lenne ,hogy kinéztem egy külföldi BMW e90 325i-t (a 3000-t) . A gazdája a hirdetésben azt írta melegszik a motor , rákérdeztem és azt mondta ,hogy hengerfejes .
Megéri befektetni egy ilyen autóba ? Esetleg lehet más baja is , mire kell figyelni ?
Nos ezt az autót néztem ki magamnak és szeretnélek megkérdezni Titeket , hogy van-e esetleg valami tapasztalatotok vele , valamint valós km-t márkaszervízen kívül valahol ki tudnák nekem olvasni esetleg?
Én is azért váltottam, hogy halkabb legyen a vezérműlánc hangja (cserélve volt), mert elég zajos, de semmi különbséget nem vettem észre... Egyre jobban gyanakszom arra, hogy nem a lánc miatt "csörög" a motor, hanem valami más lesz nálam. Teljesítményileg nincs semmi gondom, meg nem is a klasszikus láncnyúlási tüneteket produkálja, szóval nyomoznom kell még. Neten olvastam, hogy valakinél a részecskeszűrő tisztítása tette jelentősen halkabbá a motort (N47 motor volt az is).
De maga a hibajelenség szoftveresnek néz ki. Mert amikor megnyomom a távvezérlőt, észreveszi, tehát van villany. Szirénázik is egyet. De ettől fogva soha többé nem reagál a távirányítóra. Sőt semmire.:-(
Segítségre lenne szükségem!Érdeklődni szeretnék, hogy nem e tudtok valakit aki Fejér megyében javít idrive gombot! A delikvens egy 2006-os e91-es, az enter részére nem reagál, a többi irány (előre-hátra, oldalra, tekerés) hibátlanul végrehajtja...
Én annó mikor vettem az olajat (Castrol 5w40 325i-be), csak 5W30-ból találtam 1 literes kiszerelésben BMW olajat, a többi az csak Castrol vagy egyéb márka volt LL-04 minősítéssel.
Ami muszáj, hogy legyen BMW LL-01 minősítése. A mi éghajlatunkon a legjobb a 0W-40, de az 5W-30 sem tragédia.
Az LL-04 minősítésű is jó, de az picit hamarább savasodik, mert az már dízel DPF kompatibilis, alacsonyabb hamutartalmú, ezért kisebb a TBN-je. Az új, turbósok számára optimalizált BMW olajak már LL-14-esek, biztos az is jó bele.
Márkában én eredeti BMW-t szoktam venni, mert az a biztos. A Castrol nagyon össze van nőve a BMW-vel, az se lehet rossz. (De azt hamisítják legtöbbet.) Nagyon sokan a Mobil-1-t ajánlják, állítólag az is jó.
Nekem azt ajánlották Bmw szervizbe,hogy szedessem ki az utólag beépitett riasztót nekem pajzs volt benne.Két napja lett kiszedve majd írok,hogy volt-e érteme kiszedni.Nekem a mult héten ötször tíltott le.
Most megint letiltott. Hetek óta jól működött, erre ma délután, amikor megnyomom a távvezérlőt (direkt a másik kulcsot használom!) erre egyet szirénázik, majd totál halál. A motortérben a bedzsmpoló ponton *van* feszültség, 12,4V. De *semmi* nem működik, még egy nyamvadt belső világítás sem.
Amikor egy hónapja ilyeneket csinált trélerrel vitettem a szervizbe. Ott megjavult. Teljesen újraszoftverezték. És erre ma megint cserbenhagyott! (Ráadásul olyan helyen, ahonnan nem is nagyon lehet trélerre felhúzni. És ugye az elektromos kormányzár zár, tehát kézi erővel sem lehet tologatni.)
Nagyon mérges vagyok.
Küldhetek telefonszámot, de azon kívül, hogy a szerviz sem tudja mi lehetett nem tudok mást mondani. Legfeljebb kipanaszkodhatjuk magunkat egy sorstársnak. :-)
Talán valami ötletet adhat, hogy a múltkori szerviz után ez a hiba volt a CAS-ban:
Ha van egy alap cro-va készleted, és elbírod az akksit :) akkor ki tudod cserélni otthon is.
De utána lehet hogy keletkezik néhány hibakód amit ki kell törölni, illetve illene regisztrálni az új akksit az autóban. Máshogy tölt/merít, máshogy kapcsolgatja le a fogyasztókat ha tudja hogy új akksi van bent.
Mint írtam van egy e90 318d bmw-m.Három hete elkezdett időnként letíltani.Ugy,hogy elkezd 20-30 mp-ig sípolni szaggatottan utána mindha kivették volna az aksi.Van ugy,hogy 2-5perc észheztér,de legutoljára mikor pont nem otthon voltunk fél tíztől fél háromig egy parkolóba álltam vele kormányzár lezárva még huzatni se tudtuk volna.Fél háromkor minha valaki fekapcsolta volna vissza jött az áram.Ha jó semmi hibát nem ír ki.Pécsen vettem a Bmw Schneidernél használtan fél éve.Ott azt mondták,hogy valószinű a pajzs technologia zavar be szedessem ki.Valakinek van valami ötlete,hogy tényleg az lehet-e milött kiszedik?
Szia, Milyen izzításvezérlőt tettél bele? Én ugyanígy jártam: tünetek hasonlóak (bár nekem csak 2 másodpercig tartott a hiba indításkor), kicseréltem az izzításvezérlőt (BERU utángyártott), tünetek ugyanúgy megmaradtak, hibakód nálam is volt a tárolóban. A megoldást az izzításvezérlő újbóli kicserélése jelentette, ezúttal gyári BMW-re (ami ugyanúgy BERU). Persze lehet, hogy nálad más is közrejátszik.
Sziasztok nekem egy 2007 e91 bmw van. Hidegen nehezen indult es reszketet a motor is ugy mint mikor csak 2 vagy 3 hengerel indul. Es ere en kicsereltem aksit a gyertyakat es az izo relet is. Es a kocsi hidegen meg mindeg nehezen indul. Fel tetuk tesztere es a teszter ki agya a 4 gyertyat hibanak es hogy szakadozot a kapcsolat. Mi lehet a baj???? Mit csinajak mert mar tanacstalan vagyok???
Nekem is ugyan az a problémám már négyszer letíltott,sehol áram csak az aksinál háromszor öt perc alatt észheztért,de tegnap délután letíltott és csak reggel lett jó.Ha küldenél telefon számot felhívnálak hátha tudnál valamit mondani.
"Az auto teljessen aram nelkul van, nem mukodik semmi kulcs nem nyitja egyedul az aksinal van aram es utanna nem megy sehova mar el. Egyik biztositek tablaban sincsen aram, le tiltotta magat az auto. Gepet nem lehet ra kotni mert nincs gyujtas. Az autoval reggel mentem es nem volt semmi gond delutanra meg ez tortent"
Hoppá! Nekem is ez történt kétszer is. Távnyitót megnyomva szirénázott egy bánatosat és utána se kép, se hang, még a belső világítás sem működött. Akku levétel-visszatételre nem javult meg. Nem hiszem, hogy valami feltörési kísérlet, mert egyszer Ausztriában történt, másodjára meg Pesten a saját kertünkben.
Viszont egy idő után magától megjavult, de annyira, hogy még a szerviz is csak pingvinizett, hogy fogalma sincs mi lehetett a baj, minden tökéletesen muxik. Én a 250A-s főbiztosítékre gyanakodtam, hogy annak volt valami baja. (A hidegtől?) Vagy a CAS le tud tiltani mindent, annyira, hogy még a belső világítás sem megy?
Azóta minden alkalommal rettegve nyomom meg a távkapcsolót, hogy vajon most akkor nyitja vagy nem.
Végig német márkaszervízben vezetett szervízkönyves autónál meglehet szerezni az autó előtörténetét? Hogy miket cseréltek benne a szokásos szűrő, olaj stb-n kívül, illetve hogy mikor?
Magyarországi szervízben ezt megtudják nézni, vagy némettől kell kérni? Kell hozzá az előző tulajdonos jóváhagyása?
Persze hoy nem szerepel mert azt E90/E91 el jelolik ha faceliftre valo akkor ott lesz hogy LCI nemtudom tied faceliftes-e vagy sem de ennek megfelelot valassz,szerintem a csillogos fekte szebb.
fiuk valaki tud olyan (hozzáértő) műhelyt Győr környékén ahol csinálnak diagnosztikát + állapot felmérést?
illetve valaki cserélte már az első krom veséket + a felette valo krom diszt full feketére? van néhány az aliexperssen de nem igazán szerepel a felsorolásokba a 320d. valamint nem tudom melyik lenne a jobb matt fekete vagy fényes?
Debrecenben vagy környékén (15-20km) esetleg van valaki,aki kicserélne nekem egy vízpumpat és bordásszíjjat egyúttal? Elég durva hangokat ad ki szegény.
Adot egy E92 2011 30d.Az auto teljessen aram nelkul van, nem mukodik semmi kulcs nem nyitja egyedul az aksinal van aram es utanna nem megy sehova mar el. Egyik biztositek tablaban sincsen aram, le tiltotta magat az auto. Gepet nem lehet ra kotni mert nincs gyujtas. Az autoval reggel mentem es nem volt semmi gond delutanra meg ez tortent
Így van, az auto gomb nem világít. Viszont ha auto módból váltok át arra, hogy fújja lentre, középre és fentre, akkor ugyanúgy automatán szabályozza a ventilátort, mert reggeli elindulásnál felhúzza 4-5 fokozatra, majd pár perc után szépen visszamegy 2-re. Ha auto módban hagyom és világít a gomb, akkor 50 perc után is 4-5 fokozaton tolja be a levegőt...
Nincs olyan hogy full automata és automata, csak olyan van, hogy automata (auto) ebben az esetben az általad beállított hőfokot éri el a lehető leghatékonyabban, lehet elkezdi magas fordulaton, mondjuk a fűtést de ez idővel lejjebb megy, a kis és nagy ventilátor jel alatti rácson megy be a levegő, ott érzékeli. Ha te irányítod lentre, középre, vagy felülre akkor az manuális szabályzás olyan erővel és olyan hőmérséklettel ahogy te éppen beállítod, ilyenkor az auto gomb nem is világít elviekben.
Valaki találkozott már azzal, hogy ha auto módban használja a fűtést, akkor folyamatosan magas fordulaton (4-5) tolja a levegőt. Viszont ha megnyomom a gombokat, hogy fújjon fentre, középre és lentre, akkor szépen elhalkul és befűtés után 2-es fokozaton tartja a ventit. Mi a különbség a Full automata mód és aközött, hogy automatánál én megnyomom, hogy a három helyre egyszerre fújja a levegőt? Köszi!
Köszi, jó a foncsor és a búra is. Ha este nem jön szembe autó akkor még hagyjám, de ha igen, akkor olyan mintha, csak az övé világítana :) Megpróbálok hozzászokni valahogy
Hát ma beraktam az osram nightbreaker lasert, direkt csak az egyik fényszóróbam, hogy lássam a különbséget. Van különbség nem mondom, de még így sem az igazi, de ettől állítólag már csak a xenon jobb, nem??? van esetleg még valami más megoldás xenonon kívül?
Valakinek esetleg volt már benzines motorban (N52B25A van az autómban) főtengely jeladó hibája itt? Mik voltak a hibajelenségek? Volt-e tárolt hibakód, amit OBD2-n ki lehetett olvasni, volt-e befecskendezés hibás jeladó mellett is?
Hello lene egy kerdesem? Van egy e91 bmw es regel 2 fok alat szarozik a gyujtas, pedig mar aksit izogyertyat es izorelet is csereltem. Es meg mindeg mikor inditom regel megjelenik az izito ikon es nehezen indul meg egy 10 masodpecig reszket a motor es utana minden jol megy. Mi lehet a gond??
Neme90,hanem e46 318i de aproblémae80-nél is lehet. Ma elindítottam a kocsit és sárgán a motorhiba nem aludt el..
elvittem egy szerelőhöz meghallotta,hogy bmw mindjárt forgotta szeme.. hozta az olvasóját.. hát,hogy nincs semmi hiba .. mondom indítsa be azt látja,hogy világít a làmpa. Beindítja , lámpa ki alszik .. leállítja ,majd indítok újra 1-2 perc mulva nálam is kialudt.
Most 22:00-kor indítok ujra és megint ott van kb 40 percet mentem próbáltam újraindítani 2-4-szor nem aludt ki ..
kérdeztem,hogy mi van ha újra jelentkezik a gond .. azt mondta járassam egyhelyben a motort hátha ki alszik,mert ez a motor jel gond,tág fogalom.. lehet bármi..
40 percet mentem nem járatták egyhelyben a motort.. ott a hiba .. kivàncsi leszek reggel.
Mit tegyek? Mi van ha így használom a kocsit? Sárga motor jel van " tengeralattjáronak" is nevezett jel,de nincs benne a villám forma.. sárgán világit folyamatosan.. esetleg olaj csere segíthet? Mert kell majd lassacskàn..nem tudom,hogy mi lehet,de a kocsi ugyan így megy mibt a hibakód előtt.
Sziasztok! Van egy BMW E90 2005 és nem működik a zár nem lehet bezárni sem kinyitni belülről sem nem nem rég lett ajtó cserélve és utána kb fél napig volt jó milehet a probléma ? Szerelonel már voltam de azt mondta vigyem a BMW hez mielőtt el vinnem esetleg nem tudnátok meg oldastrá ? Köszi előre is
akkor jelenik meg pl., ha látni akarod, ha ajtót nyitsz, majd nyitva hagyod az ajtót 20 percre és utána indítasz, akkor lesz izzítás, mert az ajtónyitáskorit meg kell ismételni de nem vár rá a kocsi, hogy startot nyomsz
Szerencsétlenségére tulajdonosa vagyok egy 2007-es E91 3318i-nek. Motorkódok keresnék ami nem túl egyszerű számomra, ez a motor szám: a909h942, ami köszönőviszonyban sincs semmivel amit idáig találtam. A motor 2.0 95kW és nincs nívópálcája. Szeretnék utánanézni a motornak, hogy mik a betegségei mire kell vigyázni, olajcsere intervalum, olaj mennyisége stb.
Kérném szíves segítségeteket, esetleg egy másik topikajánlatot is szívesen fogadnék.
Köszi a válaszokat. Új akksi van benne mondjuk, a szabadban van mindig az autó, csak tető alatt. Volt már - 5-nél kevesebb is, de ikon nem jelent meg. Gondoltam, hogy lehet nem jó az izzításvezérlő, azért nincs ikon, nem lehet?
Azt szeretnem kérdezni hogy a sima es az m- es futomu kozott csak a rugo es a lengescsillapito a kulonbseg?
van egy e92 öm es szeretnek bele m- es futomuvet. Azt olvastam hogy a golyalabak rovidebbek az m esnel termeszetesen a rugok is masok. Egyszeruen eleg ha kicserelem ezt a kettot vagy mast is kell vele cserelni?
Nekem mondjuk jól indul mindig, nem dadogott még soha, csak nem tudom mitől függ, hogy megjelenik-e az izzítás ikon vagy sem. Tud rá választ valaki? Köszi
Én is most jártam végig az izzítás körüli problémákat. Reggel 1-2 mp-ig dadogott egyet 5 fok alatti induláskor. Nekem beírta mind a négy gyertyát hibának ugyanarra a km óra állásra. E46-osomon volt ilyen, ott az izzításvezérlő cseréje megoldotta a problémát, hát vettem egy BERU-t és kicseréltem magam. Egy hónapig jó volt (vagy csak nem volt 5 fok alatti hőmérséklet, ezt annyira nem figyeltem), de aztán megint előjött a hiba. Így elvittem a szerelőmhöz, hogy nézze meg a gyertyákat is. Gyertyák jók voltak, izzításvezérlő csere gyárira. Így most tökéletes, nincs dadogás, remegés.
Én ezt végig csináltam már, és ami a leg hatékonyabban bejött az a konyhai hideg zsiroldó és a pure solve mosó folyadéka ,tudom kicsit hihetetlenül hangzik ,de semmi nem oldaja hatékonyan a szivócsőben lerakódott kokszot, ugyan ez vonatkozik az ehr szelepre is. Aztán ha jó alaposan be áztattad ezekkel a löttyökel jöhet a sterimó vagy a gőz borotva.
A vákum gömböt én levettem, a vákumcsövet vakold le ami a gömbre megy. Az én autómba kartergáz szűrő már 80e km-óta nincs.... :-)
ja közben megnéztem a havernél és BEHR-es dobozba jött BEHR-es cikkszámon és a dobozba egy olasz termék volt. a egr termosztát is behr-es dobozba volt azon ott a behr márkajelzés az alkatrészen.
En ajanlani tudom a /PROTEC P1241 DSSC/ uezemanyag rendszer tisztito adalekot tele tankhoz kell tenni fél évenként ajánlott megismételni,nekem konkrétan meleg motornal hullamzott az alapjarat nem mindig mar mindent megneztunk + bemerettem a porlasztokat minden ok volt aztan tettem bele ezt az adalekot azota megszunt a probléma.
Szia ! E90 32D 2005 évj, az én autómból is ki van véve a pillangó sor, én esztergáltattam hozzá danamid-ból dugókat a pillangószelep ház méretei alapján, ezzel kiváltva a hozzá vásárolható ledugózó szettet. Igy kizártuk a félre rendelést, és jóval olcsóbb is. Az autó működésében semmit nem lehet észre venni, se fogyasztás, sem menet tulajdonság ügyileg. A vákumot vezérlő elektronika maradt rajta csak, igy nem kellet az agyába bele nyúlni, tünet mentesen működik már 3 éve. Üdv.