Keresés

Részletes keresés

pici mici a pók Creative Commons License 2022.03.17 -1 0 1152

es hogy mennyire nem ebben hisznek egyesek. 

 

egy hazafi 4 napja
0 0 338

Vajon igaz-e, hogy Orbán titokban megegyezett Putyinnal, hogy utóbbié legyenek ukrán területek Kárpátaljástúl, mihozzánk meg jöjjenek át onnan szavazónak az emberek?

pici mici a pók Creative Commons License 2022.03.17 0 0 1151

Es mar az Index is ilyeneket ír...  Az kimaradt belőle hogy mi volt előtte

 

  1. https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/slawomir-nitras-w-onet-rano-orban-marzy-o-rewizji-granic-w-europie/gv186vt
  2. https://www.magyaridok.hu/belfold/raffay-erno-erdely-nincs-elveszve-3158857/
  3. https://b1.blog.hu/2018/10/23/orban_meguzente_kijevbe_nem_tekinti_ervenyesnek_a_magyar-ukran_hatart_garantalo_karpataljarol_lemond

 

 

 

Az orosz sajtó belerángatja Magyarországot a háborúba?

 

 

„Kárpátalján a magyarok és a ruszinok felvetették a Magyarországhoz való csatlakozás kérdését” címmel jelent meg a nívós Regnum orosz napilapban egy hosszas cikk, amelyben a szerző fejtegeti a történelmi eseményeket, köztük az 1848–49-es szabadságharcot bemutatva, hogyan kapcsolódik Magyarország Kárpátaljához. Az esszé méretű cikk nem véletlenül március 14-én jelent meg, az okfejtés emlékeztet Vlagyimir Putyin magyarázatára arról, hogy szerinte miért nincs létjogosultsága Ukrajnának a jelenlegi formájában.

 

 

 

pici mici a pók Creative Commons License 2022.03.04 0 0 1150

https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/slawomir-nitras-w-onet-rano-orban-marzy-o-rewizji-granic-w-europie/gv186vt

 

Orban a lengyelek szöveget fogja a baloldalra?

 

 

https://index.hu/belfold/2022/03/04/orban-viktor-haboru-ellenzek-oroszorszag-ukrajna/

 

A Márki-Zay Péter vezette hatpárti ellenzék közleményben reagált az interjúra:

Orbán Viktor miniszterelnök ma reggeli – úgynevezett – rádióinterjúja túlment minden határon. A miniszterelnök közölte: a baloldal a háború oldalán áll. Elhangzott továbbá, hogy a baloldal azt mondta: a kárpátaljai magyarok oroszbarátok.

 

Az Egységben Magyarországért szerint a jelenlegi helyzetben valóban stratégiai nyugalomra van szükség, ezért felszólítják a kormányfőt, hogy „ne hazudjon, ne rágalmazzon, ne uszítson”.

 

Értjük, persze, hogy az aljasságot tekintve is igyekszik megfelelni gazdájának és példaképének, az esztelen háborút kirobbantó, ártatlanokat, köztük gyermekeket halomra gyilkoló Vlagyimir Putyinnak, de most inkább foglalkozzon a háború hatásainak mérséklésével, és tegye azt, amit a sokszínű ellenzék: segítse a menekülteket.

Az ellenzék úgy látja, hogy Orbán Viktor hintapolitikája jelenti a legnagyobb kockázatot Magyarország biztonságára, „így ma hazánkban egyetlen ember van, akit bármilyen felelősség terhel a háborúért: az maga a kormányfő”, aki a háború ellenére „újra és újra az orosz érdekek kiszolgálójaként nyilatkozik”.

 

Előzmény: pici mici a pók (1098)
pici mici a pók Creative Commons License 2022.03.02 0 0 1149

Erre emlékszünk?

 

https://b1.blog.hu/2018/10/23/orban_meguzente_kijevbe_nem_tekinti_ervenyesnek_a_magyar-ukran_hatart_garantalo_karpataljarol_lemond

https://b1.blog.hu/2018/06/04/a_kormanypropaganda_mar_erdely_visszafoglalasat_vizonalja

 

 

Történelemhamisítás, újfasiszta induló és az ukrán-magyar alapszerződés felmondására, Kárpátalja visszafoglalására tett utalás a központi állami ünnepségen.

 

A központi ünnepségnek nemzetközileg a 2 legjelentősebb üzenete volt.

  • Az egyik: betétdarab alatt az Avanti Ragazzi di Budapest kezdetű olasz neofasiszta induló szólt, ami mostanság az SS Lazio focicsapata szintén szélsőjobboldali szurkolóinak kedvence. Üzenet az európai politika jobbszélének.
  • A másik: a magyar állam központi ünnepségén látta jónak Orbán súlyt adni egy kárpátaljai szónok (Orosz Ildikó, a beregszászi főiskola rektora) azon véleményének, hogy a helyi magyarok állítólagos megfélemlítésével, üldözésével, kollektív jogainak elvételével Ukrajna felmondta az 1992-es, még az Antall-kormány alatt, de a kormánypárti képviselők jelentős részének tiltakozása mellett, az ellenzék támogatásával elfogadott ukrán-magyar alapszerződést.

Mint az közismert, annak lényege az aktuális magyar-ukrán határ tiszteletbenntartásának, az egyértelműen ruszin-ukrán többségű Kárpátaljáról való magyar lemondás deklarálása volt. Most viszont a magyar központi-állami ünnepségen, a miniszterelnök beszédét megelőzően üzenték meg Kijevbnek, hogy az Orbán-rezsim - szerintük Ukrajna lépéseire adott válaszként -

már nem tekinti magára nézve kötelezőnek az alapszerződést, nem mondott le Kárpátaljáról.

Vagy legalábbis annak egy részéről, a jelentős magyar lakossággal rendelkező beregszászi járásról.

Ez egy elborult elmével tett ajánlat Orbántól Kijevnek: ha nem akarnak magyarokat Kárpát-Ukrajnában, ő szívesen átveszi őket, de csak azzal a területtel együtt, amin élnek.

 

A híresztelések makacsul tartják magukat évek óta, hogy Vlagyimir Putyin többször felajánlotta már Orbánnak, hogy csatolja el Kárpátalját.

Tkp. egy másik ország területét osztogatta, mint anno Hitler. Továbbá az indoklás is hasonló volt, mint a náci diktátoré Csehszlovákia feldarabolásakor, 1938-ban: az etnikai kisebbség védelme. Ugyanerre hivatkozva vonul be amúgy Horthy hadserege is a Délvidékre 1941-ben: a náciknak - ahogy most Putyinnak - érdekében állt egy apróbb konccal megosztani a felelősséget az általuk megtámadott ország feldarabolásáért. (De lásd még az 1939-ben Hitler és Sztálin között kötött paktumot Lengyelország felosztásáról.)

 

Orbán eddig ellenállt Putyin ajánlatának, amibe amúgy az ukrán állam se mehet bele, és ami ellen az Egyesült Államok akár katonailag is készen áll fellépni. Hogy most mi vitte rá a magyar autokratát erre a lépésre, egyelőre még találgatni se nagyon lehet. (Nyár elején már történt erre utalás, amikor a kormány félhivatalos lapjában Raffay Ernő az elcsatolt területek orosz segítséggel történő visszafoglalását szorgalmazta. Akik akkor ezt a közismert szélsőjobboldali történész magánvéleményének tekintették, most már beláthatják: a kormánypropagandában semmi nem történik véletlenül.)

 

Hogy a konfliktus rendezését nem szolgálja a fenyegetés, az teljesen bizonyos. Ha 2 állam közötti rossz viszony erőszakba torkollik, abból Magyarország semmiképpen nem jöhet ki jól. De a legrosszabb egészen biztosan azoknak lesz, akik érdekeire hivatkozással történik: a kárpátaljai magyaroknak.

És ezek után Orbán képes volt azt állítani, hogy a magyar nem hazardírozik a szülőhazájával. Pedig dehogynem, éppen azt teszi.

pici mici a pók Creative Commons License 2022.03.02 0 0 1148

meg ezt se!

 

https://telex.hu/direkt36/2022/03/01/kemek-bizniszek-bunozok-amikor-orbanek-az-oroszoknak-kedveztek-a-nyugati-erdekek-helyett

 

 

Fegyvercsempészeket segít hozzá a kiszabaduláshoz az Orbán-kormány

 

Noha az Orbán-kormány gazdasági kérdésekben egyre több szívességet tett Oroszországnak és az orosz kémek elhárításában sem jeleskedett, a NATO-s partnerekkel való együttműködés rendvédelmi kérdésekben sosem kérdőjeleződött meg. A fordulatot a Ljubisin-ügy jelentette.

Az orosz Vlagyimir Ljubisin és azonos nevű fia már régóta Magyarországon éltek, ahonnan fegyverekkel, többek közt a Magyar Honvédség leselejtezett eszközeivel sefteltek. Arra sem mondtak nemet, amikor potenciális vevőként felbukkantak náluk egy mexikói drogkartell képviselői. Többek közt az amerikai parti őrség helikoptereinek lelövésére akartak tőlük rakétákat vásárolni, és készpénz mellett kokainban fizettek volna. Csakhogy nem sokkal azután, hogy az üzletről megállapodtak, a Terrorelhárítási Központ rátörte az ajtót Ljubisinékra.

A Direkt36 2018 őszén írta meg, hogy egy Perszeusz fedőnevű titkos nemzetközi akcióban valójában az amerikai kábítószer-ellenes hatóság, a DEA csalta tőrbe Magyarországon a két oroszt, akiket aztán New Yorkban akartak bíróság elé állítani.

 

Az amerikaiak a nyomozás során végig együttműködtek a magyar hatóságokkal, ezért is döbbentek meg, amikor az Orbán-kormány váratlanul mégis elutasította az Egyesült Államok kiadatási kérelmét, és Ljubisinékat helyette Oroszországnak adta ki.

pici mici a pók Creative Commons License 2022.03.02 0 0 1147

ne feledjuk honnan indultunk!

 

 

Ellenforradalmi emlékművet adnak át Putyin kedvéért

 

https://index.hu/belfold/2015/02/16/tele_van_terfigyelokkel_a_megujult_szovjet_parcella/

pici mici a pók Creative Commons License 2022.03.01 0 0 1146

Nocsak a lengyeleknek is kinos lett aztán végül a Torok haverjai akiket olyan gyorsitva akart helyett na jo jöhetnek a kereszteny Ukránok az EU-ba?

 

 

pici mici a pók Creative Commons License 2022.03.01 0 0 1145

Most majd könnyeinket törölgetve újra lemondunk a kárpátaljai magyarok jogairól, jöjjenek csak az ukránok feltétel nélkül. Ennek a mostani háborúnak nyilván vége lesz, most még a szívünk szakad a menekültekért de miután a felek rendezik soraikat, előjön újra az ostoba ukrán nacinalizmus.

 

Ostoba?

 

 

Ukrán állampolgár 1

 

https://www.nbcconnecticut.com/news/sports/ukraine-tennis-star-sergiy-stakhovsky-joins-military-reserve-to-fight-russia

 

Ukrán állampolgár 2

 

A háború kitörése után máris hatalmas sorok alakultak ki a magyar–ukrán határátkelőknél – és főleg katonaköteles fiatal férfiak akarják minél előbb elhagyni Ukrajnát

Melyik a hős hazajat védő es melyik a gyáva hazaáruló. vagy a te kerdeseddel melyik is az ostoba nacionalista?

Előzmény: Laja73 (1141)
Laja73 Creative Commons License 2022.03.01 0 0 1144

Mindenhol...

Előzmény: Törölt nick (1143)
Törölt nick Creative Commons License 2022.03.01 0 0 1143

sok ökör van felétek...

Előzmény: Laja73 (1141)
Törölt nick Creative Commons License 2022.03.01 0 0 1142

akkor majd dobnak atombombát

Előzmény: Laja73 (1141)
Laja73 Creative Commons License 2022.03.01 0 0 1141

Megkezdődött Ukrajna EU-tagsági eljárása

A kérelmet hivatalosan regisztrálták, a folyamat elindult.

 

 

Most majd könnyeinket törölgetve újra lemondunk a kárpátaljai magyarok jogairól, jöjjenek csak az ukránok feltétel nélkül. Ennek a mostani háborúnak nyilván vége lesz, most még a szívünk szakad a menekültekért de miután a felek rendezik soraikat, előjön újra az ostoba ukrán nacinalizmus.

Laja73 Creative Commons License 2022.02.27 0 0 1140

Jatszak? Miért nem akkor már jacak?

Előzmény: pici mici a pók (1139)
pici mici a pók Creative Commons License 2022.02.27 0 1 1139

De nem árt, ha tisztában vagy vele, hogy románok 800 éve élnek Magyarországon. Rendes adófizető kisebbség lesznek újra.

Ha ez neked nem tetszik, keress új hazát.

 

 

 

Oh, a nagy hos revizionista magyarok akik a  fotelból jatszak az eszuket hogy hogy visszajön erdely meg a roman lakossag vele... Meg persze Karpatalja a fű alatt hátha Putyin bekejavaslatanak (hi sza ruszki teruleteket azt biztos nem adja es nem is adhatja vissza) hala...

 

 

 

 

Előzmény: Laja73 (1138)
Laja73 Creative Commons License 2022.02.26 -1 0 1138

Ki a faszom akar neked vagy bárkinek bemesélni bármit hát hol érdekel az engem, hogy mit gondolsz. De nem árt, ha tisztában vagy vele, hogy románok 800 éve élnek Magyarországon. Rendes adófizető kisebbség lesznek újra. Ha ez neked nem tetszik, keress új hazát.

Előzmény: pici mici a pók (1136)
pici mici a pók Creative Commons License 2022.02.26 0 0 1137
  • According to Sławomir Nitras, "Hungary is a dangerous country". - Because they dream of dismantling the post-war order. Orban dreams of such a change, I know it. Viktor Orban urged us to take the land and share it in the Ukrainian crisis. He dreams of revising borders in Europe like Vladimir Putin. Hungary has been a country of great complexity since it was half demolished after the war. Orban is very dangerous and very intelligent - emphasized the guest of the program.

https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/slawomir-nitras-w-onet-rano-orban-marzy-o-rewizji-granic-w-europie/gv186vt

 

 

 

Ezek után felvetni hogy éppen Budapesten legyen az béketárgyalás, amikoraz oroszok ugye mar felosztottak Ukrajnát, mert a szakadár területeket nem adjak vissza soha többet ?? Ráadásul a Budapesti Memorandom éppen folyó megerőszakolása után?

 

ennyire balfek a történelemben nem volt a magyar külpolitika, pedig az aztán hiresen sikeres volt mindig  is,.

Előzmény: pici mici a pók (1098)
pici mici a pók Creative Commons License 2022.02.26 -1 0 1136

Kinek akarod bemagyarázni hogy 1millio erdélyivel jonne az 1 millió román is és az neked tetszene?  Kit akarsz átverni vele?

Előzmény: Laja73 (1133)
pici mici a pók Creative Commons License 2022.02.26 -1 0 1135
Laja73 Creative Commons License 2022.02.25 0 0 1134

De nem fog bejönni, csak szólok.

 

 

A lottószámok jobban érdekelnek, esetleg ha azt is tudod priviben jöhet.

Előzmény: tönkölylisztes cipó (1129)
Laja73 Creative Commons License 2022.02.25 0 0 1133

Mi bajod a román lakossággal? Náci vagy-e?

Előzmény: pici mici a pók (1132)
pici mici a pók Creative Commons License 2022.02.25 -1 0 1132

ha megszűnik Erdély, Kárpátalja megszállása, ezek a területek csatlakozhatnak önként vagy maradhatnak önálló államok szoros együttműködésben a történelmi anyaországgal

 

Aha. Es előtte a roman lakosságot Erdely es az ország között kitelepited erőszakkal vagy  leoldosod vagy mi?

Előzmény: Laja73 (1120)
pici mici a pók Creative Commons License 2022.02.25 -1 0 1131

Vagyunk vissza a jó langyos szovjet seggbe...  Hiszen ugye Lukasenkot is megvedtuk, nekünk is az kell mint a Fehéroroszországnak?

Előzmény: jobb-lib (1126)
tönkölylisztes cipó Creative Commons License 2022.02.25 0 2 1130

Ti csak ne pofázzatok hazáról, libsi.

Előzmény: questt (1113)
tönkölylisztes cipó Creative Commons License 2022.02.25 0 2 1129

Reméljük április 3-án látjuk utoljára

 

Reményhal libsi módra.

De nem fog bejönni, csak szólok.

Előzmény: Laja73 (1114)
tönkölylisztes cipó Creative Commons License 2022.02.25 0 1 1128

Inkább te. Annak még értelme is lenne, legalább kussolnál.

Előzmény: jobb-lib (1126)
pici mici a pók Creative Commons License 2022.02.25 -1 0 1127

Ja persze fegyveres csoportok áttévednének.

 

ja persze, es a hős magyar hadsereg majd mer is a ruszkik ellen fellepni.

 

Azután hogy a honvedelmiminiszter a háború alatt időt talált  a kampányolásra, meg előtte...

 

  • Benkő Tibor honvédelmi miniszter szerda este egy az egyben felmondta az orosz álláspontot a csak Moszkva által elismert két kelet-ukrajnai orosz bábállamról, és a háborús veszély miatt Ukrajnára hárította a felelősséget.

 

 

 

Előzmény: csórhatpuszta (1125)
jobb-lib Creative Commons License 2022.02.24 -1 1 1126

Komoly háboru alakulhat ki Mo.-on is, hiszen oroszországgal határosak leszünk nemsoká, így innen támad majd a NATO, és minket is keményen bombáznak majd. Köszi Orbán, ba ád sz.ba magad.....

csórhatpuszta Creative Commons License 2022.02.24 0 0 1125

A magyar honvédségi alakulatok folyamatosan érkeznek a keleti országrészbe

 

A Magyar Honvédség parancsnoka elmondta, az átcsoportosításnak kettős célja van. Egyrészt, hogy felkészüljenek a humanitárius segítségnyújtásra, másrészt arra az esetre, ha a fegyveres csoportok átsodródnának.

MTI, Címkép: Facebook/Magyar Honvédség - szmo.hu
2022. február 24.

A Magyar Honvédség alakulatai folyamatosan érkeznek a keleti országrészbe - közölte a Magyar Honvédség parancsnoka csütörtökön Hajdúhadházon, miután a debreceni 5. számú Bocskai Lövészdandár Gyakorló- és Lőterén megtekintette a már megérkezett egységeket.

Ruszin-Szendi Romulusz a helyszínen újságíróknak azt mondta, hogy az átcsoportosításnak kettős célja van.

pici mici a pók Creative Commons License 2022.02.24 -1 0 1124

Oruljon , fel lesz otszva... karpatalajaiknak hess...

 

 

Megindultak Magyarország felé a háború elől menekülő kárpátaljaiak Külföld

2022. február 24. – 12:07

Előzmény: Traubi (1123)
Traubi Creative Commons License 2022.02.24 -1 1 1123

viktorbácsi egy gyáva hangember, aki csak a birkái előtt játssza a harcias pumit.

Előzmény: Laja73 (1114)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!