Sziasztok! Újabb hiba 54e km-nél: a bal első ajtónál megszakadt egy vezeték, ezért ez az ajtó nem zárt távirányítva, szerintem vagy két hétig nyitva állt az autó amíg észrevettem. Levegőbefúvó ventilátor már nagyon búgott, csere lett belőle, most kellemes csönd van az autóban, mindezt gariban javították.
Az autóm reggelente még mindig nehezen indul . Pedig cseréltem gyertyát , gyujtó trafók kizárva ,hogy rosszak . Diagnosztika nem mutat tárolt hibát. A szelepek is be lettek csiszoltattva rendbetéve . Tankolásnál használtam injektor tisztitót . voltam vele hosszú távon . Balaton Bp . Hőgomba új . .
A szerelőm nem érti mi lehet a gond.
?????,
Lehet ojasmi, hogy a motor vezérlést kell újra telepíteni??
Meg van a probléma oka . A szelep fedéltől befolyik az olaj a gyertyához és az által nincs gyulytás le kel veni a szelep fedelet és pasztával ujra tőmíteni . Nincs tőnítés hozzá csak paszta.
Sziasztok! Roomsterem reggelente hideg motornál beindítás után egyenletlenűl jár . Mintha egy henger nem menne . Leálítás után ujra indítva megszűnik a gond . Utánna már bármikor elinditom semme baja . Mi lehet a gondja? Köszönet
ha jól tudom, nem lehet az ablak fel-lehúzást a távirányítóról ill. a záró/nyitógombról vezérelni (illetve az elektronikát erre okosítani), mint pl. az Octáviánál.
Igaza lehet a szerviznek, nem minden komfortelektronika tudja ezeket a funkciókat, lehet, hogy a tied -éppen a korai gyártás miatt- pnt nem tudja.
A hátsó elektromos ablakot -és akár az előző gondot is- a tempomatszereles.hu oldalon kérdezd meg, ha bevállalja, akkor jól lesz megoldva, igényes a srác.
Az elektromos ablakok távirányítóról működtetése illetve vészfékezéskor a elakadásjelző "aktiválódása" is beállítható? Mert eddig ahányszor kértem a szervizt, mindig letagadták, hogy ez a típus fedélzeti egység nem tudja így nem lehet beállítani.
Én már hatodik éve használom az első darabok közül sikerült megvásárolnom egyet és azóta boldog és megelégedett "gazdája" vagyok, ahogy húzódzkodtam tőle, most úgy kedvelem.
Tényleg csak a kötelező szerviz, + a szilentek cseréje volt eddig. Illetve én a hátsó csomagtartó ajtajával szenvedek, egyszer szétrohasztotta az ablakmosó amikor szétcsúszott, illetve ez a hatalmas ajtó akkorát üt rajta amikor a gyerkőcök elengedik, hogy sokszor ez csak a sokadik nekifutásra reteszel.
Viszont most lesz hét éves és lassan a kor és nem a használat jelei kezdenek jelentkezni, gyakorlatilag nem múlnak el az évek nyomtalanul még a kocsikon sem, de azért bízok benne, hogy még jó néhány évig még kiszolgál.
Illetve valaki tud egy jó bontót, régóta húzódó hátsó elektromos ablak projektet szeretném megvalósítani vagy ismertek esetleg egy "ügyeskezű" villamosszakit?
Octaviaban ismert a hiba, a terelőmotor alapbeállitásával orvosolható.
Vag-COM szervizkomputerrel márkaszervizben vagy megfelelő laptoppal, kábellel bárhol megoldható 10 perc alatt.
Az Orrmotoros topikban van pár embernek ilyen laptopja, szívesen segítenek, de Boci csokival kell fizetni (vagy sörrel).
Az autóban gyújtás ráadásakor kattog valami a kesztyűtartók mögött. Ha a belső levegő keringető gombot benyomom, nincs ez a jelenség. Valszeg a terelő lamellákat mozgatja a motor. Járt már így valaki? Orvoslás?
A Roomster nekem nagyon bevált rendszeres hosszú távra is, O2 után. Az 1.9 PD-vel, nagyon kellemes pályán is 150-160-as tempóval, a fogyasztás megáll 6.5-ben.
Tegnap körbenéztem egy Porsche szalonban, megnéztem a Golf7-et, O3-at, Toranokat, Superbet, stb. Előre sejtettem, de a Roomster után elég komoly kompromissszum lenne bármelyik. A csillogó csicsát leszámítva meg nem is jobbak 3X áron. Az összes vagy túl szűk/kicsi a csomagtartója és nem variálható, vagy eleve túl nagy méretű, de csak kívül. Messze a Yeti tetszett a legjobban, de csomagtatóban az is karcsú picit, vagy a Golf7, ha jó a kisautó is. Az O3 nekem túl hosszú, városba felejtős.