Keresés

Részletes keresés

vau1111 Creative Commons License 2005.10.20 0 0 649
Néhány kisebb észrevétel:

- a doki sportorvos, vagy csak sima körzeti?
- az edzés igenis hatással van a szívre is, az is erősödik
- értelmes edzés nem káros
- 140/75 akár tök normális is lehet 24 évesen.
- a szívtájéki fájdalom, főleg ha eddig nem volt, bőven lehet pszichológiai eredetű.

Szerintem figyeld a szervezeted reakcióit, és eddz ésszel. Az adott doki hozzáértését ehhez a témához megkérdőjelezném. Menj el sportorvoshoz, beszélj igazi hozzáértővel.
Előzmény: dmess (648)
dmess Creative Commons License 2005.10.18 0 0 648
Hello

Jogosítvány megszerzéséhez szükséges volt beszereznem egészségügyi alkalmasságit, így elmentem a dokihoz, akit eddig még nem ismertem. Látta hogy gyúrok és elbeszélgettünk az edzésekről. Azt mondta hogy vigyázzak a súlyzózással (és más komoly sportokkal) mert a szív artériái és vénái nem tudnak alkalmazkodni a megnövekedett izomzat miatt fellépő többlet-pumpáláshoz. Az szívhez kapcsolódó erek keresztmetszete nem igazán változik. Megmérte a vérnyomásom, 145/70 volt azt hiszem, azt mondta ahhoz képest hogy 24 leszek sok. Eddig semmi bajom nem volt az edzéssel, mindig úgy tekintettem rá, hogy csak a javamra válhat, de amióta jártam nála fáj egy kicsit a szív tájékán amikor gyúrok. Lehet hogy tudatalatt működik ez nálam. Tudtok mondani valami bíztatót? Nem akarom szögre akasztani a súlyzóimat, már az életem része lett.

Köszi előre is.
CsabiBp Creative Commons License 2005.10.16 0 0 647
Sziasztok!

Teljesen kezdő vagyok, a III.kerületben lakom és itt, vagy a közelben szeretnék valami családias hangulatú terembe lejárni, nem baj ha nem olyan igényes mint amik a plázákban vannak, ha esetleg valaki tudna valami ajánlani, megköszönném, olyan lenne főleg jó, ami sokáig van nyitva, este is! inside1@freemail.hu -ra ha küldenétek egy mailt, külön megköszönném, mert nem tudom mikor tudok ide a fórumra felnézni... Előre is köszi! Csabi
Entwined Creative Commons License 2005.10.11 0 0 646
TESTÉPÍTŐK, SPORTOLÓK FIGYELEM!!

Egészségmegőrzés szempontjából készített, természetes alapanyagú termékekkel foglalkozom, melyet egy 105 országban jelenlévő amerikai cég, nagyrészt Aloe Vera segítségével állít elő, egyedülálló minőségben.
Cégünk kifejlesztett egy természtes anyagokból álló táplálékkiegészítőt, megy EXTRA adag fehérjével, és csökkentett szénhidráttartalommal rendelkezik. A fehérje köztudottan az izmokba épül és nem a zsírba, és emellett, sok táplálékkiegészítővel szemben, ez a termék nem károsítja a szervezeted, szintetikus anyagokat NEM tartalmaz!
Egy ízletes vanília shake, melyet naponta egyszer, étkezés mellé érdemes fogyasztani.

Ha valakit érdekel egy részletesebb tájékoztató, és szeretne természetes módszerekkel, egészségesen erős lenni, keressen fel bátran!

fulopdaniel@c2.hu

Minden jót!
Dani
Sir Enthousiasm of Arrgh Creative Commons License 2005.08.09 0 0 645

Helló!

Nem tudom, ez mennyire vág az oldal témájába, de nem tudtok véletlenül egy elfekvő Utam a csúcsra (Arnold Schwarzenegger) példányról?

vau1111 Creative Commons License 2005.08.07 0 0 644

Kinyomáskor mit csinálsz a levegővel? Mert ha benntartod, simán okozhat fejfájást, ha kinyomáskor folyamatosan kilégzel, elvileg nem okoz ilyen tüneteket.

Ok:

A benntartott levegő és az erős izommunka együtt jelentősen megnöveli a belső hasűri nyomást, ami erős vérnyomásemelkedést is okoz.

Vigyázz vele, tényleg okozhat agyvérzést (ahhoz azért kell egy lestrapált keringési rendszer is).

Előzmény: dmess (642)
Galahed_ Creative Commons License 2005.08.06 0 0 643

hello!

Ez is egy sport, itt felelősséggel csak sportorvos tud nyilatkozni...

Ha sürün előfordul, akkor irány hozzá... meg amúgysem árt néha elmenni...

Előzmény: dmess (642)
dmess Creative Commons License 2005.08.06 0 0 642
Hi

Mostanában jelentkezett, hogy fekvenyomáskor elkezd fájni a fejem, illetve érzem a vér nagyobb intenzitású áramlását. Okozhat ez agyvérzést hosszabb távon? Kicsit megijedtem mert már 3. alkalommal tapasztalom ezt a mellékhatást.

Előre is köszönöm
Galahed_ Creative Commons License 2005.08.05 0 0 641

Hali

Szerintem irány a terem.....

Ha mégsem, akkor a www.bodybuilder.hu shopjában találsz felszerelést.....

Valamint nagyon sok edzéstervet és tanácsot......

Előzmény: Pimpike8 (639)
Galahed_ Creative Commons License 2005.08.05 0 0 640

hali

2 db kézisúlyzóval a tárogatás és a fekvenyomás is megvalósitható csak kellene egy pad, vagy legrosszabb esteben 2 szék aminek nincs háttámlája:

fekvenyomás: hanyatfekszel és a 2 súlyzóval mellközéptől kinyomod a súlyt.

Kb 4 x 10 jó lesz belőle, bár ez függ a súlyzó nagyságától.

a másik a tárogatás: ugyanez a testhelyzet csak oldalra engeded le a súlyt majd fent összeéinted a 2 súlyzót...  ugyanennyi mehet belőle..

de otthon az izmosodás elég nehéz ügy , nemigy kell elkezdeni, de a semminél több.

Szóval ha komolyan gondolod akkor irány a terem, szükségmegoldásnak és mozgásnak jó az otthoni súlyzó.....

Előzmény: Echo Zulu (638)
Pimpike8 Creative Commons License 2005.08.05 0 0 639
hello mindenki,

szeretnék kérdezni:

Heti sport mellett szeretnék erősíteni, izmosodni valamennyire, és ezt otthoni kondigéppel , súlyzós edzéssel szeretném megoldani. Nem szeretnék komolyabban testépítéssel foglalkozni, és jelenleg munka után időm sem lenne sok konditerembe utazgatni. Ellenben nagy hely van a lakásomban.

Szerintetek érdemes-e otthon erősíteni, illetve milyen padot/felszerelést érdemes beszerezni? Egy fekvenyomó padra gondoltam és kézi súlyzókra. Használt is érdekel, de általában hol érdemes ezeket beszerezni?

köszönöm a segítséget:Pimpi

Echo Zulu Creative Commons License 2005.07.17 0 0 638

Hali,

Ááá idejöttem tanácsért, mert izomosodni szeretnék.

Annó teniszeztem, ezáltal a jobboldalam (karom, mellkasom) szemmel láthatóan izmosabb, mint a bal oladalam...

Súlyzózok meg miegymás, de persze 5-6 év rendszeres teniszes edzést nemtom utolérni így.

Kérdésem a következő:

otthon (pl kézisúlyzóval vagy akárhogy) milyen gyakorlat az, amivel a mellizmokat lehet igazán erősíteni? Fekvőtámasz? Mert ha emelgetm a súlyzót, én úgy érzem h attól a csak a karom erősödik...

Vagy irány konditerem?

HELP....!

E.Z.

Szipolyka. Creative Commons License 2005.06.11 0 0 637

Szivesen. De maradj meg itt, es nezd meg, mit irnak a tobbiek. Hatha egesz mast, es akkor fohet a fejed - egy biztos, en nem vagyok szakember, csak egy eve jarok konditerembe, es ott kerdeztem meg nemreg az egyik edzot (o viszont szakember), Apukadhoz hasonlo parameterekkel rendelkezo (bar idosebb) Anyukammal kapcsolatban, es ezeket mondta.

Sok sikert Atyadnak!

Előzmény: Affiliate (636)
Affiliate Creative Commons License 2005.06.11 0 0 636
Köszönöm szépen!
Előzmény: Szipolyka. (635)
Szipolyka. Creative Commons License 2005.06.10 0 0 635
Ja, es MINDENKEPPEN beszeljen elotte orvossal!!!!!!
Előzmény: Szipolyka. (634)
Szipolyka. Creative Commons License 2005.06.10 0 0 634

Szerintem vegyen Apukad egy pulzusmerot, es kezdetnek gyalogoljon naponta felorat 120-as pulzussal. Azt gondolom, neki most nem az a legfontosabb, hogy kockas hasa legyen vagy oriasi bicepsze, hanem hogy a szive edzodjon, javuljon az allokepessege es ha tulsulyos, akkor zsirt egessen. Erre pedig gyalogolni, lepogepezni, szobabiciklizni, biciklizni (kesobb _esetleg_ kocogni) jo.

A bicikli kemenyebb, mert kevesebb izom megmozgatasaval ugyanazt a pulzust elerni elegge brutalis, legalabbis en ezt tapasztaltam.

A napi edzes elott egyen feherjet, teljes kiorlesu kenyeret. Utana megint feherjet, lehetoleg azonnal az edzes utan, meg mielott ratorne a (torvenyszeru) farkasehseg.

Szerintem eleinte ennyi eleg lesz. Kesobb lehet kemenyiteni, ha jol birja es jolesik neki.

Előzmény: Affiliate (632)
Affiliate Creative Commons License 2005.06.10 0 0 633

Bocsi a nagy betűkért.

Előzmény: Affiliate (632)
Affiliate Creative Commons License 2005.06.10 0 0 632
Sziasztok! Apámnak akarok összeállítani egy edzéstervet, de nem tudom,mert 48 éves, tavaly nyáron szokott le cigiről, túlsúlyos/110kg,172cm/, magas a vérnyomása,szivére szed gyógyszert, szereti az úgymond ,,magyaros,, ételeket. Szóval nem éppen egészséges, tanácstalan vagyok emiatt. Neki mit, hogyan kéne edzeni? Segitsetek ,ha tudtok,vagy vmi tanacs

Törölt nick Creative Commons License 2005.06.08 0 0 631

Vizilabdázókat nem ismertek véletlenül? Ők mire gyúrnak? Gondolom hogy nem csak úszóedzéseik vannak...

Törölt nick Creative Commons License 2005.06.08 0 0 630

Kösz a gyors választ.

Galahed_ Creative Commons License 2005.06.07 0 0 629

Ha nemrég kezdtél gyúrni, akkor még az alapgyakorlatokat végezd, személyfüggő 4-6 hónapig (heti 3x mindent)  Utána már szét lehet választani az izomcsoportokat.

De ha már vállgyakorlatot kérdeztél itt egy pl:

Nyakból nyomás ülve :2 kezes rúd 4 x 8

Váltottkezes nyakból ülve 1kezes súly 4 x 8

Állva oldalemelés 4 x 8

A csuklyát pl az állhoz húzással lehet szépen fejleszteni

De ha hiszed ha nem , külön nemigazán fog menni, a test egy komplex egész, és pl a vállad sem fog fejlődni guggolás nélkül....

Előzmény: Törölt nick (628)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.07 0 0 628

Sziasztok.

Nemrég kezdtem gyúrni, és lenne egy kérdésem a tapasztaltabbakhoz. Egyik fő célom a széles váll, és okvetlenül el akarom kerülni azt hogy "háromszögvállam" legyen, ami azt hiszem a csuklyásizom túlzott megerősödésének következménye. Szóval milyen gyakorlatot tudtok ami szélesíti a vállat?

Előre is kösz.

Galahed_ Creative Commons License 2005.05.19 0 0 627

Szia!

Szvsz állóképesség, a pillanatnyi terhelés alatt a vérnyomás iszonyatosan megnő, és nem eszel rendesen....( vagy eszel de nem jót../ pl.: hamburger... stb)

Előzmény: Don Palesz (623)
dmass Creative Commons License 2005.05.18 0 0 626
"Amúgy semmilyen táplálék kiegészítőt....nem szedek." Ez a baj:D
Don Palesz Creative Commons License 2005.05.18 0 0 625
Ja és tömegnövelés céljából csinálom.
Előzmény: Don Palesz (624)
Don Palesz Creative Commons License 2005.05.18 0 0 624
Természetesen nyitott ablak mellett kondizok.
Don Palesz Creative Commons License 2005.05.18 0 0 623
Sziasztok!

Én is kondizok, igaz csak otthon, van maszek fekvenyomó állvány, szóval fekvenyomok, felüléseket csinálok, bicepsz, hát mögött sulyzó leengedés, meg sulyzótárcsa előre-hátra emelés fekve, törzsemelés. Áprilisig viszonylag jól is ment, szépen haladtam, az utóbbi hetekben viszont valamiért nagyon nem megy, állandóan légszomjjal küszködök kondizás közben, így meg nem bírom megfelelő munkára késztetni az izmaimat, és inkább visszafele fejlődök:( Pedig úgy gondolom, hagyok elég időt evés után, viszont ha meg sok időt hagyok, akkor meg az zavar, hogy éhes vagyok. Amúgy semmilyen táplálék kiegészítőt, doppingszert nem szedek. Szerintetek mi lehet a gond? Talán vitaminhiány?

Don Palesz
Galahed_ Creative Commons License 2005.05.04 0 0 622

bots félreérthető voltam:

az éhgyomrot a szénhidát nélkülre értettem....

Szóval kell hozzá mindenképpen szénhidrát, annak fajtájától függően , ha pl gyors felszivódású akkor a creatinnal együtt ha lassabbb akkor érdemes a szénhidrát bevitel után 10-15 perccel bevinnni a creatint...

Amúgy a legjobb eredményt a szénhidrát -fehérje turmix kombóval kapjuk, ezt állitják a szaklapok. És igy már nézőpont kérdés, hogy éhgyomor avagy sem.

A lényeg az inzulincsúcs és a creatin pont találkozzon, ez ugye minden embernél más, igy nehéz pontos időpontot meghatározni...

Előzmény: tommaso_ (621)
tommaso_ Creative Commons License 2005.05.03 0 0 621
éhgyomorra ajánlja pedig mindenki és szölőcukorral lehet a szénhidrátbevitelt a legjobban pótolni és azzal nem lesz tele a gyomor..
Előzmény: Galahed_ (617)
Óz_a_nagy_parázsló Creative Commons License 2005.05.01 0 0 620

Újabban csak edéz előtt és után nyomom a pumpot.

Szarok bele a feltöltésbe, meg a szintentartásba. Így is elég látványos és ütős.

Előzmény: brigantin (619)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!